Şimdi Ara

ARİSTON NEXT HERMETİK ŞOFBEN HAKKINDA... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
15.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daxom da şu özellikte varmış...su sıcaklığını sabit verdiğinden suyu ılıştırmaya gerek yoktur...kaç derecede veriyor peki sıcaklığı acaba? ben sıcaklığı istediğim derecede ayarlayamayacak mıyım ?
  • Baymak kombilerle ilgili şikayetler bitmek bilmiyor, az önce bir başka konuda yazdım bu marka hakkındaki sorunları ve düşüncelerimi. 7 yıl garanti güzel de hizmet kalitesi ve geri dönüşler nasıl? Müşteri memnuniyeti yaygın mı? Markanın oluşturduğu izlenim?
    Tüm firmaları aynı şeklide değerlendirmek ve objektif olmak aklın gereği.
    Karşılaştırırken mutlaka teknik tablolarına bakın, tüm + ve - leri yazın, toplayın ve işinize geleni alın geçin...
  • ariston servisinden bir ustayla görüştüm lpg dönüşümü yaparız dedi...beni rahatlattı ama bayi 850 tl şofben artı 100 dönüşüm ücreti 120 dolap parası istedi...netten sipariş vereceğim...netteki fiyatlar daha uygun....önerdiğiniz bir site var mı acaba?
  • anlamadığım birşey var aynı şofben hemde 14 litre nette 594 tl den başlıyor servis 11 litreliğine 850 istiyor ....?????
  • Bayi kurulumu da ekleyerek söylemiştir fiyatı...

Netten bu boyutta bir cihaz almadım ama alan çok. Yerel bayiden elektrikli şofben almıştım, montajını yetkili servis yaptı. Ama doğalgazlı şofbende, tıpkı kombideolduğu gib,i kurulumu servis yapmıyor olabilir. Ya yerelde aldığınız yer yaptırıyor ya da netten alırsanız piyasada montaj yapan bir ustaya anlaşı yaptırıyorsunuz diye biliyorum...
  • almayı düşünenler için fikir olsun. Kesinlikle almayın 3 yıl da eşanjör kaçırmaya başladı. Tamiri yarı parasından çok, üstelik düzen tutmuyormuş daha sonra. Anlıyacağınız çöp oldu. Yerine 15 yıldır eski evimizde kullandığımız bir kez bile bakım ve arıza görmeyen demirdökümle devam. Şunu bu yaşımda anladım; tecrübe edileni tekrar denemeye gerek yok.. İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zelim_han -- 7 Ekim 2020; 22:27:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zelimhan_42

almayı düşünenler için fikir olsun. ürün gayet ince ve şık bir görünüme sahip. ses seviyesi gayet düşük.ben 11 lt modelini aldım, su ısıtmasıda başarılı. ben 550 tl ye aldım. kocaman demirdöküm alacağınıza hem daha küçük hemde daha yeni teknolojiye sahip bu ürünü tavsiye ederim..

Geri dönüş için teşekkür ederiz.
  • thorbank T kullanıcısına yanıt
    Ariston şofbenin iyi olduğunu söyleyenlere yada ima edenlere hakkımı helal etmiyorum bunlara kandım aldım pişmanım 36 daireli apartmanda herkes projecinin yönlendirmesi ile Daxom aldı birtek ben ariston olsun dedim (sürüden ayrılanı kurt kapar atasözünü hatırladım) A4 hatasından gına geldi gaz basıncı ile ilgili bir arıza imiş güya nedense apartmanda gaz basıncı ile ilgili sorun yaşayan başka şofben yok sadece ariston , sıcak suyu açıyorsun çalışıyor suyu ısıtıyor sonra pat arıza veriyor alevi kesiyor resetliyorsun 5 dk sonra yine aynı arıza duş alacaksan bir kişi şofbenin başında beklemeli yani araştırdım şikayet sitelerinde en çok şikayet bu yüzden ama cözüm bilinmiyor @thorbank
  • kardeşim öncelikle senin adına üzüldüm..ama şu bi gerçek ki her şifben hata verebilliyor...bende daxom var 12lt tüplü kullanıyorum o bile uzun süre kullanımda sıkıntı çıkarıyor...
  • A4 hatasi alıyorum
    Yeter artik bir daha ariston alırsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkalix

A4 hatasi alıyorum

a4hatasının sebebi sıcak suyun az açılması ya da küçük başlıklı duş ahizesinden kaynaklanıyor geniş duş başlığı alın muhtemelen sorununuz çözülür birde suyu kısmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

quote:

Orijinalden alıntı: drkalix

A4 hatasi alıyorum

a4hatasının sebebi sıcak suyun az açılması ya da küçük başlıklı duş ahizesinden kaynaklanıyor geniş duş başlığı alın muhtemelen sorununuz çözülür birde suyu kısmayın

Alıntıları Göster
    Önerebileceğiniz bir duş başlığı var mı? Ben de Ariston Next kullanıcısıyım. Dediğiniz gibi musluktan kullanırken sorun yok, duş başlığına geçince arıza alıyorum.

• Slm ben de 2015 yılında Next14 modelini aldım ancak bitmeyen sorunlarla boğuştuktan sonra nihayet aristonthemo.co.uk sayfasından servis yönergesini indirerek kısa bir süre önce uygulattım ve kurtuldum.İlk kurulumda gaz valfine manometre bağlanarak min ve max brülöre verilen gaz basıncı ayarlaması gerekiyor.Biraz karmaşık bir
    İşlem ancak sonucu mucize,tavsiye ederim.Ne gariptir ki Servisler Eğitim almamış bu konuda.Anakart üzerindeki microswitclerin konumunun kontrolü de gerekli.Destek almak isteyen olursa daha detaylı bilgi verebilirim

• PCB(anakart) üzerindeki Microswitch(1-2-3-4 )pozisyonları resimde görüldüğü gibi düzenlenmeli,aksi halde düzensiz,verimsiz çalışma kaçınılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: TALAS63

PCB(anakart) üzerindeki Microswitch(1-2-3-4 )pozisyonları resimde görüldüğü gibi düzenlenmeli,aksi halde düzensiz,verimsiz çalışma kaçınılmaz

• hyk24 H kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun dairenize gelen Doğalgaz Basıncında değil(eğer doğalgaz sayacınızın üzerinde bulunan regülatörde arıza yoksa)Cihazın ilk kurulumunu yapan teknisyenin gaz valfine manometre bağlayıp ana kart üzerinden minimum ve maximum gaz ayarlarını yapmamasından kaynaklanıyor.Bu cihazın üretici firma Aristonthermo teknik dökümanlarına göre min gaz basıncı 3,7 mb max gaz basıncı 10,8 mb olarak sadece bir kez ayar yapılmalı.Eger min.gaz basîncı yüksekse siz su debisi düşük kullandığınızda su sıcaklığı aşırı yükselme eğiliminde olacaktır,ben bu ayar işlemi yaptırdım ve cihaz normalleşti,hataların tamamı ortadan kalktı,gaz tüketimi verimli yanma nedeniyle önemli oranda düştü.

• Hocam aynı sıkıntıları bende yaşıyorum. Ayar işlemlerini teknik servise mi yaptırdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TALAS63

Hocam sorun dairenize gelen Doğalgaz Basıncında değil(eğer doğalgaz sayacınızın üzerinde bulunan regülatörde arıza yoksa)Cihazın ilk kurulumunu yapan teknisyenin gaz valfine manometre bağlayıp ana kart üzerinden minimum ve maximum gaz ayarlarını yapmamasından kaynaklanıyor.Bu cihazın üretici firma Aristonthermo teknik dökümanlarına göre min gaz basıncı 3,7 mb max gaz basıncı 10,8 mb olarak sadece bir kez ayar yapılmalı.Eger min.gaz basîncı yüksekse siz su debisi düşük kullandığınızda su sıcaklığı aşırı yükselme eğiliminde olacaktır,ben bu ayar işlemi yaptırdım ve cihaz normalleşti,hataların tamamı ortadan kalktı,gaz tüketimi verimli yanma nedeniyle önemli oranda düştü.
    Arkadaşlar yıllardır aynı sorunları yaşayan birisi olarak ben de bu işlemi yaptırdıktan sonra bütün sorunlarımdan kurtuldum.

@TALAS63 hocama paylaşım için çok teşekkür ediyorum.

A4 hatası alan herkes mutlaka gaz basınç ayarlarını yaptırsın. Ankara'da yetkili servis Demir Teknik'ten Sezai Bey bu konuda bilgili.

• TALAS63 T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende Aristo’n NeXT SF 11 Lt. Olanı mevcut verdiğiniz değerlerin g/s olan hali var mı acaba Türkçe kullanım kılavuzunda mb olarak geçmiyor ama sizin verdiğiniz değerler ayrıca 14Lt. Olan için sanırsam. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • Alpiçağ A kullanıcısına yanıt

https://www.manualslib.com/manual/613976/Ariston-Next-Sft-14.html?page=20#manual

Slm,11 litre için yurtdışında gözüme çarpmadı maalesef,14 için kurulum ve servis yönergesini ekledim,20 ve 21.sayfalardaki gaz basınç ayar prosedürünü servis teknisyenine harfiyen uygulatın sonrasında cihazın tamamen değiştiğini ve hataların ortadan kalktığını göreceksiniz,kolay gelsin! Gaz valfleri aynı 11 ve 14 litrelik modellerin ,gaz basınç değerleri de çok yakın olması beklenir!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.