Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
5
Favori
29.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Pardon da asgari ücret alırken neye güvenip de evlendiniz? Yani devletin politikaları benim için de kabul edilebilir değil lakin kişi olarak öncelikle sizin mantıklı kararlar almanız lazımdı.



    Bu zamanda aile kuracak adamın rahat 5000 TL kazanması lazım.

    Bu arkadaş daha 15 yaş civarı olmalı. Büyüyünce doktor, mühendis, profesor, astronot ya da en kötü youtuber olacağını, çok fazla para kazanacağını zannediyor. Bu arkadaşın mesajını beğenen diğer 86 akıldaşı da aynı fikirdedir eminim.

    Büyüyünce asgari ücrete mahkum olan 14 milyon çalışandan biri olduğunuzda aynı düşüncelerinize umarım devam edersiniz. Bu düşünce yapısındaki gereksiz insanların aile kurmaması, çoğalmaması bence de en doğrusu.

    Lütfen bu doğru sözünüzün arkasında durun ve çoğalmayın.

    Merhaba,

    15 yaşında değilim ama o zamanları da iyi bilirim, çalışıyorum ve Allah'a şükür hem birey hem de ailem açısından maddi durumumuz şu konuya yorum yazanların çoğunluğundan iyidir. Forumda da mühendisler ve birçok üniversite mezunlarının vasat durumları hakkında birçok konu açmıştım. Aklı olanın bu ülkede üniversite okumaması gerektiği ve mezunların asgari ücret aldığını dile getirmiştim. Yani ben de bu diploma zihniyetini savunmuyorum hatta tam tersine, zanaat alanaına yönelmeleri gerektiğini düşünüyorum.

    Bu zamanda üniversite okuyan adam şimdiden işsizdir ya da geleceğin asgari ücretlisi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    burada bu konuda kimse şuanki yönetimi veya hükümeti eleştirmez, hedef sen olursun asıl hedef olması gereken taraf asla olmaz

    şuan ülkenin büyük çoğunluğu aslında açlıktan kırılıyor ama çoğu makarnayı bulduğu zaman şükrediyor. bunun bu şekilde gitmeyeceği de belli, ha bu durum ne zaman ve nasıl değişir o konuda yorum ve öngörü yapmak çok zor ama inandığı her neyse asgari ücretle türkiyede yaşayan insana güç kuvvet versin, çünkü afrikadan daha beter burada karnını doyurmak.

    Ne eksik ne fazla tam olarak cevap bu. Bu arada beter olalım cümleten hak ediyoruz bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forumda uzun ve emek verilmiş yazılar sevilmiyor. Teşekkür ederim emek verip okuduğunuz için gerçekten bu saygıyı hak eden bir davranış. Bende emek verdiğiniz değerli mesajınızın tamamını okuduğumu belirterek konuya giriş yapmak istiyorum.

    Belirttiğiniz sorunların, sıkıntıların nedeninin aslında toplum olarak biz olduğumuzu tarafsız bir şekilde baktığınızda görebilirsiniz.

    Bize fiiliyatta demokrasi 1940-50'lilerde Abd'nin NATO ile ilişkilerin kurulabilmesi için gerekli gördüğü zorunluluk ile geldi. Menderes son seçiminde kazanmasaydı ( toplum sıkıntılar oluşmaya başladığında sen artık dinlen diyebilseydi Rahmetli Menderes'e ) bu durumdan Türkiye'de , o dönem asılan siyasetçilerde sağlıklı ve iyi bir şekilde kurtulabilirlerdi. Nato'nun şartlı getirdiği getirdiği demokrasi aslında bir imtihandı biz o imtihanı geçemedik geçseydik bugün belki Güney Kore vari bir konumda olabilirdik.

    Gelelim refaha. Memeli bir canlı türüyüz. Gerek tanıdıklarımız arasında gerek etnik kimlikler arasında , gerek ülkeler arası birbirimize kin besliyoruz. İşte şimdi şunu düşünmek lazım. Belirttiğiniz refah sisteminin ülke içinde ve dünya genelinde mümkün olması için tüm dünya toplumunun bir bütün olarak iyi niyetle zoraki dayatmalar olmadan ödün verebilmesi gerekiyor. Karnını doyurduktan sonra oyun konsolunu kullanmak, lüks bir restoranda yemek yedikten sonra binlerce euroluk aracına binmek yerine toplu taşıma kullanabilmek ( öyle toplu taşıma kalitesi artsın falan şartı aramadan gerekirse 100 kişi ter kokusu içinde bir arada ) gerekiyor. Hatta güzel bir yemek yerine bir miktar peynir, domates ekmek ile karın doyurup geri kalan parayı da gönderebilmek gerekiyor. Bu en fakirinden en zenginine farklı koşul şartlarda oran olarak iyi niyetle olması gereken bir durum.

    Dünya çapında insanların yüzde kaçı ev almak yerine çadırda yaşayıp kıtlıktaki-savaştaki insanlara yardım için ev parasını gönderir? Kaç kişi iPhone, Bmw, Toyota, Fiat, Laptop parasını hiç tanımadığı etmediği insanlara bağışlayabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Şubat 2018; 21:54:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001


    quote:

    Orijinalden alıntı: burkocan

    Bak ne güzel kendin yazmış kendin cevaplamışsın. Üzerine edit yapıp teyit bile etmişsin. Ülke kıyaslamasına girersen Türkiye olarak zaten kafadan sınıfta kalıyoruz bunu kabul et. Almanyada kira+yan giderler 750 euro demişsin. Kalanı ile de bana kalırsa rahatlıkla geçinebilirsin(orta halli markete git her türlü mutfak giderini karşılarsın) giyim kuşam desen H&M'de sweatshirt'ü 15euroya almışlığım var ortalama fiyatlar o civarlarda. Türkiye'deki manzaraya bakalım istersen: 1600 TL asgari ücret alınıyor ve o parayı alana kadar İT gibi çalışıyorsun eyvallah peki o para ile ne yapabiliyorsun? Kira+yan giderlere 1200TL verirsin, kalan 400TL ile mutfak masrafını karşılarsın, BARINMA ve YEME İÇME haricindeki hiç bir aktivite yapamaz, kıyafet(almanyadaki 15euroluk sweatshirt Türkiye'de 89 TL) vb. alamaz, hele ki sosyal etkinlik, konser vs uzaydır senin için. İşyerine bile yürüyerek gitmek zorundasındır çünkü gel bana anlat şimdi.

    Ek kaynak:https://parasalcozumler.com/almanyada-gecim-sartlari-nasildir-ne-kadar-para-ile-gecinilir/ şöyle bir site buldum gecenin bu köründe. Herkes Türkiyeye düşman herkes almanya övücü değil mi senin gözünde?


    Öncelikle belirteyim ki saldırgan yaklaşımını hiç beğenmedim. Kimseye yalan borcum yok; bir şeyler ispat etme derdim, hiç yok.

    Burada asgari ücretli çalışanlar “kral gibi” mi çalışıyor sanıyorsun! Burada işyerine yürüyerek yada bisikletle giden yok mu sanıyorsun!
    Burada geriye kalan 250€ ile rahat rahat geçiniliyor mu sanıyorsun!
    HM olunca kaliteli bir marka mı oluyor sanıyorsun!
    Buradaki asgari ücretliler konser vb sosyal etkinliklere gidiyor/gidebiliyor mu sanıyorsun!
    Kusura bakma kardeş ama buraları hiç bilmiyorsun ve oturduğun yerden ahkam kesiyorsun. Bir kere gelmiş olabilirsin ama unutma ki “turistik gezi” ile “yaşam” çok farklı olgulardır.

    Verdiğin linkteki bilgilere bakacak vaktim yok. Hatta cevap bile yazmayacaktım ama senin için değil, bu mesajları takip edenleri yanlış yönlendirmemen için yazmak istedim.
    Burada alım gücü Türkiye’ye oranla evet yüksek ama yalnızca o kadar. Gerisi boş diyorum. Temeliniz/birikiminiz yoksa, her yer çekilmezdir.
    Bu tür forumlarda vakit harcayacağınıza gidin de birşeyler yapın diyecem ama biliyorum ki boşa gidecek laflarım.

    Sana iyi rüyalar..

    Ben 3 sene yasadim Cardiff, Southampton, London. Ghettosunu da bilirim residence bolgesini de bilirim. Turkiye ile kiyaslanamayacak kadar avantajli hayatlari var. Avrupa'da multeci statusu Turk vatandasligindan daha ustun ayrica. Gel baskan Bagcilarda otur. Tarlabasi gibi yerlerde otur. Ki cok daha beter yerler de var. Hic kiyaslamak icin kafanizi yormayin. Alim gucu paritesi farki eskiden 3 kat idi. Simdi 5 kata yakin oldu. Oralardan ahkam kesmeyin diyorsun. Sen de o zaman oralardan ahkam kesme. 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2016 senesinde arkadasim 320d Couoe aldi 2. El. 30.000 TL. Ayni arac burada 135.000tl.



    180.000 tl ye 2 sene once Bentley Continental GT aliniyordu 2010 model orada. Gecin bu isleri. Biz burada 11.000tl lik ekipmani 3.000tl ye bile nakit satamiyoruz. Millet batmis hala konusuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala daha iktidar öven,sorumlusuna tapan varsa b*kunda boğulsun. Fakir hayatlardan bana ne
  • mesele ülke değil mesele senin neden asgari kazancın olduğu ? sebep neydi ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wtwt24

    o ülkenin, özal zamanına kadar ne şartlarda yaşadığından haberin yok anlaşılan.nadide ülkeymiş ne nadidesi?nüfusun büyük bölümü yokluktan neler çekti 1920-1980 yılları arasında...artık büyük lider ERDOĞAN var.şükürki kemalizm bitti,yakında yeni sisteme geçeceğiz,son kalıntılarınıda temizleyeceğiz.
    (ulan sözde akp muhalifiyiz ama bu süzme kemalistler yüzünden gene erdoğan'ı savunuyoruz.birileri cumhuriyet döneminin dikta rejimini nadide zaman diye savununca kan beynime çıkıyor,ama o aklıkıtlar şimdiki zamanı beğenmezler,neden?baştaki müslüman diye,ateist falan olsa ses çıkarmayacaklar)

    Senden ve sen gibi düşünenler gözümde haindir nefret ediyorum bu mesajı yazabilen geçmişteki tüm savaşları/zorlukları hiçe sayan büyük insanları şeref ile yâd etmeyen kişiden.. Birlik çatısı altında toplanmamız imkansız çünkü aynı sınıfta insanlar değiliz, siz afyon etkisiyle gözü dinle dönmüş mollalarla eşdeğersiniz ölseniz sokaktaki hayvan kadar belki üzülürüm. Elbet devran döner bu ihtişam/savurganlık arap seviciliği biter hırs ve öfke size karşılık gelir. 1920 lerde dinci vatan hainlerine yapılan tüm zulümler o gün basit ve az kalacaktır intikam günü yakındır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her türlü 450 yetiyor alışveriş için zaten temizlikten anlaşılan çamaşır deterjanı bulaşık deterjanı sıvı bulaşık mak. sabun şampuan ve tuvalet kağıdı 150 TL ya tutar ya tutmaz gerisi gıdaya gidiyor haliyle yetiyor valla.
  • Bu parayla bu saydiklarını yapabilmek ciddi başarı.Helal olsun ayrıca Allah yardımcın olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    zor durumda zaten zor geçiniyor , sadece bu gelir seviyesi ile yapabileceği tasarruftan bahsettim , bu gelir seviyesi ile cep telefonuna ayda 74 tl ödemek israftır bana göre , evde belgesel için platforma para ödemek israftır , ve bu israfları yerine daha ucuz ikameleri konabilir. mesela telefon kartı kullanmak , mesela uydu kanallarındaki belgeseller gibi.

    hayattan zevk almak bu seviye gelir ile çift cep cep telefonuına fatura ödemek yada digiturkte paralı belgesel seyretmek değildir

    benim fikrim bu isteyen katılır isteyen karşı durur.
  • kajmerian kullanıcısına yanıt
    arkadaş zor geçiniyorum diyor döküm çıkarmış , siz de diyorsunuz ki bırak iki cep telefonu kullansın , digitürkten paralı belgesel seyretsin bunlar güzel şeyler fakat ben sadece bu gelir seviyesi ile bunların yerine daha ucuz ikamelerini konulabileceğini (telefon kartı + uydu kanalları ) ve senede belli bir miktar tasarruf yapabileceğini belirttim . söylediklerim bu gelir seviyesi ile alakalıdır ben olsam böyle yaparım.

    bence bir çıkmaz içerisinde boğuşmaktansa belli tedbirler almaya çalışma daha iyi
    yine söylüyorum tüm yazdıklarım ---gelirini arttıramıyor durumu için geçerlidir --
  • Hâlâ sosyal devlet falan diyenler var. Arkadaş ülkenin ekonomik olarak dipte olduğu belli. Maaşların düşük, zaruri ihtiyaçların(bak eğlence, lüks bile demiyorum) pahalı olduğu ortada.

    Sanki bunları evlendikten sonra fark etmiş gibi gelip burada devlet şöyle kötü böyle rezil demek bence çok komik. Bu bir risk bile değil ki, geçinemeyeceğin belli işte. Devletin evlen, çocuk yap demesi seni kendi aklından muaf mı tutuyor?
  • Allah sizin gibileri ıslah etsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayağını yorganına göre uzat diye bi atasözü var ya hani, 5binde alsan ona göre giderin olcak yine aynı şekilde zor geçiniyorum diyeceksin.. Bu işler böyle , mecbur olunca seve seve geçiniliyor işte.. Giyime sıra zor gelir, aynı elbiseyi 1-2 sene rahat giymek gerekiyor.. ve ayrıca arkadaş İstanbul’da değil , onuda yazmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: BLADEEEE

    Senin sonun ibretlik olur tahminimce. Hayatın sana ne getireceğini bilmiyorsun bol keseden millete giydiriyorsun. Yine de umarım o garanti gördüğün maaşın bir gün bir aksilik olup da kesilmez.

    Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok zaten, ben de olduğunu iddia etmiyorum lakin asgari ücret bugün bireyin bile geçimini sağlamaya yetmezken tutup bir de evlenip aile kurmak isteyen insanların şikayet etmesini anlamsız buluyorum. Yani burada sitem edilmesi gereken kişiler bu ülkeyi yönetenlerdir ancak kişi olarak kendimizi de sorgulamamız lazım.

    lan neyi sorgulayacak adam
    emeğinin karşılığını alamıyor.
    Boş boş konuşma baba parası yediğin her halinden beri




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brave.Heart3416

    Ayağını yorganına göre uzat diye bi atasözü var ya hani, 5binde alsan ona göre giderin olcak yine aynı şekilde zor geçiniyorum diyeceksin.. Bu işler böyle , mecbur olunca seve seve geçiniliyor işte.. Giyime sıra zor gelir, aynı elbiseyi 1-2 sene rahat giymek gerekiyor.. ve ayrıca arkadaş İstanbul’da değil , onuda yazmış..

    5 bin tl alanlarin maasi 3.500 TL degerine dustu 1 senede. TL'de %30 uzerinde deger kaybi var. Adam her zaman yaptigi alisverisi yaparken parasi bitiyor. Sen hayat standardini bir anda %30 dusurmek ister misin? Ustune ustluk bir o kadar daha deger kaybi riski var. Ayagini uzatacak yorganin da kalmadiginda anlarsin mevzuyu sanirim.



    5.000 tl dedigin ingilizin asgari ucreti etmiyor.

    Burada kiyak maas diyoruz 😁 yazik gercekten cok yazik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazıları o kadar saçma sapan bir kafa yapısına sahip ki asgari ücretlinin evlenmeye hakkı olmadığından bahsetmiş.Biraz daha zorlasa nefes bile alma sen diyecek.Eşin de çalışırsa eliniz biraz rahatlar yoksa tek maaşla geçinmek çok zor bu devirde.
  • Merhaba

    Benimde sevgilim Samsunda, kendisi daha yeni kıytırık bir okuldan mezun oldu ve bir bankanın çağrı merkezinde 2300tl ile işe girdi. 1 ay bile işsiz gezmedi kendi hakkıyla girdi üstelik.

    Sizin eşinizin çalışması lazım.
    Çocuk olursa evde oturması normal 4-5 sene, ama bu kadından çocuğun yoksa resmen evde kendisine bakıyorsun kendisi yan gelip yatarken. Asgari ücretle evlenemez olayı duyduğum en saçma şey, tabiki evlenirsiniz.

    Bu arada hayatınızın sonuna kadar asgari ücret alacaksınız diye bir şey yok. Burdaki ergenleri dinlemeyin, harcamaları kısmak yerine gelirinizi artırmanın yollarını arayın. Sertifika olur bir şey olur.

    Herkes kendi sevgilisini eşini över, bakın benim sevgilim parlak biri değil, zeki de değil, o rahatlıkla iş bulduysa sizin eşiniz de bulur.Ama sizin eşiniz kendine bakıtmak istiyor gibi geldi bana.

    Yapı kredi çok sık çağrı merkezine eleman alıyor. Masa başı oturmalık bir iş. Eşiniz ilanları takip etsin.
    Hayata bakışınız güzel aslında ama aşk gözünüzü kör etmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 8 Şubat 2018; 13:19:41 >




  • GrkmAdr G kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen aynı şeyi savunuyoruz zaten şuanda , ben arkadaşa asgari ücretle geçinilebileceğini anlatıyorum.. Destek almadan bu işin olmayacağını sanıyor ama oluyor, mecburen olacak.. Ayağını uzatacak yorgan bulunur her daim..Allah göstermesin bi vefat , felç , iflas vs. gibi kötü bi durumla karşılaşılmazsa.. Bu durumdan geçmesem bu konu hakkında yorum yapmazdım emin ol , bu forumda bunu yaşamayıp konuşanlara cevap yazmamak lazım..

    Geçen yaz evlendim , hala sıkıntı çekiyorum ama bi şekilde yaşayıp gidiyoruz.. Evlendiğim zaman 1.900 lira maaş alıyodum , 1.000 lira kira ödüyodum.. Tabi daha uyguna bulabilirdim ama eşim şehir dışından geldiği için ve panik atağı olduğu için aileme yakın bi yerde oturmak istedim..

    Diyosun ya hayat standartlarını düşürmek ister misin diye ;

    - 3 yıl kullandığım arabamı sattım

    - 7 yıldır Fenerbahçe kombinem vardı bu sene iptal ettirdim

    - 3-4 yıllık platınum hattımı iptal ettirip nerdeyse 1/3 fiyatına vodafone’a geçtim

    - 2 senedir Lig TV vardı bu sezon onuda iptal ettirdim

    Yani geçinmek için bi şekilde zevklerimizden vazgeçmek zorundayız..

    Asgari ücretin azlığı , Türk Lirasının devamlı değer kaybetmesi , vergiler , dış ülkelerin asgari ücretleri gibi konularda aklını düzgün kullanan her bireyin aynı şeyi düşündüğünü varsayıyorum.. Asıl konuşulması gereken bu konular ama bizim millet asgari ücretliyi suçlar , evlendi diye..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.