Şimdi Ara

Arkadaşlar cevap alamıyorum yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar...Benim maddi durumum malesef en çok 850-950 tl'leri zorlayabiliyor.Bu fiyat aralığında da bu iki bilgisayarı araştırıp buldum.Çok oyun düşkünü biri değilim.Sadece arada Pes oynamayı düşünüyorum.Onun dışında genel kullanım alanı günlük olacak.Laptopların özellikleri şu şekilde:
    MSI CR61 0M-816XTR:844 TL
    İşlemci Core i3
    Bellek 2 GB
    Sabit Disk Türü SATA
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    Ekran Boyutu 15.6"
    Çözünürlük 1366 x 768
    Ekran Kartı Paylaşımlı
    İşletim Sistemi Free Dos
    Ağırlık 2.5 - 3.0 Kg
    İşlemci Hızı 2.50 Ghz
    İşlemci Cache 3 MB
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Tipi HD Led
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ekran Kartı Intel
    Ekran Kartı Hafızası Paylaşımlı Ekran Kartı
    Grafik İşlemcisi Intel HD Graphics

HP 250 H6Q77EA:980 TL
    İşlemci Core i3
    Bellek 4 GB
    Sabit Disk Türü SATA
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    Ekran Boyutu 15.6"
    Çözünürlük 1366 x 768
    Ekran Kartı Paylaşımlı
    İşletim Sistemi Linux
    HDMI Var
    Sistem Belleği 4 GB
    Bellek Tipi DDR3 1600 Mhz
    Maks. Bellek 4 GB
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Disk Hızı 5400 Rpm

HP tabi ki özellik olarak daha iyi ama beni korkutan HP markasından çok şikayet olması.Bu konuda önerileriniz nelerdir?Bir diğer anlamadığım nokta ben "FreeDOS"(veya linux) yazılımlı laptop aldıktan sonra win7 yi kendim kurabilir miyim?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimle...

• HP Birazcık Isınma Sorunu Vardır Hatta Sobalı Isıtma Sistemi Diye Dalga Geçiyoruz Biz Onla Fakat İkiside Paylaşımlı Ekran Kartı Ve Bilgisayar Hakkında Fazla Bilgin Yoksa FreeDos A Win7 Kurmak Daha Basit Olur Diye Düşünüyorum Linux Biraz Karışık Gelebilir Başlarda Sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexterMorgan. -- 6 Aralık 2013; 19:38:16 >
  • DexterMorgan. kullanıcısına yanıt
    Valla öncelikle bunca kişi arasından cevap veren tek kişi olduğunuz için çok teşekkür ederim.Kimse umursamadı diye çıkıp gidiyordum az daha. Aslında ben şuan ki bilgisayarımda da bir sorun çıktığında bilgisayarcıma 30 tlye format attırıyorum sorun olmuyor... Yani Linux da onlar için zorluk çıkarmaz heralde...Ama anladığım kadarıyla daha bir sorunlu kendileri...Yani 2 laptop arasından almanız gerekse hangisini alırsınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdola

Valla öncelikle bunca kişi arasından cevap veren tek kişi olduğunuz için çok teşekkür ederim.Kimse umursamadı diye çıkıp gidiyordum az daha. Aslında ben şuan ki bilgisayarımda da bir sorun çıktığında bilgisayarcıma 30 tlye format attırıyorum sorun olmuyor... Yani Linux da onlar için zorluk çıkarmaz heralde...Ama anladığım kadarıyla daha bir sorunlu kendileri...Yani 2 laptop arasından almanız gerekse hangisini alırsınız?

Öncelikte Teşekküre Gerek Yoktu Rica Ederim Fakat Formata 30 TL Alan Bir İnsan Linux Formatına 100 TL Alacaktır Yapabilir Mi Orası Ayrı Laptop Seçimi Konusuna Dönersek HP Yi Öneririm Çünkü Türkiye Servisi MSI Dan Daha İyi Olacağını Düşünüyorum Ve Ram Olarak 2 GB Fark Var Aslında Çokta Önemli Değil Ram Ama Olsun

EDİT : Ekran Kart Modellerini De Yazarsan Daha İyi Olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexterMorgan. -- 6 Aralık 2013; 19:52:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DexterMorgan.

quote:

Öncelikte Teşekküre Gerek Yoktu Rica Ederim Fakat Formata 30 TL Alan Bir İnsan Linux Formatına 100 TL Alacaktır Yapabilir Mi Orası Ayrı Laptop Seçimi Konusuna Dönersek HP Yi Öneririm Çünkü Türkiye Servisi MSI Dan Daha İyi Olacağını Düşünüyorum Ve Ram Olarak 2 GB Fark Var Aslında Çokta Önemli Değil Ram Ama Olsun

Valla direk link vereyim ben size daha belirgin olur hem:
    http://sadecenotebook.com/hp-250-h6q77ea-core-i3-3110m-240-ghz-4-gb-500-gb-156-linux-pmu303700

http://sadecenotebook.com/msi-cr61-0m-816xtr-core-i3-3120m-250-ghz-2-gb-500-gb-156-free-dos-pmu285252

O zaman HP'nin aşağı yukarı bu modellerinin freedos olanını bulmaya uğraşacağım sanırım

Edit: ikisindende iyi bunu buldumhttp://sadecenotebook.com/lenovo-thinkpad-e530-nzy7jtx-core-i3-3110m-240-ghz-4gb-500gb-156-freedos-pmu305237
    ama fiyat gitgide artıyor tabi fenalardayım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdola -- 6 Aralık 2013; 19:59:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DexterMorgan.

quote:

Valla direk link vereyim ben size daha belirgin olur hem:
    http://sadecenotebook.com/hp-250-h6q77ea-core-i3-3110m-240-ghz-4-gb-500-gb-156-linux-pmu303700

http://sadecenotebook.com/msi-cr61-0m-816xtr-core-i3-3120m-250-ghz-2-gb-500-gb-156-free-dos-pmu285252

O zaman HP'nin aşağı yukarı bu modellerinin freedos olanını bulmaya uğraşacağım sanırım

Edit: ikisindende iyi bunu buldumhttp://sadecenotebook.com/lenovo-thinkpad-e530-nzy7jtx-core-i3-3110m-240-ghz-4gb-500gb-156-freedos-pmu305237
    ama fiyat gitgide artıyor tabi fenalardayım :D

Bakın Araştırın Öyle Alın Tabi Fakat Ekran Kartının Paylaşımlı Olması Tabiki İyi Değil Yinede Pes 13 yüksek Ayarlarda Pes 14 Medium Ayarlarda Oynaya Biiyorsunuz Galiba Notebookcheckten Baktım

• Teyzeme aldigim hp g6 yi oneririm.. 860tl ye geldi.. daha sonra islemciyi a10 a yukselterek multi perofrmans alabilirsin.. bu haliyle de fazlasiyla yetiyor..

Ozellikleri

Amd trinity a4 islemci
    Amd hd 7670m (128bit 1gb)
    4gb ram
    500gb hdd
    Freedos

Bu modelin ekran karti senin linktekilere oranla 10 kat daha guclu..ilerde a10 takinca 7660g+7670m kombinasyonuyla neler yapabilecegini bir arastir derim ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Teyzeme aldigim hp g6 yi oneririm.. 860tl ye geldi.. daha sonra islemciyi a10 a yukselterek multi perofrmans alabilirsin.. bu haliyle de fazlasiyla yetiyor..

Ozellikleri

Amd trinity a4 islemci
    4gb ram
    500gb hdd
    Freedos

Bu modelin ekran karti senin linktekilere oranla 10 kat daha guclu..ilerde a10 takinca 7660g+7670m kombinasyonuyla neler yapabilecegini bir arastir derim ;)

Hocam tam model kodunu verebilir misin?Bulamadım çünkü...
    edit: bahsettiğiniz bu mu? :http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-hp-pavilion-g6-2251st-c9c34ea-fiyati,1092399.html
    yada bu?http://sadecenotebook.com/hp-pavilion-g6-c9c34eaa-amd-a-4300m-250-ghz-4-gb-500-gb-1-gb-vga-156-freedos-pmu301833

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdola -- 7 Aralık 2013; 19:11:01 >

• merdola kullanıcısına yanıt
    http://sadecenotebook.com/lenovo-g500-59-390102-core-i3-3110m-240-ghz-4-gb-500-gb-8-gb-ssd-2-gb-vga-156-freedos-pmu302066

Bütçenizi biraz daha artırma imkanınız varsa bu cihazı düşünebilirsiniz. Diğer mağazalardan da indirimleri takip ederseniz 950-1000 tl gibi makul seviyelerden alınabilir.
  • quote:

quote:

Teyzeme aldigim hp g6 yi oneririm.. 860tl ye geldi.. daha sonra islemciyi a10 a yukselterek multi perofrmans alabilirsin.. bu haliyle de fazlasiyla yetiyor..

Ozellikleri

Amd trinity a4 islemci
    4gb ram
    500gb hdd
    Freedos

edit: bahsettiğiniz bu mu? :http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-hp-pavilion-g6-2251st-c9c34ea-fiyati,1092399.html
    yada bu?http://sadecenotebook.com/hp-pavilion-g6-c9c34eaa-amd-a-4300m-250-ghz-4-gb-500-gb-1-gb-vga-156-freedos-pmu301833

Aynen kardesim.. sen diger arkadaslara bakma.. onlarin hepsi super gelirli insanlar vardan yoktan anlamiyorlar.. sen maximum cikabilecegin butceyi yazdiysan bu urun kesinlikle cok iyi.. cinebenchte 30fps veriyor..

Daha sonra butcen el verirse a10 ve ssd olayini da halledersen cok daha memnun olursun.. 2 yildir asusun amd visionunu kullaniyorum.. ondaki islemci a6 ve 7670m var.. gram uzmedi ve pisman etmedi.. amd ye onyargiyla bakanlar cok.. kullaninca ne demek istedigimi anlayacaksin.. laptopta ekran karti degismez ama islemci degisir.. celeronlu bir pc alsan sana yetmez hemde gta 4 falan oynayamazsin.. ben sana ayni fiyata daha iyi bir deneyim onerdim.. uyuyup uymamak sana kalmis.. ben pcdepodan aldim.. hp nin sitesinde driverler var.. yanliz tek olumsuz buldugum kismi hp islemciyle fan arasina macunu iyi surmemis.. 1 yil sonraki termal bakimda iyi bir macunla sivarsin apu ve gpuyu ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 7 Aralık 2013; 20:43:02 >

• quote:

quote:

quote:

Ozellikleri

Amd trinity a4 islemci
    4gb ram
    500gb hdd
    Freedos

Aynen kardesim.. sen diger arkadaslara bakma.. onlarin hepsi super gelirli insanlar vardan yoktan anlamiyorlar.. sen maximum cikabilecegin butceyi yazdiysan bu urun kesinlikle cok iyi.. cinebenchte 30fps veriyor..

Daha sonra butcen el verirse a10 ve ssd olayini da halledersen cok daha memnun olursun.. 2 yildir asusun amd visionunu kullaniyorum.. ondaki islemci a6 ve 7670m var.. gram uzmedi ve pisman etmedi.. amd ye onyargiyla bakanlar cok.. kullaninca ne demek istedigimi anlayacaksin.. laptopta ekran karti degismez ama islemci degisir.. celeronlu bir pc alsan sana yetmez hemde gta 4 falan oynayamazsin.. ben sana ayni fiyata daha iyi bir deneyim onerdim.. uyuyup uymamak sana kalmis.. ben pcdepodan aldim.. hp nin sitesinde driverler var.. yanliz tek olumsuz buldugum kismi hp islemciyle fan arasina macunu iyi surmemis.. 1 yil sonraki termal bakimda iyi bir macunla sivarsin apu ve gpuyu ;)

Valla çok teşekkür ederim hocam...Bu başlık altında değil ama bir kaç başlığıma alma rezillik fasa fiso bir sürü ezikleyen oldu valla...Napayım şu sıralar buralara anca çıkabiliyorum.elimdeki laptop 6 ay gitse abim abd'den gelecek en kralını aldırırım ama 6 ay zor dayanır gibi duruyor malesef...donup kalıyor hiç birşey yapılmıyor...acaba bunun sorunu ne olabilir...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ozellikleri

Amd trinity a4 islemci
    4gb ram
    500gb hdd
    Freedos

Valla çok teşekkür ederim hocam...Bu başlık altında değil ama bir kaç başlığıma alma rezillik fasa fiso bir sürü ezikleyen oldu valla...Napayım şu sıralar buralara anca çıkabiliyorum.elimdeki laptop 6 ay gitse abim abd'den gelecek en kralını aldırırım ama 6 ay zor dayanır gibi duruyor malesef...donup kalıyor hiç birşey yapılmıyor...acaba bunun sorunu ne olabilir...

Kullanmayan eziklemistir ya da bunun intel islemcili olani gercekten sorunlu.. ekran kartlari gecis yapmiyor.. ama bu amd vision oldugu icin hicbir sikinti yok.. abd den laptop getirtmekte hic akil kari degil.. yillik bakimlarda sorun yasarsin bir sorun ciksa bir ton ugrasir + yetkisiz ellede tamir ettirir + onlarda afedersin ama icine eder..

Yani anlayacagin abd den laptop getirtmek marifet degil.. ben hp saticisi falan degilim universite ogrencisiyim.. bu urunude aldim kullandim.. tecrubemi aktardim.. tabi parada senin zevkte senin.. istedgini yap..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 7 Aralık 2013; 20:59:34 >

• en mantıklısı yine bu gözüküyor... peki bu a10 a yükseltme işini nasıl yapabilirim?kaça mal olur?bilgisayarcılar yapıyorlar mı?
  • quote:

en mantıklısı yine bu gözüküyor... peki bu a10 a yükseltme işini nasıl yapabilirim?kaça mal olur?bilgisayarcılar yapıyorlar mı?

Once bir al kullan.. yeterli gelmezse takmasi kolay.. sen bile yaparsin.. parcayi ebayden temin edebilirsin ama acelesi yok.. su haliyle o yukardaki celeronlardan daha iyi calisir..

• İşlemci Core i3 hocam yukardakilerin celeron değil...
  • merdola kullanıcısına yanıt
    isterse i7 olsun ekran kartları yok ve sonradan takılamaz.. hep hd4000 e mahkum kalırlar..
  • Doğru diyorsun...birde senin önerdiğin paylaşımsız sanırım.o da büyük bir artıymış öyle okumuştum...
  • quote:

Doğru diyorsun...birde senin önerdiğin paylaşımsız sanırım.o da büyük bir artıymış öyle okumuştum...

Aynen oyle ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.