Merhaba, Sağlık Kurulu Raporuna itiraz etmek istiyorum. Bende kilo ve göz hastalıkları vardı, yönetmeliğe göre göz hastalıklarından muaf kararı çıkması gerekirken kilo uyumsuzluğundan ertesi yıla bırakma kararı verdiler. Nasıl itiraz edebilirim? 1) Tecilim bitmek üzereyken yoklama işlemlerini başlattım. Önce aile hekimine gittim ve muayene oldum. Daha sonra aile hekimi bende kilo-boy uyumsuzluğu olduğunu ve sistemin otomatik olarak beni hastaneye sevk edeceğini söyledi. Ben de, bende miyop da var deyince onu da işaretledi ve iç hastalıkları-göz hastalıkları polikliniklerine sevk etti. 2) Daha sonra hastaneye gidip muayenelerimi oldum. Raporu heyete teslim ettim ve karar açıklanınca e-devlete yansıyacaktır sen gidebilirsin dediler. 3) 3 gün geçti ve e-nabızda raporu yüklemişlerdi. Karara baktığımda ise ertesi yıla bırakma kararı vermişler. Ancak göz hastalıklarından muaf kararı çıkması gerekiyordu. Yani sonuçta kilo versem dahi gözden dolayı askerliğimi yerine getiremeyeceğim. Nasıl bir yol izlemeliyim? ![]() |
Bildirim