Arkadaşlar ben hep yks puanımla tercih yaptım sıralamaları önemsemedim.Çok ta fazla fikrim.Yok şuan bilgisayar programcılığı okuyorum.Ben yks de ayt de yapamam diye DGS ile tercih yapmayı düşünüyordum.Çünkü Zaten dersler görüyorum onlara çalışmam da gerektiğinden vaktim kalmaz DGS'de matematik ve geometri ile yazılım mühendisliği kazanmayı düşünüyordum. Birinin sıralama ile bilgisayar programcılığını kazandım demesinden dolayı sıralamalarla kazanmayı merak ediyorum çünkü o arkadaşın kazandığı bilgisayar programcılığının taban puanı çok yüksekti. DGS ile değil de AYT'den sadece matematik ve geometri yaparak sıralama ile yazılım mühendisliği kazanabilir miyim?Bunun için en az kaç net yapmam lazım? Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. |
Arkadaşlar sıralama ile yazılım mühendisliği kazanmak ile ilgili sorum var!

-
-
buradan netleri görebilirsin
yokatlas.yok.gov.tr
Yazılım Mühendisliği (SAY) | TYT-AYT Net Sihirbazıhttps://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=10233 -
Birşey sorucam: Puanımız düşük olsa bile eğer yazılım mühendisliğinde o üniversitede boş kontenjan varsa girebiliyor muyuz?
-
bildiğime göre eğer mühendislik barajını geçmişseniz (300k) ve boş kontenjan mevcutsa girebiliyorsunuz diye biliyorum ancak yine de rehber hocanıza ve internetten araştırarak daha detaylı bilgi edinin.
-
Teşekkürler cevap için.Sana 3 sorum var:
1) Yazılım Mühendisliği için taban puan 300k olduğundan emin misin? (Ben AYT'de sadece matematik ve geometri yapabilirim.Çünkü çalışacak zamanım yok.Zaten bilgisayar programcılığı okuyorum.Amacım DGS ile Yazılım Mühendisliğine geçmekti.Ancak YKS ile sıfırdan kazanabilirsem çok çok iyi olur.O yüzden soruyorum.)
2) Bildiğim doğru YKS hesaplama sitesi biliyor musun?
3) Verdiğin linkte hiç 300k puan göremedim hepsinin taban puanları çok yüksek.Sebebi nedir sence?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 7 Mart 2023; 23:1:33 > -
- Sadece yazılım mühendisliği değil bütün mühendisliklerde ve öğretmenlikte baraj puan 300k, ama bu öyle diye mühendislikler 300k ile kapatmak zorunda değil. Şöyle açıklayım, atıyorum x üniversitesi yazılım mühendisliği 50 kontenjan ve 49 kişi yerleşti. Kalan 1 kişilik kontenjana, 300 bin sıralamayı geçmiş ve sayısal bölüm olan herkes yerleşebilir. Ama bu bildiğime göre ve mutlaka resmi kaynaktan teyit ettir.
- Forumdaki arkadaşlar PuanGO ve Ertan Sinan Şahin'in sitesini öneriyordu en son.
- Taban puanlar yüksek çünkü aşırı derecede rağbet görüyor ve en revaçtaki mesleklerden biri şu anda :)
-
Benim için tek çare DGS gözüküyor.Çünkü AYT'de sadece matematik-geometri yapabilirim şu anda okuduğumdan dolayı.O da yetmiyor :(
-
Birşey daha sorucam bazı üniversitelerin yanında M.T.O.K yazıyor.Bu ne demek?
-
Meslek lisesi kontenjanı (sadece meslek liseleri çıkışlılar için)
-
Sen 300k demiştin ama bu sitede 298k var.Birde hiçbirşey yazmayan da var.300 k olduğundan emin misin?
https://www.unirehberi.com/yazilim-muhendisligi-taban-puanlari/
-
:D Hocam yine benim dediğim işte, 300k nın üstü sıralama yapan giremez hiçbir mühendisliğe. 300k altı şartı var. Barajdan kastım o tersini anlamayın. Siz yine de ÖSYM'yi arayıp teyit bilgisi alın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03D7516A4 -- 7 Mart 2023; 23:30:24 > -
Ben eski mezunum öysm'nin sitesinde şöyle gözüküyor:
3,23000 / 5
Bu durumda güncel benim OBP yani ortaöğretim başarı puanım kaç oluyor?
-
Onu ben bilmiyorum valla bilen birisi yazsın.
-
Arkadaşlar bilen yazabilir mi acaba?
-
Hocam merhaba,
Siz DGS ye mi gireceksiniz, YKS ye mi?
Sorunuzu tam anlayıp cevap vermek adına soruyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X