Şimdi Ara

Artık kendimi değiştirmeden uyumak istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hergün aynı geçiyor.son 3 4 aydır depresyonmu dersiniz hiçbir şey yapmıyorum.ondan öncesinde düzenli ders çalışırdım ama bir yerden koptum.oyun felan derken bugün son derken 3 ay olmuş.ondan öncede böyledi.aslında hayatıma bakıyorum bu durum hep böyleydi.hatırlayabildiğim son şey 8. sınıfta program yapardım kendime ama tutmadı.9 dada denedim yine aynı sorun.hep aynı şey.bir müddet başladıktan sonra araya birşey giriyor.oyun,ailevi mesele,sosya çevre vs hep birşeyler beni hedefimden alıkoyuyor.her seferinde en başa dönüyorum.bir türlü binayı tamamlayamadım.bir türlü devamlılığı yakalayarak zirveye ulaşamadım.

    bazen bazı filmler izlerdim.o filmlerden sonra 'değişmeliyim düzene girmeliyim' gibi kararlar alıyordum.ama etkisi geçiyor.kendimi güçlü hissediyorum,başarabilirim diyorum ama hep kopuyorum.bu neden böyle?duygusal mıyım?en ufak bir gaza getirici öğeden etkileniyor muyum?etkisi neden çabuk geçiyor?artık o kişi olmak istiyorum.disiplinli,ve başladığı işi bitiren kişi olmak istiyorum.uyuyamıyorum bu gece çünkü yarının aynı olmasından korkuyorum.düşünmem gereken herşeyi şimdiden düşünüp farklı bir yarını yaşamak istiyorum.biliyorum düşünmeyip harekete geçmem gerekiyor.ama bunu yapamıyorum.kendime hükmedemiyorum.

    derin bir boşluktayım.bu akşam bu kişinin ölmesi lazım.yarın başka biri olarak doğmalıyım.







  • SONSUZA DEK UYKUSUZ KALAMASSIN. İNSTAGRAM SÜLÜKLERİNİN HERYERİ İSTİLA ETTİĞİ BU DEVİRDE SÜLÜKLEŞMEMİŞ OMURGALI İNSANLAR DEPRESYONDA SEFİL BİR YAŞAM SÜRMEYE MECBURDUR. İNSTAGRAM MOK ÇUKURUDUR
  • ygtygt47 kullanıcısına yanıt
    inanırmısın dh dışında hiçbir sosyal medya hesabı kullanmıyorum.
  • zombi kıyametini düşün hocam alma kendini dünyanın kurtuluşu sende!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden step by step değilde, bir anda değişmenin derdindesin ki? Abi neyi yapmamak istiyorsun, listesini yap aylara falan böl. Bırakmak istediğin alışkanlıklar varsa, onlardan kurtul.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptığımın yani zaman öldürmenin doğru olmadığını bile bile yapıyorum.tıpkı sigaranin zararlı oldugunu bile bile içmek gibi.bugün bu kişi ölmeli
  • olmuyo hocam kendimi ne kadar güçlü hissetsemde o kişi degilim.
  • O süreci yaşayacaksın, sonra burda işlerin böyle yürümediğini anlayacaksın. Yarına o şekilde uyanmak için hangi birikimi yaptın mesela?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disipline girmeme engel olan huylarımın bana hiçbir fayda vermediğini düşünüyorum şuan.ve az şöyle bir şey yapmak geldi aklıma.kağıda birşeyler yazıp masama yapıştıracagım.yapmam gerekenleri kaytarmaya başlayıp zaman öldürmeye başlayınca hep o kağıda bakıp bunu önceden düşündüğümü ve bu yaptığımın bana fayda getirmeyeceğini hatırlayacağım.nasıl bir cümle yazacağımı düşünüyorum.
  • Hocam nedense kendinizi robot gibi tanımıyorsunuz. İlginizi çekecek konulara yönelin. Aşık olun, sevin, gezin, önce bir kendinizi mutlu edin sanal olmayan yollarla sosyalleşmeye çalışın. Her şeyin bir sırası var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla birisi ölecekse o kişi ben olmalıyım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim sana gereken biraz hafif bir program hazırlamak.Kendimi değiştircem diyip 1 günde 100 tane etkinlik yapmaya çalışıyorsunuz.Bence otur hafif bir programla başla yavaş yavaş arttır.Mesela ; bu hafta haftanın 5 günü günde 10-15 sayfa kitap oku gayet az bir rakam.Üstüne de dil çalış,bir de enstrüman falan öğrenmeye çalış,spora gidebilirsin vs. Tabi bu hobiler senin sevdiğin hobiler olmalı ben örnek veriyorum.Ama mutlaka kitap okumalısın kendini gelistirmek için.Ayrıca 31 çok yapıyorsan yavaş yavaş azalt.Selametle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepinizin ortak olarak bahsettiğiniz şeyin tam tersini yapıyorum.bir şeyleri yapmaya başlarken mükemmeliyetçi bir şekilde düşünüyorum.hazırladığım programı en ince ayrıntısına kadar belirliyorum.bu saatte yemek yiyecem,bu saatler arasında ders çalışacam,bu saatlar arasında kitap okuyacam gibi.ve bu programda hiçbir açık bırakmıyorum.programı oluştururken kusursuz oldugunu düşünüyorum ve bunu yapabilecegimi düşünüyorum.bir süre yapabiliyorumda ama bir yerden yine kopuyorum.

    yani sizin dediğiniz gibi yavaş yavaş değil herşeyin birkerede rayına oturmasını istiyorum.benim hatam bumu acaba?
  • Kendine bi amac bul eger ki basarirsan gelecek guzel gunleri hayal et. Iradeli ol zorla kendini erteleme hicbirseyi aklina geldigi an yap o işi beynini alistir.



    5 saniye kurali diye bisey var ekside okumustum heralde. Biseyi aklina geldigi andan itibaren 5 saniyede yapmaya giris hemen. 5 saniye gecerse beyin otomatik olarak erteleme egilimine girer cunku oyle alismis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oymakus kullanıcısına yanıt
    hocam 5 saniye kuralını araştırdım yere düşen yemeğin 5 saniye boyunca mikroplanmayacağı ile ilgili şeyler yazıyor.tam dedim aradıgım şey bu ama oda yanlıs çıktı.varmı böyle birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzeyinkrali

    hocam 5 saniye kuralını araştırdım yere düşen yemeğin 5 saniye boyunca mikroplanmayacağı ile ilgili şeyler yazıyor.tam dedim aradıgım şey bu ama oda yanlıs çıktı.varmı böyle birşey.

    Ben de biyerden okumustum tibbi biseydi. Beyindeki amigdala diye bolge varmis 5 saniyede yapmazsan orasi harekete geciyomus. Iste erteleme, korkma, strese girme oluyomus 5 saniyeden sonra harekete gecmezsen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece şunu söylüyorum,şu .....ğumun mükemmeliyetçiliğinden daha iğrenç bir şey olamaz.Yaptığım hiçbir şey bana haz vermiyor.Bugün bir önceki güne göre 20 kat verimli geçse de fayda etmiyor.Sürekli bir bunalım durumu var.Bu aşama atlatılamazsa sonumuz belli:Oblomovluk!
  • hocam aynen bende böyle düşünüyorum bir şeyi yapacaksam bir kerede yapmak istiyorum.yavaş yavaş giderek artırma mantığını beynim kabul etmiyor.fayda vermeyeceğini programlamış sanki beynim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzeyinkrali

    hepinizin ortak olarak bahsettiğiniz şeyin tam tersini yapıyorum.bir şeyleri yapmaya başlarken mükemmeliyetçi bir şekilde düşünüyorum.hazırladığım programı en ince ayrıntısına kadar belirliyorum.bu saatte yemek yiyecem,bu saatler arasında ders çalışacam,bu saatlar arasında kitap okuyacam gibi.ve bu programda hiçbir açık bırakmıyorum.programı oluştururken kusursuz oldugunu düşünüyorum ve bunu yapabilecegimi düşünüyorum.bir süre yapabiliyorumda ama bir yerden yine kopuyorum.

    yani sizin dediğiniz gibi yavaş yavaş değil herşeyin birkerede rayına oturmasını istiyorum.benim hatam bumu acaba?

    Kesin cizgilerle yaparsan programda birine uymadiginda digerleri de gidecektir.O yuzden ne yapacagini vs yaz.Sabah kahvaltiyi yaptıktan sonra başla oyalanma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende senin gibiyim bende değişmek için her akşam plan yapma kararı alıyorum ve plandan bir şey 1 dk geçtiğin de bütün konsantrasyonum kayboluyor ve plana uyma hevesim kalmıyor. Ben olaya şöyle bi çözüm getirdim artık saati saatine plan yapmıyorum akşam yatağa girdiğim de yarın şunu şunu yapmam lazım diyorum ve o yapmam gerekenleri yapıyorum. Böylece hem istediklerimi yapıyor hem de hayatımı değiştiriyorum. Bu olayları yapana kadar gene eski alışkanlıklar yada oyunlara dalıyorum ama gece 12 olmadan yapmam gereken şeyi yapıyorum. İnternette zinciri kırma diye bir video var Barış Özcan’ın onu izledikten sonra böyle bir harekete geçtim ve faydasını gördüm sana da tavsiye ederim umarım sende başarırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.