Şimdi Ara

ARTIK UÇAK KAZALARINDA KİMSE ÖLMEYECEK!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savaş uçaklarını hepimiz biliriz...hani bi kaza anında pilot bi butona basar, ve kendini bir anda uçaktan fırlatılmış halde bulur, sonra da paraşütünü açarak canını kurtarır..

aynı durum neden yolcu uçaklarında kullanılmasın?tüm yolculara birer tana paraşüt giydirsek yolculuğa başlarken, bi kaza anında pilot yyine bi butona bassa, uçağın üstü açılıp tüm yolcular havaya fırlatılsa, herkes paraşütünü açıp canını kurtarsa...olmazmı yani?ben çok ciddiyim..bunu neden kimse düşünmemiş, ya da düşünmüşlerde yapılabilirliği mi yok?merak ediyorum..

birazdan bu durumla ilgili bi mail atacağım Boeing şirketine...belki yaparlar da patentini alırım, köşeyi dönerim

• Doğru ya sen mucitlere gitseneEn güzel ve mantıklı fikir
  • o savas ucaklarındaki pilotlar kac tane egitimini alıyodur o parasut olayının... Ucaga ne insanlar biniyor. Herkesin parasut acıp yere inmesi cok zor. ancak otomatik bir sistem ile belki. Parasut bisiklet degildir. ozel egitimi alınan bi olay. Ayrıca o fırladıkları yerin ustu cam o bi anda acılıyor ordan cıkıyorlar. Normal ucaklarda ustte cam yok =)
  • Çok akıllısın yaaa.. Bunu birtek sen düşündün di mi ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaMSeN

Çok akıllısın yaaa.. Bunu birtek sen düşündün di mi ??

• bence kabin fırlatılsın üst kısmında da paraşüt olsun.. hmm mantıklı..
  • komple uçağın süzülerek inmesini sağlayacak tek dev bir paraşüt açılsa olmazmı ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya onca adamın paraşütü birden havada birbirine dolanırsa? (ki dolanırda )
  • bence fırlatmaya gerek yok her koltuğun altında bi kapak olsun insanlar inecekleri yere geldiğindede hiç uçak inecem diye kasmasın kapağı açıp milletparaşütle insin yaw

hatta yanındakine gıcık kaptığınızda kapağına basmanız yeterli. Tabi aynı şey sizin içinde geçerli

• bence uçağın üstüne yedek uçak koyalım filika gibi bir arıza olursa millet ona binsin içerden paraşüt takalım filikaya onuda kaptana balayalım hostesleride filika uçağın (adını filikair koyudm ) tabanına otmatikmen yapıştıracak bri sistem geliştirelim uçak inmeye yakın o filikair ın tepesinden paraşüt açılsın paraşüt eğitim almış yolcular önce insin uçaklara sadece hava indrime tugayı emeklileri binsin..... vs vs...
  • bence uçağa paraşüt yapılmalı, acil durumda bi butona basılcak ve uçağın paraşütü açılacak
  • Aslında benim de bi fikrim var. uzun zamandır düşünüyorum neden yapılmadığını anlamadım. Şimdi Savaş uçaklarıyla it dalaşı dediğimiz bi olay varya. Düşman uçağını önüne alırsan kurtuluşu yok. Füze anında kilitlenir. Öndekinin de kaçma şansı çok az.

Peki öndeki uçak geriye doğru füze fırlatabilse nasıl olur?
  • valla işte o zaman iki uçakta harap olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Aslında benim de bi fikrim var. uzun zamandır düşünüyorum neden yapılmadığını anlamadım. Şimdi Savaş uçaklarıyla it dalaşı dediğimiz bi olay varya. Düşman uçağını önüne alırsan kurtuluşu yok. Füze anında kilitlenir. Öndekinin de kaçma şansı çok az.

aslında güzel fikir ama savaş uçakları tam gaz giderken atılan füzenin uçağın hızından hızlı olması gerekir.hızlı olmazsa mazallah uçağa geri döner füze

• quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

Aslında benim de bi fikrim var. uzun zamandır düşünüyorum neden yapılmadığını anlamadım. Şimdi Savaş uçaklarıyla it dalaşı dediğimiz bi olay varya. Düşman uçağını önüne alırsan kurtuluşu yok. Füze anında kilitlenir. Öndekinin de kaçma şansı çok az.

öndeki uçak birden fren yaparsa
  • şöyle bir soru da sorulabilir.. Bir uçak kazasında zarar görmeyen, sağlam kalan tek şey o uçağın kara kutusudur. Kara kutu ise bordan yapılmakta. O halde neden tüm uçak bordan imal edilmiyor? Sanırım maliyeti çok fazla olacağı içindir. Aslında böyle birşey olsa Türkiye çok kalkınırdı. Nede olsa bor rezervlerinin %85'i Türkiye'de...
  • türkün ulaşılamaz zekası yine çalışmaya başlamış.
  • arkadaşlar fikir çok ta mantıksız değil adam paraşütü açar veya açamaz takılır veya takılmaz ölmesinden iyidir.En azından denenmiş olur
  • evet yani garip bi düşünce olduğunu ben de biliyorum ama 1 kişinin bile kurtulması önemli değil mi?
    bazı arkadşlar bana gülüyor ama o uçağın içinde onlar olsalar, kim bilir akıllarına ne uçuk fikirler gelir kurtulmak için..bence benimkisi en mantıklı olanı...

quote:

Orjinalden alıntı: WinPeAcE

arkadaşlar fikir çok ta mantıksız değil adam paraşütü açar veya açamaz takılır veya takılmaz ölmesinden iyidir.En azından denenmiş olur
  • mantıklı ama zor

çünkü fırlatma anında pilot 13 g güc hisseder yani vücüdunda ağırlığının 13 katı kadar basınç hisseder

yaşlılar ve cocuklar yada eğitimini almamışlarla ölüm riski yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ethan hunt -- 16 Ağustos 2006; 16:51:29 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.