Merhaba, ben asansör kontrol kartı prototipi yapmayı düşünüyorum. Asansör kontrol kartı ile ilgili birkaç sorum olacak:
- Asansör kontrol kartını üretmek için nelere dikkat etmem gerekir?
- Asansör kontrol kartı üretildiğinde nasıl bir asansörde test edilmesi gerekir?
- Asansör kontorl kartını gerçek asansörde kullanılması için hangi şartların sağlanması gerekir?
- Asansör kontrol kartında mikrodenetleyici kullanmayı düşünüyorum. Mikrodenetleyici türlerinden AVR mi yoksa PIC mi bu iş için daha iyidir?
Not: Arduino dili ve Arduino IDE kullanmayacağım. Programlama dili olarak C dilini düşünüyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler.
quote:
- Asansör kontrol kartını üretmek için nelere dikkat etmem gerekir?
Hangi kısmı ? ana kontrol ünitesi, kapı, iç kabin,dış kısım,... Her yerinde farklı ufak tefek kartlar kullanılıyor. ana kontrol ünitesi ise tüm hepsi ile iletişimde olur. birden fazla haberleşme protokolü içerirler. Elektronik ve gömülü sistemlerde uzmanlık gerektirir bu tür bir iş.
quote:
Asansör kontrol kartı üretildiğinde nasıl bir asansörde test edilmesi gerekir?
kartı bir kere manyetik gürültü, girişim gibi konularda teste tabi tutmak gerekevcektir. üzerine yüksek votajlı kısımların yalıtım testleri gerekecektir.bunlardan sonra prototip sistem kurulup onda deneme yapılmalı. tüm bu işler yüzbinlerce lira demek. kart tasarımı, yazılımı, kalıp işlemleri, ....
quote:
Asansör kontorl kartını gerçek asansörde kullanılması için hangi şartların sağlanması gerekir?
yönetmelik var. alınması gereken belgeler var, test edilip sınanmış olması gerekir tüm sistemin.
quote:
Asansör kontrol kartında mikrodenetleyici kullanmayı düşünüyorum. Mikrodenetleyici türlerinden AVR mi yoksa PIC mi bu iş için daha iyidir
mevcut sistemlerin denetleyici olmadan analog ic ile yapılması mümkün değil zaten. avr, pic, stm hangisinde iyisen onu kullan.
quote:
Arduino dili ve Arduino IDE kullanmayacağım. Programlama dili olarak C dilini düşünüyorum.
arduino donanımı kullanmak mesele değil önemli olan ide sinin bugsız ve uygun olmaması. register seviyesinde işlem yapabilmek için, kesme, timer gibi işlermleri patlamadan yapmak için atmelde uzmanlık gerekir. bu durumların olması için de atmel programalamada iyi olmak gerekir. gömülü sistemlerde zaten c /c++ kullanılır genelde donanım seviyesinde .
Öncelikle teşekkürler.
Ben, ana kontrol ünitesini yapmayı düşünüyorum.
Asansör kontrol kartı yapımı gerçekten de yapılması zormuş.
Arduino donanımı kullanabilirim. Çünkü prototip amaçlı olacak. Demek istediğim, Arduino dili ve Arduino IDE kullanmayacağım. Çünkü, Arduino kütüphaneleri verimsizdir.