Şimdi Ara

Arduino Set Yardıım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba !

    Arduino ya başlamayı bir süredir düşünüyor ve araştırıyorum. Fakat bir türlü malzemeleri alma girişiminde bulunamamıştım.

    Türkiye de setler haliyle çok pahallı olduğundan, aliexpressten almayı planlıyorum. Size incelemeniz için bir kaç tane link atacağım,hangisinin daha iyi olduğunu söylerseniz çok sevinirim.Farklı önerilerde de bulunabilirsiniz. Teşekkürler ...


    1.Ürün


    2.Ürün


    3.Ürün


    4.Ürün


    5.Ürün


    6.Ürün


    Ve Teslimatın da hızlı olması benim için önemli bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum...







  • Bence set almayın, içinde işinize yaramayacak modüller illaki vardır boşa para vermeyin. ve setler genelde ucuz olması gerekirken aliexpressde daha pahalı oluyor
  • Neler kullanabilirim neler lazım olur tam kestiremiyorum şu seviyede. Ondan dolayı set düşünüyordum.
  • Konunun takipçisiyim güzel bir güzel bir set buluruz inşallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende
    https://www.banggood.com/UNO-Basic-Starter-Learning-Kit-Upgrade-Version-For-Arduino-p-970714.html?rmmds=cart

    bunu düşünüyorum. Bozuk falan çıkarsa muhatap bulması kolay olur diye..
  • Umarım buluruz. Yardım gerekiyor, bilgili arkadaşlar da yazarsa güzel olucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar boşuna starter kit almayın alın arduino Uno, pro micro üstüne sensor kit alın (37 in 1 olanlardan) daha ucuza mal olur isteğinize göre servo, stepper motor alın robot falan yapacaksanız hc-sr04 uzaklık sensörü alın yada akıllı ev falan yapacaksanız Bluetooth modül falan alın, esp8266 alın. Demek istediğim o kadar çok modül var ki ihtiyaçlarınızı doğrultusunda almalısınız bence böyle başlangıç setleri falan sadece geçici şeyler için işin daha elektronik kısmıyla ilgilenmektedir istiyorsanız zaten mosfet transistor falan devre elemanları alırsınız, sensörlerle birlikte kullanabileceğiniz şeyler yaparsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andrOnur kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba , ben bu işte geliştirmeye bakacağım kendimi. Zaten Bilgisayar Mühendisliği okuyorum , ki gömülü sistemler artık geleceğin de bir parçası olmasıyla birlikte ilgim arttı. Tam olarak ne alabilir, nereden alabilirim yardımcı olur musunuz rica etsem ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oxford74

    Hocam merhaba , ben bu işte geliştirmeye bakacağım kendimi. Zaten Bilgisayar Mühendisliği okuyorum , ki gömülü sistemler artık geleceğin de bir parçası olmasıyla birlikte ilgim arttı. Tam olarak ne alabilir, nereden alabilirim yardımcı olur musunuz rica etsem ?

    Elektroniğe yeni başladığınızı varsayarak yazıyorum zaten olmazsa olmaz multimetre, havya-lehim teli, breadboard, jumper kablo, direnç seti, kapasitör seti, led seti falan alın. Bence transistor mosfet de almalısınız. Onun dışında arduino tarafında Esp8266 alın bence WiFi üzerinden herhangi bir proje yapmak için zaten yazılım bilgisi sıkıntınız pek olmaz basit seviyede işlemler için, Bluetooth modülü de alın tabi. Sensörler den dediğim gibi kesin bir şey söyleyemem size bağlı çünkü ama yaygın bir kaç sensör var, sıcaklık ve nem sensörü dht11, hc-sr04 uzaklık sensörü, i2c lcd ekran, 7 segment ekran, Rtc saat modülü, ir receiver modül falan aklıma gelmiyor hepsi ama bunlar genelde kullanılıyor

    Kaynak olarak youtube üzerinde

    GreatScott! (çok iyi kanal)

    AddOhms

    Afrotechmods

    Kedar Nimbalkar

    bakabilirsiniz. Projeler için zaten instrucables.com var iyi, öyle ilerlersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kesinlikle arduino aman aman zorlugu olan bir sey degil. hele ki muhendislik ogrencisi icin. . genelde uno ile baslangic olur ama bence cinde su dukkandan siparislerini gec hemen:

    https://robotdyn.tr.aliexpress.com/store/all-wholesale-products/1950989.html?spm=2114.12010608.0.0.yuR6e4

    hem mikro usb hem de a6 a7 pinleri var fazladan.

    megaya cok gerek kalmaz ama bir nano bir uno alabilirsin. sonra breadboard jumperlar ledler direcler ayri ayri tek dukkandan al. kargo ucreti tek oluyor boylece.

    onur arkadasin da dedigi gibi 37 lik sensor al. hatta bazilari hic kullanmazsin. entegre bilesenler bolumunden siparislere gore siralama yap genelde en cok siparis edilenler en cok kullanilanlar zaten. sensorlerini oyle de secebilirsin.




  • Teşekkür ederim cevaplar için öncelikle. Araştırmaya devam ediyorum. Ama dediğiniz şekilde set değil de tek tek almak için biraz bilgi gerekiyor ve şu anda ona sahip olmadığım için zorlanıyorum açıkcası.Bu yüzden seti tercih etmiştim. (:
  • Arkadaşlar baya gün geçmiş ama burayada sorayım belki yol gösteren olur.Öncelikle akademik olarak bu konuşarla hiç alakam yok sağlık sektöründenim :) Odamı akıllı olda yamak istiyorum tahmin edebildiğiniz gibi ışık ekran vs..



    Şimdi örnek olarak hoparlör sistemimiz var olsun bunu açma kapama için arduino röle falan kullanmam gerekiyor anladıpım kadarıyla(aslında seslede açmak istiyorumda o şimdilik ikeri olur gibi) şimdi arduinonun wifisiyle telefondan elektriği verdim diyelim,ben bide sesli olarak istediğim müziği açtıröak isteyecem arduinonun hafızası malum internetede mahkum olmak istemiyorum istesemde,istediğim müziği internetten bulup açacak yazılımı yazamam ve yine bunuda arduino kaldırmaz gibi o yüzden hoparlörün elektrik açma kapama işini arduinoya aux kısmını raspbery piye mi bağlamak gereklidir?haparlörlerin gücünü açıp kapama işinide raspberye veremezmiz? Ve bütün bunlara çözüm bulduktan sonra sesli komut verme olayı çok uç bi şeymidir bizde yapabilirmiyiz ?Teşekkürler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.