Şimdi Ara

Arkadaşım Sürekli Yalan Söylüyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar. Size danışmak istediğim bir konu var. Benim 5-6 yıllık bir arkadaşım var. Fakat çocuk sürekli bir şeyler anlatıyor ve yalan olduğu bariz. Babasını zengin, psikopat, asan-kesen, siyasi gücü olan, sürekli bakan-milletvekilleriyle felan takılan biri olarak anlatıyor. Babam vekil olcaktı yok şu yaptırmadı, belediye başkanı olcaktı yok şöyle oldu gibisinden. Yok işte bizim şirket şu işi yapıyor, şöyle ihale aldı felan şeklinde. Polis kovaladı, babamı arattırdım bıraktı felan diye.
    Aynı zamanda bir lafı bir lafını tutmuyor. Babasıyla, şirketle ilgili söylediği bir şeyi başka zaman sorunca yalanlıyor, farklı bir şey söylüyor. Çok zengin imajı çizmeye çalışıyor. "Babama porsche aldırcam" şeklinde. Fakat bir zenginliğini de görmedik. Evleri, arabası, yaşantısı normal bizim gibi.
    Ben de artık sıkıldım bu durumdan. Eskiden bir şey demezdim. Çocuktuk heralde ondan. Fakat artık bazı şeylerin yalan olduğunu bile bile dinlemek zor geliyor.
    Sizce onu bu huyundan vazgeçirmek için ne yapmam lazım ? Kırmak da istemiyorum sonuçta yıllardır arkadaşım.
    Bu arada yaşlar 18.

Sürekli yalan söylüyor diyorsun birde hala "arkadaşım" diye hitap ediyorsun...

Soyledigi yalanlar kandirma veya cikar saglama amacli degil gibi. Aliskanlik olmus onda sanki.
    Uzun yillardir tanidigim icin de kesip atamiyorum.

Ya hocam öyle demem benim de başıma çok gelen bir olay. Yıllardır arkadaşım olan kişiler ne tipler çıkıyor. En azından onunla daha az konuşacaksın. Mesela face'de her gün 20 dk aralıksız konuşuyorsan 1 dk anca konuşacaksın. Cevap filan vermeyeceksin.

Anlıyorum alışkanlık yapmış yalanları. Kötü niyetinden söylemez de alışkanlıktan işte...

Haklisiniz, surekli yalan soylemenin hic bir mantikli sebebi olamaz. Bir dahaki bulusmamizda muhtemelen yine bahsettigim tarzda seyler anlaticak. Bu sefer yalan oldugunu bilerek dinlemeyecegim. Yuzune soyleyecegim "yalan soyleme" diye. Bakalim ne olacak.

Yaz buraya ne olduysa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar. Size danışmak istediğim bir konu var. Benim 5-6 yıllık bir arkadaşım var. Fakat çocuk sürekli bir şeyler anlatıyor ve yalan olduğu bariz. Babasını zengin, psikopat, asan-kesen, siyasi gücü olan, sürekli bakan-milletvekilleriyle felan takılan biri olarak anlatıyor. Babam vekil olcaktı yok şu yaptırmadı, belediye başkanı olcaktı yok şöyle oldu gibisinden. Yok işte bizim şirket şu işi yapıyor, şöyle ihale aldı felan şeklinde. Polis kovaladı, babamı arattırdım bıraktı felan diye.
    Aynı zamanda bir lafı bir lafını tutmuyor. Babasıyla, şirketle ilgili söylediği bir şeyi başka zaman sorunca yalanlıyor, farklı bir şey söylüyor. Çok zengin imajı çizmeye çalışıyor. "Babama porsche aldırcam" şeklinde. Fakat bir zenginliğini de görmedik. Evleri, arabası, yaşantısı normal bizim gibi.
    Ben de artık sıkıldım bu durumdan. Eskiden bir şey demezdim. Çocuktuk heralde ondan. Fakat artık bazı şeylerin yalan olduğunu bile bile dinlemek zor geliyor.
    Sizce onu bu huyundan vazgeçirmek için ne yapmam lazım ? Kırmak da istemiyorum sonuçta yıllardır arkadaşım.
    Bu arada yaşlar 18.

Sürekli yalan söylüyor diyorsun birde hala "arkadaşım" diye hitap ediyorsun...

Soyledigi yalanlar kandirma veya cikar saglama amacli degil gibi. Aliskanlik olmus onda sanki.
    Uzun yillardir tanidigim icin de kesip atamiyorum.

Ya hocam öyle demem benim de başıma çok gelen bir olay. Yıllardır arkadaşım olan kişiler ne tipler çıkıyor. En azından onunla daha az konuşacaksın. Mesela face'de her gün 20 dk aralıksız konuşuyorsan 1 dk anca konuşacaksın. Cevap filan vermeyeceksin.

Anlıyorum alışkanlık yapmış yalanları. Kötü niyetinden söylemez de alışkanlıktan işte...

Haklisiniz, surekli yalan soylemenin hic bir mantikli sebebi olamaz. Bir dahaki bulusmamizda muhtemelen yine bahsettigim tarzda seyler anlaticak. Bu sefer yalan oldugunu bilerek dinlemeyecegim. Yuzune soyleyecegim "yalan soyleme" diye. Bakalim ne olacak.

Yaz buraya ne olduysa

Bir kaç gün içinde buluşuruz muhtemelen. O zaman söyleceğim, bakalım ne olacak. Konuyu da güncellerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lisede aynı böyle bir arkadaşım vardı.Ona kalsa İstanbul`daki minibüslerin yarısı bunlarındı.Hep Armani,Gucci vs. aldım falan derdi ama Defacto`dan giyinirdi.
    4-5 sene idare ettikten sonra bir arkadaşımızın evinden para çalması son nokta oldu ve postaladık.
    He hiç konuşmadık mı?Çok konuştuk ama hala yalan söylediğini kabul etmedi.Şizofren gibi bişeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteeLs

Lisede aynı böyle bir arkadaşım vardı.Ona kalsa İstanbul`daki minibüslerin yarısı bunlarındı.Hep Armani,Gucci vs. aldım falan derdi ama Defacto`dan giyinirdi.
    4-5 sene idare ettikten sonra bir arkadaşımızın evinden para çalması son nokta oldu ve postaladık.
    He hiç konuşmadık mı?Çok konuştuk ama hala yalan söylediğini kabul etmedi.Şizofren gibi bişeydi.

O da ilgincmis. Ben de hayatimda 2 tane boyle insan tanidim. Birisi akla hayale gelmeyecek seyler salliyordu, onunla hic isim olmadi. Digeri de bu arkadas.
    Ben bu olayin altindaki psikolojik nedeni merak ediyorum. Hadi biz cok zengin olsak anlarim, altta kalmamak icin soyluyor diye. Fakat cevresindeki arkadaslar da oyle zengin degil. Sadece Turkiye ortalamasinn ustunde.
    Anlattigi hikayelerden mi tatmin oluyor, zevk aliyor anlamadim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• benim de buna benzer bir arkadaşım var, atmaya başladımı hiç istif bozmadan ziyaaaa diyoruz.

mesela barda birşeyler içerken atmaya mı başladı, hiç istifini bozmadan, hatta ona bile bakmadan ziyaaaaa diyoruz.
  • quote:

Bu arada yaşlar 18.

birbiriyle ters düşen laflarını inadına yüzüne vur. ayrıca da atıp tuttuğu şeylerle dalga geç doğru olmadığına inandığını belli edecek şekilde düzeleceğine eminim.

• foruma bunları yazarak vakit harcaman hata senin....Yapacagın şey arkadaşlığını bitirmek bu kadar, öyle arkadaşa ne gerek var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde bi arkadaş var öle hatta yalan söyleyip duyuyo sürekli galiba bu forumda adına açılmış bi hesap var zaten açtığı konudan anlarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxo arvaledze

quote:

Bu arada yaşlar 18.

birbiriyle ters düşen laflarını inadına yüzüne vur. ayrıca da atıp tuttuğu şeylerle dalga geç doğru olmadığına inandığını belli edecek şekilde düzeleceğine eminim.

+1

ek olarak bunun düzelmeyen tipi de vardır sen yalan dedikçe bu üsteler. yanlışını bulsan bile kendisini haklı çıkarmaya çalışır. bir yerden sonra kendisi çekip gider yalanlarına inandıracağı başka biri bulur.

• @oxo

Bayağı tutarsız laflar ediyor. Bir gün dediğini 2 gün sonra yalanlıyor. Bir dahakine yüzüne vurucam.

@ele7ven

Böyle giderse öyle olacak zaten mıhtemelen.

@anadolu parsı

Evet, inkar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 15 Ağustos 2013; 12:02:41 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.