Şimdi Ara

ARKADAŞLAR MUTLAKA İNCELEYİN!!! VE BU İŞİ ÇÖZELİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yurtdışından (E-bay Almanya ve İngiltere) defalerca ürün (Cep telefonu) getirtmiş birisi olarak bir kaç tavsiye...

1- Kredi kartı ve havale ödemelerinizde hiçbir kanuni hakkınız yok hiçbir güvenceniz yok. %100 şirketin insafına kalmışsınız.

2- Türkiye de üzerine ne yazarsanız yazın ürün posta idaresine takılır. O zaman hem kdv hem artı giderleri ödersiniz.

3- Eğer ürünün Türkiyede satışı yoksa (Bu cep telefonunda kesin de bilgisayarda varmı bilmiyorum) direkt ürününüze el konulur.

Bu iş çok riskli.
    Sonra site co.uk ürünler Kore den bu ne iş yani.
    Siz İngiltere fiyatlarını gördünüzmü hiç. Bizden daha pahalı. O zaman kim İngiltere den bilgisayar alır ki...
  • arkadaşlar garanti konusunda da aslında durum o kadar kötü değil.
    acer'ın uluslararası garantisi var 1 yıl ve aldığınız ürünü infronic'e gönderebilirsiniz bir sorun olduğunda.
    bunun için o ürünü nerden aldığınız önemli değil.
  • bari türkiyede +kdv olmasa
  • arkadaşlar yurt dışıyla ticaret yapan bir arkadaşımla konuştum şimdi..kişisel alışverişlerde 100$ üzerindeyse aldığınız ürün gümrük yetkililerin ürüne el koyma yetkisi var...gümrüğe takılan ürün için yıllarca ugrasım bir ton masraf eden insanlar sizinde çevrenizde vardır heralde...ama isin pesini bırakmamk lazım...bu yuzden biraz once bir mail de ben attım admalara...özellikle gümrük konusunda bir guvencelerinin olup olmadıgını üstüne basa basa sordum..ayrıca urunlerin niye bukadar ucuz olduklarını sordum ki gelicek cevaba gore ikinci el olup olmadığını anlayabilelim...

cevap gelir gelmez sizlerle paylaşıcam...
  • maileme gelen cavap

birincisi urunu direk uzak doğudaki tedarikçilerinden postaladıkları icin kendi ulkelerindeki vergiden yırtıyorlar buyuzden ingilteredeki fiyatlara oranla baya dusuk geliyo...ve ikinci el değiller...ikincisi yukarda belirtildiği gibi gümrük vergisi 3 ürüne kadar yok...ve kuryeyle eve teslim ediyorlar..ancak sadce western union la odeme kabul ediyolar turkiyeden...bakalım nolcak...
  • birisi alsın ve ne oldugunu yazsın o zaman
  • ya urunler çok ucuz aslında en iyisi ingiltereye gitmek 200 doların ustundeki alışverişlerde turkiyede gumruk uygulanır ama nasıl olacak bilmiyorum bende heveslendim aslında
  • ya arkadaşlar ne iştir bu, bende katılırım şöyle küçük 10-15 ytl gönderelim hemen toplanıp ne olurki en fazla adam başı 10-15 ytl den olmuş oluruz ama ya doğruysa bu iş bide o zaman düşünün siz, ucuza aldığımız laptoplarla,telefonlarla,kameralarla,mp3 playerlarla yaşar gideriz be(biraz pollyannacılık yaptık herhalde ama idare edin-ya şu işi deneyelim derim süre bitmeden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazkartal -- 19 Şubat 2006 22:35:03 >
  • arkadaşlar biri versin hesap nosunu benden(bide arkadasım var) toplam 40ytl çalısır! batmayız ya 20 milyonla! verelim 200dolarlık bi sipariş pamuk eller cebe arkadaşlar! kim toplıcak paraları!

gönüllüler beni msn e eklesin! ev adresimi telefonumu vermeye hazırım! onurordu2003@hotmail.com

iş bankasında hesabım var ve eft yaparsanız:havale ücretialmıyolar! ayrıca para veren herkesin adınıda yazarız. bence denemeye değer arkadaşlar!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurordu -- 19 Şubat 2006 22:48:54 >
  • arsene arkadaşım benim abim almanyaya gittiğinde bir laptop aldı ama kişisel eşyası olduğu için gümrükte bişi diyemediler yani en azından demediler...sonuçta giderken üstünde ne var die bakmıolar fazladan ne olduğunu bilemezler...eğer tanıdığınız varsa alın hatta kaçırmayın derim ama kargo bana ters geliyor açıkçası....
  • ya adminlerden biri toplasın paraları!!! ben suan katılacak 3 kişi buldum!!! 60 ytl çalışır benden cevap bekliyorum arkadaşlar!!!!
  • T_anafaor evet dediğin gibi yurtdışından gelirken gumrukte sorun olmuyo zaten bende bu yaz hem notebook almak i,çin hemde tatil için almayaya gidicem ancak kargo yal gelen urunlerde sıkıntı oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsene

ya urunler çok ucuz aslında en iyisi ingiltereye gitmek 200 doların ustundeki alışverişlerde turkiyede gumruk uygulanır ama nasıl olacak bilmiyorum bende heveslendim aslında

İyide ürünler Kore'den geliyor İngilterede ne yapacaksın ki...
    Kaldı ki İngiltere de bizden pahalı hiç merak etme. Hatta bizim KDV siz fiyatlar çoğu Avrupa ülkesinden ucuz. Sadece Amerika ve Uzakdoğu fiyatta cazip...
  • Arkadaşlar,
    Bana kalırsa o ürün ya Türkiye'ye gelmez ya da büyük ihtimalle gümrüğe takılır. Zaten online alışverişe hayatta güvenmemNasıl ispat edeceksiniz ki?

Acaba Türkiye'ye geldikten sonra ürünü alırken fiyatı ödeme lüksümüz var mı?

Bir de İngiltere'deki merkezinden peşin para ile elden ödemeyi yapıp ürünü alabiliyor muyuz?

Yabancı forumlarda falan rastlamadım bu siteye hiç Dikkatli olmak lazım. Hemen gaza gelmeyelim İyice bir araştıralım

• ya ben onu oylesinde şaka mahiyetinde soylemiştim
    hem ingilterede illki bi ofis fln vardiryani ordan elden alım imkanıda olabilir
  • Valla benim şu an üzerinde çalıştığım sistem Amerika dan alıp Almanya'ya postalamak. Akrabalarla da getirtmek. İnanın Almanya'da bile fiyatlar öyle çok ucuz değil. Bi KDV dalgasına bu kadar uğraşmaya ve maceraya değmez derim. Ya ABD ya Türkiye den almak. Gerisi boş...
  • arkadaşlar yarın arıcaz ingiltereyi!!!! ve herşey örenilecek!!!! ii geceler!!!!
  • notebook'un türkiye fiyatı 4,683 ytl;
    sitedeki fiyatı 1,500ytl bu kadar fark nasıl oluyor anlamış değilim.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5002WTXH
  • Bu iş akla uygun değil..

İtalyan ortaklı bir firmada Satınalma departmanının başındayım; bazen tedarikçi firmalara ve özellikle İtalya'ya şahit numuneler yolluyoruz TNT-DHL vb kargo şirketleriyle. Tamamı için fatura kesiliyor, şirket kaşesi vuruluyor ve üstüne basa basa FREE OF CHARGE yazdırıyoruz. Bunun tersi de söz konusu. Yollanan numuneler için Free of charge yazısı muhakkak isteniyor. Aksi halde TNT bunu kabul etmiyor. Faturaların üstüne sembolik olarak 1€'luk bir rakam yazılıyor. Bir keresinde 2 kumaş parçası yolladık, yanlışlıkla 1000€ yazdığımız için gümrükte takılı kaldı, bir sürü problem çıktı.

Şimdi bu adamların üstüne "gift" veya Free of Charge yazmaları halinde ortada geçerli bir fatura olmayacak. Üstelik nakliye esnasında oluşabilecek bir hasarda muhattap kim alınacak?

Bilmiyorum fiyatlar çok çekici ama.. Kocaman bir aması var işte..

• quote:

Orjinalden alıntı: nungor

Valla benim şu an üzerinde çalıştığım sistem Amerika dan alıp Almanya'ya postalamak. Akrabalarla da getirtmek. İnanın Almanya'da bile fiyatlar öyle çok ucuz değil. Bi KDV dalgasına bu kadar uğraşmaya ve maceraya değmez derim. Ya ABD ya Türkiye den almak. Gerisi boş...

evet bende almayadan alıcam sanırım almanyadada (Mwklst) diye bir vergi var tabi burdaki gibi değil
    yani %9 fln sanırım ayrıca alman markası notebooklar almanyada ucuz gibi geldi bana mesela f-s ler
    uygun turkiyede 3500 ytl olan fs orda 2400 ytl idi du
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.