Şimdi Ara

ARTES D9702 IPS 16GB Bluetooth Android 4.1 JellyBean model hakkında bilgisi olan (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
24
Favori
103.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • geçen hafta teknik servise değişim için gönderdiğim ARTES D9702 tablet bilgisayarın durumunu sormak için büyük çabalarla sabah saat 8:30 da bu zamanna telefonla aramaya çalışıyordum fakat bu saat oldu anca ulaştım ve aldığım cevap elimizde ARTES D9702 kalmadığından değişim yapamıyoruz dediler. aldığınız yerle görüşün ellerinde varsa onlar değişim yaparlar dediler. bu gün tableti geri yollayacaklar. eğer değişim için servise gönderecekler varsa sakın boşuna göndermeyin ellerinde olmadığı gibi de dahada gelemeyeceğinide söylediler bilginiz olsun. tablet gelsin bende aldığım yere iade talebi ile göndereceğim.

Orijinalden alıntı: serdalergul

geçen hafta teknik servise değişim için gönderdiğim ARTES D9702 tablet bilgisayarın durumunu sormak için büyük çabalarla sabah saat 8:30 da bu zamanna telefonla aramaya çalışıyordum fakat bu saat oldu anca ulaştım ve aldığım cevap elimizde ARTES D9702 kalmadığından değişim yapamıyoruz dediler. aldığınız yerle görüşün ellerinde varsa onlar değişim yaparlar dediler. bu gün tableti geri yollayacaklar. eğer değişim için servise gönderecekler varsa sakın boşuna göndermeyin ellerinde olmadığı gibi de dahada gelemeyeceğinide söylediler bilginiz olsun. tablet gelsin bende aldığım yere iade talebi ile göndereceğim.

daha da gelemiyecek derken? hiç mi gelmicek artık yani ürünü ithal etmicekler mi yoksa yakın gelecekte mi ellerinde olmıyacak?

• arkadaşlar rica etsem speedtest ile tabletin internet hızını ölçüp paylaşır mısınız?

değişimle gelen tabletim 10-11mbit dolaylarında..

Orijinalden alıntı: Xaroon

quote:

Orijinalden alıntı: kardiyalog

quote:

Orijinalden alıntı: Xaroon

Som defa soruyorum CWM yüklemeyi deneyen varmı?

bu yöntem pipo için ben yapmadım denemek sana kalmış
    şuan için cihazın zaten güzel bi roomu var (sadece bataryayı fazla kullanıyor).

Sevgili kardiyalog,

Bu CWM yani ClockWorkMod bir Rom değil. Tablet kapalı iken Power + Volume - ye basık tuttugunda çıkan, sonrasında image yedegi alabilen Tabletin tüm yedegini alabilen dalvik cache vs vs.. temizlemeye yarayabilen rom kurmaya yarayan bir program. ROM ayrı..

biliyorum xaroon zaten benim verdigimde cwm zaten.
    dosya boyutuna bakarsan anlarsın room olmadıgını
    ammmmaaaa telefon önce rootlu olacak sonra bunu yapacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: csnlarry

arkadaşlar rica etsem speedtest ile tabletin internet hızını ölçüp paylaşır mısınız?

eve gidince deneyip atarım sana resimli olarak bende merak ettim şimdi

quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan_woLky

quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

Sarj kablosunu takınca ekranda sarj olduğuna dair ibare oluyormu? Eğer olmuyorsa ;

sarj kablosunun ucunu tablete biraz bastırarak sokun. En azından bende öyle olmuştu, biraz zorlayınca girmişti...

fişe takınca açılıyor zaten onda sorun yok ama fişsiz kesinlikle açılmıyor sarj yok diye açılmıyor desem 5-6 saattir sarjda durdu..Cihazı açmak için her seferinde fişi takmak zorunda kalmam umarım.

ayrıca açıldıktan sonra fişi çıkarsamda kapanmıyor zaten sarjı var yani.. sadece fişsiz kendi tuşundan açılmıyor nedense.

http://www.artescorp.com/urun/tablet-d9702.aspx
    burdaki güncellemeyi
    http://www.artescorp.com/uploads/Artes_D9702_firmware_update.pdf
    burdaki yönergelere göre bi yapın tabi şarz takılıyken
    veyada artes servisiyle görüşün mekanik bi arıza yoksa onlarda firmware güncellemesi yapacaklardır

hocam bunu yapınca kendiliginden yuklu gelen programlar falan gitcekmi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: csnlarry

arkadaşlar rica etsem speedtest ile tabletin internet hızını ölçüp paylaşır mısınız?

eve gidince deneyip atarım sana resimli olarak bende merak ettim şimdi

eyw "kardiyolog"

bir de şu root işini güzelce anlatsan çok faydalı olur.toplu bie şekilde..
    kaynakları az çok anladım. TPSparkyRoot.bat ile yapılan root işleminde bunu anlatan arkadaş yanılmıyorsam cihazın driverlarının yüklü olduğunu kabul ederek anlatmış.
    yani cihazın driverlarını nerden yükledin? artescorp güncellemesindeki cihaz driverları da yüklenmiyor.o yüzden aklım karıştı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

Sarj kablosunu takınca ekranda sarj olduğuna dair ibare oluyormu? Eğer olmuyorsa ;

sarj kablosunun ucunu tablete biraz bastırarak sokun. En azından bende öyle olmuştu, biraz zorlayınca girmişti...

fişe takınca açılıyor zaten onda sorun yok ama fişsiz kesinlikle açılmıyor sarj yok diye açılmıyor desem 5-6 saattir sarjda durdu..Cihazı açmak için her seferinde fişi takmak zorunda kalmam umarım.

ayrıca açıldıktan sonra fişi çıkarsamda kapanmıyor zaten sarjı var yani.. sadece fişsiz kendi tuşundan açılmıyor nedense.

http://www.artescorp.com/urun/tablet-d9702.aspx
    burdaki güncellemeyi
    http://www.artescorp.com/uploads/Artes_D9702_firmware_update.pdf
    burdaki yönergelere göre bi yapın tabi şarz takılıyken
    veyada artes servisiyle görüşün mekanik bi arıza yoksa onlarda firmware güncellemesi yapacaklardır

hocam bunu yapınca kendiliginden yuklu gelen programlar falan gitcekmi?

yok gitmez zaten artes d9702 nin kendi orjinal yazılımı.
    sonradan sen bişeyler yüklediysen onlar gider

• quote:

Orijinalden alıntı: pascalksk

quote:

geçen hafta teknik servise değişim için gönderdiğim ARTES D9702 tablet bilgisayarın durumunu sormak için büyük çabalarla sabah saat 8:30 da bu zamanna telefonla aramaya çalışıyordum fakat bu saat oldu anca ulaştım ve aldığım cevap elimizde ARTES D9702 kalmadığından değişim yapamıyoruz dediler. aldığınız yerle görüşün ellerinde varsa onlar değişim yaparlar dediler. bu gün tableti geri yollayacaklar. eğer değişim için servise gönderecekler varsa sakın boşuna göndermeyin ellerinde olmadığı gibi de dahada gelemeyeceğinide söylediler bilginiz olsun. tablet gelsin bende aldığım yere iade talebi ile göndereceğim.

daha da gelemiyecek derken? hiç mi gelmicek artık yani ürünü ithal etmicekler mi yoksa yakın gelecekte mi ellerinde olmıyacak?

bana söylenen öyle gelmeyecekmiş. acaba ileride dokunmatik ekran paneli hassasiyetini yitirdi diyelim yada ekran bozuldu kırıldı falan yedek parça sıkıntısı olacak gibi görünüyor. bir firma piyasaya dağıtımını yaptığı bir ürünü artık getirmeyeceğiz diyorsa heleki bu üründe yeni çıkan bir modelse düşünmek lazım.

• Halen Polypad ile bu cihaz arasındayım. Forumları okudukça aklım karışıyor.
    Cihazlardaki ufak hatalar, camının oturmaması falan cihazlardan soğutuyor.

Üstelik ipad mini'de kampanyalarla 750 TL seviyelerine iniyorken 600 TL'ye almak mantıklı mı?

Tamam, ipad mini başka bi cihaz iyi olur kötü olur. Ama o cihaz bile 750 TL iken çinden getirilip üzerine marka çakılan cihazların daha ucuz, daha alınabilir olması gerekmez mi?

Orijinalden alıntı: sunta_16

@Artesteknik; bugün tableti Yurtiçi Kargoya verdim, muhtemelen yarın elinizde olur. İletişim bilgilerimi de PM'den gönderdim, bilginize...

değişim için yolladıysan nafile ellerinde kalmamış ve de hiç gelmeyecekmiş bilgin olsun arkadaşım.
  • gençler dün piranha business 7 inç aldım lanet bir şey hem ısınıyor hem çerçevesinin kenarı kalkmış hem dandik g sensör düzgün çalışmıyor kış ayındayız ısınıyorsa yazın ne halt eder bu makina ben artes ve ainol satan güvenilir yer bulamadığımdan bu lanet tableti aldım siz siz olun piranha buisness tablet almayın oyuncak yav bildiğin benim nokia 3310 müzelik ondan iyi konuyu içeriğine atiketliyorum googlede çıksın.

PIRANHA Business Tab 7 ARM CORTEX A10 1.4 GHZ-1GB DDR3-8GB DISK-7 nasıldır, dokunmatik dandik, fiyat/performans/ısınma sorunu/ oyuncak/ g sensör arızası
  • İyi cihaza benziyor.

quote:

@Artesteknik; bugün tableti Yurtiçi Kargoya verdim, muhtemelen yarın elinizde olur. İletişim bilgilerimi de PM'den gönderdim, bilginize...

değişim için yolladıysan nafile ellerinde kalmamış ve de hiç gelmeyecekmiş bilgin olsun arkadaşım.

farklı bie cihaz versinler hocam arızalı cihaz alıcak halimiz yok ya yada paramı iade ederler diye düşünüyorum
    bu konuyu konuştunuz galiba hocam nasıl bir cözüm düşünüyorlar peki
    yukarıda arkadasımın dediği gibi elinizde cihaz kalmadımı ve bir daha gelmeyecekmi bizim arızalı olan urunlerımısı sallama işlemlerle tamir edildi deyip gerimi yollayacaksınız yada gercekten sorunları cozeceğinize ben eminim ama tereddüde düşüyor insan bugun gönderdiğim cihazda ekran yukarıda ve içeriye esneme yapıyor bu benım için ve herkes için buyuk sıkıntı boyle bır urunu asla kullanmak istemem ve kimse de istemez konu hakkında birinci agızdan bilgilendirme yapmanız bizler için çok önemli

Önceden Almanyadayken aldığım cat nova adında 8" lik bir tablet kullanıyordum. Çok hızlı olmasa da işimi görüyordu. Daha sonra kızım bu tabletin ekranını kırdı ve dokunmatik olarak kullanılması imkansız hali geldi. Ben de yeni bir tablet ararken özellikleri ve fiyatı en iyi olduğunu düşündüğüm bu tableti almaya karar verdim.

Ekranı İpad 2 ile aynı özellikte diye düşünüyorum. Benim için ekran parlaklığı ve çözünürlüğü yeterliydi.

Malzemesi de fena görünmüyor. Arka kısım sanırım fırçalanmış alüminyum. Önceden plastik sandım ama şarjda iken elektirk akımının hissedince metal olduğunu anladım.

Öncelikle android bir cihaz aradığım için 3-4 katı fazla verip Samsung falan almak istemedim. O yüzden bu fiyata bana gayet güzel geldi.

IPS ekranı olması bile benim içi çok önemliydi.

Tabiki arkasında bir firmanın olduğunu ve en azından yazılım ve garanti desteğinin olduğunu düşündüğüm için bu cihazı seçtim.
    Piyasada internet sayfası bile olmayan çöplük tabletler dolanıp duruyor.

Gözlemlerim:

Ekran kenarlarına bastırıldığında sesin gelmesiyle ilgili şikayetler bende olmadı.
    Kablosuz performansı gayet iyi.
    3g yi denemedim.
    Sayfa geçişleri ve internette epey hızlı olduğunu düşünüyorum.
    Oyunları çok denemedim ama üzerindeki oyunları sorunsuz oynatıyordu.
    Sesin kendi kendine kısılması olayını fruit ninja oyununda gördüm. Başka bir oyun ve uygulamada başıma gelmedi.
    Flash desteğinin olmaması bir sorun ama bu cihazla ilgili bir sorun değil biliyorsunuz.

İlerleyen zamanlarda daha kesin yargıya varacağım ancak şimdilik bana gayet başarılı göründü.

Bu sayfadaki veya herhangi bir tabletlerle ilgili pek çok sorun bence android işletim sisteminin cihaz donanımlarıyla tam olarak adapte olamamasından kaynaklanıyor. İpad lerde yazılım zaten bilinen donanımlar için yazıldığından android tabletlerde aslında donanımsal olmayan pek çok sorun ipadlerde görünmüyor. Yazılımsal pekçok sorun cihazın performansını etkiliyor ve kaliteli donanıma sahip cihazlarda haksız yere kötü damgasını yiyor.
    Android'in alacağı daha pekçok yol var ve bu yol onun tamamen ortadan kalkmasına ve piyasada parayla satılan işletim sistemlerine sahip windows ve apple'ın kalmasıyla sona erebilir.

Ben yine açık kaynak kodlu yazılımlara gönülden bağlı olarak Androidi destekleyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

farklı bie cihaz versinler hocam arızalı cihaz alıcak halimiz yok ya yada paramı iade ederler diye düşünüyorum

İşte marka almamanın dezavantajları.. Yine de bu üründe 2 yıl garanti var ve her halükarda ya para iadesi yapacaklar veya muadili ile değiştirecekler, yani bi çözüm yolu göstermeden al cihazını diyemezler. Tüketici Hakem heyetleri ile Tüketici mahkemeleri boşuna kurulmadı..

• quote:

Orijinalden alıntı: zabit_ersin

quote:

quote:

quote:

İşte marka almamanın dezavantajları.. Yine de bu üründe 2 yıl garanti var ve her halükarda ya para iadesi yapacaklar veya muadili ile değiştirecekler, yani bi çözüm yolu göstermeden al cihazını diyemezler. Tüketici Hakem heyetleri ile Tüketici mahkemeleri boşuna kurulmadı..

haklısın hocam marka önemli ama markaya erişmek için gerekli olan kriterleri sağlamak da önemli ayrıca muhakkak ki bir karmaşa var çok yeni bir cihaz ve hemen bu durumun ortaya cıkması enteresan arkasında duracaklardır elbet hakem heyetine gerek kalmadan cözülür bu durum ama aldığın bir urunu kullanmaya fırsat bulamadan kargolarla beklemelerle zaman gecirmek hepsinden zor hayırlısı demek lazım ben cihazı gönderdim ama böyle bir sıkınrı olduğunu ispat eden bir bulguya rastlayamadım daha taşınıyorlar vs telle ulaşmak sıkıntılı kargoyu iptal eder satın aldığım yere direk gönderirdim sabah kendileri ile konustum bize gönderin daha hızlı cözüm olur dediler diye onlara gönderdim şu foruma daha erken girebilseydim kesinlikle satın aldığım yere gönderirdim

• quote:

quote:

quote:

onuda teklif ettim. 3g li modelinin farkını vereyim onu yollayın dedim öyle yapamıyoruz aldığınız yerle görüşün onların elinde varsa değişim yapın dediler. birde teknik servis raporu tutalım dediler o raporla birlikte aldığınız yere gönderin dediler. ne yalan söyleyim sinirlerim gerildi. ben tableti yollamışım yaklaşık 1 hafta olmuş ve @Artesteknik e PM attığımda bana tabletiniz hazır bu cumartesi yetişirse kargoya vereceğiz yetişmezse pazartesi demişti. bu gün aradığımda ise bunlar oldu. keşke almasaydım diyorum artık böyle bir teknik servis olmaz. değişim yapacak kadar ellerinde stok yoksa ve hele hele o model birde yeni çıkan model olarak devamıda yoksa, teknik servis olarak yetersiz geliniyorsa bu işi yapmamaları daha doğru bir seçim olurdu.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.