|
Askerde Komutanı Dövmenin CEzası ne ? (7. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kadirirdem
Hukuk ile uğraşamam,haddini kim aşarsa ben şiddete başvururum,benim hukukum budur.Bende haddimi aşarsam bana da şiddete başvursunlar problem yok.!
sozlu tacize fiziksel karsilik?
ozguvensiz misiniz oglum koyun lafi gecin sus pus kalsinlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
1.si Liseli deyip duruyorsun liseli değilim Üniversite okuyorum,
2.si o tarz dövüş sanatlarından 1.lik almış veya uzman birisi rahat 3-4 kişiyi dövebilir,bunun örneği benim arkadaşım 2 tane kickboks uzmanı 15 tane insanı yerle bir etti hemde ikisininde burnu bile kanamadan ve zorlanmadan dövdüler ben yanlarındaydım şahidim , ki bu arkadaşlarımdan çok daha iyi insanlar var.
3.sü komutanı dövmeye kadar gelmiş bir insan sonunun ne olacağını düşünmez o sinirle ayrıca sonunu düşünen kahraman da olamaz.
4.sü ben döverim vs de demedim,dalında uzman,profesör bir sporcu dedim.
ayrıca bu kadar iyi bildiğine göre senin başına gelmiş bu olay.
Komutanlar herkül değil tabiki dayak yiyebilirler. Konuyu açan arkadaş da dövebilir miyim dememiş, döversem ne olur demiş. Sen de bu kafayla gidersen bir komutan döversin herhalde. Ama bunun sonuçları çok kötü olur. Askeri mahkemeler öyle sivildekine benzemez. Üste fiili taarruz için sağlam bir ceza yersin. Para cezası falan bulunmaz. Ve o hapishanede yaptırdıkları şeylere en kralı olsa dayanamaz. Hepsi 2. gün kuzuya döner. Dönmeyenlerin sonu pek iyi olmaz. Çok değil bir kaç sene önce kıbrısta biri askeri hapishanedeki işkence sonucu hayatını kaybetti. Hatta aç diyarbakır cezaevi olaylarını oku. Komutan döverim 2 ay içerde yatıp kafamı dinlerim diye düşünme sakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Hukuk ile uğraşamam,haddini kim aşarsa ben şiddete başvururum,benim hukukum budur.Bende haddimi aşarsam bana da şiddete başvursunlar problem yok.!
3 kere bir olay yaşamdı muhtemelen siz haddinizi aşmış olabilirsiniz, karşınızdaki mazlumun gücü yetmemiş o kadar. Bir ata sözü vardır, "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste"
Yüce Allah kimseyi Hak, Hakikat ve hukuk yolundan, adalet yolundan şaşırtmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 23 Aralık 2017; 19:25:57 > -
Bana hakaret ve küfür eden birisi değilde ben mi haddimi aşmışım :) diyecek bir şey olmayınca saçmalıyorsunuz.Bu arada Amin. -
Defalarca sözlü tacize karşı evet fiziksel karşılık. -
4. yazdığımı tekrar okumalısın,ben döverim vs demedim,sporculardan birisi dedim ama şuanki yorumum bana aittir,"komutanı dövme derecesine ve sinire ulaşmış birisi yani gözü dönmüş birisi emin ol sonunu düşünmez o hapishaneden sağ da çıkarsa onun intikamını da alır." Tırnak içerisi benim yorumum burayı yorumlayabilirsin. -
quote:
4. yazdığımı tekrar okumalısın,ben döverim vs demedim,sporculardan birisi dedim ama şuanki yorumum bana aittir,"komutanı dövme derecesine ve sinire ulaşmış birisi yani gözü dönmüş birisi emin ol sonunu düşünmez o hapishaneden sağ da çıkarsa onun intikamını da alır." Tırnak içerisi benim yorumum burayı yorumlayabilirsin.
Tabi kesin öyle yaparlar.
Bu ülkede her yıl binlerce kişi askeri ceza evine giriyor. Daha esat oktay yıldıran hariç birinden intikam alındığını duymadım. Çoğunluğu terhis olduktan sonra bile asker görünce eli ayağı birbirine dolanıyor.
Neyse keskin sirke küpüne zarardır diyeyim. Yaşı küçük bir arkadaşsın herhalde. Aşırı delikanlı takılıyorsun. Façanı bozarlar birgün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben öyle düşünüyorum,o hapishanede onca eziyeti gördükten sonra ve sağ çıktıktan sonra rahat duracağını sanmıyorum açıkçası, ha herkes aynı değil dediğin gibi illa ki korkan askeriyenin önünden bile geçmek isteyen olur ama azda olsa muhakkak çıkar böyle insanlar.Benden de 7 yaş büyüksün.Aşırı delikanlı takıldığımda yok sıradan bir insanım ne sporcu ne de güçlü,askere de açıktan okuyamazsam 2 sene sonra(1 yıl) okursam 30 yaşına gelince gideceğim(kısa dönem) Kendim Korku olarak kimseden de korkmam(Allah'tan başka) bunu da belirtmek istedim. -
quote:
Defalarca sözlü tacize karşı evet fiziksel karşılık.
yuru be erkek
:D :D Eyvallah. -
quote:
Bana hakaret ve küfür eden birisi değilde ben mi haddimi aşmışım :) diyecek bir şey olmayınca saçmalıyorsunuz.Bu arada Amin.
Bir de karşı tarafın size neden hakaret ve küfür ettiğini öğrenmek önemli. Hoş hakaret ve küfür de de en az sizin savunduğunuz şiddet olayı kadar yüz kızartıcı bir şey ama sizin savunduğunuz ilginç mantığınızla o da haklı olabilir ve hukuk yoluna giderek vakit kaybetmek istememiştir. -
Olayı tam hatırlamıyorum üstünden uzun zaman geçti ama defalarca hakaret ve küfür yedikten sonra kavga ettiğimi biliyorum. -
Seni emre itaatsizlikten mahkemeye verirler sen ersin ve askerliğine en az birkac ay eklenir bu da çok iyi bir ihtimalle yani emrediliyorsa temizleyeceksin ve askeri mahkemede, kısa dönem olarak, general üniforması pardon atğm üniforması giyemezsin. Yani olmamış şeyleri olmuş gibi anlatma bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mayıs 2025; 17:9:29 > -
Komutan ve erin kavgasına şahit oldum. Buradaki yorumlar boş. Bildiğin kavga ettiler dava sivilde açılmıştı sonra ne oldu bilmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dava artık sivilde açılır çünkü askeri mahkemeler kalktı. Duyduğum kadarıyla dayak da büyük oranda azaldı. Çünkü komutandan dayak yersen, sivil savcılığa gidip şikayet edebiliyorsun. Komutanı mahkemede yargılıyorlar. Eskiden askeri mahkemeler varken korkmuyorlardı artık korkuyorlar. Fakat komutana saldıranı yine de üste taarruz suçundan öttürürler. Ceza verirler ve o cezayı sivil cezaevinde yatırırlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mayıs 2025; 17:52:20 > -
O bile olmaz kaza süsü yerine eğitim zayiatı yazar geçer gider
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eskiden olurdu ama simdi biraz supheliyim
Sen rütbeli birini dövünce, diğer rütbeliler gelir ve seni topluca döverler. Diyelim ki kick boksçusun, "3-4 kişiyi yıkarım" diyorsun. Yıktın diyelim, bu sefer ani müdahale mangasından erleri çağırırlar; yani aklıma ilk gelen bu. 10 kişi daha eklenir ve toplamda 15 kişi seni güzelce döverler.
Sonra, Merkez Komutanlığı tarafından tutuklanma durumu oluşur. Orada da inzibat döver. Daha sonra askeri cezaevine gönderirler; orada da k** gardiyanlar olur özellikle onlardan seçerler, onlar da sistematik döver. Dayaktan hoşafa çevirirler. Bu, 15 sene önceki muhtemel durumlardı.
Şimdi ise askeri yapı uzun süredir çok değişti ve oldukça sivilleşti. Yani şimdi olsa ne olur? Muhtemelen olayın askeri cezaevi kısmı hariç olabilir. Önce kışlada 15-20 kişi tarafından dayak yenilir, sonra polis tarafından gözaltına alınırsın tutuklanırsın ve sivil cezaevine gönderilirsin. Sonra mahkemede kim kime ne yapmış, kim kimi dövmüş, kim kime ne demiş hepinizi er rütbeli yargılarlar.
Fakat rövanşı, bugün bile mutlaka alacaklarını düşünüyorum. Polise ya da inzibata teslim etmeden önce temiz bir dayağı mutlaka atacaklarını düşünüyorum. Polisten dayak yer misin? Polisler muhtemelen kendilerini çok ilgilendiren bir mesele olmadığı için fazla sinirli olmayacaklardır yani o biraz düşük ihtimal gibi sanki fakat yine de ayıplayabilirler .
Yani bu olay çok ciddi bir mevzu gerçekten. Teşebbüs etmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mayıs 2025; 7:3:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X