Şimdi Ara

Arçelik 90064 Inverter (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
19.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yelken85

Kardes sen iyimisin, hayir varsa bir manyakligin git belani baska yerde ara. Sana gayet normal 12 sene once inverter klima varmiydi diye soru sordum sende adam gibi cevap ver. Burasi senin gercek hayatta ezik kisiligini veya egolarini tatmin edecegin yer degil! Ayrica 12 sene once inverter klima olup olmamasini bilip bilmek bir insani prof etmedigi gibi, rezilde etmez.

bana bak ben sana hakaret etmedim sen ne demeye bana manyak diyerek hakarete diyorsun cahil

ezik sensinki her konuya atlıyorsun ezik bilgilerinle halkın kafasını karıştırıyorsun demekki gerçek hayatda sana bir şey yok burada tatmin oluyorsun, her konuya atlaman için önce bilgilenmen lazım ınverter tarihçesini bilmiyor burada ahkam kesiyor her zaman yelkenler fora olmaz

hadi bakayım yelkenleri indir yat

• Burda olay senin yada benim hakaret etmemle alakali degil. Sana gayet normal saygili bir sekilde soru sordum. Cevabi "evet 12 sene once inverter klima vardi" diye saygili bir cevap olabilirdi ancak sen malesef farkli bir sekilde seviyesizce cevap vermeyi sectin bende sana hak ettigin cevabi verdim. Bu forumda yenisin ve gordugum kadariyla gercek hayattada henuz yontulmamissin. Sana tavsiye, bilgi paylasim sitelerinde sorulan sorulara yada tartismalara seviyesizce cevap verme, insanlara saygili cevaplar verki saygi gor, hele hele tanimadigin insanlara cahil deme sonra ufacik bilgin ile bir baltaya sap olamazsin, hep kaybetmeye mahkum olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10 Başı

quote:

Orijinalden alıntı: Cemyisgolvey

eminim, daikin ve diğer japon klimalar kaliteli klimalardır. ama ben arçelik kullanıyorum yıllardır. çamaşır makinemi 14 yıl kullandım, sadece bir kez pompası değişti. buzdolabını kullanıyorum, no frost, aldığımda çatlamalar meydana gelmişti, üç yıl kullanımdan sonra yenisiyle değiştirdiler. bulaşık makinesini 15 yıldır kullanıyorum, pompası iki kez değişti. bunun dışında sorun yok. dört yıldır da klimalarını kullanıyorum. hiçbir sorun yaşamadım. soğutmada da ısıtmada da sorun yaşamadım.

sık sık sorun çıkartan, kalitesiz ürün üreten bir şirket belki 5-10 yıl ayakta kalır, sonra yıkılır.

zırt pırt herşeyi değişmiş genede memnun yurdum insanı ne bu şimdi memnun olmak bumu,

ben 20 senedir miele çamaşır makinesi kullanıyorum hiç bir şey değişmedi, 12 senedir whirpool kullanıyorum bulaşık makinesiş hiç bir şeyi değişmedi, 12 senedir daıkın ınverter klima kullanıyorum hiç bir şeyi değişmedi arada bakım sadece, 22 senedir amana buzdolabı kulanıyorum tık yok hiç bir şeyi değişmdi vb gibi,

maşallah sizin herşey taklaya gelmiş birde bununla övünüp zil takacaksınız bumu Türk memnuniyeti.

bir mallık da, benim mesajla ilgili, övünüp durduğumu söylemesi, bir de zil takıp oynayacağımı söylemesi. insan yaşından başından utanır.

bu tipler yüzünden forumlara birşey yazasım gelmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 10 Başı

quote:

eminim, daikin ve diğer japon klimalar kaliteli klimalardır. ama ben arçelik kullanıyorum yıllardır. çamaşır makinemi 14 yıl kullandım, sadece bir kez pompası değişti. buzdolabını kullanıyorum, no frost, aldığımda çatlamalar meydana gelmişti, üç yıl kullanımdan sonra yenisiyle değiştirdiler. bulaşık makinesini 15 yıldır kullanıyorum, pompası iki kez değişti. bunun dışında sorun yok. dört yıldır da klimalarını kullanıyorum. hiçbir sorun yaşamadım. soğutmada da ısıtmada da sorun yaşamadım.

sık sık sorun çıkartan, kalitesiz ürün üreten bir şirket belki 5-10 yıl ayakta kalır, sonra yıkılır.

zırt pırt herşeyi değişmiş genede memnun yurdum insanı ne bu şimdi memnun olmak bumu,

ben 20 senedir miele çamaşır makinesi kullanıyorum hiç bir şey değişmedi, 12 senedir whirpool kullanıyorum bulaşık makinesiş hiç bir şeyi değişmedi, 12 senedir daıkın ınverter klima kullanıyorum hiç bir şeyi değişmedi arada bakım sadece, 22 senedir amana buzdolabı kulanıyorum tık yok hiç bir şeyi değişmdi vb gibi,

maşallah sizin herşey taklaya gelmiş birde bununla övünüp zil takacaksınız bumu Türk memnuniyeti.

bir mallık da, benim mesajla ilgili, övünüp durduğumu söylemesi, bir de zil takıp oynayacağımı söylemesi. insan yaşından başından utanır.

bu tipler yüzünden forumlara birşey yazasım gelmez.

Ben bu 10 Başı denen sahsin 18 yasindan buyuk oldugunu zannetmiyorum. Daha dun uye olmus ama bilgi paylasimi yapmak icin degil, felaket tellaligi yapmak ve millete satasmak icin uye olmus. Normal bir insan burada, hic bir karsilik gozetmeden diger insanlara bilgilerini aktaran bizlere bu sekilde seviyesizce mesaj atmaz. Bu adami ben tanimam etmem, forumdada kimseyle kavga etmisligim yok, adama soru sorduk, gitmis butun konu basliklari altinda bana laf sokmus.

• tamam beyler fazla kirlenmesin başlık, herkes üslubuna dikkat ederse iyi olur.Burda birbirinize hakaret etmeniz neyi değiştirir ki, ama işte bazı arkadaşlarımızın yapısal sorunu bunlar.İyi forumlar...
  • Arceliğin XX064 seri inverter klimalarından herkes çok memnun soğutma olarak... Geçen sene alıp ısıtmada kullanan arkadasta memnuniyetlerini belirtti... Hatta bir ara kampanyada 660 TL ye alan arkadaslar bedavaya getirdiler işi:-) Bu seri soğutmada şimdilik sorunsuz vede 9000 btu olanın degerleri çok iyi bende özellikle koko69 arkadasın referansına dayanarak özellikle küçük mekanlar için 9000 BTU inverter modelini tavsiye ederim fiyat / performans olarak çokta iyi bir yerde inverter olarak değişken kapasitelerde çalışabiliyorsa sorun yoktur. Burda birtek soru işaretlik durum var oda istenen dereceye indiğinde min. kaç btuya kadar kendini kısabiliyor? birde ilk çalıştırmada yüksek kapasitede nerelere kadar çıkabiliyor? rölantide ne harcar maximumda ne harcar? Elimizde bir arkadasın testi var sadece oda zaten çok iyibir tüketim geldiğini söylemişti... Isıtmada neler olur yada garanti bitince neler olur onu kestiremeyiz ama genel bir memnuniyet gözlemledim ben bu seriden...

Düzenleme :

Soğutma Kapasitesi (BTU/h) Nom10000(Min3070~Max12620)
    Isıtma Kapasitesi (BTU/h) Nom13000(Min3070~Max17060)

Arçelik 90064 Inverter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 30 Ağustos 2010; 11:57:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ygt07

tamam beyler fazla kirlenmesin başlık, herkes üslubuna dikkat ederse iyi olur.Burda birbirinize hakaret etmeniz neyi değiştirir ki, ama işte bazı arkadaşlarımızın yapısal sorunu bunlar.İyi forumlar...

Dogru herkez uslubuna, yazdigi her kelimeye dikkat etmeli! Merak etme arkadasim yapisal sorunlu ve forumu kirleten uyeler forumda zaten fazla barinamaz.
  • Bendeki 90064lerden birine elektrik tüketim cihazı taktık bugün

Saolsun samet hocamın danışmanlığında en kesin sonuca bu şekliyle ulaşılabileceğine karar verdik. Klima prizden alıyordu elektriği. Bu düzeneği fişe çevirip prize de wattmetreyi takınca ilk datalar gelmeye başladı

Bu sabah ilk açılış da 650 W ile başlayan tüketim eğrisi yarım saat içinde 300 W civarına sabitledi. Klima 280-304 W arası tüketimde.

Ben bu cihazı zaten ilk açılışda 26 da set ediyorum. Yarım saat olmadan ortamdaki iklimlendirme bariz rahatlamaya başlıyor ve 27 set değerinde uzun soluklu kullanım yapıyoruz. Fan hızı her zaman LOW . Yani klimayı hiç bir zaman yüksek fana ya da Jet coolinge alma gereği duymadık. Bir kaç kere denemek için bu fan hızlarını kullandım sadece. Antalya da 17 m2 kuzey batı cepheli oturma odasında maşaallah bizi hiç üzmedi. Allah nazardan saklasın. Camlar pimapen ama ev son kat. İzolasyon pimapen harici zayıf sayılır. Hal böyle iken cihazdaki tüketim bu. Dış ortam sıcaklıkları şu bir kaç gündür normalleştiği için esas aşırı sıcaklarda neydi durum diye merak ediyorum.

Detaylı ölçümlere devam. Burdan da sizlerle paylaşacağım. Elinde bu imkanı olan arkadaşlar kendi inverter cihazlarını da ölçümleyip burdan paylaşırsa kıyaslama imkanımız doğar. Haydi herkese kolay gelsin.

• yorumlar çok güzel insanın 90064 alası geliyor :))
  • Ölçümlerde gece 250 W değerine kadar cihaz kısıyor kendini. Bunun dışında zaman zaman dış ünite duruyor . Belli bir sıcaklık değerlerine ulaştığı zaman ortam . Bu da diğer bazı arkadaşların inverter cihazlarında gözlemlediklerinin aynısı. Dış ünitenin fanı o esnada dönmüyor.Bu duraklamalar 3-5 dakikalık duraklamalar şeklinde genelde . Bu esnada iç ünüte fanı üflemeye devam ediyor. Şu ana kadar tespit ettiklerim bunlar.

Plazma ve auto clean özelliklerini hiç kullanmadım. Onları da bir ara denemek istiyorum. İşlevselliklerine bakmak lazım.

Diğer tarafdan flapların çalışma açıları oldukça normal. Bu malum fujitsu gibi açı özürlü değil. Swing modunda da aynı şekilde etkili bir üfleme açısı ve hızı mevcut. Burda tek sıkıntı bu esnada zaman zaman ses yapıyor. Yalnız bu ses her zaman olmuyor. Bu flaplar aşağı yukarı yaparken az gıcırdıyor izlenimi verdi. Bu swing moduna başlarken flapların başladığı açılarla ilgili olabilir çünkü bu sıkıntı her zaman yok. Biz manuelde flapların açılarıyla çok oynuyoruz da

• İzmir Buca'da oturuyorum bilgisayar odasına düz split 12.000'lik vaillantı taktırmasaydık bu ürünü alabilirdim artık olan oldu vaillantın performansını beğendim odayı 5dk'da buz gibi yapıyor nem alma modunda salondaki fujitsudan bahsetmeye gerek yok maşallah canavar gibi arçeliğin bu modelinin karşılığıda beko da 7580 D modeli sanırım değişen birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 1 Eylül 2010; 15:51:26 >
  • Merhaba,

Yazi klimasiz gecirmeyi basardik ancak isitma olmayan evimizde artik bir isitma cozumu bulmanin zamani geldi, bu klimayi su anda isinmak icin kullanan varmi ve isinirken guc tuketim degerlerini olcme firsatiniz oldumu?

Tesekkurler
  • Geçn yıl o fiyattan bende kaptım bir tane. Bu yazı mükemmel geçirdik sayesinde. Keşke 2 tane daha alsaydım diyorum şimdi.
  • Bulunduğumuz sokağa doğalgaz gelmediğinden kışı klimayla geçirmek zorundayız. Daha önce duyduklarımdamdan dolayı Arçelik markasını hiç düşünmüyordum ama burada okuduklarımdan ve biraz araştırdıktan sonra Arçelik 90064 ve aynısı olduğunu düşündüğüm Beko 7580D modellerinden birini almayı düşünüyorum. Karar aşamasında bu klimayı yaz kış kullanan sizlerin yorumlarına ihtiyacım var.

Klimayı kullacağımız oda kuzeydoğuya bakıyor yaklaşık 12m2 tek cephesi açık pencereler ısıcam(kalitesi hakkında bilgim yok görüntüsü öyle ) alt katımız kapalı garaj müteahhid yalıtım olduğunu söylüyor ama ne kadar doğru bilemiyorum.

Sizce 10000 BTU luk klima buraya yeterli olur mu özellikle kış performansı nasıl ?
  • yeter kardeşim fazlasıyla yeter için rahat olsun bende bu klimayı almayı düşünüyordum ama arçelik bayilerinin hiçbiri fiyatda indirim yapmayınca gıcık oldum almadım,adama peşin alayım diyorum 10tl düşüyor kimi 1150tl diyor böyle satış olmaz dedim almadım ama klimayı kullananların hepsi çok memnun
  • Bu klima maksimum kaç metreye kadar kullanılabilir.
  • Bu kış göstereceği performansı merakla bekliyorum, özellikle sık defrost yaşatacak mı,hava sıcaklığı 5 derecenin altına düşünce ciddi anlamda şişecek mi.Bekleyelim görelim alan arkadaşların tecrübelerini.
  • Bir soru sordum ama cevap yok sanırım. Şöyle sorsam bu klima İzmir de 22 metre alan için ısıtma amaçlı kullanılabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratoto

Bir soru sordum ama cevap yok sanırım. Şöyle sorsam bu klima İzmir de 22 metre alan için ısıtma amaçlı kullanılabilirmi.

izmirde ve 22 metrekareye 9000btu inverter olan bu cihaz kesinlikle yetmez.
  • Ürün detayında

Soğutma Kapasitesi (BTU/h) : Nom10000 (Min3070~Max12620)

Isıtma Kapasitesi (BTU/h) : Nom13000 (Min3070~Max17060)

yazıyor. 17000 btu ya çıkıyorsa 22 metre için yeterli olur diye düşünmüştüm. Sanırım yetmeyecek.

Sizce 22 metreye Zibro 2035 yeterli olurmu. Bu iki klimayıda düşünmüştüm aslında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.