Şimdi Ara

Eski konu, rakamlar günümüzü yansıtmıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
24.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 bin verdiklerinde ki sizin maliyetinin en az 35 bin olacak siz nasıl bir katkı sağlayacaksınız firmaya ? En azından 35 bin TL lik vergiler düşünce kar sağlayacak şekilde ? Bunu da belirtirseniz talebinizin az ya da çok olduğu konusunda daha sağlıklı yorum yapabiliriz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de yaklaşık 1 ay önce iş arıyordum sürekli mülakatlarım oluyordu. Mülakatların birinde teknik açıdan çok yeterli olmadığım ancak kısa sürede adapte olabileceğim bir pozisyonla görüşüyorduk. Yapılması istenen işler hakikaten ağır ve zordu. İşin zorluğu ve teknik yeterliliğimin eksikliğini hesaba katarak (kıdemli bir pozisyon) 14000TL istedim. Teknik yeterliliğim de tam olsaydı 17-18 isterdim. Pozisyonda üstüm olacak kişi biraz durdu (mülakatta 4 kişiydik) şimdiki maaşın ne kadar dedi.


    Bütün bu işe alım süreçlerinde en çirkin şeylerden birisi bence. Hani şimdi ne kadar alıyorsun da 14k istiyorsun demeye getirdi. Belki iyi niyetle sorulmuş olsaydı cevaplardım ama belirtmek istemiyorum dedim. Bunun üstüne ısrar etti söyle söyle falan dedi. 14'e yakın bi rakam deyip konuyu kapattım.


    Geri dönmediler. Daha sonra kat kat daha prestijli bir firmada yine kıdemli bir pozisyonda aynı mesleğin bir tık farklı dalında işe alındım. Resmi olarak iş teklifi aldıktan bikaç gün sonra bu yukarıda bahsettiğim firma aradı. Yapmacık kibarlık kuralları içerisinde bir iş teklifi aldığımı belirtip teşekkür edip kapattık.


    Hayatımın belki de en tatmin edici olayıydı :D





  • Hocam yeni girdiğiniz firmada ne kadar maaş alıyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tırınını Sinan kullanıcısına yanıt

    14  

  • Xakler kullanıcısına yanıt

    Çünkü sanıldığı kadar yüksek maaş almıyor mühendisler. İşin gerçeği bu.

    Bu sözüm demek değil ki gerçekten yüksek veya hak ettiği maaşı alan mühendisler yok, tabii ki var. Oldukça yüksek maaşlar alan mühendisler de var.

    Genel olarak betimlemek istedim sadece.

  • 20k para değil ki. 1 kg kötü peynir 100tl benzin 1lt 16 tl... Az bile söylemişsin 20k türkiye şartlarında kötü ama eğitimli emek vermiş çalışanlar için harbiden berbat bir maaş. Bir insan tmam zengin olmayım ama fakir de olmayım diye okur emek verir deneyim edinir o dalda. Yani ancak geçindirir maaş alan eğitimli biri için.

  • Şu anda arçelik ile içiçe olarak bir sürü proje yürütüyorum. Çalıştığım şirketten arçelik'e geçenler oldu maaş seviyeleri 25k+ (kıdemli mühendis elektrik) düzeyine çıktı.


    Bizim çalıştığımız alanda adam bulamıyorlar.; Fabrika yönetimlerindeki liderler sürekli gel arçelik'te çalış demeye başladılar.

  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt

    Konu eskide kaldı aslında, geçen senenin konusu. Hala yine insan kaynaklarından yazıyorlar ama bu sefer direkt reddediyorum maaş da belirtmeden. Ama geçecek olsam bu sefer de 30k derim.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Haklısın o tarafta


    Yaşam maliyetleri çoğaldığından 4 ay öncesi ile bugün arasında uçurum var.

  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt

    Bu olay tam da kur şokundan önce Kasım'da olmuştu. Çok enteresan süreçler gerçekten. Çok kısa sürede bu kadar uçurumun olması da üzücü gerçekten.

  • Açıkcası bu ülkede malesef bu eksik.. Az para verip çok çalıştırma mantığı .. Ben fabrikalarda şunu bile gördüm mühendisler ayrı bir bölüm yemekhane yapmışlar asgari ücretle çalışan işçilere ayrı bir yemek bölümü mühendislere daha iyi yemek çıkarken asgari ücret alan kişilere standart.. Bir kaç fabrikada denk geldim tuhafıma gitti.. Ama baktığımda mühendisler 10-15 bin tl arası alıyor.. Yabancı firmalarda bu 20 bin tl yi bulur şuan belki 25 olsun 10 ayda 250 bin tl desen 10 sene de 2.5milyon tl o zamana kadarda ev bile alamıyorsun baktığın zaman

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Yine bir 6 ay sonrası 20k artık yeni mezun seviyesine geldi durumlar pek iyi değil gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu çok eskide kaldı. Arçelik'i geçtim kendi firmam bile 20 verip üzerine ekstra bir zam daha yaptı ki günümüz koşullarında onun bile çok da iyi olduğunu söyleyemem.

  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt

    hangi alan hocam

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    kaç yıllık mühendissin maaş şuan ne kadar oldu?


    bende çocukları yurtdışına yerleştirmeyi düşünüyorum ondan soruyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    9 yıllık mühendisim. Yolu, yemeği primi falan toptan sayarsak 35'e yakın oluyor. Yine 10 yıllık bir arkadaş taide x16/12 olacak şekilde 35'e işe girmiş. Bu fiyatlara mühendislik yapmak üzücü gerçekten. O yüzden yurtdışı olabiliyorsa en güzeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    hocam yurtdışında da durum aynı 3 bin yüroya uzman mühendis çalıştırıyorlar. Ev kirası zaten bin yüro ben ne anladım bu işten? amerika desen okey, ama avrupa'da da durum çok farklı değil.

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Tüm Avrupa ülkelerinde öyle değil ama. Hırvatistan desen tamam da Danimarka'da daha yüksek mesela. Tabi yaşam şartları da yüksek ama 7bin eurolara kadar çıkıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    9 yıllık mühendis olarak yurtdışından teklif alıyor musun hocam? alıyorsan hangi ülkeler mesela?

    ve neden gitmeyi düşünmüyorsun

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Şu ana kadar sadece Hırvatistan'dan teklif aldım. Onda da maaş beklentimi sorduklarında 5bin euro demiştim. Şaşırdı gibi gelmişti biraz ki orada zaten maaşlar sizin dediğiniz gibiymiş. Yaşam koşullarına ilişkin bir klavuz gönderirim demişti, göndermedi mesela. Onun dışında kendim kovalamam lazım yurtdışını. İş arkadaşım gidiyor mesela. Ben de seneye kovalamacaya başlayacağım. Tezimi yazmamıştım, şimdi af geldi. En azından master diplomasıyla daha rahat iş bulurum diye düşünüyorum. 10 yıl dolunca bir de kıdem tazminatı alma hakkı oluyormuş galiba. Şu an için bunları bekliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.