Şimdi Ara

Aşçıyım soruları alayım . (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
269
Cevap
12
Favori
11.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Marlbora .

Turizm otelcilik mezunuyum , 8 ay staj yaptım hatrı sayılır bi otelde . Dedem (Emekli) , babam , amcalarım , kuzenlerim hepimiz aşçıyız. Babam Cumhurbaşkanlığında aşçı 12 yaşından beri de babamın yanında çalışırım ,yardıma giderim . Bi çok otel ve cafe mutfaklarında çalıştım . Varsa sorularınızı cevaplamaya çalışırım .

Not ; İnanmayanlar için diplomamı , gastronomi yarışmaların da madalyalarımı belgelerimi koyabilirim .

Hocam bu güveçteki yemeğin tadı neden daha güzel oluyor? Bir de eti yumuşacık yapıyor güveçte uzun süre pişirince. Nedir bunun sırrı? Bir de kurban etinden maksimum lezzet almak için ne kadar beklemeli, ete ne gibi işlemler uygulamalı?

• Aşçılar yemeklerin nasıl yapıldığına dair sırları paylaşmazlarmış doğru mu?

Adamına göre değişir ama hijyen kurallarına genelde uyuyor musunuz? Yoksa yenmeyrcek durumda olan besinleri millete yediriyor musunuz?

Mangallık kanatların sosu nası yapılıyor bi kısaca yazarsan çok makbule geçer(bir gün önceden yapılıyor sanırım?)

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 6 Ağustos 2013; 20:55:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten dünyanın en iyisi gordon ramsay mi? adamın 15 michelin yıldızı var yahu.

bir de büyük otellerde baş aşçı vb. meslekler gerçekten kötü mü? sonuçta zor bir yemeği kısa bir süre içerisinde tek seferde yapmak zorundasın. bence o strese değmez gibi geliyor. senin görüşlerini almak istedim.
  • sen altı ezmeli acılı adana bilir misin? ayrıca Antep mutfağını bilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ mumy ]

quote:

Turizm otelcilik mezunuyum , 8 ay staj yaptım hatrı sayılır bi otelde . Dedem (Emekli) , babam , amcalarım , kuzenlerim hepimiz aşçıyız. Babam Cumhurbaşkanlığında aşçı 12 yaşından beri de babamın yanında çalışırım ,yardıma giderim . Bi çok otel ve cafe mutfaklarında çalıştım . Varsa sorularınızı cevaplamaya çalışırım .

Not ; İnanmayanlar için diplomamı , gastronomi yarışmaların da madalyalarımı belgelerimi koyabilirim .

Hocam bu güveçteki yemeğin tadı neden daha güzel oluyor? Bir de eti yumuşacık yapıyor güveçte uzun süre pişirince. Nedir bunun sırrı? Bir de kurban etinden maksimum lezzet almak için ne kadar beklemeli, ete ne gibi işlemler uygulamalı?

Ah be kadeşim niye sildin yorumu sil baştan yazıyorum he taslaklara da kaydetmemiş .

Güveç iki türlüdür hafız , bi kuyu kebabı gibi bide normal güveçte . Güvecin kendine has bi tadı oluyo zaten , odun ateşiyle de birleşince içini çeke çeke pişiyor . Lezzeti de burdan geliyo .

Kurban olayını nasıl anlatıyım ki , kardeşim tam Türkçe adını bilmiyorum ama hayvan ilk kesildiği anda RigorMortis adlı ölüm katılığı oluyor . İlk kestiğin anda pişirmeye kalkarsan , sinirler daha ölmediği için kupkuru lastik gibi et yersin . Buzdolabında 36 saat beklettiğin zaman tüm katılığı gider . Hele birde süte , normalde şarap konur ama kurban eti olduğu için çarpılırsın falan . Şaka bi yana süte biraz sarımsak ve soğan rendele . Eti kes içinde 1,5 gün dinlendir . Pamuk gibi et yersin kardeşim . Bu konuyu okulda iyi dinlemiştim baya hatırlıyorum bişeyler sor yani .

• Hocam ben liseye başlayacağım beşiktaş Etiler Otelcilik turizm meslek lisesi Yiyecek içecek bölümü.Sizce aşçılık iyi bir meslek mi?Ve birde lise için mülakatta neler sorabilirler bana?Nasıl davranmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djarum Black. -- 6 Ağustos 2013; 21:04:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

Aşçılar yemeklerin nasıl yapıldığına dair sırları paylaşmazlarmış doğru mu?

Adamına göre değişir ama hijyen kurallarına genelde uyuyor musunuz? Yoksa yenmeyrcek durumda olan besinleri millete yediriyor musunuz?

Mangallık kanatların sosu nası yapılıyor bi kısaca yazarsan çok makbule geçer(bir gün önceden yapılıyor sanırım?)

Teşekkürler

hocam mekanına göre degişir bu.bazı otellerde skt gecmiş urunler ve bozuk etler allanıp pullanıp servıs edılıyor ben bızzat sahıd oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

Aşçılar yemeklerin nasıl yapıldığına dair sırları paylaşmazlarmış doğru mu?

Teşekkürler

Babamın aşçı olması ve bana bazı şeyleri öğretmesi bana çok şey kazandırdı . Ama sıfırdan başlasaydım , kendim ne kaparsam oydu . Mesela dikkat et , kimse gizli püf noktasını vermez ,KFC tavukları gibi hala bulunamadı. Bunu Bolular çok yapar , mesela çırağa git tuz getir der o anda yemeğe bişeyi katar ama asla çırak görmez bunu . Buda sırdır çocuklarına kalır . Babamında bana öğretti şeyler var tabi sır olarak .

Hijyeni konuşmak istemediğimi söyledim hocam , bazıları var çok pis mesleğimden soğutur . Bazıları var ki ben cidden titizimdir beni bile pis bırakır .

Mangallık kanatların sosu kısaca , derin kapa yağı dök . Dolu tatlı kaşığı yoğurt , dolu tatlı kaşığı salça koy . Karıştır bunları sonra baharatların at . Süt koy tavukları güzelce bula ve birgün ağzı streçli şekilde buzdolabına bırak . Yarın pişir ve ye hocam .

• quote:

Orijinalden alıntı: Şişe Fırlatan Adam

Hocam ben liseye başlayacağım beşiktaş Etiler Otelcilik turizm meslek lisesi Yiyecek içecek bölümü.Sizce aşçılık iyi bir meslek mi?Ve birde lise için mülakatta neler sorabilirler bana?Nasıl davranmalıyım?

merak etme yor seyler sormazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR

quote:

Hocam ben liseye başlayacağım beşiktaş Etiler Otelcilik turizm meslek lisesi Yiyecek içecek bölümü.Sizce aşçılık iyi bir meslek mi?Ve birde lise için mülakatta neler sorabilirler bana?Nasıl davranmalıyım?

Ne gibi şeyler sorabilirler internette araştırdım ama pek birşey bulamadım.Bazı liselerde falan vucüdun her yerine bakıyorlarmış bu lisede de var mı?
  • Krep nasil yapilir en basitinden

• quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

gerçekten dünyanın en iyisi gordon ramsay mi? adamın 15 michelin yıldızı var yahu.

bir de büyük otellerde baş aşçı vb. meslekler gerçekten kötü mü? sonuçta zor bir yemeği kısa bir süre içerisinde tek seferde yapmak zorundasın. bence o strese değmez gibi geliyor. senin görüşlerini almak istedim.

Televizyonlardan eksik olmaya , ekran yüzü gibi bişey haline geldi hocam , ciddi anlamda iyi bir usta . Herşeyden önce deneyimli bilgisi çok ama çok bi insan .

Babam Cumhurbaşkanlığı köşkünde Cumhurbaşkanın özel aşçısı hocam , ama babam neredeyse 30 senedir bu mesleğin içinde . Hiç tereddüt ettiğini görmedim , ama ben olsam elim ayağıma dolaşır kolay değil yani . İnsan nelere alışmıyo oğlum diyo bana , ki yemeği yaparken 7/24 kameraya çekiliyor .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [ mumy ]

quote:

Ah be kadeşim niye sildin yorumu sil baştan yazıyorum he taslaklara da kaydetmemiş .

Güveç iki türlüdür hafız , bi kuyu kebabı gibi bide normal güveçte . Güvecin kendine has bi tadı oluyo zaten , odun ateşiyle de birleşince içini çeke çeke pişiyor . Lezzeti de burdan geliyo .

Kurban olayını nasıl anlatıyım ki , kardeşim tam Türkçe adını bilmiyorum ama hayvan ilk kesildiği anda RigorMortis adlı ölüm katılığı oluyor . İlk kestiğin anda pişirmeye kalkarsan , sinirler daha ölmediği için kupkuru lastik gibi et yersin . Buzdolabında 36 saat beklettiğin zaman tüm katılığı gider . Hele birde süte , normalde şarap konur ama kurban eti olduğu için çarpılırsın falan . Şaka bi yana süte biraz sarımsak ve soğan rendele . Eti kes içinde 1,5 gün dinlendir . Pamuk gibi et yersin kardeşim . Bu konuyu okulda iyi dinlemiştim baya hatırlıyorum bişeyler sor yani .

Ahan da formül, hocam çok teşekkür ederim

• Hocam ben evliyim 28 yaşındayım. Yemek yapmaya aşırı merakım var. Eşime yaptirmam neredeyse. Bir tarif buldummu ilgimi çeken hemen malzemelerini alır yaparım. Her yaptığım yemekte leziz olur. Şimdi benim senden istediğim şey şu. Esas yogunlasmak istediğin konu tavuk ile alakalı herşey. Aradığım ve istediğim gibi tarifleri nette bulamıyorum. Mesela kebapcilarin yaptığı gibi tavuğu ben yapamıyorum. Rengi ve lezzeti tutmuyor. Bana şu tavuk işinin püf noktalarını anlatirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

sen altı ezmeli acılı adana bilir misin? ayrıca Antep mutfağını bilir misin?

Ezmeyi bilmeyen usta azdır , yöresel mutfakları o yörenin insanı gibi bilemeyiz doğal olarak . Ama bilgim vardır , yaparım .
  • Böyle etle yapabileceğimiz başka güzel şeyler varsa duymaktan mutluluk duyarız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

sen altı ezmeli acılı adana bilir misin? ayrıca Antep mutfağını bilir misin?

Ezmeyi bilmeyen usta azdır , yöresel mutfakları o yörenin insanı gibi bilemeyiz doğal olarak . Ama bilgim vardır , yaparım .

peki sebzeli kebab? simit kebabı? yeni dünya kebabı sarımsaklı kebabı bilir misin? ve tabi Kilis tavası da )
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.DanGeR

quote:

Ne gibi şeyler sorabilirler internette araştırdım ama pek birşey bulamadım.Bazı liselerde falan vucüdun her yerine bakıyorlarmış bu lisede de var mı?

6 yıl önce o mülakat girip soğuk terler döken birisi de bendim . Sonuçlar açıklandı gittik , kayıt olucak . Dediler mülakat var şu şu günde . Tamam dedik , ordan bi abi çıktı bize dedi ki . Arkadaşlar , kollarında kesik(faça) , düz taban , 1.60 boyunun altında olanlar yarın gelmesinler zahmet etmesinler dedi. Bi kaç piskopat tipli çocuk vardı onlar gitti zaten . Gün geldi gittik , önce bi odaya girdik . Meğer ora depoymuş . Böyle arada perde var , kızlara bayan doktor . Erkeklere bi adam bakıyodu . Gömlek vardı çıkar dedi . Çıkardım baktı böyle inceledi ama nasıl kötü olmuştum . Bi erkek için iyi bi duygu değil yani . Sonra tamam giy dedi . Ayakkabımı çıkardım , yerde böyle bi kare kutu var içinde pudra var . Ona bas dedi bastım . Sonra bildiğin akciğer grafiği gibi siyah bişeye bastırdı . Tam ayağının şekli çıkarsa düz tabansın kesinlikle almıyolar . Bu bölümü de geçtik seviniyorum oh lan bitti diye . Hopp hadi yukarıya sözlü mülakat var . Dedim aha bittim , matematik sorarlarsa napıcam ben dedim . İşte slayt odasıydı ora 10 öğretmen var u şeklinde masa sen ortadasın . İsimimi soyadımı söyledim hangi okuldan geldiğimi .
    Dedi ki bana tuvalet temizler misin ? El mahkum temizlerim tabi hocam dedim .
    Atatürk'ün Ankaraya gelişi dedi . Ihh kaldım bilmiyorum dedim .
    Mecliste ki koltuk sayısı kaç dedi . Ihh kaldım bilemiyorum hocam dedim . Ama nasıl sinirleniyorum kamera şakası falan zannettim . Baban ne iş yapıyo dedi aşçıbaşı köşkte dedim he tamam falan diyip yolladılar . Neyse kazanmışım 4 sene okudum işte bitirdik . 4. senenin sonunda anladım ki , sinirlenip sinirlenmediğimize bakmışlar . Sinirlensek müşteriye de böyle yapar diye almıcaklarmış bizi . Hepsinde de ciddiyim tek bi hikaye yok .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

gerçekten dünyanın en iyisi gordon ramsay mi? adamın 15 michelin yıldızı var yahu.

Televizyonlardan eksik olmaya , ekran yüzü gibi bişey haline geldi hocam , ciddi anlamda iyi bir usta . Herşeyden önce deneyimli bilgisi çok ama çok bi insan .

Babam Cumhurbaşkanlığı köşkünde Cumhurbaşkanın özel aşçısı hocam , ama babam neredeyse 30 senedir bu mesleğin içinde . Hiç tereddüt ettiğini görmedim , ama ben olsam elim ayağıma dolaşır kolay değil yani . İnsan nelere alışmıyo oğlum diyo bana , ki yemeği yaparken 7/24 kameraya çekiliyor .

eh baban alışmış gerçekten. cevap verdiğin için sağol kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ep3xah

Krep nasil yapilir en basitinden

Hocam bunu unutma aklına kazı . KUSTY . Küstü'den gelsin aklına .
    Karabiber , Un, Süt , Tuz , Yumurta hepsini karıştır , kızgın tavaya dök . Aman dikkat karabiber çok ama çok az . Unutma KUSTY .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.