Şimdi Ara

'ArrayList<Integer> numbers' olayı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ArrayList hakkında çok şey okudum fakat bizim ne için kullanacağımızı anlamadım. Dün verilen ödevde bizden tanım classı ve driver classı oluşturmamızı, sonrada negatif sayıları çıkarmamızı istiyor. Fakat ArrayList'i ne yapacağız anlamış değilim.

ArrayList<Integer> numbers: The ArrayList numbers is used to store a list of integers.
    numbers should be declared as private.

Constructor: The constructor should first ask the user to enter a list of positive integers until a
    negative value is entered. The integers entered by the user will be stored in the ArrayList numbers.

Örnek olarak ise;

Sample Execution 1:

Enter a number (negative number to quit): -2
    No numbers in the list!!!

Sample Execution 2:

Enter a number (negative number to quit): 12
    Enter a number (negative number to quit): 22
    Enter a number (negative number to quit): 9
    Enter a number (negative number to quit): 5
    Enter a number (negative number to quit): 9
    Enter a number (negative number to quit): 5
    Enter a number (negative number to quit): -3
    [12, 22, 9, 5, 9, 5]
    Minimum value in the list is 5, its index position is 5

İngilizce yetersizliğinden dolayı ilerleyemiyorum. Anlayan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

• Arraylist dinamik boyutlu bir dizidir. "<>" içerisine de bu dizinin alacağı veri türünü yazarsınız. Yalnız içerisine int, boolean, double gibi basit veri tiplerini koyamazsınız bu yüzden int yerine Integer kullanmanız gerekir. Arraylist<Integer> numbers = new Arraylist<Integer>(); şeklinde diziyi tanımladıktan sonra

numers.add(12);
    numers.add(22);
    numers.add(9);
    .
    .
    .

yazarak içerisini doldurabilirsin. içinden negatif sayıları çıkarmak için döngü yazmaktan başka yöntem bilmiyorum.

edit:
    ya da sayıları diziye girerken pozitif olup olmadıklarını kontrol edebilirsin böylece sonradan onları ayıklamak gerekmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 3 Ocak 2014; 10:42:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

Arraylist dinamik boyutlu bir dizidir. "<>" içerisine de bu dizinin alacağı veri türünü yazarsınız. Yalnız içerisine int, boolean, double gibi basit veri tiplerini koyamazsınız bu yüzden int yerine Integer kullanmanız gerekir. Arraylist<Integer> numbers = new Arraylist<Integer>(); şeklinde diziyi tanımladıktan sonra

numers.add(12);
    numers.add(22);
    numers.add(9);
    .
    .
    .

yazarak içerisini doldurabilirsin. içinden negatif sayıları çıkarmak için döngü yazmaktan başka yöntem bilmiyorum.

Bende Arkadaş Gibi Düşünüyorum. Belki
    Dizilerin Hazir Metodlari Vardir
    Bununla İlgili Ama Ben Döngü Kullanmayi Tercih Ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArrayList<Integer[]> pos = new ArrayList<Integer[]>();

pos.add(22, null);

şeklinde yazmazsam kabul etmiyor. negatifleri ayırmak için i>0 gibi terimler kullananlar olmuş. ayrıca rakamlar girdi şeklinde olucak. Döngü kullanmam gerekiyor sanırım döngü için.
  • ArrayList<Integer[]> yaparsan dizi içinde dizi olur, yapmak istediğinin bu olduğunu hiç zannetmiyorum.

her girdi için kontrol yapıp sayı eklersen döngü kullanmaya gerek kalmaz.

ArrayList<Integer> pos = new ArrayList<Integer>();

.
    .
    .

if(i >0){
    pos.add(i);
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 3 Ocak 2014; 14:41:50 >
  • Bir arraylist olusturacaksiniz integer deger alan.

Kullanicidan input isteyeceksiniz. 0 dan buyukse listeye ekleyip degilse de listede ne varsa yazdiracaksiniz.

• ek olarak hala yapadıysanız alıntılayın. int yerine Integer kullanıyoruz çünkü bunlar Wrapper class.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The ve This/That farkı nedir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

ek olarak hala yapadıysanız alıntılayın. int yerine Integer kullanıyoruz çünkü bunlar Wrapper class.

Girdileri farklı bir class'ta alıcaz ve bu girdilere negatif sayı yazıldığı zaman sonlandırılacak. ArrayList'i araştırdığım da her yerde gördüğüm dizin içine rakamlar ekleniyor. Fakat anladığım kadarıyla yapmam gereken bu değil. Verdiğiniz kod yazmak istediğim şekilde aslında ama 'i' yi tanımıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EAE99B3D -- 4 Ocak 2014; 3:28:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calaquessir

quote:

ek olarak hala yapadıysanız alıntılayın. int yerine Integer kullanıyoruz çünkü bunlar Wrapper class.

Girdileri farklı bir class'ta alıcaz ve bu girdilere negatif sayı yazıldığı zaman sonlandırılacak. ArrayList'i araştırdığım da her yerde gördüğüm dizin içine rakamlar ekleniyor. Fakat anladığım kadarıyla yapmam gereken bu değil. Verdiğiniz kod yazmak istediğim şekilde aslında ama 'i' yi tanımıyor.

kodu ben paylaşmadım ama tanımaması normal çünkü i tanımlı değil hocam siz hangi kaynaktan irelliyorsunuz.Collection java se nin en son öğrenilmesi gereken kısmı.

• quote:

quote:

quote:

kodu ben paylaşmadım ama tanımaması normal çünkü i tanımlı değil hocam siz hangi kaynaktan irelliyorsunuz.Collection java se nin en son öğrenilmesi gereken kısmı.

Darklord Sauron'a demiştim o kısmını. Java Software Solutions kitabından ilerliyoruz. 3 ayda bu kısıma geldik hemen ya, hello world olayına çalıştığımı hatırlıyorum forumdan. Bize verilen olay bu:http://www.thk.edu.tr/~eyilmaz/ceng121/PA1.pdf
    Altında ki methodları az çok yazmasını becerebiliyorum deneyerek falan ancak ArrayList ile daha önce hiç karşılaşmadım.

• ben ilk başta programın fonksiyonunu yanlış anlamışım. gerekenleri baştan bir anlat istersen,

1- sayılar başka bir yerden hazır olarak mı alınacak yoksa klavyeden mi girdi yapılacak?

2- ikinci bir class'tan girdi yapılacağını söylemişsin, basit birşeyin bu kadar uzatılmasının sebebini anlamadım. maksat object oriented programlama yapmaksa pek mantıklı bir örnek değil.

bir de "i"yi tanımaması normal, araya 3 nokta koyarak o kısmını yazmadım, fikir olarak yazdım.

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    1-Klavyeden girdi yapılacak.

Verdiğiniz fikir bence gayet mantıklı, stackoverflow'da da bu tarzda örnekler görmüştüm fakat yazamamıştım arraylist'in altına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EAE99B3D -- 24 Ocak 2014; 21:44:38 >
  • quote:

Verdiğiniz fikir bence gayet mantıklı, stackoverflow'da da bu tarzda örnekler görmüştüm fakat yazamamıştım arraylist'in altına.

hocam hemen kısaca yazdım şöyle devamını getirsiniz sanırım bence bu örneği yapardınız ya temelini alamadınız.farklı kaynaklar kullanın.
    assig. istenen list sınıfı const. içinde işlemler yapıldı.

public class List {
    ArrayList<Integer> numbers;

public List() {

numbers = new ArrayList<Integer>();

System.out.println("Enter a number (negative number to quit) :");
    Scanner scanner = new Scanner(System.in);
    int selection = scanner.nextInt();
    while (true) {

if (selection > 0) {

numbers.add(selection);
    selection = scanner.nextInt();

} else {
    System.out.println(numbers);
    break;
    }
    }

}
    ...//üç noktayı silin burda diğer sınıflarınız olacak.
    }

diğer sınıfımız
    public class ProgrammingAssignmentOne {

public static void main(String[] args) {
    List list = new List();

}
    }
    edit:anlamadığınız yer olursa editleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadmanku -- 24 Ocak 2014; 22:20:55 >

• deadmanku kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum. Demek istediğim tam olarak buydu. Umarım geri kalan yerlerine güzel bir şekilde devam edebilirim.
    Konuya yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.