Şimdi Ara

AshampooWinoptimizerPlatinumSuite2.1 (İlk Resimli Anlatımım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ashampoo Winoptimizer Platinum Suite 3.05 Tıkla İndir

Arkadaşlar uzun zamandan beri beğenerek kullandığım ve bana çok faydası olan Ashampoo Winoptimizer programını sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca programın kullanımını resimli olarak anlatmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz. Öncelikle şunu söylemeliyim bu program adındanda anlaşılacağı üzere bir sistem optimize programı.Program "Easy Mode" ve "Expert Mode" olmak üzere iki ayrı modda çalışıyor. Easy Mode programı yeni kullanmaya başlayan, başka bir deyişle acemi kullanıcılar için geçerli. Expert Mode ise programı belli bir süre kullanmış olan profesyonel kullanıcılar için daha uygun. Fakat programın kullanımı gayet basit olduğu için Expert Mode birkaç gün içinde başarılı bir şekilde kullanılabilir.

Programı kurduğunuzu varsayarak resimli anlatıma başlıyorum:
    Bu arada indirdiğiniz dosyanın içindeki Easter Edition adlı skin'i kurmanızı öneririm. Yoksa programın görünümü resimlerde gördüğünüzden farklı olur.Resmindende gördüğünüz üzere programın ana menüsündeyiz. Burada programın "Cleaning Tools", "Tuning Tools" ve "File Tools" olmak üzere üç ana işlevini görmektesiniz

"Cleaning Tools" menüsünü kullanarak sürücülerinizi temizleyebilir,kayıt defterinizde boşa yer tutan kayıtları silebilir, internette dolaştığınız sırada gereksiz yere oluşan artıkları pc'nizden atabilir ve gereksiz dll dosyalarınızı silebilirsiniz. Altta resmini gördüğünüz Cleaning Tools bölümünde bahsetmiş olduğum sürücü temizleme anlamına gelen "Drive Cleaner" butonuna tıklayıp çıkan menüde "next" tuşuna tıklamanızla hard diskinizdeki gereksiz dosyalar aranır ve bu işlem bitince size yalnızca bu geresiz verileri silmek için tekrar "next" tuşuna basmanız ve çıkan soruya evet demeniz kalır. Artık hard diskiniz gayet temiz durumda.
    Gelelim "Registry Cleaner" bölümüne; adındanda anlaşılacağı üzere kayıt defterinizdeki işe yaramayan girdilerin silinmesine yarayan bölüm. "Driver Cleaner" da yaptığınız gibi bu özelliği kullanarak şişen kayıt defterinizi arındırabilirsiniz. "İnternet Cleaner" bölümünü kullanarak da sörf yaptığınız sürede pc'nize giren çerez ve çeşitli artıkları silebilirsiniz.
    Cleaning Tools bölümünün son ve "Easy Mode"da olmayan özelliği olan "DLL Cleaner" bölümü ilede sisteminizde yer alan gereksiz Dll dosyalarınızı silebilirsiniz. Fakat şunu da söylemeliyimki ben bu özelliği hiç kullanmadım. Çünkü takdir edersinizki geri dönüşü olmayan riskli bir iş.
    Riski göz alan arkadaşlarımız kullanabilir. Yeri gelmişken söyleyeyim ben bu programı ve özellikle de Cleaning Tools" bölümünü(dll cleaner hariç) kullandığım süre içinde en ufak bir sorun yaşamadım.

Şimdi Tuning Tools bölümüne geçmeden altta görmüş olduğunuz ve programın ana menüsünde yer alan 1-Click-Optimization özelliğine. Programın en sevdiğim özelliği olan tek tıklamayla optimize aracı ile Driver Cleaner, Registry Cleaner ve İnternet Cleaner araçlarını birarada çalıştırıp zamandan tasarrup etmiş oluyorsunuz. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Gelelim "Tuning Tools" bölümüne. Resmindende gördüğünüz üzere bu bölümün "StartUp Tuner",
    "IP Spam Blocker", "Windows Function" ve "İnternet Tuner" olmak üzere dört aracı var. StartUp Tuner bölümünü kullanarak Windows başlangıcında otomatik olarak başlayan programların kontrolüne yapabilir,İstediğinizi kaldırırsınız. Ayrıca otomatik olarak başlamasını istediğiniz bir programı ekleyebilirsiniz.

"IP Spam Blocker" ise bir spam engelleme programı gibi."Enable IP Spam" diyip bu özelliği aktif edebilirsiniz.Spam maillerden kurtulmanızı sağlar.

Sıra Windows Function bölümünde: Bu bölümü kullanarak Windows'un kendine has özellikleri olan "Scan Disk", Defrag yani disk birleştirme ve System Restore:Sistem Geri Yükleme özelliklerini kontrol edebilirsiniz. Zaten aşağıda da resmini görmektesiniz.

Geldik bölümün son özelliği olan İnternet Tuner'e. İnternet Tuner ile İnternet hızınızı optimize edebiirsiniz .Yapmanız gereken tek şey bağlantı türünüzü seçmeniz "next" diyerek ilerlemeniz. Arkadaşlar unutmayınki hiç bir program sizin sörf ya da download hızınızı arttıramaz. Yapılan şey mevcut bağlantı hızınızı maximize etmektir. Fakat böyle dedim diye kullanmamazlık etmeyip deneyin.

Gelelim programımızın son ana işlevi olan File Tools yani dosya araçaları bölümüne.

Bu bölümdeki "File Wipers" özelliği ile pc'nizde bulunan bir dosyayı sonsuza kadar sistemden dışarı atabilirsiniz. Yapmanız gereken "File Wiper" butonuna tıklayarak "Add" deyip silmek istediğiniz dosyayı seçmek ve remove diyerek silmektir.İkinci özellik olan "File Splitter and Joiner" aracı ile de elinizdeki bir dosyayı bölebilir ya da bölünmüş dosyalarınızı birletirebilirsiniz. Resminde de gördüğünüz gibi dosya bölmesi yapmak için "sPLİT a file into smaller files" işaretledikten sonra bölmek istediğiniz dosyayı seçip sol tarafta bulunan parçalama seçeneklerinden birini seçip "next" demeniz yeterli. Bölünmüş dosyaları birleştirmek içinse "Join a set of split files"ı işaretleyip bu kez birleştirmek istediğiniz dosyalardan birini seçip next demeniz yeterli olacaktır.

Şimdi gelelim "File Associator" bölümüne. Bu aracı kullanarak hangi dosya türünü hangi programın açacağını belirleyebilirsiniz. Dosya ilişkilendirmelerini değiştirebilirsiniz. Burayı açıklamıyorum zaten tıklayınca ne kadar basit olduğunu göreceksiniz.
    Son olarak bu bölümün ve programımızın son özelliği olan "Encrypter & Decrypter" aracına. Bua araçla dosyalarınızı şifreleyebilir ve şifrelediğiniz dosyayı tekrar çözebilirsiniz.Bir dosyayı şifrelemek için "Encrypt a File" seçeneğini işaretledikten sonra şifrelemek istediğiniz dosyayı seçip şifrenizi yazdıktan sonra "next" demeniz yeterli. Şifrelediğiniz dosyayı çözmek içinse diğer seçeneği işaretleyip şifrenizi girip next demeniz yeterli.

Size bu programı elimden geldiği kadar anlatmaya çalıştım. Eğer eksik anlattığımı düşündüğünüz ya da anlayamadığınız bir nokta varsa yazın yardımcı olurum.

Not:Ashampoo Winoptimizer Platinum Suite 2.1 programının bir diğer özelliği olan "PopUp Blocker" i Başlat/Tüm Programlar/Ashampoo/Ashampoo Winoptimizer Platinum Suite2/Ashampoo PopUp Blocker yolunu izleyerek aktif edebilirsiniz. Gerçekten benim işime yarıyor. Kullanın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepe -- 2 Şubat 2006 23:38:31 >

• Eyvallah.
    imza olayına oldum olası karşıyımdır...
  • İnşaallah fırsat bulursam bu şekilde program anlatımları yapmaya çalışacağım. Anti-Vir Personal Edition'ı anlatmak istiyorum ama çok uzun sürer açıkçası korkuyorum. Ama daha basit ve işlevsel programlarda var onları anlatmaya çalışırım.
  • sağol da link çalışmıyor bi el atsan bu işe bizde faydalansak.

Orijinalden alıntı: yunus2321

sağol da link çalışmıyor bi el atsan bu işe bizde faydalansak.

eyvallah kardeş güzel olmuş

yunus kardeşim yazılan link i kopyala ve explorer adres çubuğuna yapıştır çalışacaktır kolaygelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magic1 -- 7 Ağustos 2005, 11:25:41 >

Dostum link çalışmaz olur mu hiç, şimdi kendim denedim. Adres çubuğuna kopyala gir. Kolay gelsin.
  • hakkatten güzel olmuş, eline sağlık. işime yaradı

Link çalışmıyormuş. Lütfen arkadaşlar bu kadar hazırcı olmayalım.

Adresi kopyalayıp yapıştırmaya veya adres çubuğuna direkt olarak yazmaya bile üşeniyoruz.

EDIT:

Sakın "veriyorum" kelimesi ile adres bitişik yazıldığı için çalışmıyor olmasın?

quote:

Orijinalden alıntı: beytepe

veriyorum:http://rapidshare.de/files/3717129/Ashampoo_Winoptimizer_Platinum_Suite_2.1.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBAGCI -- 8 Ağustos 2005, 9:32:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]

quote:

Link çalışmıyormuş. Lütfen arkadaşlar bu kadar hazırcı olmayalım.

Adresi kopyalayıp yapıştırmaya veya adres çubuğuna direkt olarak yazmaya bile üşeniyoruz.

EDIT:

Sakın "veriyorum" kelimesi ile adres bitişik yazıldığı için çalışmıyor olmasın?

quote:

Orijinalden alıntı: beytepe

veriyorum:http://rapidshare.de/files/3717129/Ashampoo_Winoptimizer_Platinum_Suite_2.1.rar.html

Yok hayır [TUTH_ANKH_AMON] hazırcılıkla alakası yok bilmeden hemen ön yargıda bulunma benim sistem den kaynaklanan bi sorun vardı okudum düzelttim oldu sağol beytepe kardeş güzel olmuş.

• çok sağol valla iyi programmış eline sağlık
  • eline saglik guzel calisma olmus...
    Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili,biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz acısını acımız yaptık çünkü.Dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığımız bir insanın göz yaşı bile içimizi parçaladı.
    Kedilere ağladık, kuşların yasını tuttuk...Yüreğimizin zayıflığı kimi zaman hayat karşısında bizi zayıf yaptı. Aslında ne güzel şeydir insanın insana yanması sevgili...
    Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülebilmek ve çare aramak. Ben bütün hayatımda hep üzüldüm, hep yandım.Yaşamak ne güzeldir be sevgili...Sevinerek, severek, sevilerek, düşünerek...Ve o vaz geçilmez sancılarını duyarak hayatın...
    Yılmaz Güney...
  • arkadaşım ellerine sağlık..güsel program...
    ama dikket et albaylar görmesin ..topicini kapatırlar...
    Ashampoo Winoptimizer Platinum Suite 3.00 Tıkla İndir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepe -- 26 Ocak 2006 2:54:08 >

• Eline sağlık.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.