Şimdi Ara

Artık burasıda keyif vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sürekli aynı kişiler.Aynı tarz konular aynı tarz cevaplar.Keşke komaya girsem.

• (da ayrı yazılır hocam, başlık+imza)

Bana sorarsan keyif alamama durumu hayatın kendisi için de geçerli olmaya başladı. Ya gelecekten bir beklentimiz olmaması, ya da uğrunda mücadele vermemiz gereken bir şeyimiz olmamasından kaynaklandığını düşünmeye başladım. Kısacası bizi meşgul edecek bir şey kalmayınca, komaya gireyim de çok yakmasın moduna geçiyoruz herhalde.

Ne gibi konularda konuşulsun hocam?
    Ben çok yüklenip beyin eriten konuları seviyorum. İstiyorsan başlatayım hemen bir tane.
  • (da ayrı yazılır hocam, başlık+imza)

Bana sorarsan keyif alamama durumu hayatın kendisi için de geçerli olmaya başladı. Ya gelecekten bir beklentimiz olmaması, ya da uğrunda mücadele vermemiz gereken bir şeyimiz olmamasından kaynaklandığını düşünmeye başladım. Kısacası bizi meşgul edecek bir şey kalmayınca, komaya gireyim de çok yakmasın moduna geçiyoruz herhalde.

Ben çok yüklenip beyin eriten konuları seviyorum. İstiyorsan başlatayım hemen bir tane.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyrae Vega

(da ayrı yazılır hocam, başlık+imza)

Deneyelim.
  • Lyrae Vega kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tarz hayatı sorgulayan konuşmaları birileriyle yüz yüze yapmak güzel oluyor. Keşke bu sene hemen bir işte çalışmasaydım, okuldan hiç arkadaşım yok şimdi.
  • soda şişesini deneyebilirsin hojam madem yapacak başka bişey kalmadı.
    Artık burasıda keyif vermiyor
  • Sıkıldım
  • SıradanCanlı kullanıcısına yanıt
    Hadi bakalım.

Hocam, "ben" ne demek?

Bu konuda 3 tane yaklaşım olmuş önceleri.

1. Beden teorisi: Benliğin bedende var olduğu fikri.
    Ama geçen her saniye vücudundaki hücrelerin, yediklerin sayesinde yeni yapıtaşları ile yenileniyor olması, ayrıca organ nakillerinin de seni başka biri yapmıyor oluşuna dair genel bir görüş var, bu teori beni de pek tatmin etmiyor o yüzden. Sen ne düşünürsün bilmem.

2. Beyin teorisi: Benliğin beyin ile var olduğu fikri.
    Bu bir çoğumuzun düşündüğü şey. Beynini bakşa bir bedene nakletseler, yine sen olarak uyanacağına dair düşünce. Denenmedi, bilemiyoruz.

3. Veri teorisi: Benliğin bir "bilgi" olduğu ve beyinde depolandığı fikri.
    Benliğin maddesel bir şey değil, beyindeki anlık mekanizmaların sonuçları ile var olduğu düşüncesi.
    Buna göre (bilginin beyinde nasıl depolandığını tam olarak bilmiyor olsak da), eğer beynindeki tüm veriyi kopyalayıp başka, bomboş bir beyne yazabilseydik, o yeni beynin de sen olacaktın.

Şimdi, bunların kombinasyonu olan bir senaryo var: Işınlanma.

İşe gideceksin. A noktasından B noktasına seyahat etmek istiyorsun.
    Eğer bir gün mümkün olursa, ışınlanma şöyle çalışacak.
    Seni bir bütün olarak tarayıp, vücudundaki "her" molekülün türünü, konumunu, bağlarını... tespit edecek ve kopyalayacak.
    Sonra, A noktasındaki sen'i molekül molekül yok ederken, B noktasında, beynindeki en küçük damlanın içindeki moleküllere kadar seni kaydettiği gibi tekrar oluşturacak.
    Böylece A noktasındaki sen tamamen yok olmuşken, B noktasında, A noktasında düğmeye bastığın anki "sen" tekrar birleştirilmiş olacaksın.

Güzel.

Peki... diyelim ki, bir arıza oldu.
    B noktasında oluştun, ama makine A noktasındaki sen'i yok etmedi.
    B noktasındaki sen, bundan habersiz işe gitti, günün kalanını yaşadı.
    Sen de bir arıza olduğunu düşünerek günün kalanını geçirdin.
    Akşam eve geldin(iz).
    Hanginiz 'sen'sin?
    Çünkü ikiniz de 'sen' olduğuna inanacak.
    (Bu arızanın olmadığı tüm günler gibi. A noktasında yok olmayan 'sen' bile, dün B noktasında var olan sen'din.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın hocam. Biz bir kaç sene önce bir Google Hangouts grubu yapıp 1-2 ay tartışmıştık sesli olarak.
    Sonra yavaş yavaş insanların işleri çıkmaya başladı, unutuldu gitti.
    Yine de güzeldi.
  • quote:

(da ayrı yazılır hocam, başlık+imza)

2014 uyesi konu disinin efsane donemini nerden bilsin tabi. 2000 lidir sorsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. 96'lıyım ama olsun, kendimden önceki dönemleri görüp ben de imreniyorum, hiç reddetmeyeceğim.
  • quote:

Doğrudur hocam. 96'lıyım ama olsun, kendimden önceki dönemleri görüp ben de imreniyorum, hiç reddetmeyeceğim.
    vay be boyle bi cevap hic beklemezdim saygi duydum durustlugune

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.