Şimdi Ara

Askeralma Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Ederim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Sağlık Kurulu Raporuna itiraz etmek istiyorum. Bende kilo ve göz hastalıkları vardı, yönetmeliğe göre göz hastalıklarından muaf kararı çıkması gerekirken kilo uyumsuzluğundan ertesi yıla bırakma kararı verdiler. Nasıl itiraz edebilirim?

1) Tecilim bitmek üzereyken yoklama işlemlerini başlattım. Önce aile hekimine gittim ve muayene oldum. Daha sonra aile hekimi bende kilo-boy uyumsuzluğu olduğunu ve sistemin otomatik olarak beni hastaneye sevk edeceğini söyledi. Ben de, bende miyop da var deyince onu da işaretledi ve iç hastalıkları-göz hastalıkları polikliniklerine sevk etti.

2) Daha sonra hastaneye gidip muayenelerimi oldum. Raporu heyete teslim ettim ve karar açıklanınca e-devlete yansıyacaktır sen gidebilirsin dediler.

3) 3 gün geçti ve e-nabızda raporu yüklemişlerdi. Karara baktığımda ise ertesi yıla bırakma kararı vermişler.

Ancak göz hastalıklarından muaf kararı çıkması gerekiyordu. Yani sonuçta kilo versem dahi gözden dolayı askerliğimi yerine getiremeyeceğim. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Askeralma Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Ederim?

• Aynı gün en yakın Askeralma Şubesine gittim, raporu e-nabızda görüntüleyebiliyordum ama henüz TSK sistemine düşmemiş. İtiraz etmek için raporun sisteme düşmesini beklemem gerektiğini ve raporun çıktığı günden itibaren 30 gün içerisinde itiraz edebileceğimi söyledi.

1) İtiraz ettiğimde beni başka bir hastaneye sevk edeceklerini ve aynı muayene işlemlerini orada da yapacağımı ve heyetten sonucu beklemem gerekeceğini, sonuç çıktıktan sonra eğer bir önceki sonuçla aynıysa tekrar başka bir hastaneye sevk edebileceklerini söyledi.

2) Şuanki sonuç 1 yıl erteleme, dolayısıyla 1 sene sonra tekrardan muayene olmam gerekeceğini ve muaf olarak değerlendirilme ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Ben de 2. seçenekten devam ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xVince -- 9 Mayıs 2025; 16:25:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.