arkadaşlar öncelikle sistemim m4a785td v evo amd phenom ii x2 545 3.0 ghz kingston 1333 mhz (2gbx2) sparkle nvidia 9800 gt psu 460 watt
şimdi ben bu sistemde fsb yi 200 mhz den 220 ye çıkardım yani işlemci 3.3 ghz oldu ve everstle stabilite testi yaptım 2 saat kadar işlemci sıcaklığı 64 dereceyi gördü. sizce normal olmayan bi durum var mı? cpu voltajına hiç ellemedim arttırmalımıyım. arttıracaksam cpu voltajı kaç olmalı. bu arada bilgisyarda her hangi bi anormal durum ortaya çıkmadı ve arkadaşlar overclocka devam etmeliyim. nereye kadar çıkabileceğimi görmek istiyorum.
yardım ve önerileriniz için teşekkür ederim.
sıcaklık normal stok fan kullanıyorsanız fazla voltaj vermeyin 3,5 ghz ye kadar çıkar +0,02 kadar volt vererek deneyin
kardeşim teşekkür ederim önerin için yalnız bios da cpu over voltage de auto yazıyo yani cpu overclock yaptığımda voltajı arttırmasam bile kendi otomatik olarak fazla voltaj çekmeyecek mi yoksa yanlış mı anladım illa arttırmam mı gerek arttıracaksam 3.5 ghz için hangi aralıklara çıkmam gerekir.
işlemci voltajını standart voltajı ne ise manuel olarak kendiniz girin bazen anakartlar auto da ise voltajı gereğinden fazla yükseltiyorlar.benim tahminim 1.375 yada 1.4 volttur işlemcinizin standart voltajı onu manuel olarak ayarlayın sonra fsb yükseltmeyle o.c yapabilirsiniz,eğer ramlerden problem çıkarsa işlemci ve ram çarpanlarını düşürerek daha yüksek fsblelerde stabilite sağlayabilirsiniz, tahminim voltaj arttırmadan 3.6 - 3.7 görür