Beyler sınava çok az zaman kaldı ve ben çok gerideyim okulu mesleki açık öğretim lisesinden okudum böyle olunca 4 sene hiç bir dersi görmedim dışardan basit sınavlarla verip geçtim Türkçe bitti sayılır.Matematiği sayısal okuyan arkadaşım bile zorlanıyor çözerken rasyonel sayılar kolay diyorlar onlardan yapmayı düşünüyorum 2 net falan.Tarih konu anlatım kitabını bitirdim testleri çözüyorum.Felsefe de aynı tarihle coğrafya ya daha başlayamadım.Matematiğin açığını fen ile doldururum diye düşündüm biyoloji kimya kitapları alıcam fiziğe girmiyim diyorum zor diyorlar sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
yukarı
Beyler yokmu yardım edicek birisi
Matematik de kolay konular var.Taban aritmetiği,bölünebilme kuralları,asal sayılar,mantık,işlem falan.Bunlar basit konulardır ve ygs de çerez sorular arasında çıkarlar.Bu konuları rahatlıkla yapabilirsin,işlem sorusuna bi örnek vermek istiyorum; Reel sayılar kümesine a * b=2a + 3b olarak tanımlanıyor.Buna göre 3 * 4 nedir ? Mesela bu soruda a yerine 3,b yerine 4 yazıyorsun; 2a + 3b dediği için 2.3 + 3.4 yazıyorsun.Cevap 18.
Dediğim gibi yukarda bahsettiğim konuların soruları o kadar zorlamaz.Biraz çalışmayla yapabilirsin. :)
quote:
Orijinalden alıntı: ngnatc
Matematik de kolay konular var.Taban aritmetiği,bölünebilme kuralları,asal sayılar,mantık,işlem falan.Bunlar basit konulardır ve ygs de çerez sorular arasında çıkarlar.Bu konuları rahatlıkla yapabilirsin,işlem sorusuna bi örnek vermek istiyorum; Reel sayılar kümesine a * b=2a + 3b olarak tanımlanıyor.Buna göre 3 * 4 nedir ? Mesela bu soruda a yerine 3,b yerine 4 yazıyorsun; 2a + 3b dediği için 2.3 + 3.4 yazıyorsun.Cevap 18.
Dediğim gibi yukarda bahsettiğim konuların soruları o kadar zorlamaz.Biraz çalışmayla yapabilirsin. :)