Şimdi Ara

ARTES i9701ips Android Tablet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır araştırdığım tableti sonunda buldum ve dün siparişimi verdim. Beğendiğim ürün ARTES i9701ips Android Tablet oldu. Öncelikle neden bu ürünü seçtiğimi açıklayayım: Başta Ipad olmak üzere bilindik tüm tabletlerin fiyatları bana göre çok yüksekti. Açıkcası 1500-2000 tller vermek bana hiç mantıklı da gelmiyordu. Diğer taraftan 200-300 tllik ürünlerin kaliteleri, özellikle ekran kaliteleri beni tatmin etmiyordu. Hem uygun fiyatlı olup (500 tl civarı) hem de ekranı gerçekten çok başarılı olan bir tablet olarak Artes karşıma çıktı. Arkadaşım almıştı ve önce burun kıvırarak yaklaşsamda, yaklaşık 1 saat inceledikten sonra kararımı verdim ve sipariş ettim cihazı.
    Ekranı çok başarılı, görüntü keskinliği, hd filmlerde ki kalitesi, kapasitif dokunmatik ekranı, USB'den harici diskinizi bağlayabilme kolaylığınız, Microsoft ofis programlarını açabilmesi ve Android ile yapabileceğiniz bir çok şey hoşuma gitti. Dediğim gibi f/p olarak cihazı beğendim. Kısa ve orta vadede kullanışlı olup olmadığını ise zaman gösterecek. Gün içerisinde inş. ilk izlenimlerimi ve basit bir incelemesini sizinle paylaşıyor olacağım.
    Cihaz gelene kadar aşağıda ki distribütör firmanın sitesinden özelliklerini inceleyebilirsiniz.

ARTES i9701ips Tabletin Teknik Özellikleri

Kaldığımız yerden devam:
    Cihaz bugün geldi ve epey bir foto çektim ve adım adım ilk izlenimlerimi anlatmaya başlıyorum:

Kutusu aşağıda ki gibi geliyor. Benim aldığım yer yolculuk yastığı hediye ediyordu, ilk fotoda siyah-beyaz gözüken şeyler hediye yastıklar. Basit bir yastık, pek kullanışlı da değil gibi, cırtları ile koltuğa bağlıyorsunuz ama U gibi olanlar sanırım daha kullanışlı.

Kutusu gayet sade ama düzgün, güzel hazırlanmış.

Kutu açılınca tablet gözüküyor, bir poşete sarılmış durumda, poşetin ağzı açık ama

Poşeti açınca tablet koruma ekranı ile karşımızda. Bu koruma ekranının sol üst köşede görülen bir uyarı bandı var: Kullanmadan önce sökünüz

Cihazın ekranı 9.7" ve ağırlığı 600 gr. Standart bir 15.4 ile fiziksel kıyaslama:

Bu da yandan kıyaslama, üstteki tablet:

Tablet haricinde kutudan çıkanlar: Garanti belgesi, Türkçe kullanma klavuzu, şarj aleti, usb kablo, kulaklık (beyaz poşet) ve OTG kablo. Bu OTG kablo ile rahatlıkla flash belleğinizi, harici hdd'nizi, mouse'unuzu tablete bağlayabilirsiniz.

Türkçe kullanma klavuzu mevcut. Çünkü Artes distribütör firmanın kendi ismi ile Türkiye'de sattığı bir tablet. İki yıl garantisi ve teknik servis desteği var. Tabletin orjini ONDA markası, modeli tam emin olmamakla birlikte muhtemelen i40. Distribütör firmanın sanırım ONDA ile anlaşması var ve cihazları kendi adı ile ürettirip satışa sunuyor. Bunun biz kullanıcılar için avantajı gümrük ile uğraşmadan, iki yıl garantili tablet almak. Umarım bu ortaklık uzun sürer ve ileri de elimizde tabletlerle açıkta kalmayız. Bunu tabi zaman gösterecek.

Cihazın üzerinde ki portlar aşağıda ki gibi. HDMI port en dikkat çekici olan. Açma-kapama düğmesinin altta olmasını yadırgadım biraz. Cihazın üzerinde ki 3 adet daha buton bulunuyor. Geri tuşu, ana meniye dönme tuşu gibi...Bu tuşlarda çok ergonomik değil, daha güzel tasarlanabilirmiş.

Cihaz yaklaşık 45 sn'de açıldı. Sonrasında ilk açılan tüm Androidler gibi Google hesabının eklenmesini istedi. Bu kısım halledildikten sonra 4.0.4 Android işletim sistemi üzerinden tableti incelemeye başlayabiliyorsunuz.
    Evdeki ve işte ki wi-fi internete sorunsuz ve gayet güzel bağlandı. İnternette ki hızı bence tatminkar ama çoklu sayfa açmak, daldan dala koşmak işin çok da ideal bir cihaz olmadığını tahmin edebilirsiniz. Sakin bir kullanımla örneğin gazetenizi okuyabilirsiniz. Ekran kalitesi harika, büyüklüğü bence ideal. 7" ve 8 " bana küçük gelmişti internette gezikirken.
    Angry Birds gibi bir çok uygulama kurulu geliyor. Angry Birds'ü sorunsuz oynadım yarım saat. Dediğim gibi en güzel yanı ekran kalitesi. Dokunmatik kapasitif ekranı da gayet başarılı. kesinlikle sürtmatik değil, gerçek bir dokunmatik ekran.

Cihazı incelemeye devam ediyorum ve yeni fotolarla birlikte eklemeler yapacağım ama şu an için özet geçecek olursam:

f/p olarak güzel bir cihaz.
    Ekranı ve dokunmatiği çok iyi.
    2 yıl garanti ve teknik desteği var.
    Fiyatı 500 tl civarında, gayet iyi özelliklerine ve kalitesine göre.
    HDMI çıkışı mevcut.
    16 gb dahili hafızası var. +32 gb'da sd kart ile arttırılarak 48 gb'a çıkabiliyor.
    Bir çok video formatını destekliyor.
    Ofis uygulamalarını destekliyor.
    OTG kablo ile harici hdd, mouse, flash bellek bağlamak çok kolay.

Donanım olarak iki eksiği mevcut:
    1-Bluetooth yok ki bence çok önemli değil. Wi-fi ile dosya transferi çok kolay.
    2- İşlemcisi çift çekirdek değil. Eğer benim gibi sadece internette sakin sakin, çok fazla çoklu sayfa açmadan takılacak, not alacak, e-kitap okuyacak, film seyredecekseniz çift çekirdek gereksiz. Cihazın performansı bunları rahatlıkla yapıyor ama ben sağlam oyun da oynamak istiyorum, çoklu sayfalar açmak ve 3-4 uygulamayı aynı anda çalıştırmak istiyorum diyorsanız o zaman çift çekirdeklisinin gelmesini beklemelisiniz.

Dediğim gibi ekran kalitesi gayet iyi tabletin. İşte bir kaç örnek:

Ana sayfa

Video kamera ile çekilmiş bir fotoğraf. Yalnız tabletin fotoğraf kalitesini pek beğenmedim ben 5.0 megapiksele rağmen. Gün ışığında, dış mekan çekimleri ise fena değil.

Sevimli Canavarlar animasyonundan bir sahne:

Kendi hafızasında ki hd bir klibin görüntüsü. Bu arada kendi full hd kameramla çektiğim videoları direkt, takılmadan oynattı. Görüntü kalitesi çok iyiydi ve bu durum ekstra memnun etti beni.

Avatar filminden bir sahne. Bir kaç film denedim ve sorunsuz açtı tablet. Çok uzun süre izleyemedim yalnız.

Gün içinde bol bol internete bağlandım. Bazı sitelerde sorun yaşadım ama bu sorunlar birazda o sitelerin farklı internet gezginleri ile iyi çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Bilindik sitelerde rahatsız edici bir sorun yaşamadım. 3-4 tane farklı gezgin denedim, en iyisi şu an için firefox gibi, yalnız denemelerim devam ediyor.

Acer marka wi-fi bir projektöre kablosuz bağlanmak için kastım epey. marketten epey bir program denedim, birebir görüntü aktarımında pek başarılı olamadım ama sadece fotoğraf görüntülerinin projektöre aktarıldığı bir program gayet sorunsuz çalıştı.

Cihazın bu kadar kurcalamadan sonra şarjı bitti ve şu ana kadar gördüğüm en kötü tasarlanmış adaptör ucu ile karşılaştım. İnce ve uzun bir uç bu. Sanki hemen kırılacakmış gibi duruyor, bir de yuvasına tam oturmuyor, 2-3 mm açıklık kalıyor. Bu arada kulaklığı da kötü. Kendi elimde ki vasat bir kulaklık ile yola devam edeceğim.

Cihaza en uygun kaliteli bir kılıf ve kalem bulma çalışmalarım devam ediyor. Bu konudaki deneyimlerimi de aktarırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 6 Eylül 2012; 22:43:57 >

• 1) Nereden kaça aldınız
    2) internete wifi ile baglandiginizda hızı nasıl ?
    3) jean beyan güncellemesi gelecekmi biliyormusunuz ?
    Resimlerini koyarmisiniz
    Bazı test rakamları verirmişsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tableti almamamın tek sebebi turkcell zte mf190 modemi desteklememesi ve dahili 3g si olmaması.

Eğer bunlar sizin için sorun değilse alın bence ;)
  • Artes i9701ips için kılıf aldım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki elektronik marketlerde hemen hep ipad için kılıflar var. O yüzden internetten baktım ve orjinal olarak linkte ki kılıfı gördüm:

Orjinal Artes i9701 (Onda vi40) Kılıfı

Fakat maalesef kılıf stoklarda kalmamıştı. Bunun üzerine ebay'a baktım, buldum birşeyler ama muhtemelen gelme süresi 10-15 gün sürecekti. Bir iş gezisine gideceğim için bana acil lazımdı ve başladım market market kılıf aramaya. Reklama girmemesi açısından isim yazmak doğru mu bilmiyorum ama en çok çeşit Vatan ve Bimeks'te vardı. Elektro World, Darty ve Teknosa'nın çeşitliliği zayıftı. Trust marka ipad2 kılıfı buldum ve Artes i9701'e uyan neredeyse tek kılıftı. Alt tarafında ki açıklık orada ki bağlantı yerlerine iyi denk geldi. Sadece HDMI bağlantısı açıkta kalmadı ki onu da sineye çektim.
    Ekranın en altında ki tuşlardan ise sadece bir tanesi açıkta kaldı ama o tuşları hemen hiç kullanmıyorum. Bunun dışında bence bu tablet için en uygun kılıf oldu. Kalitesi de gayet güzel. Almak isteyenler için nakit fiyatına en uygun satan yer Metro marketleri.

Bir de not tutmak için kalem alayım dedim ve bu kadar elektronik market için de en uygun fiyatlı kalemi Kipa'da buldum. Yine Trust marka.

Yani elektronik marketler aslında bazen hayal kırıklığı olabiliyorlar ki bu başka bir tartışma konusu. Bunu belki ayrı bir başlık olarak açarım, tartışırız.

Tabletin kılıflı fotolarına aşağıda bakabilirsiniz:

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghaneli

1) Nereden kaça aldınız
    2) internete wifi ile baglandiginizda hızı nasıl ?
    3) jean beyan güncellemesi gelecekmi biliyormusunuz ?
    Resimlerini koyarmisiniz
    Bazı test rakamları verirmişsiniz

1) Gittigidiyor'dan 519 tl'ye aldım, taksitli.
    2) Wi-fi bağlantı hızı sorunsuz ama çok fazla sayfa açmak için uygun değil. Yani fazla sayfa açmadan sakin kullanım için uygun.
    3) Bilmiyorum.
    4) Marketten indirip, kolayca bakabileceğim bir program söylerseniz, test edip sonuçlarını buraya yazarım seve seve.
    5) Kılıflı resimlerini bile koydum
  • http://www.ucuzcity.com/asp/product/18897/9-7-ARTES-i9701-IPS-16GB-MULTITOUCH-ANDR-4-0

daha uygun fiyat olarak ama cihaz olarak bende tavsiye edebilirim. Ayrıntılı açıklaman içinde ayrıca teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: venom88

http://www.ucuzcity.com/asp/product/18897/9-7-ARTES-i9701-IPS-16GB-MULTITOUCH-ANDR-4-0

daha uygun fiyat olarak ama cihaz olarak bende tavsiye edebilirim. Ayrıntılı açıklaman içinde ayrıca teşekkürler.

Fiyatının düşeceğini biliyordum, çift çekirdeklisi de gelecek muhtemelen çünkü ama dediğim gibi uzun bir iş seyahatine çıkacağım için fazla beklemeden aldım.
    Ucuzcity nasıl bir sitedir bilmiyorum ama fiyat çok uygun, almak isteyenler kaçırmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xiaomi MiPad Tablet ** ANA KONU **
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben de bu üründen ucuzcity.com aracılıgıyla aldım. Ürün elime geçeli 3 gün oldu. Ekran kalitesi gerçekten çok iyi. 1080p full hd filmleri takılmadan oynatıyor. Bu tablet sadece bu yüzden alınır bence. Onun harici, işlemcisi çok iyi olmasa da kötü de değil. Angrybirds, furuitNinja gibi oyunlar yüklü geliyor ve oynarken herhangi bi takılma yapmıyor. Cihazın wifi baglantı gücü bana biraz zayıf geldi. Zira 5800 ın acizane wifi gücü daha iyiydi testlerimde. (onun çektigi yerde tabletinki çekmiyodu)

Burdan artesteknik arkadasımıza da bi sorum olacak. Tablet elime geçti geçeli hiç tam şarj edemedim. şarja takıp 10 saatten fazla beklediğim oldu ama yine de %100 şarj olmadı hiç. İlk şarjımda %64te takıldı. Sonra kullandım bitirdim. Yeniden şarja koydum. Bu defa %71 de takıldı kaldı. En az 4-5 saat bekledim belki dolar diye ama malesef dolmadı. Bu donanımsal bir hata mı yoksa bi yazılım güncellemesi filan mı gerekiyor bilmiyorum.

Sayın ArtesTeknik bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• Cihazla ilgili olarak bir aylık kullanımdan sonra bazı tespitlerimi paylaşmak isterim:

1- Artes i9701`e uygun 3G modem piyasada daha doğrusu gsm operatörlerinde yok! Teknik servis aksini iddia etsede yeni 3G modemlerin hiç biri bu tablete uymuyor. Ben eski model Huawi 3565 buldum. Şu an onunla internete giriyorum. 3G modem eski olmasına rağmen internet hızı gayet iyi.
    2- Wireless hızında sıkıntı var. Ayrıca wi-fi bağlanınca pil süresi çok hızlı düşüyor.
    3- Cihazla işiniz bitinde kesinlikle kapatın. Uyku modunda şarjı çok hızlı bitiyor.
    4- Cihazın batarya sorunu olabilir, henüz emin değilim ama ciddi şüphelerim var.
    5- En güzel tarafı usb bellek, harici hdd bağlayabilmek. Bu özellik çok işime yarıyor ama OTG kablosunun yedeklemekte fayda var, teknik serviste var mı bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.