Şimdi Ara

*/@ Arkadaşlar!!! Üniversite tercihini yapmadan önce mutlaka bakın *\@ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler hesapladığınız gibi gelmeyecek puanlar şimdiden söyleyeyim.dün ösym başkanı ntv`de bir programa telefonla bağlantı.okumya başladık dediğim gibi sorular kolaymış bunu gördük dedi.2006 puanlarına göre hesaplamayın ondan daha düşük gelir sonra üzülürsünüz dedi.ona göre fazla beklenti içerisine girmeyin derim.

çünkü hem hesapladığımız puandan düşük gelecek hem de taban puanlar yükselecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KooSeo

Beyler hesapladığınız gibi gelmeyecek puanlar şimdiden söyleyeyim.dün ösym başkanı ntv`de bir programa telefonla bağlantı.okumya başladık dediğim gibi sorular kolaymış bunu gördük dedi.2006 puanlarına göre hesaplamayın ondan daha düşük gelir sonra üzülürsünüz dedi.ona göre fazla beklenti içerisine girmeyin derim.

çünkü hem hesapladığımız puandan düşük gelecek hem de taban puanlar yükselecek.

o konuşmasını bende dinledim....Artık hayırlısı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlCaDrAs

quote:

Orjinalden alıntı: Pharmabiotech

quote:

Orjinalden alıntı: AlCaDrAs

Hacettepe Kimya Mühendisliği (İngilizce) mi yoksa Boğaziçi Kimya mı?
    Artı olarak, Kimya bölümü ve Kimya mühendislerinin iş olanakları, ücreti hakkında bilgi alabilir miyim? Bu yerlere puanım tutuyor da.

Bence Hacettepe Kimya Mühendisliği. Boğaziçi Kimya bilimadamı yetirtirmeyi hedefliyor ve tabi burada yetişen beyinleri Amerika'ya göç etmesi ilkesi ile. Dolayısıyla oradan mezun olursan Türkiye öyle çok seni tatmin edecek bir iş bulamazsın. Fakat kimya mühendisliği endüstriye kalifiye eleman yetiştirdiği için ve Türkiye'de hiç de azımsanmayacak kadar kimyasal üretim olduğundan hatta Avrupalı ülkeler kendi ülkeleri daha fazla kirletmemek için kimyasal üretim Türkiye'ye taşımayı da düşündükleri gerçeği de varken çok iyi maaşlara çok kolay iş bulursun

Yorum için teşekkürler. Ama bu mesajınla ikileme düştüm. Yani, ne seç demişsin ne de seçme demişsin.

Eğer Türkiye'de yaşamak ve iyi para kazanmak istiyorsan Hacettepe Kimya Mühendisliği aynı şeyi yurtdışında düşünürsen (örneğin Amerika) o zaman Boğaziçi Kimya

• puanların baya bır yukselecegı kesın zaten! arkadaslara tavsıyem puanlarına gore hayallere kapılmasınlar. sonuclar acıklanınca sıralamalarına baksınlar. ondan sonrada 2005 ossdekı sıralamalara gore tercıh yapsın lar en saglıklısı bence bu. gecen sene tercıhlerde ortalık cok karıstı ve hala netlesmedı! ben gecen sene yerlestım unıye. sadece sıralamalara bakarak tercıh yaptım cok kucuk farklar olustu yaklasık olarak 2005 oss sıralamalarına gore yerlestım.

manısa cbü de mak muh deyım. unıversıtedekı ogrencılerın yarısı sureklı ızmırden gelıp gıdıyor o yuzden manısada unı ortamı olusmuyor dogal olarak. eglenmek için sureklı ızmıre gıdıp gelırsınız. ama oda manısa seyahatın tekelındedır ve gıdıs donus 8 ytl dır! gerıye otostop secenegı kalır en basta bıraz utanırsınız ama sonradan alısırsınız hatta bı sure sonra zevklı gelmeye baslar hatta hatta bazen çok işe bile yarar (mesela ben bı fabrıka muduruyle tanısıp iş buldum:D) ben eskısehırlıyım buraya gelırken anadolu osmangazı gıbı bı unı bekleyerek geldım ama sonuc rezalet oldu benım ıcın. kampusumuz( muhendıslık, fen-edebıyat) muradıye dıye bır koye baglı yaklasık 15 km erkek yurduna ve servısler tekelde bu sene gunluk 3 ytl yol parası verıyoruz seneye 4 ytl olacak soylentılerı var vede! ogrencıler ıse koyun mubarekler seslerı cıkmıyor bu fıyatlara! manısa ıscı kentı oyuzden ev kıralarıda cok yuksek kolay kolay eve cıkamazsınız yurtlardada 8er kısılık odalar var sıkılır bunalırsınız ama elınızden bısey gelmez katlanırsınız! sahsen benım aklıma bırakmak cok geldı ama yapmadım! belkı ben daha buyuk bır sehırden geldıgım ıcın bu sekılde bakıyorumdur olanlara. daha kucuk yerlerden gelenler ise genelde memnun.

ogretım elemanlarına gelınce acıkcası ben begenmedın (ama bırde soyle bırsey var ben zaten omrum boyunca ogretmen sınıfıyla anlasamamısımdır) okul eglencelı degıl sehır eglencelı degıl en ıyısı kımse manısa muradıye kampusu yazmasın! tavsıye edılmez!!! manısanın suan gordugum sadece ıkı tane artı yonu var bırısı cok buyuk bı sanayısının olması ve katlanarak buyumesı iş olanaklarını artırıyor (a.b. tarafından avrupada yatırım yapılması gereken bes sehırden bırısı secılmıs) ıkıncısıde yıldız dıye bır tabldot lokantası var ogrencıye 2.5ytl ve yemeklerıde cok guzel :D (sevındıgımız seylere allahım sen benım aklıma mukayet ol)

eskısehıre gelınce benım dusuncem su: ÜNİVERSİTE ÖGRENCİSİ İÇİN DAHA UYGUN BIR ORTAM OLAMAZ HANGI ACIDAN BAKARSANIZ BAKIN!

• quote:

Orjinalden alıntı: acımalı

anlaşılan bu forumda pek ea cı yok kimse bilgi vermiyor işletme iktisat hakkında.

Benim kardeşim işletme mezunu ve nicki slat21 ona PM at o sana detaylı bilgi verir.
  • sabancı'dan ya da istanbul ticaretten kimse yok mu yaw bilgi alalm????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuhi -- 27 Haziran 2007; 9:37:08 >
  • Hadi arkadaşlar lütfennnnnnnn...... Bilgi bekleyen arkadaşlar var. Neden bildiklerinizi paylaşmıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogii

birisi makine mühendisliği hakkında biraz bilgi verebilirmi acaba

Temel mühendisliklerden biridir. Tüm mühendislik fakültelerinde vardır bölüm genellikle. Bu yüzden ihtiyaç fazlası makine mühendisi olduğundan iş bulması sonradan zorlaşabilir.

Ama tüm bölümlerde olduğu gibi kendini geliştirirsen iş sorunun olmaz. Gidip 4 sene boş boş okuyup mezun olursan ve de kendine birşeyler katmazsan (yabancı dil, bilgisayar bilgisi, makine mühendisliğindeki özel bölümler gibi) en fazla devlet memuru olursun.

Ayrıca en zor mühendisliklerden biridir. Kendimden biliyorum

• Biyoteknoloji, genetik, biyomühendislik, biyoinformatik gibi alanlara ilgi duyan arkadaşlara bilgi verebilirim
  • Ben biyoloji okumayı düşünüyorum, Tabi önce harp okullarından elenmem gerek

Biyoloji okursam üniversitede kalıp kariyer yapmayı planlıyorum, Lise biolojisi ilgimi çekiyor. ekstradan bişeylerde okuyorum bazen
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmanisali2001

Ben biyoloji okumayı düşünüyorum, Tabi önce harp okullarından elenmem gerek

Biyoloji okursam üniversitede kalıp kariyer yapmayı planlıyorum, Lise biolojisi ilgimi çekiyor. ekstradan bişeylerde okuyorum bazen

Çok memnun oldum. İlk mesajımda biyoloji geçmişim okuduğum üniversite, yaptığım yüksek lisans ve çalıştığım işleri görebilirsin. Geleceğin iki mesleği var. Biri biyoteknoloji ve genetik diğeri de bilişim teknolojileri. O nedenle çok doğru yoldasın. Biyoloji merakını bırakma. Üniversitede sadece yüksek lisans yapmanı tavsiye ederim. Yada tıbbi genetikte yüksele bildiğin kadar yüksel. Artık tıbta tamamen genetiğe kayıyor. Hastaklıklar ve tedaviler gen düzeyinde yapılmaya başlanıyor. Dünya yükselen en ciddi trend biyoloji bilimleri. Bunun en büyük nedenlerinden biride artan dünya nüfusu ve çevre kirlenmesi. Bunu düzeltecek tek bilim dalı da biyoloji. Aklına takılan bir soru varsa sor. Seve seve cevaplarım

• Konu başlığını yeni görebilecek ve hem yazılanlardan faydalanıp hem de yararlı bilgiler ekleyebilecekler için up
  • quote:

quote:

anlaşılan bu forumda pek ea cı yok kimse bilgi vermiyor işletme iktisat hakkında.

Benim kardeşim işletme mezunu ve nicki slat21 ona PM at o sana detaylı bilgi verir.

ben bulamadım bağlantı kurmama yardımcı olur musun?
  • quote:

quote:

quote:

ben bulamadım bağlantı kurmama yardımcı olur musun?

slat21@hotmail.com

buraya mail atabilirsin

• Üniversite tercihimizi yapmadan önce mutlaka burada yazılanları okuyalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: NiGhTkNiGhT

bana ekonometri bölümü hakkında bilgi vericek bbir babayiğit varmı msn de olur pm olur bi aydınlatın şu gençliği

Ekonometri, en basit anlatımıyla ekonominin teknik kısmıdır. Yani iktisat ve işletmeye göre daha somut ve deneylenebilir olgularla ilgilenir. Avrupa ve ABD'de Finans Mühendisliği olarak kabul edilir. İktisadi yapı ve oluşumların ortaya çıkışı, uygulanışı ve sürdürülebilirliği ana konularıdır. Modellemelere dayalıdır ve ekonomiye ek olarak, istatistik ve bilgisayar programlaması içerir.

Zor bölümdür. Hatta Türkiyenin en zor bölümleri sıralamasında 2. sıradadır. Mezun olduğunda ortamda "ekonometri mezunuyum" dediğinde herkesin sana padişah torunu gözüyle bakmasını sağlayan ender bölümlerdendir.

İş alanları oldukça geniştir. Iktisat ve işletme mezunlarının çalışabileceği tüm alanlara ek olarak paranın yada diğer yatırım unsurlarının olduğu her ortamda çalışma imkanı vardır. Çünkü para ölçülmek ister, yönlendirilmek ister.. New Age borsacıların bir çoğu ekonometri mezunu kimselerdir. Çünkü bu kişiler paranın rüzgarını iyi görebilmektedir. Bankaların planlama ve yatırım departmanlarıda ekonometricilere öncelik tanımaktadır.
    Bunların dışında DİE, MB, SPK gibi kamu kuruluşlarında da görev alabilirsin. Hangi alanda uzmanlaşmak istediğine bağlı olarak kariyerine o yönde şekil verebilirsin.

Hangi okulda okumayı düşünüyorsun bilmem ama sana Istanbul Universitesini tavsiye ederim. Marmara fiziki yapısıyla çok kötü gerçekten. Lise gibi bir binası var. Ayrıca öğretim görevlileri açısındanda Istanbul Universitesinin 1 adım önde olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. (Hocalarımız hergün TV'lerde borsa yorumu ve bilumum yatırım uzmanlığı yapıyor)

• @NoVaRiX verdiğin bilgiler için teşekkürler
  • İTÜ ve/veya makina mühendisliği hakkında bilgi isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.