Şimdi Ara

--Arkadaşlar, öğrenci adam ne yemek yer?(Yardım)-- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
5.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

--Arkadaşlar, öğrenci adam ne yemek yer?(Yardım)--

(En Son Oy Tarihi: 27.3.2010)
Giriş
  • Ne bulursa yer
  • @Guitarist
    birde makarna sosu anlat yahu
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracy

@Guitarist

Makarna sosu da marifet mi hocam?

Alıyon üç tane domates bi tane biber,menemen gibi pişiriyon ondan snra koy makarnanın üstüne!

Ha yok dersen ben biraz entelim şöyle italyan usulü olsun ne o öyle domates içimiz dışımız domates oldu filan o zaman alıcan kaşarı-kız olanından değil peynir olanından- rendeliyecen -yahu peynir olanı- ondan sonra onu makarna sıcakken atıcan,üstüne karabiber ve sarımsak evet evet resmen sarımsak biraz da tereyağı filan koyacan karıştıracan önyargılarını filan yıkacan hocam! kaşarla sarımsağğın enteresan uyumu

Eğer kaşar alcak para olsa gider dışarda yerim dersen ketçap al direkman dök ama benden günah gitti

• bu seneye kadar cok guzel beslenirdim cok duzgun yemekler yerdim

gidip mcdonaldstan 2 menu alirim birini aksam birinide kahvaltida yerim
    ama yemekhane yemeklerini kacirmamaya calisirim
    kacarsa tost hamburger falan en lux yemeim makarna (soslari ozellikle vakit aliyor)

hic zamanim yoksa marketten sucuk kasar yufka alip gozleme yaparim yaninada cay

hem bulasik derdin yok hemde vakit

onun disindada pratik yemek olarak hazir yemekler marketten al dondurucuya at cikart isit ye
    tabi madii acidan sorun yoksa

hadi para sikintisi cekersende en iyisi makarna yogurt (sebzede yersen ıspanagi az kavurursun tavada) en alta ıspanak ortaya makarna en uste yogurt

• @thereasun
    Maddi açıdan sorun yok,yorumları buna göre yapabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tracy

@Guitarist

makarnada ustume yoktur :D
    anlatayim bi tane biraz italyan usulu olcak bide burjuva isi

oncelikle 200-300 gr krema marketlerde var pinar sek tikveslinin ortalama 2.5 lira
    kremayi tavaya koyuyoruz kaynicak kaynayainca 5-6 dis irice sarimsak ezip ekliyoruz karistiriyoruz sonra
    buyuk boy ton baligi posetli olanini tercih ederseniz icinde yag yok onun sonra bu ucunu pisiriyoruz 10 dakka kadar orta ateste kivam azcik alinca
    kapari (migrosta atiliyor kucuk yesil yesil taneler bezelye buyuklugunde buruksel lahanasina benziyor) sosun tadini veren budur
    neyse onuda koyum2 dakka daha pisiriyoruz
    hazir olan spagettilere (diger makarna cesitlerine gore degil bu sos) usten dokup karistiriyoruz dere otunuda en ustune serpistiriyoruz

tabaklara koyuncada istege bagli permasan peyniris serpistiriyoss
    acaip lezzetlidir( ton baligi tadini asla almazsiniz tok tutar acaip kalorilidir ama maliyeti yuksek para sikintim olmadigi donemler yapar yerim)

ikinci bir alternatif ise
    yag koyup tencerenin dibine isitcan yagi
    ustune biber ve dometes salcasi ikisinin toplami 1 corba kasigi eger tuzssuzsa salca tuz ekle 1 tatli kasigida kimyon
    bunuda makarnayla karistir ye bu da superdir

• bulduğunu yer
  • quote:

Orjinalden alıntı: artı sonsuz

@thereasun
    Maddi açıdan sorun yok,yorumları buna göre yapabilirsiniz.

abi dedim ya benimde hem vakit hemde para derdim yoktu
    vakit adami olduruyor :D mutfakta bulasiklar birikip hatta yemyesil oluyor simdi
    eskiden cok duzenli bi cocuktum super yemek yapar yerdim

simdi ise en hızlı nasil yaparim ve en az nasil bulasik cikarrim derdindeyim hatta mumkunse evde hic yemiom :)

yukarda verdigim kremalı ton baligi superdir
    toplam 15-20 dakkada hazir yemeye makarna pismesi dahil

ayrica corbalarida icebilirsin bak mercimekleri kaynatacaksin bir bardak mercimege 2 bardak su (kırmızısı daha lezeetli) sonra bi bakacaksin mercimekler yumsamaya baslayinca blenderi daldircan tencereye 2-3 dakka karistircan parcalicak o
    o sekildede 3-4 dakka daha kaynayinca ustunede ayri bi tavada 2 corba kasigi yag koy kirmizi bul piber bir tatli kasisgi hafif kizarinca kapa altini
    kasenin ustune bu sostan dokersin :D

walla aklima en hızlı yemek tarifleri gelio

• @thereasun
    Teşekkür ederim hocam.
    Aslında benim için vakit de önemli değil,bulaşık makinam var.
  • quote:

@thereasun
    Teşekkür ederim hocam.

e abi oda sorun yok makinaya koymadan sudan gecir falan :)
    vakit derken ben eve gec geliyorum yemek yap ye bulasiga vakit ayiramam toplamda 30 dakkayi gecmemesi lazim benim icin

bu arada guitaris arkadasim suyu once kaynatip kaynayan suya makarnayi atarsan daha bir lezzetli olur o makarna suyuna yag koyma iside yalan cok fazla pisirmyeceksinki diri kalirsa yapismaz

• Aman diyeyim,konu 2.sayfaya düşüyor.

Daha fazla katılım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thereasun

quote:

@thereasun
    Teşekkür ederim hocam.

e abi oda sorun yok makinaya koymadan sudan gecir falan :)
    vakit derken ben eve gec geliyorum yemek yap ye bulasiga vakit ayiramam toplamda 30 dakkayi gecmemesi lazim benim icin

bu arada guitaris arkadasim suyu once kaynatip kaynayan suya makarnayi atarsan daha bir lezzetli olur o makarna suyuna yag koyma iside yalan cok fazla pisirmyeceksinki diri kalirsa yapismaz

Tabi suyu önce kaynatıp öyle atmak gerekir makarnayı,ben çaydanlıkta kaynatıyorum sonra tencereye koyuyorum.

Yeditepe matematiktesin hazırYahu benim matematik çok kötü sayısalım ben lise son sınıf bu yıl öss ye girecem,sence ne yapsam az bir zaman kaldı,bana nasıl bir çalışma yöntemi önerirsin? Hangi kitap çok iyi öğretir?

• @Guitarist

Hımm,herkesin anlama düzeyi,çalışma yöntemi farklıdır.O yüzden kesin bir şey söyleyemem ama,elbet biraz bildiğin 1-2 konu vardır.Önce onların üzerine yoğunlaş...Zaten bir kaç konuya çok iyi hakim olduktan sonra,öteki konuları da anlaman kolaylaşacak.İlk baş basit şeylerden başla,mesela "sayılar" konusunu çok iyi bilmen gerek.Oran-orantı,bu da sana mantıklı düşünme kazandırır.2.bölümden de Türev-İntegral,Cebir,Trigonometri öğrendin mi tamamdır.
    Aslında temel mantık,her konuyu çok iyi bilmektense,sınavda ağırlığı olan konuları çok iyi bilmekten geçiyor.

Hangi yayın iyidir diye sormuşsun,açıkçası ben hazırlanırken pek fazla kitap ve test çözmedim,hatta hiç çözmedim bile denebilir.Ama FDD iyidir diye düşünüyorum.

Fazla kafana takma,elbet bir yerleri kazanırsın,kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 9 Aralık 2006; 21:52:04 >

• quote:

@Guitarist

Hımm,herkesin anlama düzeyi,çalışma yöntemi farklıdır.O yüzden kesin bir şey söyleyemem ama,elbet biraz bildiğin 1-2 konu vardır.Önce onların üzerine yoğunlaş...Zaten bir kaç konuya çok iyi hakim olduktan sonra,öteki konuları da anlaman kolaylaşacak.İlk baş basit şeylerden başla,mesela "sayılar" konusunu çok iyi bilmen gerek.Oran-orantı,bu da sana mantıklı düşünme kazandırır.2.bölümden de Türev-İntegral,Cebir,Trigonometri öğrendin mi tamamdır.
    Aslında temel mantık,her konuyu çok iyi bilmektense,sınavda ağırlığı olan konuları çok iyi bilmekten geçiyor.

Hangi yayın iyidir diye sormuşsun,açıkçası ben hazırlanırken pek fazla kitap ve test çözmedim,hatta hiç çözmedim bile denebilir.Ama FDD iyidir diye düşünüyorum.

Fazla kafana takma,elbet bir yerleri kazanırsın,kolay gelsin.

Hacı ben Sorbonne u düşünüyorum

• Ucuz + Doyurucu = Makarna
  • Haydi daha fazla katılım.
  • benim okulu zamanında

yumurtanın envai çeşidini
    makarnanın envai çeşidini
    patates banko zaten o olmazsa olmaz
    hazır çorba

kendini kasmak istemiyosan pişirmeyle mis gibi ekmek arası yaparsın malzemesi sana kalmış içine ne atarsan gidiyo zatı ben zamanında ketçap ekmek yediğimi bilirim be

ama makarnayı tek geçerim sosuda içine ne sallarsan ondan oluyo
  • ÖĞRENCİ UMDUĞUNU DEĞİL PİŞİRDİĞİNİ YER!!!

mAKARNA DEDİM
  • Amma çok "makarna canavarı" varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 9 Aralık 2006; 23:39:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.