Şimdi Ara

AŞİRET TEMALI OLAY ÖYKÜSÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar beyler bilenler bilir bilmeyenler icin ben de sizler gibi yks'ye hazirlanan diyarbakirli bir ogrenci kardesinizim.

Bu seneki yigilmanin ardindan 600bin dolaylarinda gelen Esit agirlik siralamamin neticesinde mezuna birakmaya karar verdim ve sonuclarin aciklanmasina muteakip gelecek sene icin calismalara basladim.

Neyse her sey guzel gidiyor bu sene o sene derken yaklasik 1 hafta once tam 345 tyt turkce brans denemesi cozerken babam 4 kiz kardesimden en kucugu olan Samiye araciligiyla beni salona cagirdi.

Salona gittigimde abilerimden Gaffur ve henuz liseye gecmis kardesim Sacit de oradaydi.

Babam elinde tuttugu kibrit coplerini isaret etti ve 'cekin uleyn birer tane' diyerek bu sacma ve giz yuklu ortami daha da ilginclestirdi. Bu kibrit copleri ne icindi neyi belirliyorduk hicbirimizin fikri yoktu.

Birden ileri atilarak ortadaki copu cektim ve bir de baktim ki benim cop yarim...

Bunun uzerine babam Gaffur ve Sacit agalara hadi isinize s*ktirin diyerek onlari odadan cikardi. Bas basa kalmistik.

Sozlerine baslamadan once celik renkli kutusundan sinirdan kacak getirttigi sarma tutunlerden birini aldi ve yakti. Odayi cok gecmeden ince bir duman bulutu kapladi.

-Haşmet Amcanlardan Gülo'yu sana aliyoruz hee.. yarin obur gun dugun neym yapariz hazirlikli ol.

Once olaya ayikamadim. Birkac saniye tepki veremedim ve ardindan

ney, nerden cikti ya ne diyon baba tarzi unlemlerle tepkimi belli ettim. fakat yasadigim sokun etkisiyle ne dedigimi de hatirlamiyorum.

Babamin da iyi gunune denk gelmistim kisa da olsa izahat yapma lutfunda bulunmustu o gun.

Biz turkiyenin ve ortadogunun en buyuk 2.asiretinin mensubuyuz. Asiret reisimiz de babamin babasinin uvey abilerinden Zeker aga. Bunyemizde 1k-5k buyuklugunde irili ufakli asiretleri de barindirmamiz hasebiyle buyuklugumuz asagi yukari 300bin kisiye tekabul ediyordu. Sadece d.bakirda degil soydaslarimiz istanbul ankara gibi metropollerden tutun guneydogu anadolunun en ucra koselerine kadar sirayet ettigi icin asiretimizin kucumsenmeyecek bir agirligi soz konusudur bu cografyada.

Meger bu olaydan birkac gun evvel Amcam Haşmet Zeker Aga'yi ziyaret ederek kizi Gülfidan'in -kendisine asirette gülo dedigimiz icin burdan sonra gulo diye gecicek- yasinin 18'e geldigini, evde kaldigini anlatmis ve acil everme talebinde bulunmus. Hatta baslik parasinda da %25 iskontoda bulunmus. Dahasi eger gulo'yu kardesiyle beraber alirsak paket olarak baslikta %40'a varan indirimler vaad etmis.

Zeker aga da babama haber gondererek durumu anlatmis ve oglanlardan birini gondermesini isaret etmis usulunce.

Bu aralar maddi olarak sıkıstıgımız icin babam 75k baslik parasini epey cok bulmus bunun uzerine Zeker aga araya girip Hasmet Amcamla babami 50k+ sonraki satistan %10 pay uzerinde uzlastirmis.

Tabi ben guloyu daha evvel gormemistim ve yks'ye bu denli odaklanmisken boyle bir seyi duyunca sudan cikmis baliga dondum. Fakat ne dersem diyim asiretin ileri gelenleri son sozu soylemisti artik kendimi var'dan gelen karara itiraz ediyormus gibi hissediyordum. Ama dedim baba sinav,okul??

-Af buyur

La itogli gecen yil fethettinde noldi de hadi s...

Diyip ictigi sarmanin izmaritini yuzume firlatti. Sinirlendirmistim kendisini pisman oldum.

Odama gidip 345 tyt turkce denememi saga sola carpa carpa yirtip parcalara ayirdim. Ben de epey sinirlenmistim fakat elimden bir sey gelmiyordu.

Birkac gun sonra dugune gittigimizde gulo'yu ilk kez gordum. Daha oncesinde asiretimizin genel kadin fizyolojisinden yola cikarak belli bir prototip olusturmustum aklimda.

Fakat ilk kez gelinlikle gordugum Gülo bu prototipin biraz disindaydi. daha ziyade avrupa yakasindaki Şesu'nun koylusu Yaşar'a yakinsiyordu anthony davis'e selam cakan kaslari, d.bakir belediyesinde ufak bir koltuga goz kirpan badem biyigiyla..

Dugun her ne kadar bizim olsa da ozne biz degildik. Zeker aga ve kurtlarini dokmek isteyen asiret gencleri biz salona girdikten az sonra basrolu kapmisti bile.

Once Zeker aga mahallenin meydanindaki dugun pistimizin ortasina gelerek heyecanli kalabaligi susturdu ve ardindan bir,iri,diri olmamizin onemini bu birlikteligin asiretler arasi arenada bize sagladigi yararlardan bahsetti.

Daha sonrasinda heybesinden cikardigi beylik tabancasiyla hayirli ugurlu olsun nidasinin ardindan donerek havaya 2 sarjor bosaltti.

Zeker aga meydandan cikarken yaptigi isaretle birlikte asiretimizin genc yeteneklerinde birkac genc ellerindeki ak-47ler ile 4 koseden havaya cilginca ates etmeye basladi. Neredeyse 2 dakikadan fazla surdu bu sarjor bosaltma olaylari.

Sesler kesildiginde cevre sandalyelerin bazilarinda kanlar gormeye basladim. Ardindan gelen birkac ciglik onu takip etti 1 cocugun koluna ve 1 de yasli amcanin kafasina isabet etmisti kursunlardan 1er tanesi.

Yasli amca maalesef oracikta ex oldu. Cocugu ise apar topar cikardilar alandan nereye gotuedukleri hakkinda en ufak bir fikrim yok. Biz guloyla meydanin basindaki bir masanin gerisinde yerimize mihlanmis gibi oturuyorduk.

Tum bu kargasanin ardindan tekrar mikrofonu eline alan Zeker aga 'endiseye mahal yoktir dogal seleksiyon yav zayif olan gider guclu olan kalir ehehehey.' Diyerek ortami yatistirdi

Ardindan asiretimizin senfoni orkestrasindan zilgit show basladi. Yaslisi genci, erkegi kadini onlarca kisi elleri agizlarinda leleleleley nidalariyla titretiyordu meydani. Zilgitlari halay takip etti.

O gece delice halaylar cekildi. Zeker aga'nin namina etler dagitildi. Guloya agirliginca altin takildi.

Dugun bittiginde Zeker Aga ve beraberinde asiret buyuklerimiz ailem degerli agalarim guloyla bir omru paylasacagimiz yuvamiza dogru yola koyulduk. Eski evimize 200-250mt mesafeydi.

Konvoy halinde kornalara zart zurt abanarak yeni evimize dogru yol aldik. Vardigimiz zaman asiretin ileri gelenleri, genc agalarim kapinin onunde siralandi once gulo'yu ablasiyla birlikte eve gonderdik. Ardindan Zeker Aga ufak bir konusma yaparak evin anahtari verdi ve arabasiyla evine dogru yol aldi.

Sira agalarin arasindan eve girmeye gelmisti. Gencligin enerjisiyle beraber sirtima hayvanca abandilar kardeslerim asiretin genc delikanlilari hepsi sirtimda tepindi. Dugunun kasintiligi ve yorgunlugunun uzerine omurgamda kalici hasar birakan bu seramoniden sonra kendimi zar zor eve attim.

Artik gulo ve ben yalnizdik. Beni yatak odasinda bekliyordu. Hayalimdeki gerdek dogrysu bu degildi. 4-5 gun icerisinde gelecek vadeden esit agirlik ogrencisinden artik evinin diregi modeline gecis yapmistim. Fakat allah gunah yazmasin gulo'ya es demek icin bin belki 10bin sahit lazimdi.

Once elimi yuzumu yikadim ve yatak odasina sert bir giris yaptim. Gulo mutecessis gozlerle beni suzuyordu. Bir sey dememi bekliyordu.

'Bugun epey yorulduk,yarin bakariz' dedim.

Cekingen fakat onaylayan gozlerle bakti bana sessizce peki dedi.

Bunun uzerine pijamalarimi giydim ve cebimdeki japonya bayragini balkona astim. Ardindan yatip zibardim adeta birkac dakika sonra uyumusum.

Sabah gozlerimi actigimda yanim bostu. Gulo Mutfaga gitti zannettim. Kalktim ve iceriyi kolladim ev bostu. Guloo diye ses verdim yanit gelmedi. Disari gitmistir diye biraz bekledim fakat oglen ezani az once okudu beyler daha gelen giden yok.

Ne yapacagimi sasirdim. Manitasina mi kacti napti bu kiz asirete yayilirsa namus cinayetine kurban giderim beyler allah aski icin yardim edin. Sehir degistirip yks hazirlanip yeni sayfa acmak istiyorum ama her taraf bizim asiretten adamla dolu ulkede napicam beyler cok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jsjusshsushdudjsos bu ne olm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sasubaysa444 kullanıcısına yanıt

Bugun basima geldi hocam maalesef hala ortalikta yok. Canimdan endise ediyorum

• Şuku

• japonya bayragi ayrintisini sona saklamaniz iyi olmus hocam. bu konuda tez yazacak hocalar alip nasiplensin

• Japon bayrağı neyi ifade ediyor

hocam..... maalesef ülkemizde kadinlarin belasi olmuş tip dilinde hymen olarak geçen yapinin demirdenleblebi hocamizin edebi süzgecinden gecmis hali

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DH GELENEKSEL ÖLÜM KAMPI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

%100 saf halis muhlis manda sutunu dusunun hocam. Sutas reklamlarindaki gibi oluk oluk bembeyaz akiyor. Bir de tam o an yukardaki bulutlardan yagmur misali o sut selalesinin ortasina bir murekkep damlasinin dustugunu tahayyul edin.

Nasil o saf beyazligi bozup, e.coli bakterisi gibi ivedilikle beyazin icinde yayilacaktir.

Iste japon bayragindaki ortadaki nokta da aynen bu misal japon insaninin safliginin, ozunun zaman icerisinde nasil bozuldugunu anlatiyor.

Noktanin kirmizi olmasi ise bu bozunumun bedelini japon halkinin caniyla,kaniyla odedigini simgeliyor..

• Bunu babam okusa ilisigimi keserim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.