Şimdi Ara

Arkadaş bu kediler ne yer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar apartman kapımızın önünde sürekli takılan 5-10 tane kedi var. bunlara kutuda çorba indirdim yemediler, makarna verdim yemediler, ekmeği ıslatıp verdim yemediler. anca salam sosis yiyolar. kemik de yiyenleri var ama özellikle bi tanesi kemik de yemiyor. sosis,salam,et yiyor. başka ne yer bunlar?



  • En uygun hesaplısı mama olacaktır. Bütçenize uygun mama alabilirsiniz. Fazla kedi olması sebebiyle mito veya miço olabilir. Çöpten beslenmelerinden yada salam sosisle ev yemekleriyle beslenmelerinden bin kat iyidir. Tüm sokak kedileri afiyetle yiyor bu mamaları. Zaten diğer türlü de başedemezsiniz. Daha kaliteli mama alırımdiyorsanız onada bir şey diyemem tabi. Mamanın yanına su koymayı unutmayın bu arada.
  • kediye çorba verilir mi hocam en uygunu mama.
  • eski oturduğumuz yerde komşu teyze hergün veriyordu. kediler de afiyetle içiyordu bir de mama mama diyoruz ama mama üretilmeden önce kediler ne yiyordu? bahsettiğim teyze ne yiyorsa onlardan veriyordu hergün kedilere. bende ordan hatırladığımla götürdüm çorba, makarna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 20 Aralık 2016; 21:50:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Choqo

    eski oturduğumuz yerde komşu teyze hergün veriyordu. kediler de afiyetle içiyordu bir de mama mama diyoruz ama mama üretilmeden önce kediler ne yiyordu? bahsettiğim teyze ne yiyorsa onlardan veriyordu hergün kedilere. bende ordan hatırladığımla götürdüm çorba, makarna.

    %50 su %50 süt verebilirsin. Mama 1 kg 5-6 tl uygun. 1 kg gider baya sositen filan daha uygun alın kış ayıda geliyor. Yine balık ve balık artığı
  • Choqo kullanıcısına yanıt
    Mama üretilmeden önce böyle apartmanlar, betonarme şehirler yoktu. Haliyle doğadan avlanarak beslenecekleri alanlar vardı. Betonlaşma ve sanayileşme ile beraber bu hayvanlarda çaresizce çöp kutularından beslenmeye başladılar. Onlar için gerekli protein ve mineralleri en güzel mama ile alıyorlar. Ev yemekleri aynı besin değerini sağlamıyor. Yemez hiç verilmez demiyorum ama bunlar mamanın yanına ek gıda olarak arada verilebilir. Zaten o kadar kediye yemek yetiştirmek de ayrıca sorun olur.
  • sağolun arkadaşlar. en mantıklısı mama görünüyor. fiyatı da uygunmuş. koca mahallede kedileri düşünen 2-3 kişi var. pisi pisi diye çağarıp yemek vermeye kalkınca dırdır ediyo bazıları. bunları alıştırıyolar buraya diye. zaten hayvanlar hep apartmanın önlerinde. ne zararları var ki? yemek vermiyorsun bari verene mani olma değil mi?
  • Choqo kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam,2-3 kişi birlikte alıp verebilirsiniz. Temiz mama sitesine bakın orada daha uygun, dediğim gibi yemeyen sokak kedisi daha görmedim ben. 15 kg mamayı 20-30 kedi 15 günde bitiriyor ortalama. Size 1.5 ay gider tahminimce.
  • Tuzsuz ve baharatsiz haslamis Kirinti tavuk cok severler. Derisine bayilirlar. Ancak kemiksiz olacak. Yoksa kucuk kemikler dostumuzun midesine batabilir.

    Ucuz mamalara yüz ceviriyorlarsa tavuk suyu ile islatip verin, mutlaka yiyecektir.

    Sakin süt vermeyin, çünkü kediler inek sütünde bulunan laktoz nedeniyle ishal olabilirler.

    Son olarak ta mama verecekseniz mutlaka yaninda temiz bir kase su da verinki bobreklerinden minik dostumuz rahatsizlanmasin.

    Kendi yediginiz yemeklerdeki baharatlar tuz seker vs bunlar kedilere zararlidir. Çöpten beslenen veya dengesiz beslenen kediler maalesef bu nedenle ölmektedir.
  • Salam, sosis vermeyin hocam. İnsanlar için bile çok sağlıksız, kediler için siz düşünün artık. Alabiliyorsanız kuru mama iyi olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    doğru haklısınız fakat içlerinde bi tane kedi var mama aldık onu da yemiyor. sosisi zaten bi atıyoruz yiyor bi attığımızı yemiyor, sonraki attığımızı yiyor falan çok garip bir kedi. tavuk eti yiyor, et yiyor. ama bunları sürekli vermemiz maddi olarak mümkün değil. Allahtan bu kedilere yemek veren bir karı koca var. onlar anlıyor kedilerin dilinden biz de oldukça işte et, balık falan veriyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 28 Ocak 2017; 21:14:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnlamakYetmez

    http://www.kedihakkinda.com/kedilerin-beslenmesi-kediler-ne-yer-ne-icer/

    iyide mama alım gücünü aşıyor baska önerisi olan var mı :S:S
  • Tavuk ciğeri alıp bol suyla tuz eklemeden haşlayın, küçük parçalara ayırıp suyuyla birlikte bir kaba koyun, suyunu tamamen emmeyecek şekilde ekmek ufalayın. Ben daha ciğer sevmeyen kedi görmedim :) ciğer mamadan daha ucuza geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi açısından iyi beslenmesi gerekir. İyi beslenmesi onu hastalıklardan koruyabileceği gibi, tüylerinin de canlı, sağlıklı ve parlak görünmesinde etkilidir. Yavru kedilerin anne sütü ile beslenmesi gelişimi ve hastalıklara karşı direnç kazanması bakımından gereklidir. Sütün yanı sıra yavru kediler süt ürünleri olan yoğurt ve peyniri de yemeyi çok sever. Kemiklerinin gelişimini sağlayan kalsiyumu temin edebilmeleri için bu gıdaları yemeleri gerekir. Ayrıca günlük bir kase süt de verilmelidir. Özellikle yavru kedilerin süt ihtiyacı daha fazla olup, yağsız süt tercih edilmeli ve süt içerisine süt tozu atılmamalıdır.



    Süt ürünlerinin yanı sıra etobur olan kedinizin beslenme alışkanlığını küçükken kazandırmanız gerekir. Her zaman taze yiyecek isteyen kediler, sularının da temiz olmasını isterler. Konserve mamanın yanı sıra diş taşları oluşumunu önlemeye yardımcı olan kuru mamalar da kullanılabilirsiniz. Kedilerin protein ihtiyacı köpeklerden daha fazla olup, mamasının protein ağırlıklı olmasına özen gösterin.



    Tavuk Eti Yiyen Kedi

    Bakışlar fena kedide 🙂

    Mamanın yanı sıra kedinizi ev yemekleri ile de besleyebilirsiniz. Et, tavuk ve balık vereceğiniz zaman pişmiş olmalarına dikkat edin. Çiğ olmaları kedinizde parazite sebep olabilir. Et olarak ise yağsız olanı tercih edilmelidir. Et grubundan en çok karaciğere bayılan kediniz için fazlası zararlıdır; tüketeceği karaciğer miktarını iyi ayarlamaya dikkat edin. Akciğeri pek sevmedikleri için vereceğiniz zaman sebzeli yemeğe karıştırıp vermenizi tavsiye ederiz. Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan et kemiğini pişmiş olarak verebilirsiniz. Ayrıca balığın her türlüsüne bayılan kedinize iyi temizlenip, pişmiş balık da verebilirsiniz. Protein deposu olan ayrıca kalsiyum, fosfor, mineral ve vitamin içeren yumurtayı da pişmiş olarak kedinize yedirebilirsiniz. Her ne kadar etobur olsalar da, pişmiş sebze yemekleri de kedilerin hoşuna gider. Çiğ sebzeler ishale sebep olabileceği için kedinize pişmiş, haşlanmış sebzelerden verebilirsiniz.



    Kedinize günlük vereceğiniz yemeklerin öğün sayısı 2 aylık kedi için 4, 5 aylık kedi için 3 ve yetişkin kedi için 2 kez idealdir. Hamile ve emziren kedilerin ihtiyacı arttığı için ihtiyacı doğrultusunda yemek verebilirsiniz. Yetişkin kedilerde yaş ilerledikçe, hareket azaldığı için öğün sayısını düşürmek gerekir.



    http://www.kedihakkinda.com/kedilerin-beslenmesi-kediler-ne-yer-ne-icer/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu eskimiş ama halen kedileri besliyormusunuz

    Besliyorsanız ne veriyorsunuz bende sokak kedilerini besliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

    Tavuk ciğeri alıp bol suyla tuz eklemeden haşlayın, küçük parçalara ayırıp suyuyla birlikte bir kaba koyun, suyunu tamamen emmeyecek şekilde ekmek ufalayın. Ben daha ciğer sevmeyen kedi görmedim :) ciğer mamadan daha ucuza geliyor.

    Çiğ vermenin bi zararı var mı?
  • Bağırsak paraziti yapar ve size de bulaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaLpazan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

    Tavuk ciğeri alıp bol suyla tuz eklemeden haşlayın, küçük parçalara ayırıp suyuyla birlikte bir kaba koyun, suyunu tamamen emmeyecek şekilde ekmek ufalayın. Ben daha ciğer sevmeyen kedi görmedim :) ciğer mamadan daha ucuza geliyor.

    Çiğ vermenin bi zararı var mı?

    Bağırsak paraziti yapar ve size de bulaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.