Şimdi Ara

Arkadaşlar overclock yapan usta birisini bulabilirmiyim? bildiğiniz biriai varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar anakartım asus p5kc. sistemim imzamdaki gibi açıkçası. işlemci ve ram için biostan overclock yapacak sağlam bir adam lazım bana. yada yapan yerler varmı? ben yapamıyorum aslında biraz araştırarak bir kaç bişey öğrendim ama çok karmaşık ram ayarları falan oldukça zor. çok ayrıntılı.. arkadaşlar öle yapan yer falan biliyorsanız bana söylermisiniz teşekkürler.

    Sorunum işlemci hızını arttırmak ve ramlarimi 1333 mhz de çalıştırabilmek. şu anda işlemci fsb si 1066 fsb:dram raito 1:2 de olduğu için 533mhz de çalışıyolar. ben işlemci fsb sini 1333mhz ye çıkartıp 1:1 oranında da ramlari çalıştırmak istiyorum. yani offf diyorum:D overclock yapmam için herşey hazır ama yapamıyorum stabil bir şekilde. yardımlarınızı bekliyorum.



  • biraz kafayorup uğraşman, araştırman denemen lazım. İlk başlarda yavaş ve temkinli denemeler yapıp iyice öğrenince sdınırları zorlarsın. Ama çok okuyup araştırmadan öğrenmen mümkün değil.
  • İşlemci veriyolunu 1333MHz yapabilmek için FSB yi 266 dan 333 e çekmen demek.

    333 FSB ile de ramleri 1333MHz de çalıştırabilirsin.


    Şu anda ihtiyacın olan ramlere ( Aslında 1,8 normal değeri ama nasıl olsa EVP var 1,9V ver böylece OC yapınca oluşabilecek gerilim düşmeleri stabiliteyi etkilemez. ) ve işlemciye ( 1,25 den başlar 1,4 e kadar denersin. ) biraz gerilim vermek tabi. Gene köprü gerilimlerine vs de el atmak gerekiyor. Yani anlayacağın biraz araştırma lazım.


    Tabi sistem açılıyor ise muhakkak kararlılık testine sokup ısı değerlerini takip etmelisin. Takoz bir işlemciye denk gelme olasılığın da var ama herhalde 3GHz bile yapamayacak kadar takozu yoktur.


    Ama dediğim gibi önce iyice bir oku. Ya da yavaştan yavaştan dene. Önce ne bileyim orijinal gerilimler ile gidebildiğin yeri dene. Sonra tecrübe edinip yavaş yavaş gerilime el atarsın.



    Eskisi gibi vaktim olsa MSN ya da telefon üzerinden Live destek verirdim ama malesef ben de para kazanmak zorundayım artık o yüzden işte güçten bakit kalmıyor. Ulan şu yılbaşı ikramiyesi bana çıksaydı hiç sıkılmadan yardım ederdim böyle sorun yaşayanlara be.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 28 Ocak 2010; 6:44:03 >




  • kendin uğraş yap ve çok şey öğreneceksin bu süre zarfında hazıra kaçma
  • DigitalWorld
    dostum açıklaman gayet güzel. bende biraz araştırma yaptım. sistem imzamda var zaten işlemci overclock için uygun. nero'nun akasa modelini almıştım işlemci soğutucu ilemcimi over clock yaptım 3.00 ghz e çıkardım. sitemde herhangi bir sorun olmuyor. cpu z programıyla ısı kontrolü yaptım 35 derecede falan çalışıyo işlemci. işlemci çarpanını 9 x 333 mhz yaptım. işlemci hızaşırttığım zaman herhangi bir sıkıntı yok. ama ram'lere el attığımda bilgisayar açılmıyor. ramlarin hızını 1333 mhz ye getirdiğim zaman pc açılmıyor reset yapınca bios ayarlarını load yapıyor. yani anlayacan ramlari overclock yapamıyorum. ramlere dokunmadığım zaman sadece işlemciyi arttırdığım zaman ramlar 537 x 2 = 1074 de çalışıyo. yani ben ramlarden 1333 mhz hız alamıyorum.
    bu hızaşırtmayı parayla yapan birisi varmı bu sende olabilirsin vede kaça yaparlar :)
  • saol dostum iyi bir açıklama yapmışlar. bu sayfadaki gibi yaparak deniycem ramlari birde şuan evde değilim. tatildeyim. bakalım nolacak:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.