Şimdi Ara

arşivde en iyi sıkıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende büyük bi dosya var bunu en küçük şekile nasıl getire bilirim

• xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 19 Haziran 2020; 11:4:59 >
  • 7-Zip candır hem hızlı hem kolay kullanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cetin.

arkadaşlar bende büyük bi dosya var bunu en küçük şekile nasıl getire bilirim

dosyanin türüne baglı .
    İnternette dosya türüne göre ripleme diye araştir (video ripleme - oyun ripleme - vsvs)
    Ama çok uzun ve zahmetli iştir.
  • Setup tarzı bir şey istiyorsan projeme göz atabilirsin.http://www.fileforums.com/showthread.php?t=94425

Link yasak ise kusura bakmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi ben herhanbi dosya oyun falan ne alaka şimdi resim müzik oyun hepsi için geçerli bunu winrar ile yapamazmıyız
  • Winrar uygun bence.Ben Winrar'ın şifrelemesini sevdiğim için kullanıyorum.
    edit:
    En iyi sıkıştırma ve katı arşiv ayarları,iyi sıkıştırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayıcı -- 5 Kasım 2014; 21:09:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi Freeware listesi
    13 yıl önce açıldı
    IMDB En İyi 250 Oyun Listesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam siz soruyu anlamadınız herhalde?? ben nasıl yapılacağını sordum siz burda yorum yapıyorsunuz
  • Hepsi için geçerli diyorsun. Bizde diyoruzki HER DOSYA İÇİN EN İYİ SIKIŞTIRMA YÖNTEMİ FARKLIDIR.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yararlı olabilir

http://www.tzipfree.com/tr/blog/?p=39

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurutucu kullanıcısına yanıt
    işte neden farklı ne gibi farklılıklar gösteriyor onu soruyorum anladınmı ?
  • Dostum dosyanin çesidine göre ripleme neden farklı onu anlatim sana.
    Oyun ripler gibi video ripleyemezsin bunun için bazi şeylerde fedakarlık yapman lazim örnegin görüntü kalitesi.
    Normalde hepsini winrarla yapabilirsin ama dosya türüne göre uygun ripleme yaparsan daha iyi sonuclar elde edersin.
    Bu arada riplemek ile dosya boyutunu azltmak arasında daglar kadar fark vardır.
    Örnegin call of duty black ops normal oyun boyutu 10 gb bunu ripleyerek adam 2.5 gb düşürebiliyor.
    Eger amacın sıkıştırma ise uharc kullan biraz uzun sürer ve iyi bir sistemin olmasi gerek.
  • İsmailCanKurt kullanıcısına yanıt
    Ewet oyun sıkıştıracam işte ama nasıl olacağını bilmiyorum bilgi verirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winrar yukle oyunun klasörüne sag tıkla winrar ile sıkıstır yap.

Hepsi bu kadar.

Ayrıca neden farklı dosyalar için farklı sıkıştırma dersen örnegin

Jpeg ve Mp3 zaten sıkıstırılmıştır tekrar sıkıstıramazsın gerek yok.

Ayrıca bahsedilen ripleme sıkıstırmak değil kaliteden vaz gecmektir.

• naberyaaa kullanıcısına yanıt
    Sıkıştırılmayi biliyorum ama 10 gb lik dosyayı öyle yapınca 9.50 oluyor onu en aza düşürmem lazım

• Bu şu anlama gelmektedir,

Oyun içindeki dosyalar zaten sıkıştırılmıştır.

Tekrar sıkıştırmazsın.

Burada yapılacak işlem ripleme denen işlemdir.

Yapılacaklar;
    Oyun içindeki resimleri bulup daha küçük bir boyuta yeniden boyutlanmalıdır, abartırsan oyun çalışmaz.
    Sonra oyun müzikleri aynı formatta ve adda daha düşük bir kaliteye dönüştürülür.
    Sonra oyun Videoları aynı formatta ve adda daha düşük bir kaliteye dönüştürülür.

Onun dışındaki oyunun Program dosyaları bazen sıkışır bazen hiç sıkışmaz onlara birşey yapamazsın.

Çoğu oyun içinde en çok yer kaplayan video resim ve müzikdir onun dışındaki grafikleri yapmak neredeyse imkansızdır.

Kolay gelsin.
  • sıkıştırma formatlarının algoritmaları geregi herbirinin üstün oldugu dosya tipleri farklıdır kimi text bazlı dır kimi audio yada resim
    optimum yeterli ise rar candır
    maksimum isteniyorsa bence dataları ayrı audioları ayrı formatlarda sıkıştırmak en iyi çözümü sunar uharc ve 7zip kombinasyonu denenebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.