Şimdi Ara

Aracın rengi yönetmeliğe uygun değilmiş... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
26.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dedikodu

quote:

Orjinalden alıntı: arda38

ARKADAŞLAR UZMANLARA LAF SÖYLEMEYE HAKKINIZ YOK SONUÇTA ONLAR YUKARIDAN GELEN EMİRLERİ UYGULUYORLAR

HA SENİN ARABANIN MUAYENE TEKRARINA GELMESİ BENİM İÇİN SIKINTIDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL GÖNÜL İSTERKİ HERKES GEÇSİN GİTSİN İŞİNE GÜCÜNE BAKSIN AMA OLMUYOR İŞTE HER GÜN TEKNİK BİR BÜLTEN YAYINLANIYOR VE BEN O KANUNLARI UYGULAMAKLA YÜKÜMLÜYÜM

ŞİKAYETLERİNİZİ ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA İLETİN AYRICA KANUNİ HAKLARINIZI SONUNA KADAR KULLANIN

SONUÇTA BENDE BU ÜLKENİN BİR VATANDAŞIYIM MİLLETE YARDIMCI OLMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM
    MUAYENEDEN GEÇİPTE KAZA YAPAN ARACIN RAPORU İNCELENİYOR EĞERKİ KAZA UZMANIN RAPORA YAZMADIĞI BİR KUSURDAN MEYDANA GELDİYSE BUNUN SORUMLULUĞUNU UZMAN ÜSTLENİYOR ÖYLE BOL KESEDEN ATMAYIN
    BİRAZ SABREDİN VE ŞİKAYET EDİN....

İyi de kime şikayet edeceğiz?.. Muhatabımız kim?.. Hangi yönetmeliğin hangi maddesidir bu?.. Hangi tarihten itibaren geçerlidir?.. Yaptırımı nedir?.. geriye yönelik uygulanabilir mi?.. Yoksa belli bir tarihten sonraki tescillerde mi uygulanmalıdır?..
    Bu soruların hiçbirinin cevabını bilmiyoruz ve kimse de henüz açıklamadı.

PAZARTESİ ARAŞTIRAYIM. EN İYİ MUHATAB ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ ŞİKAYETİ ELE ALIP GERİ DÖNÜYORLAR

• tamamen saçmalık ve lüzumsuzluk

• durum şöyle düzelebilir
    yönetmelik tarihine bakılır ve sizin ruhsat bu tarihten eskidir
    dilekçe yazar verirsiniz
    ayrıca ulaştırma bakanlığı bilgi edinme bölümüne başınızdan geçenleri yazın
    cevap vermek zorunluluğu var
  • quote:

Orjinalden alıntı: meta80

durum şöyle düzelebilir
    yönetmelik tarihine bakılır ve sizin ruhsat bu tarihten eskidir
    dilekçe yazar verirsiniz
    ayrıca ulaştırma bakanlığı bilgi edinme bölümüne başınızdan geçenleri yazın
    cevap vermek zorunluluğu var

Ulaştırma Bakanlığı resmi internet sitesi:http://www.ubak.gov.tr/

Girin bakın, 403 forbidden hatası veriyor. Yani bakanlığın sitesi çalışmıyor...

Dilekçeyi de Ankara'ya bizzat gidip vermek gerekecek herhalde...

Bizim bir kusurumuz yoktur ama olsun... Ruhsat da değiştiririz... Ankaraya'da gideriz... Dilekçe de veririz... Mahkemeye de gideriz... Karakola da düşeriz... Vergi dairesine gideriz... Olmadı bir daha muayeneye gideriz... İstenirse bu işleri birer kere daha tekrar ederiz... Yine tekrar ederiz... Sabah 5'lerde sıraya gireriz... Olmadı 3'lerde gireriz... Daha da olmadı geceden sabahlarız...
    Ne güzel değil mi, işsizlikten canı sıkılan vatandaşa çözüm bulmuşlar; yapacak daha iyi işimiz mi var sanki?.. Ne de olsa sefil, boş gezenin boş kalfası Türk vatandaşları değil miyiz hepimiz?..

• quote:

quote:

quote:

ARKADAŞLAR UZMANLARA LAF SÖYLEMEYE HAKKINIZ YOK SONUÇTA ONLAR YUKARIDAN GELEN EMİRLERİ UYGULUYORLAR

HA SENİN ARABANIN MUAYENE TEKRARINA GELMESİ BENİM İÇİN SIKINTIDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL GÖNÜL İSTERKİ HERKES GEÇSİN GİTSİN İŞİNE GÜCÜNE BAKSIN AMA OLMUYOR İŞTE HER GÜN TEKNİK BİR BÜLTEN YAYINLANIYOR VE BEN O KANUNLARI UYGULAMAKLA YÜKÜMLÜYÜM

ŞİKAYETLERİNİZİ ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA İLETİN AYRICA KANUNİ HAKLARINIZI SONUNA KADAR KULLANIN

SONUÇTA BENDE BU ÜLKENİN BİR VATANDAŞIYIM MİLLETE YARDIMCI OLMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM
    MUAYENEDEN GEÇİPTE KAZA YAPAN ARACIN RAPORU İNCELENİYOR EĞERKİ KAZA UZMANIN RAPORA YAZMADIĞI BİR KUSURDAN MEYDANA GELDİYSE BUNUN SORUMLULUĞUNU UZMAN ÜSTLENİYOR ÖYLE BOL KESEDEN ATMAYIN
    BİRAZ SABREDİN VE ŞİKAYET EDİN....

İyi de kime şikayet edeceğiz?.. Muhatabımız kim?.. Hangi yönetmeliğin hangi maddesidir bu?.. Hangi tarihten itibaren geçerlidir?.. Yaptırımı nedir?.. geriye yönelik uygulanabilir mi?.. Yoksa belli bir tarihten sonraki tescillerde mi uygulanmalıdır?..
    Bu soruların hiçbirinin cevabını bilmiyoruz ve kimse de henüz açıklamadı.

PAZARTESİ ARAŞTIRAYIM. EN İYİ MUHATAB ULAŞTIRMA BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ ŞİKAYETİ ELE ALIP GERİ DÖNÜYORLAR

Çok rica ediyorum, şu yönetmeliğin tam adını ve yürürlük tarihini bildrebilirseniz çok sevinirim. Gerçi adı olsa geri kalan bilgilere ulaşabilirim herhalde...

• haklısınız muayene 1 gününüzü alıyor ha deyince gidilemiyor ve o gün boşa geçiyor
    örneğin bu muayeneler bana kabus ben isterim ki cumartesi olsun (buraya cuma günü geliyor malum ilçedeyim)
    sizin renk konusu da bu gün sayenizde öğrendiğmiz bir durum oldu
    bu halden 1-2 gün kayıbınız daha olacak ve zaman kıymetli sonuçta
  • Harbiden de şaka gibi yaw. Eğer böyle birşey yeni çıktıysa ve bizde bilmiyorsak, o kadar çok araç ruhsat değiştirmek zorunda kalırki. Örneğin yukardaki papirüs yazan değiştirmek zorunda kalacak. Böyle saçma işmi olur ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bizim eski arabada kekova mavi yazıyordu ya,

ayrıca bu lafı söyleyen zat-ı muhterem acaba ana renk ne demek biliyor mu çok merak ediyorum. Ana renkler sadece 3 tanedir (sarı-kırmızı ve mavi), böyle saçmalık olmaz.

bizim halkımız bir tarafından kural uydurmaya çok meraklıdır, keşke yönetmeliği göstermesini isteseydiniz

O anda itiraz etmeyi değil, "işimi bugün içinde nasıl halledebilirim" konusunu düşündük. Görevli "Ek1 formu doldur gel muayeneni onaylayacağım" deyince vakit kazanmak için o işe koşturduk.
    Ama görevli muayeneyi ek1 formuna onayladı, ruhsata değil! Böylece, hiç luzumu yokken, ruhsat değiştirmeye mecbur edilmiş olduk.
  • İYİ bu sarı dememiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Harbiden de şaka gibi yaw. Eğer böyle birşey yeni çıktıysa ve bizde bilmiyorsak, o kadar çok araç ruhsat değiştirmek zorunda kalırki. Örneğin yukardaki papirüs yazan değiştirmek zorunda kalacak. Böyle saçma işmi olur ya.

Doğru söylüyorsun, muayeneye giden araçların yarıdan fazlası ruhsat değiştirmek zorunda kalır.
    Çünkü ana renk olmak zorunda...
    Yönetmeliği görmediğimiz için bir tek kırmızı rengin ana renk olduğunu biliyoruz.

Eğer teknik olarak bütün diğer renklerin elde edildiği "kırmızı-mavi-sarı" ise ana renk dedikleri, sı.tık o zaman; herkes ruhsat değiştirecek.

Yok "sarı-mavi-kırmızı-yeşil-siyah-beyaz" gibi renklerse bile araçların bir çoğu ruhsat değiştirecek.

duyduğuma göre bej falan kabul edilmiyormuş. Ama ben bordo'nun kabul edilmediğini biliyorum.

Yani kısacası "Ey, boş gezenin boş kalfası Türk Vatandaşı! Senin daha kıymetli ne işin olabilir ki; git ruhsatını değiştir."

• quote:

Geçen gün muayeneye TÜVTürk istasyonuna gittik. Aracın herhangi bir kusuru yok muayeneden geçmesi gerekir.
    Ama rengi yüzünden (Ağır kusur) muayeneden geçemedi.

Aracın gerçek rengi bordo. Ruhsatta da bordo yazıyor. Aslında hiç bir problem yok.

TÜVTürk'e göre neymiş, bordo diye bir renk yönetmelikte yokmuş, ana renk olması gerekiyormuş o nedenle ruhsattaki renk bölümünün "kırmızı" olarak değiştirilmesi gerekiyormuş.

Şimdi işin yok ruhsatın iki yaprağını da değiştir, kırmızı yazdır.

Bu araba 5 senedir "bordo" olarak yollarda geziniyor. Üstelik 2. el yani 2 kere de ruhsat çıktı bu arabaya. Madem bordo renk ruhsatta yazamazdı, bu ruhsatı çıkaran emniyet görevlileri geri zekalı mı ki 2 keredir bu renk üzerine ruhsat çıkarıyorlar?..

Çok merak ettim bu araçların renklerine sınırlama getiren yönetmelik neyin nesiymiş diye... Google'da ara tara böyle bir yönetmelik bulamadım

Şimdi içime kurt düştü: Allah bilir, belki de böyle bir yönetmelik hükmü yok, TÜVTürk kendi kafasından uydurup bizi boş yere ruhsat değiştirmeye zorluyor olmasın.

Hayır, şimdi ben kırmızı olarak değiştiririm; yarın sivrinin biri çıkar "bu aracın rengi bordo, ruhsatta yanlış yazıyor, git ruhsatı değiştir." derse cinayet çıkar.

Yönetmelikteki şu renk tarfini ve hangi yönetmelik olduğunu duyan bilen var mı? gerçekten çok merak ediyorum ne yönetmeliğiymiş bu böyle...

aracınızı hangi muayene istasyonunda muayene ettirdiniz

• Yeni bir ünvan açıklıyorum: TÜV'çü

1 yıl sonra TÜV de bahşiş-avanta-abi/kardeş-enişte/bacanak-müdür/amir türü sosyal ve hiyerarşik ilişkilerle bezenir, ruhsatın arasına 20 veya 40 TL sıkıştırınca badem gözlü TÜV'çülerimiz Çukurova'nın pamuğu gibi yumuşar.

Ancak bahşişi aracın değerine ve kusurun ciddiyetine bağlı olarak, doğru orantıyla vermek gerekir; 500 SEL'le gidersen 10 TL verecek halin yok ya, motor hacmine göre bahşiş vermek daha uygun olur sanırım ki bu durumda 1.4 litrelik motorumla ben ucuz yırtıyorum.

Sıkın dişinizi, az kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Yeni bir ünvan açıklıyorum: TÜV'çü

1 yıl sonra TÜV de bahşiş-avanta-abi/kardeş-enişte/bacanak-müdür/amir türü sosyal ve hiyerarşik ilişkilerle bezenir, ruhsatın arasına 20 veya 40 TL sıkıştırınca badem gözlü TÜV'çülerimiz Çukurova'nın pamuğu gibi yumuşar.

Ancak bahşişi aracın değerine ve kusurun ciddiyetine bağlı olarak, doğru orantıyla vermek gerekir; 500 SEL'le gidersen 10 TL verecek halin yok ya, motor hacmine göre bahşiş vermek daha uygun olur sanırım ki bu durumda 1.4 litrelik motorumla ben ucuz yırtıyorum.

Şu an için zor görünüyor. ülkenin durumunu analiz edebiliyorum evet güvensiz bir ülke ama zannediyorum tüv ü bozmak zor. bu anca siyasi değişimlerle siyasi yollarla olabilir.

sonuçta tüve para akıyor ve dünya çağında prestiji olan firmalar. sana git düzelt getir demekle prestij kaybetmezler. kazanırlar. bu prestijide bilmem kaç lira için kaybedebileceklerini düşünemiyorum. evet para güçlü bi unsur ama sonuçta dev firmalar. ekmek yedikleri yere zarar vermezler diye düşünüyorum. şu an için acımasızlar diye görüyorum. devlet memurluğu farklı özel sektör farklı.

devlet memurunu suç üstü yapsan bile atmak çok zor ki özel sektörde şüphelenmek yeter.

• quote:

Taner bey motordan kurtarıyosunuzda araçtan biraz kaybınız olacak.

• quote:

Bu dediğiniz biraz zor,Ulaştırma Bakanlığının sitesinde yazıyordu kaç kişi işten atıldı diye.100 ün üzerindeydi sanırım.Tecrübelerime dayanarak bu atılan kişilerin sadece ŞÜPHE ile atılanının sayısının çok çok fazla olduğuna eminim.Tedaş içinde zamanında çok şey dendi ama çok insan attılar işte zamanında.
    Ayrıca 1.4 te olsa VW, hele Passat la öyle ucuza yırtıcağını da zannetmiyorum

• her konuda olduğu gibi bu konuda da kıçında anlamışız avrupalılaşmayı
  • DEFALARCA SÖYLEMEKTEN BIKTIM

1) TÜV 130 YILLIK BİR ALMAN FİRMASIDIR BELİRLİ BİR SAYGINLIĞI VARDIR 3 KURUŞ YÜZÜNDEN ADINI LEKELETMEZ
    2)BİZLER YANİ UZMANLAR DEVLETE BAĞLI DEĞİLİZ. BİZDEN KAYNAKLANAN BİR USULSÜZLÜK OLDUĞU ZAMAN ANINDA KAPI DIŞARI EDİLİRİZ++YÜKLÜ BİR TAZMİNAT++SİCİLE İŞLENME YANİ SENİN ARACININ ÜÇ KURUŞLUK DAHİ OLSA KUSURU BENİM HAYATIMI SÖNDÜRMEYE YETER
    BAZEN DİYORUM ULAN BU ADAMIN FREN LAMBASI YANMIYOR BİR TEK BUNUN İÇİN 2 SAAT VAKİT++10 TL LİK BENZİN YAKACAK YAZIK DEĞİLMİ DİYORUM AMA ONUN SONUCU BENİM HAYATIM OLDUĞU İÇİN HİÇ ÇEKİNMEDEN YAZIYORUM
    3) BİZLER 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU NUN 35. MADDESİNİN BELİRLEDİĞİ KRATERLERE GÖRE MUAYENE YAPIYORUZ OKANUN DA BİR KONUYU ARAMAK SAMANLIKTA İĞNE ARAMAYA BENZİYOR BEN SİZE SADELEŞMİŞ HALİNİ ARAŞTIRIRIM BİZE TEKNİK BÜLTEN ADI ALTINDA GELİYOR
    4)BU İŞTEN BIKTIRDILAR BİR İŞ BULUR BULMAZ İSTİFA EDECEM

• İyi arabanın rengini değiştir dememiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 15 Şubat 2009; 16:56:50 >
  • ıhlamur çiçeği aracımı geçen hafta tuvtürkten hafif kusurlu olarak geçirdim.. cam filmlerinden dolayı hafif kusur..
  • quote:

DEFALARCA SÖYLEMEKTEN BIKTIM

1) TÜV 130 YILLIK BİR ALMAN FİRMASIDIR BELİRLİ BİR SAYGINLIĞI VARDIR 3 KURUŞ YÜZÜNDEN ADINI LEKELETMEZ
    2)BİZLER YANİ UZMANLAR DEVLETE BAĞLI DEĞİLİZ. BİZDEN KAYNAKLANAN BİR USULSÜZLÜK OLDUĞU ZAMAN ANINDA KAPI DIŞARI EDİLİRİZ++YÜKLÜ BİR TAZMİNAT++SİCİLE İŞLENME YANİ SENİN ARACININ ÜÇ KURUŞLUK DAHİ OLSA KUSURU BENİM HAYATIMI SÖNDÜRMEYE YETER
    BAZEN DİYORUM ULAN BU ADAMIN FREN LAMBASI YANMIYOR BİR TEK BUNUN İÇİN 2 SAAT VAKİT++10 TL LİK BENZİN YAKACAK YAZIK DEĞİLMİ DİYORUM AMA ONUN SONUCU BENİM HAYATIM OLDUĞU İÇİN HİÇ ÇEKİNMEDEN YAZIYORUM
    3) BİZLER 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU NUN 35. MADDESİNİN BELİRLEDİĞİ KRATERLERE GÖRE MUAYENE YAPIYORUZ OKANUN DA BİR KONUYU ARAMAK SAMANLIKTA İĞNE ARAMAYA BENZİYOR BEN SİZE SADELEŞMİŞ HALİNİ ARAŞTIRIRIM BİZE TEKNİK BÜLTEN ADI ALTINDA GELİYOR
    4)BU İŞTEN BIKTIRDILAR BİR İŞ BULUR BULMAZ İSTİFA EDECEM

moralinizi bozmayın bu tür sıkıntılar olacaktır
    1-2 yıl içinde sistemin oturacağını düşünüyorum
    örneğin bazı otomobil servisleri tüv öncesi kontrolleri yapmaya başladı ayrıca özel olarak muayeneye hazırlama servisleri açıldı
    yani muayene öncesi aracı kontrol ettirip sonra muayeneden geçiyorsunuz
    bu renk olayının nasıl çözüleceğini merak ediyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.