Şimdi Ara

AROMA TERAPİ & UÇUCU YAĞLAR ÜZERİNE HER ŞEY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
12
Favori
39.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuyla ilgili merak edilenler ve detaylı bilgi için
    http://www.dundermakine.com/
  • Çok eski bir konuyu hortlatmış olacağım ama yazmadan edemedim. İlk önce alkol kullanmak doğru olanı. Fakat piyasada etil alkol olarak denature olanı bulunabiliyor. Alkole o keskin kokusunu veriyorlar ki içilmesin. Bunu azaltmak için etil alkolü %70 oranına düşürün toplam parfüm içerisinde. (İpa kullanmayın hem daha kötü kokar hemde ucuzcuların tercihidir.) Daha aşşağı düşerse bakteri oluşumu başlar. Burada karşımıza şu handikap çıkar yağ+alkol+su karışımı bulanıklaşır. Uzun süre bekletilir ise de ayrışır. Bunun önüne geçmek için kullanılan malzemelerden biri hidrojenize edilmiş hint yağıdır. Ama o da farklı problemlere sebep olur. Onun yerine en iyi çözüm polisorbat 20 kullanmaktır. Oran olarak kullanılan uçucu yağ miktarı kadar kullanılır.
    Amacınız sadece uçucu yağların kendine münhasır faydalarından yararlanmak olduğunda essential oil dediğimiz doğal yağları kullanın. Ki saf olarak almak istediğinizde 10 ml şişesi 5$ - 50$ arasıdır.
    Onun haricinde parfüm , kolonya , sabun , mum , cilt yağı , difüzerde yakma , yada tütsü yapma olduğunda fragrance oil dediğimiz sentetik esansları kullanın. Hem daha ucuzdur hem daha keskindir hemde aldığınız firmada sonraki alımınızdada aynı kokuyu alırsınız.
    Ayrıca ben süper kalite yakalamak istiyorum napiim diyorsanız çözmek için sadece %96lık etil alkol kullanın. Burda denature olmayanı piyasada bulamazsınız. Peki nolacak ? Kendi alkolünüzü kendiniz üreteceksiniz :) Bulamayacaksınız ama alkolü en ucuza mal etmenin yolu melas kullanmaktır. Haa illa bulmak istiyorum nereleri araştırayım diyorsanız en kolay yerler yem fabrikalarıdır.

• açık-pozisyon kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

mesajını atalı 1 sene geçmiş üzerinden ama ben yinede şansımı deneyim dedim.:)..doğal uçucu yağlardan kullanmak istiyorum..ama piyasadaki hangi markanın doğal olduğunu kestirmek zor..bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeremy501 -- 20 Eylül 2014; 10:01:12 >
  • açık-pozisyon kullanıcısına yanıt
    bu arad yağı oda içinde koku için kullanıcma..şu uçucu yağ lambalarında alıp...ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeremy501 -- 20 Eylül 2014; 10:01:52 >
  • Mrb arkadaşlar bende bu işe gönül verenlerdenim. Ancak sizlerinde belirttiği gibi kolay bir iş değil bayağı tecrübe ve bilgi istiyor. ilk deney hüsran ile sonuçlandı türkiye'den almış olduğum koku yağları sanırım seyreltilmiş. yoğun alkol kokusu oluştu tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum özelden veya WhatsApp tan görüşebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, konunun uzmanlarını bulmuşken danışmak istedim.

Yurt dışında yaşıyoruz ve bu sene evin içinde çok miktarda örümcek buluyoruz. Bir bebeğimiz var, bu yüzden en pratik ve doğal yoldan bunlardan kurtulmanın çaresini arıyoruz.

İnternette araştırma yaparken örümceklerin nane yağından kaçtıklarını öğrendim. Evde belli başlı noktalara (bir şekilde) nane yağı koymayı düşünüyorum. Ancak nane yağı bildiğim kadarıyla uçucu. Anlattığım durum için nane yağını ne şekilde uygularsam daha uzun süreli kullanabilirim? Görüşler için şimdiden teşekkürler
  • Çok güzel bir konu ama gereken ilgiyi yakalayamamış. Ben aromatik yağlarla yeni ilgilenmeye başladım ama eskiden beri yağları hoşuma giden bazı yağları alırdım. Ege Bölgesinde elma, defne ve kekik yağları pek sık kullanılır.

Ben aromatik yağlarla parfüm yapımından ziyade sağlık ve şifa amaçlı kullanımına ilgi duyuyorum. Bu konuda çeşitli kitaplardan bilgi edinip kendime evdekilere uyguluyorum. Daha önceki bazı arkadaşların bahsettiği gibi en önemli konu saf yağa ulaşmak. Kim % 100 saf yağ satıyor, yurtdışı markalarda bu bir nebze daha kolay, çünkü çeşitli testler, devlet tarafından uygulanan yaptırımlar ve kullanıcıların yorumlarını rehber edinebiliyorsunuz. Türkiye'de gerçekte %100 saf yağ sağlayan firma hangisidir? Nuka'mı? Cemre'mi? Homemade aromaterapi'mi? Shiffa Home'mu? veya başka bilmediğim markalarmı? bu saydıklarımdan sadece Shiffa Home'un nanesini kullandım. Diğer yağlarımı yurtdışından temin etmiştim. Özellikle konunun başında oldukça aktif olan Sn. MERTCESUR07 ve Sn. açık-pozisyon, bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.

Saygılar,

• Amazon ebay gibi sitelerden alabileceğimiz sandal kokusu veya en yakını tavsiye edebileceğiniz satıcı var mı?

• Nerdesiniz??Benim soracaklarım öğreneceklerim vardı😔

• Sayın mertcesur ve açık-pozisyon yazılarınızı yeni keşfettim ama görüyorum ki ilgi görememe nedeni ile terketmişsiniz konuyu. çok faydalı ve değerli deneyimler paylaşmışsınız geri dönmenizi beklerim.
  • Merhaba, ben de doğal mum yapımında kullanmak üzere araştırma yapıyorum. Uçucu yağlar direkt mi kullanılır yoksa başka birşeyle karıştırmak gerekir mi araştırıyordum. Konu ile ilgili bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.
  • Konu mükemmel ama arkadaşlar açtığı Zaman insanların bilgisi cok azdı. Bu dönemde yeni yeni yöneliyor herkes doğal yağlar doğal tedaviye. Benim de sorularım var ama arkadaşlar yok galiba :(

• Rogerfederer1 kullanıcısına yanıt
    Siz yine de aklınızda ki soruyu sorun bir bilen çıkacaktır.
  • espial kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Mesela bir sürü marka var doğal yağlar ile ilgili hangisine güvenebiliriz? Veya yağlardan bazıları parfüm olarak kullanılabiliyor diye okuyorum. Selvi yağı ve karanfil yağı Kullanan var mı yorumlarını paylaşabilecek ?

• Zaten en önemli konu bu hangi markayı almalıyız? ben şahsen küçümsemek gibi olmasın ama Türk üretimi yağlara şüpheyle bakıyorum. Bazı yağlar floradan ötürü, ülkemize özgü olduğu için ve de tamamen satıcının dürüstlüğüne güvenerek alınabilir. Ben Defne, Sığla, Adaçayı gibi yağları homemade terapinin ürünlerini aldım. Ama açık söyleyeyim; Türkiye'de bu konuda web sayfası en açıklayıcı olan kendileriydi, ürünlerinin saflığı konusunda bilgim yok. Bir çok marka var ama saflığından emin olamıyorsun, herkes diyor ki 100% doğal kendimiz üretiyoruz. Çay ağacı yağı gibi bazı bitkiler Türkiye'de yetişmiyor ki !!??? aktarlarda satılan ürünlerin çoğu parafin ile karışık diyorlar. Hele koku amaçlı satılan yağlardan uzak durmak lazım. Heryerde bunlardan var. Yurtdışında aromaterapide kullanılan ürünler "food grade" olarak satılıyor. En pahalı yağlardan olduğunu bildiğimiz gül yağını 25,- TL'ye görünce koşarak kaçmak gerekiyor o mekandan. Rossmann'larda Shiffa Home diye bir Türk markası var ama tanımıyorum.
    Ben şahsen fırsat buldukça yurtdışından getirtiyorum veya kendim alıyorum. Tisserand adlı bir marka var, ingiliz galiba. Türkiye'dede satışa başlamış. İngiltere'de yaygın kullanılıyor. Bunu dışında çay ağacı yağı olarak Avustralya üretimi olan Thursday Plantation, USA malı Dessert Essence kullandım. Diğer kullandığım marka NOW. Kullandığımız yağlar saf değilse öğrendiğimiz reçetelerin hiçbiri işe yaramaz diye düşünüyorum.

Bu arada selvi ve karanfil yağı hiç kullanmadım.
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Mohawknife

Zaten en önemli konu bu hangi markayı almalıyız? ben şahsen küçümsemek gibi olmasın ama Türk üretimi yağlara şüpheyle bakıyorum. Bazı yağlar floradan ötürü, ülkemize özgü olduğu için ve de tamamen satıcının dürüstlüğüne güvenerek alınabilir. Ben Defne, Sığla, Adaçayı gibi yağları homemade terapinin ürünlerini aldım. Ama açık söyleyeyim; Türkiye'de bu konuda web sayfası en açıklayıcı olan kendileriydi, ürünlerinin saflığı konusunda bilgim yok. Bir çok marka var ama saflığından emin olamıyorsun, herkes diyor ki 100% doğal kendimiz üretiyoruz. Çay ağacı yağı gibi bazı bitkiler Türkiye'de yetişmiyor ki !!??? aktarlarda satılan ürünlerin çoğu parafin ile karışık diyorlar. Hele koku amaçlı satılan yağlardan uzak durmak lazım. Heryerde bunlardan var. Yurtdışında aromaterapide kullanılan ürünler "food grade" olarak satılıyor. En pahalı yağlardan olduğunu bildiğimiz gül yağını 25,- TL'ye görünce koşarak kaçmak gerekiyor o mekandan. Rossmann'larda Shiffa Home diye bir Türk markası var ama tanımıyorum.
    Ben şahsen fırsat buldukça yurtdışından getirtiyorum veya kendim alıyorum. Tisserand adlı bir marka var, ingiliz galiba. Türkiye'dede satışa başlamış. İngiltere'de yaygın kullanılıyor. Bunu dışında çay ağacı yağı olarak Avustralya üretimi olan Thursday Plantation, USA malı Dessert Essence kullandım. Diğer kullandığım marka NOW. Kullandığımız yağlar saf değilse öğrendiğimiz reçetelerin hiçbiri işe yaramaz diye düşünüyorum.

Bu arada selvi ve karanfil yağı hiç kullanmadım.
    Saygılar

Hocam açıklamanız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Sölediğiniz markaları inceleyeceğim

• Merhaba, ben de bir süredir aromaterapi ile ilgileniyorum. Aromaterapiden faydalanma amacım daha çok sağlıkla ilgili. Türkiye'de güvenerek aldığım markalar Florame ve Tisserand. İkisi de organik sertifikalı. Benim sıkıntım ise difüzör bulamamak.
  • Ben amatör olarak parfüm yapımıyla ilgileniyorum. Birçok parfümün içinde bulunan kokuları parfüm sitelerinden araştırıp toplamaya başladım. Elimde 100 e yakın koku oluştu. Ancak bu bir yıllık uğraş sonucu şunu gördüm. Yerli esansiyel veya uçucu yağ üğreticilerinin yağları aşırı bir şekilde seyreltilmiş.Bir esansiyel yağ alıyorum inanın kokusunu saf şişede zor alıyorum.Düşünün birkaç koku ile karıştığında durum ne hale geliyor. Ayrıca aşırı seyreltilmiş olduğundan uzun süre kalıcı bir koku da olmuyor. Sizin ile 1 yıldır uğraşımın ve araştırmamın sonucu şu iki firmayı inceleyin derim.

1- Nuka : Hem esansiyel yağlar hem de terapi yağları konusunda en iyi firma

2- Kokucuk : Parfüm yapımıyla ilgilenenler için iyi karışımlar ve kokular bulunduruyor.

maalesef bunların dışında henüz başka kaliteli üreticiyle veya satıcıyla karşılaşamadım

• Merhabalar, konu ile ilgilenen birileri hala var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.