Şimdi Ara

ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese hayırlı günler.benim şöyle bi sorunum var,ne olduğunu baştan sona anlatayım ki yardım edebilecek arkadaşlarda ona göre yazsınlar.şimdi biz adıyaman da konaklama hizmeti veren 3 binadan oluşan apart işletiyoruz.2011 yılında ilk 2 binaya internet çekilirken bakır kablo ile hat çekilmiş inşaat sırasında.bu kabloların inşaat sırasında zarar gördüğünü tahmin ediyorum çünkü hiç bir zaman sağlıklı bi hız alamadık,kullandığımız tarifeler kotasız olan tarifeler bu arada.ilk yılında odalarda kablo girişi varken onları iptal edip tamamen kablosuz olarak interneti dağıtmaya başladık.katlara koyduğumuz access pointler ile.karmaşa da bundan sonra başladı.sürekli bi kopma sorunu,bağlananları internetten atma sorunu,hız problemleri vs. şikayet şikayet şikayet...bu arada 2014 yılında 3, binamızı açtık,orayada sokakta henüz tt net altyapısı yokken,türk telekomdan 300 metre bakır kablo alıp ilk binamıa gelen kablodan (mesafeler çok yakın binalar arasında) hat çekerek internet vermeye başladık.orda da aynı sorunlar devam etti ki hızımda 16 mb seviyesinde idi kullandığımız paketten dolayı.dediğim 3, binada da aynı şekil access pointlerle kablosuz dağıtıyoruz interneti.neyse efendim geçen yıla kadar bu şekilde kör topal geldik.uzun uğraşlar sonucu bütün altyapıyı fiber kablo ile değiştirttik (orası da ayrı bi macera zaten) fiber modemler geldi takıldı,eski bakır kablolar iptal oldu,hız şua na 24 mb ve yine kotasız limitsiz paket kullanıyoruz.bakır kablo ile kör topal giderken fiber ile daha mutlu olcağımızı zannediyorduk ki yanılmışız.eskisinden daha çok sorun çıkmaya başladı.binalarda sistem şu şekilde bi taraf 2 blok 3 katlı binadan oluşuyor,toplam 74 daire var modemler en altta ordan switch e ordan da her katta 2 tane bulunan access pointlere.fiber kablo tek binanın altına geldiği için 3 katlı olan diğer bloğa yaklaşık 120 metre cat 6 kablo ile kablo çekip bi modemide oraya koyduk.sonradan bu çok uzun olur hat değeri düşer dediler araya başka bi switch koyup kabloyu da iki parça yaptık. 3, binamız ise 5 katlı orda da 2 hattımız var ve o iki hattan katlarda bulunan topma 20 adet access point yolu ile kablosuz olarak dağılıyor.
    sorun şu,hat fibere döndükten sonra sorunlarım daha da çoğaldı,şikayetler daha da arttı.eski bakır kabloyu arar oldum.sürekli bilgisayarcı çağırıyorum düzelmiyor.tt net arıza geliyor düzelmiyor.herkes ayrı bi fikir veriyor.kalanların çoğu öğrenci onun dışında çalışanlar da var il dışından gelen.kimi diyorki indirme yapan varsa o etkiliyordur.kimi diyorki bilgisayarında virüs olan birisi etkiliyordur.kimi diyor ki fazladan hat alın yetmiyor.bu arada tt netin tılgın modemlerininde çok dandik olduğunu ve tt netin hiç bir şekilde müdahele etmeye izin vermediğini ve modem bile değiştirmeyeceğimi söylediler.
    şimdi bana özellikle kopma ,internnetten atma,ağ olduğu halde bağlanamama sorunlarım hakkında bilgi verebilecek,yardım edebilecek,şöyle yaparsan sorunun düzelir diyebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.geçenlerde türk telekom kurumsala gidip bana tekrardan bakır hat çekin dedim valla,artık gına geldi.bilgisi olup yardım eden olursa çok memnun olurum.4 tane hattımız var herbirine 200 lira ödüyorum ayda ama bi türlü sağlıklı kullanamadık.neyse kafanızı çok şişirdik uzun bi yazı oldu,hakkınız helal edin hepiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirsu -- 12 Ocak 2018; 10:56:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.