Şimdi Ara

Arkadaşlar photoshop neden bu kadar zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben veli photoshop öğrenmek için kurs aldım eğitimi de tamamladım ama sanki kırpma kesme biçme vs haricinde birşey öğrenemedim, sürekli denemeler vs yapıyorum çalışıyorum ama basit bir manüplasyonun ötesine geçemiyorum bu programda ustalak-şmak gerçekten çok mu zor?




  • İsterse CAD, CAID programları kullanın. Bilgisayarın tek gerçek faydası copy-paste ve bunu çok hızlı yapabilmesi.


    Photoshop'un da temelde karanlık odadan kalan filtre teknikleri ve bunların kombinasyonları haricinde yaptığı pek bir şey yok. Adı üzerinde, nitelik olarak karanlık odada yapılamayacak bir şey yapmıyor photo shop. Sharpen, blur, pinchusion, drop shadow, mosaic... hepsi karanlık oda teknikleri. Photoshop'u anlatacak olsam buradan, fotografçılıktan başlardım. Tersten başlanınca komutlar arasında kaybolmak çok kolay. İş olsun diye çıkarılmış onlarca versiyon ve güncellemede aynı komutların sayısız kombinasyonları ile sanki işlevselleşiyormuş numarası yapan bir yazılımda temel ve kritik komutları farkedebilmek ancak gerçekle irtibatı bilmekle mümkün.


    Bence iyi resim yapan biri iyi fotograf çekebilir. İyi fotograf çeken iyi render alabilir. Kültür/sanat tarihinden haberi olan biri (orjinal olmayanı bilen) etkileyici fotograflar çekebilir. Programlar yardımcı olabilir, ama önce akılda bir hedef olmalı. Bilgisayar yaratıcılığı (imajinasyon) geliştirmiyor veya onun yerine geçemiyor. Hatta tersine, bence baltalıyor.


    Temel filtreler, onların kombinasyonları ve layer disiplini ile her şey yapılabilir bence. Belki de eksiklik komutlar değil ışık, renk, gölge, desen, perspektif gibi alanlardır. Yoksa zor bir program değil bence.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.