Şimdi Ara

Ares ve Isıs Devre Çizimi yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • projenin bu hafta teslimi gerekiyor ve Cidden simulasyon programından bi cacık anlamıyorum...Aşağıdaki resimdeki devredeki gerilim kaynaklarını nasıl ekleyebiilirim ISIS de ve bunu ARES e nasıl aktarabilirim ? baskı devre konusunda online yardım edebilecek biri varsa pm atabilirmi ? muhabbet ederiz biraz...

benim çizdiğim devrede açıkçası 2k2 olan direnc 2.2k mı ondan bile emin değilim.Diyotlar silisyum mu ondanda emin değilim...
    benim çizebildiğim rezalet
     Ares ve Isıs  Devre Çizimi yardım?

olması gereken

biraz yardımcı olsanız çok zor bi devre değil cidden ama hoca bi cacık göstermeden istiyor bizden devreyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikola_Tesla_ -- 19 Mayıs 2012; 16:16:37 >

• güncel konu arkadaşlar...
  • bu devrenin amacı ne ?
  • devreni kurdum ortaya cıkan sonuclara bi bak

• devrenin amacı ve veya kapıları ile ilgili Vo gerlimini bulmak ...açıkçası başta Vo nasıl bulacağım yani voltmetresini tam olarak nereye koyacağımda hesaplayacağım bilmiyordum :) ama şimdi bişiler yaptım bende siz Vo koymamışsınız Farketmedinizdemi yoksa gerek mi yk?cidden pek anlamıyorum elektronikten:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikola_Tesla_ -- 20 Mayıs 2012; 1:12:58 >
  • birde o 2.devredeki direnç 22k değilde 2.2k onu isis de nasıl seçeceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikola_Tesla_ -- 20 Mayıs 2012; 1:17:16 >
  • bu cizdiğimiz devre de ve veya mantık kapıları yok ki ayrıca Vo dediğin cıkıs noktası onu koymasanda olr sadece cıkıstaki gerilimi sormuslar size
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikola_Tesla_

birde o 2.devredeki direnç 22k değilde 2.2k onu isis de nasıl seçeceğiz?

ısıs ta p ye basıpta kütüphane ekranına res yazıp direnci aldıktan sonra elemanı yerine yerlestirip üstüne çift tıklarsan değerini girebileceğin bi sekme acarsın ordan 2.2k yaz olr o
  • hocam bu devreyi çizdim tamamlanmış oldu büyük ihtimal ....dediğin gibi ve veya kapısı adlı konunun altında bu ...ama soruda Vo ı soruyor diyebiliriz...ben şimdi bunu ARES e nasıl aktarabilirim ?anlatabilirmisiniz?
    devremin son hali ikisi birden...
  • birde 0 v yazan yerlere topraklama koymamda sıkıntı olmaz heralde...ben bu devreyi daha baskısını çıkaracağımda :)
  • quote:

hocam bu devreyi çizdim tamamlanmış oldu büyük ihtimal ....dediğin gibi ve veya kapısı adlı konunun altında bu ...ama soruda Vo ı soruyor diyebiliriz...ben şimdi bunu ARES e nasıl aktarabilirim ?anlatabilirmisiniz?
    devremin son hali ikisi birden...

şimdi onu ısıstan arese atarken üst satırda kırmızı üstünde ares yazan bi kutucuk var ona tıkla ordan cizdğin devre arese gider bu arada bende öğrenciyim elektronik 1 sınıf
  • :) valla ben elektrik müh okuyorum ve 2. sınıfım ama elektroniktende bi okadar zorlanıyorum...bu ödev baya bişi katar bana ama bi o kadarda götürür ömrümden:D

şimdi ares e atmayı denedim kırmızı kutuya tıkladım(ares yazan) aktarma işlemi için farklı dosya kaydı istedi...bir seçenek menüsü geldi bende default seçtim ama devre direk geçmedi...devreyi ares dede tekrar mı çizeceğim yoksa bişiler mi eksik ?
  • quote:

:) valla ben elektrik müh okuyorum ve 2. sınıfım ama elektroniktende bi okadar zorlanıyorum...bu ödev baya bişi katar bana ama bi o kadarda götürür ömrümden:D

şimdi ares e atmayı denedim kırmızı kutuya tıkladım(ares yazan) aktarma işlemi için farklı dosya kaydı istedi...bir seçenek menüsü geldi bende default seçtim ama devre direk geçmedi...devreyi ares dede tekrar mı çizeceğim yoksa bişiler mi eksik ?

Ben 2 yıllık ookuyorum keske senin yerinde olsam :D her hafta bi devre yapıyoz biz

devre direk geçmez sadece elemanlar geçer sen orda yerleştirip pcb cıkarırsın...
  • bu devrede hoca diyotlar ters polarmada iken - gerilim uygulanırsa iletime gecer onu anlatmak istemiş diyotları ters bağlayıp - gerilim verip cıkısa da bir lamba bağlarsan lambanın yandığını görürsün
  • :D valla bu dönem elektronik dersleri arasında kaldım elektronik giriş/ lab //kontrol vs ...ve hepsi berbat:D

şimdi bu 2 ayrı devre normalde baskıya çıkarsam ama ben bunları areste 1 dosyaya çizsem yazıcıdan çıkardıktan sonra 2 ye bölsem a4 kağıdını sorun olmaz heralde değilmi :)
  • sen pcb cıkar sonra bölersin a4 kağıdına cıkarma baskı devreyi eğer plakete aktaracaksan yağlı kağıda cıkar (herhan gibi dergi kağıdına) sonra ütü ile basarsın :)
  • hoca ya ben bu ares i beceremicem :) isis bi şekilde atlattımda ....linkteki dosya benim çizdiğim dosya yanlış varsa onuda düzeltip bana ares de çizebilirmisin çok vakitini almazsa?
    link çalışmadı pm attım ...engellemişler yazmayı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikola_Tesla_ -- 20 Mayıs 2012; 1:55:12 >
  • link kırık
  • http://320volt.com/proteus-kullanimi-isis-devre-ares-pcb-egitim-videosu/

şunu izleseniz sorularınıza cevap verir aslında, hiç isis yada ares kullanmayı bilmeden yapamazsınız ki..
  • ona bakıp ares tede bişiler çizdim :) bakalım ss de koydum sence olmuşmu ? devre 1 ve 2 aynı sayfada...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.