Şimdi Ara

Arduino ile Delta Robot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu projemizde makine mühendisleri ile birlikte çalışıyoruz. Mekanik aksamı onlar halletti , arduino yani yazılım işi bana kalıyor.
    Delta robotumuzda 3 bacak var dolayısı ile 3 servo motor (mg996r) kullanılacak. Beyaz bir pinpon topunu bir yerden belirli bir yere taşıması gerekiyor.Ucunda vakum kısmı var. Topu vakumlayacak taşıyıp bırakacak.Bunun için hangi sensörü kullanmamız gerekiyor bu kısmı çıkaramadım. Kızılötesi , renk sensörü?

    Mesela siyah bir zemin hazırlayıp beyaz pinpon topunu kullandığımızda o pinpon topunu algılayıp istediğimiz yere götürebilir mi ?

    Mesafe sensörlerinde alacağımız sensör çok pahalı olmayacağından hata payı olması nedeniyle o tip sensörü kullanmayı düşünmüyoruz.Yardım ederseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByCiga -- 28 Aralık 2016; 22:23:53 >



  • en temizi kamera destekli olması. arduinoya bağlanabilen kamera modülleri var. onlar ile kolayca kalledilir. Kameraya ek olarak mesafe sensörü de kullanılırsa doğruluk payı oldukça artar
  • Renk sensörünü seçtim siz cevap yazmadan önce karar verdik. Servo motorlar çalışıyor onlarda sıkıntı yok bakalım tcs3200 sensörü ile nasıl yapacağız delta robotu. Teşekkürler cevabınız için
  • qrd1114 kullanabilirsin hocam.
  • Arkadaşlar peki şöyle bir sorun olacak. Renk sensörü tcs230 kullandık robotumuzu çalıştıracağız hoca robotumuzun yanına bir mavi bir pinpon topu koyacak. Bu sensör tam altında iken algılıyor kamera gibi değil maalesef.
    Şöyle programlasam bir sorun çıkar mı ? Aralıklarla bölgeyi tarıyor. Mavi görünce durup yere yaklaşıyor ve vakum pompası ile topu alıyor. Daha sonra belirtilen yere topu bırakıyor. Belirtilen yeri de kırmızı seçsek kırmızı görünce dursa kutuya yaklaşıp bıraksa ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.