Şimdi Ara

Aşırı Yalnızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8 senedir hiç arkadaşım yok yaş 23 erkeğim. Görüştüğüm akrabam yok. Hic sevgilim olmadı. Üniversitede 4 senedir bir tane arkadaş edinemedim. İlerde yalnızlıktan kurtulmak icin evlenme hatasına düşmek istemiyorum. Şu hayatta tek tesellim tıp okumak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tip yoksa zor sosyallik. Anca akrabanla cocukluk arkadasinla vs takilabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asimetriksurat -- 23 Eylül 2025; 20:39:20 >
    Erkeğin tipi dediğin, kıyafeti, konuşması, oturması kalkması, hali, hareketidir. Bunlar yoksa hiçbir kadın senin içi boş güzel suratına zaten kanmiyor. Barbie kızların yanında at suratli tiplerin olması bunun tipik örneğidir. Estetik kaygıların varsa spora başla. Bu kaygıların yuzundeyse; cilt bakımı, doğru saç sakal trasi, gerekirse basit işlemler(kaş alma) vb. İle yine düzeltilir. İleri seviye ise (karga burun vs.) O da çoğu zaman senin yersiz kompleksindir. Mesela kilo ise vereceksin. Sen sorunun ne olduğunu söylersen çözüm daha hızlı bulunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Burnum estetikli gibi çenem kare ama gözüm kaşım asimetrik. Spor da yaptım 128 cm omzum var. Boyum yalin ayak 181 cm. Spiker gibi ses tonum var. Higher lower eyes var. Kaşlarım da öyle. Çenemde de hafif var ama kaş gözdeki gibi degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asimetriksurat -- 23 Eylül 2025; 21:37:59 >

Aynen oyle hocam. Bir garip bakiyon diyorlar. Şaşı sanan oluyor doktora gidiyorum şaşı degilsin diyor. Kafaya takmayacam ama kimse mukemmel degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asimetriksurat -- 23 Eylül 2025; 21:42:19 >
    Üniversiteyi aşırı özlemek
    3 yıl önce açıldı
    Konu kapanmıştır
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asimetriksurat A kullanıcısına yanıt
    Eminim sana benden önce bu örneği veren çok olmuştur. Sevgili hayko cepkin ne kadar karakteristik bi surat, o göz kapaklarıyla. Ve sanatıyla karakteriyle o kadar seviliyor ki, buna hiçbir şey engel olamıyor, hiçbir estetik durum. Bazen böyle şeyleri avantaja çevirmek bile mumkundur. Birbirine benzeyen insanlar unutulur, ama bazı simalar vardır unutulmaz. Belki de öyle insanlardan birisin ama farkında değilsin.

Valla hocam hayko cepkininki kadar degil neyseki de farklı ama. Sanata yatkinligim yok da takmiyorum kafaya artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asimetriksurat -- 23 Eylül 2025; 21:47:29 >
  • Değerli kardeşim ben 40 yaşıma doğru yelken açan bir abin olarak sana şunu içtenlikle diyebilirim ki, yalnızlığın sebebi kişinin psikolojisidir. Hiçbir meslek, yaş, görünüm, eksiklik, doğrudan yalnızlığa sebep değildir, bahsi gecen durumların kişide yarattığı psikolojidir sebep ama kendileri degildir.. Bunu omrum boyunca zaman zaman kendi yaşadığım o bitmeyecek gibi gelen yalnizligim içinde de gördüm. Belki senden daha travmatik yalnızlık süreçleri yaşamış da olabilirim. Modern çağın safsatası kişisel gelişim oku vs demeyeceğim sana; sana kendini keşfetmeni, kendini karşına alıp elestirmeni yargılamanı tavsiye ederim. Kendine kendini itiraf et. Kendinle kavga et. Kavgadan daha güçlü çıkacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 23 Eylül 2025; 22:1:16 >
  • Bandogge kullanıcısına yanıt

Hocam bu kavga psikolojimi berbat etmesin iyice kendinle barisik olmayi kast ediyorsun yani kavga etmekten kastın ne tam anlamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asimetriksurat -- 23 Eylül 2025; 22:19:46 >
  • Mesajla anlatmak zor böyle şeyleri ama telefon klavyesi yettiğince dilim döndüğünce varsayımlar üzerinden anlamaya çalışayım. Sen varsayımlari kendi gerçeklerin üzerinden kendi senaryona göre evir çevir.

Hani yukarıda bazı sebepler saydık ve bu sebeplerin psikojik etkilerini. Farzimisal bu durum kısa boylu olmak olsun. Sen kısa boylu olduğun için kendi kendine bir ruh haline girersin, elestirilmekten, dalga gecilmekten, bunun yüzüne vurulmasindan korkarsın. Eğer kısa boylu olmak bir sorun ise(burada sorundur ya da değildir demiyoruz, çünkü konumuz varsayim ve göreceli, sadece anlaşılabilir olması için kalıp yargi kullaniyoruz) bunun sende,senin elin ile yarattığı 3 psikolojik sorunla daha mücadele ediyoruz.

Biz kendimiz 1 sorunu 4e çıkardık,Farkındaysan. Ve psikolojik olarak ortaya çıkan sorunlarla aslında hiç muhatap da olmadık; olmamak için, kendi kendimize savunma mekanizması geliştirdik ve kendimizi kısır bir döngüye soktuk.

Kimse seninle kısa boylusun diye dalga geçmedi, ama sen gecilme ihtimaline o kadar takintilisin ki, en ufak bakışı, eleştiriyi(iyi niyetli olsa dahi) yanlış anlamaya o kadar yakınsın ki, mutlaka yanlış anlıyorsun. Bunun gerginliği her an seninle, senin tüm sosyalligini öldürüyor. Sana ket vuruyor. Seni fiziksel ve zihinsel olarak kısıtlıyor ve belki de geriletiyor.

Tüm bunlar senin kendi psikolojinin eseridir aslında. Şimdi.isin psikolojidir kısmından çıkalım somut olalım ve gerçekten boynumuza dalga geçildiğini düşünelim. O tavırla muhatap olmak mı daha ağırdır yoksa hergun yukarıdaki varsayımlar ile mücadele eden ruh hali ve savunmaları mi? İnan bana yukarıdaki daha ağırdır.

Hatta somut olarak yaşamak, onu aşmanın bile sağlayabilir. Çünkü korktuğun şeyi artık yasamissindir, ihtimaller ve gerginlikler yoktur, kanlı canlı yaşanmıştır. Evet bu duygu da ağırdır ama bir tokat gibi çarpar ve geçer. Hatta artık varsayim değil gerçektir ya artık bir daha böyle bir şey yaşarsan ne hissedeceğini ve nasıl savunmaya geçebileceğini de bilirsin. Çünkü kesindir ve sen bizzat tecrübe etmişsindir.

Bazen korkuyla yüzleşmek onu aşmanın tek yoludur. (Korktuğumuz şeyin korkulacak bir şey olup olmamasını tartismiyoruz bu aşamada, sadece analitik bir zeminde parcalarina ayiriyoruz ve değerlendiriyoruz)

Ayni bu basit senaryo gibi insan kendinde eksik ne görüyorsa nereden vurulacagini düşünüyorsa (bu asimetrik bir yüz de olabilir) oradan kendini kendisi vurabilmeli.

Ornek; boyum kısa.

1)
    Boyum kısa ise beni nasıl eleştirirler, bu eleştiriler bana ne kazandırır, benden ne götürür,
    Boyumun kısa olması hangi zamanlarda bir dezavantaj olabilir,
    Boyumun kısa olması benim mesleğimi icra etmeme engel mi, benim iliskilerime engel mi? ( her anlamda iliskilerim, arkadaşlık, ebevenylik, duygusal iliskiler)

2)
    Hatırlarsan yazının basinda bazı durumlar, ihtimallerden bahsettik. Yukarıda verdiğimiz örnekleri oturup cozumledigimiz de, hala o, simdi olmasa bile, bir gün olursa diye kendi psikolojimizi bozduğumuz ihtimaller, sandığımız kadar ürkütücü mu? Ya da düşündüğümüz gibi sorunlar mi? Yoksa kendi abartilarimiz mi?

Bu iki çözümleme, asıl sorunun ( kısa boy; sorun olup olmadığını zaten bu 2 çözümlemeden sonra idrak edecegiz) derecesini, cozulebilirligini ve önceliğini belirleyecek.

Tüm bu süreç, hem kendimizin sorunlara karşı güçlü yanlarimizi ve zayıf yanlarimizi görmemizi sağlayacak, hem de doğal iliskiler içinde yakın çevremizdeki kişileri de daha doğru yorumlama yeteneği kazandıracak.

Elbette bu şimdi benim yazmam kadar kolay ve kısa bir süreç değil. Bazen yazmak (kendimize yazmaktan bahsediyorum) Bazen konuşmak, Bazen ses kaydı almak, gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 23 Eylül 2025; 22:55:28 >

• Bandogge kullanıcısına yanıt

Anladim yani kusurlarina odaklanirsan o sorun baska sorunlari doguruyor. Olumlu ozelliklerine odaklanmak gerekiyor. Kendini cekmemek gerekiyor sosyal hayattan kusurlarin var diye. Uzunca yazmisin hepsini okudum cikardigim ana fikir bu oldu

Evet doğru ozetledin, olumlu yönlere bakmak ve yüceltmek bir sonraki aşama olabilirdi çözümleme sonrası ama sen olayı kaptın zaten. Genç adamsın hiçbir şeyden kendini kendi elinle mahrum etme. Tip kazanmışsin. Disiplinli, zeki, kararlı biri olmasan bu bölüme gidemezdin. Oturmayı kalkmayı konuşmayı bilmeme durumu olma ihtimalini zaten vermiyorum.

Naçizane sosyal olmak için tavsiyem şu olabilir; yeteneklerine uygun bir hobi edin. Farklı hayat görüşleri ve tecrübeleri olsa da aynı hobilere sahip çok farklı insanlar olabiliyor. Bu kendini ve insanları tanımak ve iliskiler kurmak (yalnızlıktan dem vurduğumuz için diyorum) için en sağlıklı ve keyifli yoldur. Ortak payda da bulusuldugunda kimse senin kaşın kara ayağın yamuk demiyor, sözüne hayran oluyor, fikrine ihtiyaç duyuyor, sana saygı duyuyor sana değer veriyor. Sağda solda kafede saatlerce pinekleyen, tiktok çeken boş insanların boş estetik beklentileri ve bu bağlamdaki ilişkileri, gerçek insanlari görmeye engel olmamalı.

• Ben 1x falandım yani 19 falan benden büyük kızla takıldım bu 2x falandı, sonra bunun eski sevgilisi geldi, arabaya oturduk, dedi ki, kıza ne yaptın? Gerçekten evine gittin mi? Evet dedim, gece 11 gibi eve gittim dedim. Sonra ne oldu diye sordu, bana Rakı icirdi dedim, orada bir oda vardı, fazla esyaların oldugu bir oda, eğer annem gelirse, seni o odaya saklarım ve sabaha kadar evden gidemezsin dedi dedim. Peki ne yaptın? dedi.. Pis pis sırıttım.. Sonra aynen böyle güldüm..

Sen diyorsun ki, yaş oldu 23 kız yok.

marcinsz89youtube
    another epic thing just for You :) i can watch it over and over again, and it's still funny as shit !
    https://www.youtube.com/watch?v=NOzN8gHvJlY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Eylül 2025; 23:42:1 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.