Şimdi Ara

Arkadaşlar sanırım şans eseri kazanıyorum (hikayemi anlatıyorum-dertleşiyoruz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle şunu belirteyim: sınav hiç de adil bir sınav değildi. ve ciddi olarak da bunu söylüyorum keşke hak etmeyen ben değil de, senelerini verip hak edenler kazansaydı. arkadaşlarımın, forumdakilerin durumunu görünce gerçekten üzülüyorum. konuya geçeyim.
    ben 11. sınıfta eşit ağırlık olduğum için fkb görmedim. 12.de ani bir karar alarak yazılım mühendisliği istediğim için okulumu değiştirip sayısala geçtim. sene başında hiçbir şey bilmediğim ve yeni bir ortamda olduğum için kendimi özürlü gibi hissediyordum
    Arkadaşlar sanırım şans eseri kazanıyorum (hikayemi anlatıyorum-dertleşiyoruz)

dershaneye kaydoldum, faydasını görmedim, çıktım. okul kurslarına girdim, anlamadım. ayrıca okuldaki dersleri de dinlemedim, çünkü anlamıyordum. youtube videoları izlemeye başladım. yılın başında nasıl ve neye çalışacağımı bilmediğim için geometride "1 noktadan sonsuz doğru geçer" gibi saçma sapan bilgileri bile not ediyordum. (Daha sistem değişmeden önceydi) ygs fenden (40 soruda) 1.5 net yaptığım zamanları, fizikten eksiye düştüğüm zamanları çok net hatırlıyorum. çevremde yapabileceğime inanan benden başka kimse yoktu. daha sonra ben bile her şeyden ümidi kesmişken bi anda youtube'dan umut öncül ile tanıştım ve sınavdan bir hafta öncesine kadar hemen hemen tüm fizik konularını bitirmiş oldum. ne kadar teşekkür etsem azdır. okulda dinlediğim tek ders kimya idi. kimyadan da sadece organik kimyayı bitirmiştim. biyolojide ise sadece doğaçlama bilgi ile girdim sınava.

matematik çalışmam ise sadece ufak konulara oldu. parabol, karmaşık sayılar, analitik, modüler, logaritma, konikler gibi konulara çalıştım. analitiğin çok gelmesi benim işime geldi. matematikten 32.25 net yaptım.

fen ise beklediğimden biraz daha fazla geldi ve fizik hariç doğaçlama sayılacak önbilgiyle girdim ve 22 net yaptım.

tytden normalde 100 üstünde yaparken sınavda 90 yaptım. ama aytden beklediğimden iyi yapmam sayesinde buna üzülmedim. aytden 40 45 arası yaparken sınavda 54 net geldi.

bu netler belki dh gibi bir yerde size çok az gelebilir. ama obp ile 440 civarı bir puana sahip oluyorum ve bu da bana yetiyor. çabalamamış birisi için yeterli olduğunu düşünüyorum. ama keşke hak edenler kazansaydı.soru dağılımları, umursamazlık iğrenç düzeyde idi. benim ösym adlı kuruma eleştirim bu yöndedir.

belki kulağa komik gelecek ama gerçekten bu durumu düzeltecek olan bizleriz arkadaşlar. ne olursa olsun köle olmamaya, bize verilenle yetinmemeye çalışmalıyız. herkes itiraz edemesin diye itiraz için bile 50 tl ücret alan bir ösym'nin sınavına girdik. Böyle toplumlarda insanlar hep susturulur. biz susan taraf olmayalım. sesimiz çıksın. bir kişiden ne olur demeyin ve bu lanet sistemden intikamımızı alana kadar peşini bırakmayın. (intikamdan kastım mahmut özeri bıçaklamak değil) nesil gelişmesin diye kurulan bu düzende gelişmiş bir nesil olmak zaten bu düzene en büyük başkaldırı olur. bu sınavı kesinlikle aklınızdan çıkarmayın. Her zaman başı dik olun. Ve yazdıklarımdan sonra anlayın ki, gerçekten başarılı olanı eleyecek bir sınava girmediniz ve sizler başarısız değilsiniz. Başarısız olanlar yukarıdakiler. Benim yazacaklarım bu kadar. Sizi sevdim, sağlıcakla kalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helal olsun güzel insan. Beynine yüreğine sağlık. Kimse yılmamalı aksine daha çok çalışıp gelecek kuşağı sağlam oluşturmalı. İlime bilime önem veren kuşaklar oluşturmalı..
  • harsh H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, bilim her şeyin ilacı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.