Şimdi Ara

arkadaşlar lütfen yardım! cd den veya hd den film izlerken görüntüde kayma oluyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konuyu ikinci açışım,cd den veya harddiskten film izlerken bs player,medıa player hiç farketmiyo div-x,dvd, yani ne olursa olsun görüntüde kayma oluyor bunun sebebi ne olabilir?

• Codeclerin eksiktir..
  • programları arkadaştan aldım oda aynı programları codecleri kullanıyo başka teknik bi sorun olabilirmi?
  • Görüntüde nasıl bir kayma oluyor, mümkünse ekran görüntüsü versene.
  • şöyle söyliyim mesela adam yolda yürüyo birden adımları hızlanıyo sonra tekrar normalleşiyo konuşurkende birden hızlı konuşuyo sonra normale dönüyo yani sanki saniyelik ileri alma tuşuna basıp bırakıyosun
  • İşlemci kullanımına bir baksana aynı anda, görev yöneticisini açıp (ctrl+alt+del performans sekmesi). Niye diyeceksin aklıma virüs olma ihtimali geliyor.
  • Ekran kartı ve cd-romunun dönüş hızı olabilir diye düşündüm başka bir cd-rom takma şansın varsa dene

Dönüşü yetişemiyor olabilir ve birden döndüğü için hızlanıp normale döndüğü içinde yavaşlayabilir olduğunu düşündüm denemekte fayda var.
  • sorun cd romda değil ondan eminim çünkü değiştirdim,ekran kartıyla alakası nedir? zalimferi virüsten olmaması lazım yani hep böyle yeni olan bişey değil format falanda attım cd rom değiştirdim gene aynı
  • O zaman geriye tek ihtimal kaldı bence, ekran kartı, anakart için güncel sürücüleri yüklediğinden emin olmak.
  • onuda yaptım ya artık yapıcak bişey yok anlamıyorum bunun başka ne sebebi olabilirki çok garip ya.
  • arkadaşlar bu konu hakkında son bişey sormak istiyorum ekran kartım msı 6600 le,bu sorunun nvıdıa kontrol panelindeki ayarlarla bi alakası olabilirmi?
  • Ekran kartının ramleri ısnıyormu bir kontrol et
  • serdarumma üzgünüm ekran kartının ramlerine bakmayı bilmiyorum ya en sonunda ekran kartımı değiştiricem oyun oynarken sorun çıkartmayan bi kart film izlerken sorun çıkarabilirmi?
  • O zaman format at ve sürücülerini doğru yüklemeye bak. Dahada olmadı garantiye gönder.
  • son olarak filmleri winampta izleyince böyle bi sorun olmuyo. gom player,media player,media player classic,bs player,power dvd hepsinde oluyo bi tek winampta olmuyo
  • VLC media player'ı denemediysen birde onda dene...
  • "Aygıt Yöneticisi"ndeki "IDE ATA/ATAPI denetleyiciler" başlığı altındaki tüm "IDE Kanalları"nın "DMA" (Direct Memory Access: Direk Bellek Erişimi) aktarım modunda çalıştığından emin olun... Yapı farklı ve değiştirilemiyor ise, sistem BIOS'u tarafından "PIO" (Programmed Input/Output: Programlanmış Giriş/Çıkış) aktarım modunda çalışmaya zorlanmamış olduğundan da emin olun.
  • 1.birincil ıde kanalı 2.birincil ıde kanalı 3.ikincil ıde kanalı 4.ikincil ıde kanalı şeklide gözüküyo hepsinde aktarım modu dma kullanılabiliyorsa şeklinde gözüküyo sadece 1. birincilde geçerli aktarım modu aktif ve aygıt 0 da ultra dma modu 5,aygıt 1 de ultra dma modu 4 gözüküyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: frequency 86

1.birincil ıde kanalı 2.birincil ıde kanalı 3.ikincil ıde kanalı 4.ikincil ıde kanalı şeklide gözüküyo hepsinde aktarım modu dma kullanılabiliyorsa şeklinde gözüküyo sadece 1. birincilde geçerli aktarım modu aktif ve aygıt 0 da ultra dma modu 5,aygıt 1 de ultra dma modu 4 gözüküyo.

Her iki sürücü de aynı kanal üzerinde olduğuna göre; sabit disk sürücünüz paralel IDE'mi (PATA) ve CD/DVD sürücü ile aynı kabloya paralel mi bağlı?.. Şayet öyle değil ise, CD/DVD sürücünüzün arabiriminin de SATA olduğuna delalet eder ki, bu durumda sorunu işletim sistemi ve bileşenlerinde (yazılımsal) aramak gerekecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.