şu dereceden sonra ısıtması klima özelliği değil içindeki kullanılan gazın özelliği şuanda piyasa yerlisin yabancısına %90 nı r22 gazı kullanıyor bu gazın özelliği -7 ila -5 derecede donmasıdir.bun dolayıda klimalar belli bir derecenin altında ısıtma yapmaz.bu tek derece değildir belli bir aralıklar baz alınır arçelik 5 dereceden sonra der vestel 0 derecede performansı düşer -5 ten sonra hiç çalışmaz der bosch -7 de bile çalışır der vs vs ama hepsi gazın özelliğidir. ısıtmak o kadar önemli ise r410 gazı -15 ila -20 derecede bile donmaz.
iyi çalışmalar ya klimanın ısıtmsında veya söylenenlerde bir sorun yok güle güle ısının
Freon22 prensip olarak düsük sicakliklarda sogutma elde etmek için gelistirilmis bir sogutucu akiskandir. Freon-22,genellikle,derin dondurucu tesisatinda çok düsük buharlasma sicakligi elde etmek için kullanilir. Bilesiminde karbon,hidrojen,klor ve flor bulunan Freon-22nin kimyasal formülü (CHF2Cl)dir. Daha yüksek sicakliklarda sogutma elde etmek için de kullanilabilmesine ragmen esas olarak kullanilma alani sicakligi -30°C nin altinda olan sogutma sistemleridir Atmosfer basincinda -40°C de kaynar. Freon-22nin özelikleri Freon-12nin özelliklerine çok yakindir. Freon-22 ile birlikte sürüklenen yaglama yagi buharlastirici da, kendiliginden ayrilmaz, için kompresörle kondansör arasina bir yag ayirma cihazi yerlestirmek gereklidir.Sikistirma sonunda Freon-22nin sicakligi (130 C)ye kadar yükselmesi yaglama yaginin niteliklerinin bozulmasina neden olabilir. Gaz hizlari kompresör emisinde 10-12m/s ve çikisinda 12-16m/s arasinda olur. Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK
alden alıntı: eribo
şu dereceden sonra ısıtması klima özelliği değil içindeki kullanılan gazın özelliği şuanda piyasa yerlisin yabancısına %90 nı r22 gazı kullanıyor bu gazın özelliği -7 ila -5 derecede donmasıdir.bun dolayıda klimalar belli bir derecenin altında ısıtma yapmaz.bu tek derece değildir belli bir aralıklar baz alınır arçelik 5 dereceden sonra der vestel 0 derecede performansı düşer -5 ten sonra hiç çalışmaz der bosch -7 de bile çalışır der vs vs ama hepsi gazın özelliğidir. ısıtmak o kadar önemli ise r410 gazı -15 ila -20 derecede bile donmaz.
iyi çalışmalar ya klimanın ısıtmsında veya söylenenlerde bir sorun yok güle güle ısının
Merhaba, bu marka ve model klimayı kullanan arkadaşlara bir yardımı olur düşüncesiyle 1 aylık günde 10 saat çalıştırmak suretiyle klimanın faturaya yansıması 45 ytl olmuştur. Bu marka ve model kullanan arkadaşlar varsa aylık elektirik satfiyatlarının ne olduğunu yazarlarsa sevinirim.
45+39=84 ytl.
arçelik 4020 AA model klimamın bir arızasıyla ilgili sizden bilgi almak istiyorum. klimayı açıyorum 20-25 dakika eskisi gibi çok iyi soğutuyor fakat bu süre sonunda ısınmaya başlıyor artık soğutmuyor sıcak hava üflüyor.dış üniteden acaip sesler geliyor. Kapatıyorum 5-10 dakika geçiyor açınca gene düzeliyor 20-25 dakika sonra aynı sıcak hava üflüyor.servise sordum klima motoru ısınınca verimi düşüyor değişecek dediler ama tatmin olmadım. bu konuyla ilgili daha önce başına bir arıza gelen varmı? yardımcı olur musunuz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme