Şimdi Ara

Artık pek bir ümidim kalmadı. :'(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaç gündür kendime diyorum kazanacağım o bölümü vesaire.. Evet çok pişmanım. Keşke biraz daha çalışıp Anadolu lisesine gitseydim. Hem eğitim hem okul puanı olarak yüksek bir anadolu liseli olarak çıkış yapabilecektim belkide. Ama evime 10-15 dk mesafe olan bir düz liseye (istanbul) gidiyorum. Hocaların ders anlatma şekli sıfır desek yeridir (Bir hoca hariç). Kendim çaba gösterip okula sadece ders dinlemeye gitmek istiyorum fakat bazı düşünceler kafamı kemiriyor bu çok can sıkıcı. İstediğim meslekleri isteyen tonca anadolu liseli var. Ben bir düz liseli olarak nasıl başaracağım ki 2 senede? evet 10.sınıfım ve bazı şeyler bilince yeni varıyorum ne kötü bir şey. Küçükken varsaydım keşke. Keşke.. Nerdeyse ağlayacağım kendimi tutmasam..

Neyse beyler içimi dökmek istedim. Allah'a emanet olun yolunuz açık olsun. Selametle...

• bak dostum günlerdir seni takip ediyorum. ben de düz liseliyim. aynı zamanda fizik bitirdim. şimdi de çok iyi bir üniversitede yeniden okumak için çalışıyorum. emin ol insan isteyince herşeyi yapıyor. benim hayatım böyle örneklerle dolu. bu kadar erken bi evrede nasıl başaramayacağından bu kadar emin olabiliyorsun? sonuna kadar dene bakalım o zaman söyle oluyor mu olmuyor mu? daha okul puanın bile belli değil. istersen notlarını yükseltirsin. okul puanın da yüksek gelir. eminim burada gezdiğine göre artık birşeylerin bilincine varmış bir gençsin. iyi bir yol gösterici eşliğinde yolunu çizebilirsin . yakın çevrenin desteğini al. etrafındaki mezun abi ablalarına akıl danış. kendine bir yol çiz. duygusal olma çok... okulunu sevmiyorsan değiştir. ama ben liseden beridir dersi derste değil hep evde çalışıp öğrenmişimdir. üniversite son senem hariç derslere neredeyse hiç girmedim. sınıf tekrarı da yapmadım, derslerim de yüksekti. ( övünmüyorum) demek istediğim bence en iyi öğrenme kendi kendine çalışmaktır, desteksiz. çünkü etrafında soru soracak kimse olmayınca mecbur sen araştırıyor ve öğrenmeyi de öğreniyorsun. emin ol bu seni çok geliştirir. ama yok diyorsan sen yine okulunu değiştir. ve kaynaklardan yeterince yaralanmayı bil. piyasada sıfırdan başalayanlara göre çooook kaynak var.
    şimdi bu kadar çeneden sonra soruyorum. hala aynı dünyada mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: ÀnıL

Kaç gündür kendime diyorum kazanacağım o bölümü vesaire.. Evet çok pişmanım. Keşke biraz daha çalışıp Anadolu lisesine gitseydim. Hem eğitim hem okul puanı olarak yüksek bir anadolu liseli olarak çıkış yapabilecektim belkide. Ama evime 10-15 dk mesafe olan bir düz liseye (istanbul) gidiyorum. Hocaların ders anlatma şekli sıfır desek yeridir (Bir hoca hariç). Kendim çaba gösterip okula sadece ders dinlemeye gitmek istiyorum fakat bazı düşünceler kafamı kemiriyor bu çok can sıkıcı. İstediğim meslekleri isteyen tonca anadolu liseli var. Ben bir düz liseli olarak nasıl başaracağım ki 2 senede? evet 10.sınıfım ve bazı şeyler bilince yeni varıyorum ne kötü bir şey. Küçükken varsaydım keşke. Keşke.. Nerdeyse ağlayacağım kendimi tutmasam..

Neyse beyler içimi dökmek istedim. Allah'a emanet olun yolunuz açık olsun. Selametle...

Sevgili arkadaşım
    Senin yazılarını okuduğumda ne kadar geç olabilir ki dedim.Daha iki sene var önünde ve bu öyle uzun bir zaman ki anlatamam . Şimdi senin yapman gereken geçmişini sorgulamayı bırakmak ,evet hepimiz hatalar yaptık ,pişmanlıklarımız oldu,ama bunlardan yakınmak(saydıcı olmak) bize bir şey kazandırmadı,kazandırmayacak.
    Sen o kadar şanslısın ki anlatamam ,bu iki yıl hayatında dönüm noktası olabilir ,ayrıca durumun farkındasın ,yakınmaktan vazgeçip elinden geleni yap.
    Sonra dön çalıştım olmadı de (çok düşük bir ihtimal) sana saygım sonsuz olsun.
    Sadece kafan karışık belki de nereden başlaman gerektiğini bilmiyorsun bunlara yoğunlaş ,bir kere o masaya oturursan devamının geleceğini düşünüyorum.
    Sana güveniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

bak dostum günlerdir seni takip ediyorum. ben de düz liseliyim. aynı zamanda fizik bitirdim. şimdi de çok iyi bir üniversitede yeniden okumak için çalışıyorum. emin ol insan isteyince herşeyi yapıyor. benim hayatım böyle örneklerle dolu. bu kadar erken bi evrede nasıl başaramayacağından bu kadar emin olabiliyorsun? sonuna kadar dene bakalım o zaman söyle oluyor mu olmuyor mu? daha okul puanın bile belli değil. istersen notlarını yükseltirsin. okul puanın da yüksek gelir. eminim burada gezdiğine göre artık birşeylerin bilincine varmış bir gençsin. iyi bir yol gösterici eşliğinde yolunu çizebilirsin . yakın çevrenin desteğini al. etrafındaki mezun abi ablalarına akıl danış. kendine bir yol çiz. duygusal olma çok... okulunu sevmiyorsan değiştir. ama ben liseden beridir dersi derste değil hep evde çalışıp öğrenmişimdir. üniversite son senem hariç derslere neredeyse hiç girmedim. sınıf tekrarı da yapmadım, derslerim de yüksekti. ( övünmüyorum) demek istediğim bence en iyi öğrenme kendi kendine çalışmaktır, desteksiz. çünkü etrafında soru soracak kimse olmayınca mecbur sen araştırıyor ve öğrenmeyi de öğreniyorsun. emin ol bu seni çok geliştirir. ama yok diyorsan sen yine okulunu değiştir. ve kaynaklardan yeterince yaralanmayı bil. piyasada sıfırdan başalayanlara göre çooook kaynak var.

2 dünya arasında gidip geliyorum. Bu yazdıkların için sana teşekkür ederim.. Ama okul puanımın düşük gelmesinden korkuyorum. Geçen sene aklım başımda değildi (9.sınıfta 50.76 gibi bir ortalama geldi) Bu dönem biraz daha calıstım fakat yine olmadı ( 60.00 civarı geldi) 2.dönem yükseltmeyi umuyorum umarım olur. Yani okul puanım düşük geleceğe benziyor ne yapacağımı bilmiyorum.. :'(

• quote:

Kaç gündür kendime diyorum kazanacağım o bölümü vesaire.. Evet çok pişmanım. Keşke biraz daha çalışıp Anadolu lisesine gitseydim. Hem eğitim hem okul puanı olarak yüksek bir anadolu liseli olarak çıkış yapabilecektim belkide. Ama evime 10-15 dk mesafe olan bir düz liseye (istanbul) gidiyorum. Hocaların ders anlatma şekli sıfır desek yeridir (Bir hoca hariç). Kendim çaba gösterip okula sadece ders dinlemeye gitmek istiyorum fakat bazı düşünceler kafamı kemiriyor bu çok can sıkıcı. İstediğim meslekleri isteyen tonca anadolu liseli var. Ben bir düz liseli olarak nasıl başaracağım ki 2 senede? evet 10.sınıfım ve bazı şeyler bilince yeni varıyorum ne kötü bir şey. Küçükken varsaydım keşke. Keşke.. Nerdeyse ağlayacağım kendimi tutmasam..

Dostum bende düz lise mezunuyum. Düz liseden gerçekçi olmak gerekirse en başarılı öğrenciler bile çok büyük atılımlar yapamıyorlar.Ne kadar çok çalışsa da o pis ortam o pis arkadaş çevresi başarısız öğretmenler ile öğrenci çalışamıyor ve kendini kaybediyor. Belkide bunu çok geç anlıyor evet.. doğru geç anladım bende son senemde çalıştım olmadı. Mezuna kaldım dershane hocalarına yalvar yakar üst sınıflardan (BÜYÜK ANADOLU-ÖZEL LİSE) Grubuna geçmiştim. O Ortama girdiğimde farkettim aslında çalışmadığımı o sene çalıştım ktü inşaat tayım şu anda. Ben ayrıca o lanet okulun en düşük ortalamasına sahiptim ve okul puanım 33 geldi 75 üzerinden. Ben onca duruma karşı genede çalıştım aslında daha iyi yerlere girebilecekken okul puanının 20.000 geriye atmasından dolayı burdayım. ama halimden memnunum artık daha farklı arkadaş ortamlarında dahada farklı kişilerle daha düzeyli insanlarla beraberim. Öncelikle kendinin farkında olman lazım ne yapabilirsin yapamayabilirsin. Daha 10.sınıfsın bu tarz isyanları yapman için çok erken ben söyleyeyim. Yani sen ne kadar HIRSLI/AZİMLİ/ZEKİ de olsan elbet önüne düz lise mezunu olduğun için çok engel çıkacak ama çoğu insan bunu bilmez. Anlayamaz.
    Kötü arkadaş çevresi sana neler sağlayacak.. Bence okuldan kurtul ya özel liseye git. Yada mesleğe yoksa çekeceğin çok şey var dostum. Şimdi ben başarırım ederim gibi kükreme yada bana kötü gözle bakma lütfen bende bu ortamlardan çıkmış her 2 ortamı görmüş kıyaslayabilen bir insanım.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: şimdiyirmibeşkarekteroldu

quote:

Sevgili arkadaşım
    Senin yazılarını okuduğumda ne kadar geç olabilir ki dedim.Daha iki sene var önünde ve bu öyle uzun bir zaman ki anlatamam . Şimdi senin yapman gereken geçmişini sorgulamayı bırakmak ,evet hepimiz hatalar yaptık ,pişmanlıklarımız oldu,ama bunlardan yakınmak(saydıcı olmak) bize bir şey kazandırmadı,kazandırmayacak.
    Sen o kadar şanslısın ki anlatamam ,bu iki yıl hayatında dönüm noktası olabilir ,ayrıca durumun farkındasın ,yakınmaktan vazgeçip elinden geleni yap.
    Sonra dön çalıştım olmadı de (çok düşük bir ihtimal) sana saygım sonsuz olsun.
    Sadece kafan karışık belki de nereden başlaman gerektiğini bilmiyorsun bunlara yoğunlaş ,bir kere o masaya oturursan devamının geleceğini düşünüyorum.
    Sana güveniyorum.

Teşekkür ederim bana vakit ayırdığın için.. Evet geç kalmadım ama beni tek korkutan okul puanımın dusuk geleceği. (9.sınfta 50.76 geldi) artık yükseltmek istiyorum ama zorlayacağım. Ne kadar yükseltebilirim bi düz liseye göre bilemiyorum.. :/ Acaba sınıfta mı kalsam bilerek seneye daha yüksek bir ortalama getirebilirim 10.sınıf için..

• quote:

http://www.lisetomografisi.net/lt2011/#
    Bak bakalım düz liselerden hangi üniversiteler var,moral olur sana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

quote:

Dostum bende düz lise mezunuyum. Düz liseden gerçekçi olmak gerekirse en başarılı öğrenciler bile çok büyük atılımlar yapamıyorlar.Ne kadar çok çalışsa da o pis ortam o pis arkadaş çevresi başarısız öğretmenler ile öğrenci çalışamıyor ve kendini kaybediyor. Belkide bunu çok geç anlıyor evet.. doğru geç anladım bende son senemde çalıştım olmadı. Mezuna kaldım dershane hocalarına yalvar yakar üst sınıflardan (BÜYÜK ANADOLU-ÖZEL LİSE) Grubuna geçmiştim. O Ortama girdiğimde farkettim aslında çalışmadığımı o sene çalıştım ktü inşaat tayım şu anda. Ben ayrıca o lanet okulun en düşük ortalamasına sahiptim ve okul puanım 33 geldi 75 üzerinden. Ben onca duruma karşı genede çalıştım aslında daha iyi yerlere girebilecekken okul puanının 20.000 geriye atmasından dolayı burdayım. ama halimden memnunum artık daha farklı arkadaş ortamlarında dahada farklı kişilerle daha düzeyli insanlarla beraberim. Öncelikle kendinin farkında olman lazım ne yapabilirsin yapamayabilirsin. Daha 10.sınıfsın bu tarz isyanları yapman için çok erken ben söyleyeyim. Yani sen ne kadar HIRSLI/AZİMLİ/ZEKİ de olsan elbet önüne düz lise mezunu olduğun için çok engel çıkacak ama çoğu insan bunu bilmez. Anlayamaz.
    Kötü arkadaş çevresi sana neler sağlayacak.. Bence okuldan kurtul ya özel liseye git. Yada mesleğe yoksa çekeceğin çok şey var dostum. Şimdi ben başarırım ederim gibi kükreme yada bana kötü gözle bakma lütfen bende bu ortamlardan çıkmış her 2 ortamı görmüş kıyaslayabilen bir insanım.

Saygılarımla.

Ben düz liseye başlamadan once Burada bulundugum bir anadolu teknik lisesi vardı. Orada 1 ay kaldım ve okul değiştrdim.. (sbs ortalamama göre almıslardı) Simdi gitsem yine alırlar mı?? acaba

• quote:

quote:

bak dostum günlerdir seni takip ediyorum. ben de düz liseliyim. aynı zamanda fizik bitirdim. şimdi de çok iyi bir üniversitede yeniden okumak için çalışıyorum. emin ol insan isteyince herşeyi yapıyor. benim hayatım böyle örneklerle dolu. bu kadar erken bi evrede nasıl başaramayacağından bu kadar emin olabiliyorsun? sonuna kadar dene bakalım o zaman söyle oluyor mu olmuyor mu? daha okul puanın bile belli değil. istersen notlarını yükseltirsin. okul puanın da yüksek gelir. eminim burada gezdiğine göre artık birşeylerin bilincine varmış bir gençsin. iyi bir yol gösterici eşliğinde yolunu çizebilirsin . yakın çevrenin desteğini al. etrafındaki mezun abi ablalarına akıl danış. kendine bir yol çiz. duygusal olma çok... okulunu sevmiyorsan değiştir. ama ben liseden beridir dersi derste değil hep evde çalışıp öğrenmişimdir. üniversite son senem hariç derslere neredeyse hiç girmedim. sınıf tekrarı da yapmadım, derslerim de yüksekti. ( övünmüyorum) demek istediğim bence en iyi öğrenme kendi kendine çalışmaktır, desteksiz. çünkü etrafında soru soracak kimse olmayınca mecbur sen araştırıyor ve öğrenmeyi de öğreniyorsun. emin ol bu seni çok geliştirir. ama yok diyorsan sen yine okulunu değiştir. ve kaynaklardan yeterince yaralanmayı bil. piyasada sıfırdan başalayanlara göre çooook kaynak var.

2 dünya arasında gidip geliyorum. Bu yazdıkların için sana teşekkür ederim.. Ama okul puanımın düşük gelmesinden korkuyorum. Geçen sene aklım başımda değildi (9.sınıfta 50.76 gibi bir ortalama geldi) Bu dönem biraz daha calıstım fakat yine olmadı ( 60.00 civarı geldi) 2.dönem yükseltmeyi umuyorum umarım olur. Yani okul puanım düşük geleceğe benziyor ne yapacağımı bilmiyorum.. :'(

benim okul puanım 40 civarı gelecek :) üzüleyim mi? hem benim düzeltme şansım da yok. ne olacak? ben istediğim yere giremez miyim sence?

• sana şunu ciddi bir şekilde söyleyebilirim ki düz liselerdeki hocalar, and. liselerinkinden daha iyi anlatıyor.
    Ben anadolu lisesine gidiyorum ve hocalarımız hiç ve hiç güzel anlatamıyor. Belki de istanbul arasındaki en kötü liselerden biri olan bir okul var.. Oranın biyoloji hocası annemin arkadası. Ve o anlattıgı zaman sınavlardan hep yüksek alıyorum. Yani okulun, senin başarına katkısı çok düşük BENCE
    İnş. için rahatlamıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pan-river -- 31 Ocak 2012; 20:33:12 >
  • benim mezun olduğum okuldaki arkadaşlarımın neredeyse yarısı makina müh. inş vs vs kazandılar. tıp kazananlar da oldu. düz liselerde de çok iyi eğitim veriliyor. falan filan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pan-river

sana şunu ciddi bir şekilde söyleyebilirimki düz liselerdeki hocalar, and. liselerinkinden daha iyi anlatıyor.
    Ben anadolu lisesine gidiyorum ve hocanın dediklerinden gram anlamıyorum. Belki de and. lisesinin en kötü okullarından biri .. Oranın biyoloji hocası annemin arkadası. Ve o anlattıgı zaman sınavlardan hep yüksek alıyorum. Hocam okulun başarıya katkısı çok düşük
    İnş. için rahatlamıştır

Ya hocam hiç rahatlayamıyorum. Hep bir eksiklik hissediyorum. Babam seneye dershaneye yazdıracak ama o paranın hakkını veremezsem korkusu var başımda.
  • quote:

quote:

sana şunu ciddi bir şekilde söyleyebilirimki düz liselerdeki hocalar, and. liselerinkinden daha iyi anlatıyor.
    Ben anadolu lisesine gidiyorum ve hocanın dediklerinden gram anlamıyorum. Belki de and. lisesinin en kötü okullarından biri .. Oranın biyoloji hocası annemin arkadası. Ve o anlattıgı zaman sınavlardan hep yüksek alıyorum. Hocam okulun başarıya katkısı çok düşük
    İnş. için rahatlamıştır

Ya hocam hiç rahatlayamıyorum. Hep bir eksiklik hissediyorum. Babam seneye dershaneye yazdıracak ama o paranın hakkını veremezsem korkusu var başımda.

10. sınıf oldugunu bilmiyordum.. Hocam şimdiden böyle stres yaparsan Keyfine bak. Bu düşünceler sana zarar veriyor sen de biliyorsun peki niye düşünüyorsun? Stresi yenme tarzı kisisel gelisim kitapları oku bence.

Ayrıca yukarıdaki örnekte genelleme yapmadım, yanlıs anlasılmasın.

• quote:

quote:

quote:

İnş. için rahatlamıştır

10. sınıf oldugunu bilmiyordum.. Hocam şimdiden böyle stres yaparsan Keyfine bak. Bu düşünceler sana zarar veriyor sen de biliyorsun peki niye düşünüyorsun? Stresi yenme tarzı kisisel gelisim kitapları oku bence.

Ayrıca yukarıdaki örnekte genelleme yapmadım, yanlıs anlasılmasın.

Keyfime bakamıyorum. Umarım bu sorunum gider beynimden.. Okul puanı tek sorun hocam ya belkide. Tek kafama taktıgım o lanet okul puanı sorunu. Anadolu liselerindeki okul puanı daha yuksek olucak biliyorum bizim liseye göre. Bu yüzden belkide hep bu sıkıntım.

• quote:

benim mezun olduğum okuldaki arkadaşlarımın neredeyse yarısı makina müh. inş vs vs kazandılar. tıp kazananlar da oldu. düz liselerde de çok iyi eğitim veriliyor. falan filan...

okul puanı diğer anadolu liselerinden dusuk gelecek bu beni üzüyor hocam
  • neyse beyler ben kendimi koyvermek istemiyorum. Ama zor olacak gibi bu da. Ne yapacğımı bilmiyorum hepinize huzurlu geceler..
  • quote:

quote:

benim mezun olduğum okuldaki arkadaşlarımın neredeyse yarısı makina müh. inş vs vs kazandılar. tıp kazananlar da oldu. düz liselerde de çok iyi eğitim veriliyor. falan filan...

okul puanı diğer anadolu liselerinden dusuk gelecek bu beni üzüyor hocam

son katsayı değişikliği şuna yaradı: artık okul puanının sınav sonucuna etkisi daha az olacak, böylelikle sınavdaki performans okul puanından daha önemli olacak. hem bakarsın ilerleyen yıllarda katsayı okul puanı falan tamamen kalkar yada katsayıyı daha da düşürürler. böylece daha az sıkıntın olur. hedefin nedir peki öğrenebilir miyim?

• dostum anadolu lisesindekileri süpersonik zeka insanlar mı sanıyorsun bilmiyorum ama öyle değil. öyle olsam ben öyle olurdum bak mezuna kalmazdım hatta görünüşe göre hukuk olmayacak bu sene 3. kez giricem sınava :D

sınıflarda 30 kişi sınırı var ki zaten artık sanmıyorum öyle 45 50 kişilik sınıflar kalmış olsun düzliselerde bile.

öğretmenlerin arasında büyük bir fark yok hatta mezun olduğum okul bir sürü boktan öğretmeni bir arada baarındırıyordu. girdikleri sınav onların öğretmenlik kabiliyetlerini ölçmüyor malesef. öğretmenlik oturup sınavda çıkan soruları çözmek değil öğrenciyle iyi iletişim kurabilmek ve dersi iyi anlatabillmek. okulumda anadolu öğretmenliği sınavından derece yapıp da ders anlatamayan çok öğretmen vardı. çocuk gibi kapris yapanı mı dersin... not tutmuyorum diye iki kere kınama alıp uzaklaştırma aldım. kendilerini bi halt zannediyolar.

her şey sende bitiyor. ablam düz lise mezunu, geçen hafta altta kalan derslerini de verdi ist. üni eczacılıktan mezun oldu. ben anadolu lisesi mezunuyum hala uğraşıyorum dersane şu bu.

• ahahah 10.sınıf da olsam şuanki aklım olsa deli gibi ders çalışırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

dostum anadolu lisesindekileri süpersonik zeka insanlar mı sanıyorsun bilmiyorum ama öyle değil. öyle olsam ben öyle olurdum bak mezuna kalmazdım hatta görünüşe göre hukuk olmayacak bu sene 3. kez giricem sınava :D

sınıflarda 30 kişi sınırı var ki zaten artık sanmıyorum öyle 45 50 kişilik sınıflar kalmış olsun düzliselerde bile.

öğretmenlerin arasında büyük bir fark yok hatta mezun olduğum okul bir sürü boktan öğretmeni bir arada baarındırıyordu. girdikleri sınav onların öğretmenlik kabiliyetlerini ölçmüyor malesef. öğretmenlik oturup sınavda çıkan soruları çözmek değil öğrenciyle iyi iletişim kurabilmek ve dersi iyi anlatabillmek. okulumda anadolu öğretmenliği sınavından derece yapıp da ders anlatamayan çok öğretmen vardı. çocuk gibi kapris yapanı mı dersin... not tutmuyorum diye iki kere kınama alıp uzaklaştırma aldım. kendilerini bi halt zannediyolar.

her şey sende bitiyor. ablam düz lise mezunu, geçen hafta altta kalan derslerini de verdi ist. üni eczacılıktan mezun oldu. ben anadolu lisesi mezunuyum hala uğraşıyorum dersane şu bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.