Herkese selamunaleyküm, Arkadaşlar ben panik atak hastasıyım. Aile hekimi hastaneye sevk etti. 3 kere erteleme aldım. Sonuncusunda elverişli verdiler. Tabii bu olaylar bir sene önce oluyor. Çünkü gidemedim. Hastaneden dediler ki git oradan muafiyet versinler. Gidince muafiyet veriyorlar mı? Gidip muafiyet alan var mı? Şimdiden herkese teşekkürler. |
Askere Gidip Muafiyet Verilmesi

-
-
Panik atak gibi psikiyatrik rahatsızlıklar nedeniyle askerlik muafiyeti alabilmek için, askeri hastaneden detaylı sağlık raporu almanız gerekir. Daha önce 3 kez erteleme almış olmanız durumunuzu belgeleyen bir avantajdır, ancak sonrasında "elverişli" raporu verilmişse muafiyet almanız doğrudan mümkün değildir. Hastaneye başvurarak mevcut sağlık durumunuzun değişmediğini ve askerliğe elverişli olmadığınızı gösterecek yeni bir değerlendirme talep edebilirsiniz. Eğer ciddi bir rahatsızlığınız mevcutsa, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden rapor alarak muafiyet talebiyle askeri şubeye yeniden başvurmanız gerekir. Rahatsızlığınızı belgelerle desteklerseniz, muafiyet alma ihtimaliniz artar. Süreci sağlıklı yürütmek için tüm eski raporlarınızı ve tedavi geçmişinizi yanınızda bulundurmayı unutmayın.
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hastaneye yönlendirme ihtimalim kalmamış. 3 kez bu talepte bulunabiliyormuşum. Bir daha bulunamazsın dediler. Askere gittiğin zaman oradaki doktorlar ilgilensin dediler. Hatta ben sonuncuda elverişli çıkıncı itirazda bulundum. Şehir hastanesine yönlendirdiler. Orasıda askeriye karar versin biz sorumluluk almıyoruz gibi konuştu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynı durumdayım şuan okb ve panik atak hastasıyım 2 yıl ertelemeden sonra elverişli raporu verdiler. Bana dedilerki itiraz hakkın var ilçe saglıkdan itiraz edip başka bi hastanede başka bi doktora görünebilirsin.
-
Ben itiraz ettim. İtirazda da elverişli verildi. Gidince acaba muafiyet verilir mi? Bir bilgin var mı hocam?
-
Herhangi bi doktor raporun varmıydı panik atakla ilgili?
-
Askerlik tecili için olan heyet raporlarım var sadece. Onları götüreceğim giderken.
aile hekimliği sadece psikiyatriye mi sevk etti ve orada sadece psikiyatri doktoru mu baktı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne durumdasınız
Hocam aile hekimi hastaneye sevk etti. 7-8 doktor var. Psikiyatri de var içerisinde.
beni de sevk etti bugün kaç bölüm yazıldı size bende de psikiyatri var sizin daha önce girişiniz var mı psikiyatri de
ve bu sevke kaç gün içinde gitmemiz gerekiyor en geç çünkü ben 21 ocakta gitmeyi düşünüyorum ve siz kaçak durumdamisiniz
7 bölüm vardı sanırım. Ben aynı hafta heyet gününde gittim. İlk seferse hocam erteleme verirler. 1 yıl erteleme veriyorlar.
Benim öncesinde girişim vardı.
Arkadaşlar bendede benzer sorunlar var, elverişli değil raporu alırsak iş hayatında sorun olur mu? En çok bu konuda endişe endiyorum.
bende 5 bölüm var dahiliye 2 bölüme daha sevk etti ultrason istendi 1 hafta sonra çekilecek tüm bölümler bittikten sonra heyet tarihi mi verildi size ve o heyet tarih kağıdı olmadan kaçak durmuyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X