Şimdi Ara

aracım pert olur mu 'içim yanıyor ya' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
0
Favori
14.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EBD gözüküyor, teknik özellik tablosunda, ESP ile aynı şey olması lazım.

Türçesi, ELEKTRONİK FREN GÜCÜ DAĞILIMI.
  • Gecmıs olsun.
    Pert mı degıl mı bılemıyorum. 2 ay once arkadasımın megane 3 u ıle yaptıgı kazada 250tl yuzunden pert kararı cıkmadı. 250tl lık hasar daha cıksaydı arac pert e cıkıyordu ma eksper cıkarmadı. Kı arac onden yandan ve arkadan darbelıydı tum hava yastıkları acılmıs artı 2 jant kırmıstı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

EBD gözüküyor, teknik özellik tablosunda, ESP ile aynı şey olması lazım.

Türçesi, ELEKTRONİK FREN GÜCÜ DAĞILIMI.

hayir ayni sey degildir..
    esp honda da vsa ismi ile anilir..
    05-06 kasa civic lerin hic birinde opsiyonel dahi yoktur.

yeni kasa civic lerde ise sadece 1.8 motorlularinda opsiyoneldir. (atasehir honda musteri danismani soyledi.)
  • esp ve ebd biribirinden farklıdır
  • buzlu yolda Esp ne işe yarar allah aşkına yapmayın ya
    normal bi kazadan bahsedilmiyor
    kontrol dışı mevsimsel olay sebebiyle olmuş bişey
    buzlu yolda isterse 8 tane lastigin olsun yine aynısı olur
  • esp nın açılımı

Elektronik stabilite programı (ESP)

Çok geçmiş olsun dostum . Cana gelcegıne mala gelsın . Çalışır kazanır tekrar alırsın . Malın yenısını yerıne koymak kolay ama yan can gideni getirmek imkansız . Arabanın fotograflarından gordugum kadarıyla cıddı bır kaza . Verilmiş sadakan varmış . Tekrar geçmiş olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

kesin pert olur,

yan hava yastıkları açılmış daha büyük masraf mı var?

servisteki fiyatlara inanamayacaksınız.

Bu Şubat ayında ibiza ile kaza yaptı abim 2 airbag fiyatı montaj ve KDV hariç 8 bin liraydı. Tampon far kaput eklenince de 19 bin lira fiyat çıkarttılar, haliyle pert.

Geçmiş olsun, Allah korumuş.

Perte çıkmıyorsa da çıkartın yenisini versinler sonra ömrü billah şu köşeden ses geliyor iyi yapamamışlar psikozu yaşarsınız.

Kesin pert olur diye birşey yok, çektiğin servis boşsa pert olmaz, fabrikadan extra iskonto isterler, parça değişimi değil tamiri yazarlar

Birde ilk expertizde hasar saklarsalar aracı yapmaya başlarlar

Aracınızın pert olacağını dusunuyor ama emin olamıyorsanız camları kırın kapılara tekme atın sonra sigortanın çekicisini çağırın

"KESİN" diye birşey her zaman yok, ben sigorta bedeli 20.000 lira olupta 17.000 lira hasarlı aracın toplandığını gördüm

Misal AXA Oyak kolay kolay pert etmiyor, daha kucuk sigortalar ise perte daha yakın bakıyorlar

Yani pert olması sadece hasara değil sigorta şirketine çektiğin servisin durumuna birde hasara göre belirlenir, öyle ortada bir kesinlik yok kimse için

• quote:

Orijinalden al�nt�: MeHuG

quote:

Orijinalden al�nt�: M. Reha

Bu bir �aka de�il, de�ilmi?

45 Milyarl�k bir ara�ta, ESP olmamas�, bana da garip geldi.

Bilenler, bir zahmet yazs�n l�tfen, bu ara�ta ESP varm�/yokmu?

yok.
    atasehirr honda da musteri danismanindan ogrendigim su..
    1.6 civic lerin hic birinde esp yok
    1.8 lt olanlarinda opsiyonel

elegancelerin bir cogunda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 27 Aralık 2009; 22:31:25 >
  • 1.6 premium donanım ve ustunde esp vardır . adı da vsa dır . ama o boyle dedi bu boyle dedi deyip uydurmaya bir gerek yoktur. b sınıfındada standart en boş donanimda bile gelir. bazi markalar gibi c sınıfında opsiyonel olarak ayda yilda 2 3 tane araç getirilmez zaten hepsinde vardir. saçmalamadan once 2 kere düşünmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Bu bir şaka değil, değilmi?

45 Milyarlık bir araçta, ESP olmaması, bana da garip geldi.

Bilenler, bir zahmet yazsın lütfen, bu araçta ESP varmı/yokmu?

yok.
    atasehirr honda da musteri danismanindan ogrendigim su..
    1.6 civic lerin hic birinde esp yok
    1.8 lt olanlarinda opsiyonel

dostum öncelikle aracında esp sistemi var. ama adı farklı vsa diye geçiyor. denge kontrol sistemi . yeni premium aracında esp var.

yukardaki arkadaşın ataköydeki servis danışmanınada slm ederim burdan sattığı şeyin özeeliğini bilmeden jöleli saçla takım elbiseyle galeride durmakla olmuyo .

sitesine giriphttp://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/civicsedan/Civic-Sedan_teknik_ozellikler_2009.pdf bu linke baksanız bile servis danışmamnından daha çok şey bilirsiniz hayırlı geceler

• bu arada sevgili arkadaşım mehug lafım sana değil yalnış anlama. bilmemişsin aramış sormuşsun . lafım bu işden para kazanıp yaptığı işe saygısı olmayan müşteri danışmanına.

müşteri danışmanlarının bir çoğu servis eğitimi almış değil pazarlama eğitimi almış insanlardır. sıfır motor bilgisi olan müşteri danışmanı tanıdıklarım bile var laf kalabalığı ile araç satarlar. hayırlı geceler. araçda esp var
  • Bence ilk önce servisten bir tanıdık bul hasarları adam gibi yazsınlar.Hatta mümkünse fazla fazla yazsınlar ki pert ihtimali yükselsin.Sonra experi bir şekilde ikna etmek lazım.Sıfır degerinin 3-5 aşagısını verseler bile kesin kabul et.zaten yapsalar satmaya kalksan o kadar zarar edersin.
    Her sekilde pert lehinize olur bunun için uğrasın
  • Resimlerden görüldüğü üzre perte çıkar diyebilirim. Allah korumuş cana geleceğine mala gelsin . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhantuzz

buzlu yolda Esp ne işe yarar allah aşkına yapmayın ya

İzleyelim öğrenelim.

http://www.youtube.com/watch?v=NiZjeeMExY4&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=m5Ug-udF4V0&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 27 Aralık 2009; 23:35:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

İzleyelim öğrenelim.

güzel yararlı bi cevap

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

İzleyelim öğrenelim.

Ders gibi olmuş.

• honda civic 1.6cc elegance larda VSA vardır.

ESP dediğiniz sistemin Honda daki adı VSA dır!..

Konuya hakim olmadan iddialı cümlelerle işkembeden sallayıp insanları yanlış yönlendirmeyin.. Komik duruma düşüyorsunuz..

ataşehir o kişiye de selamımı söyleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 28 Aralık 2009; 0:06:24 >
  • ders olmuş diyen arkadaşlarım ;

araçlar esp kapalı ve açık iken ki farkı göstermişler

ancak atladıgınız bi kriter herşeyi sıfırlıyor

kışın buzda karda kış lastiği olmadan tekrar söylüyorum 8 degıl artık 16 lastık yaptım esp i ş e y a r a m a z...

bu videolardaki lastikler muhakkaki kış lastiği ( nihayetinden avrupa ve karlı yolda test yapılıyor). esp siz araç 3 . kukalardan sonra savrulmaya başlıyor ve burdada esp farkını gösteriyor.

hala esp ye hayat bağlayanlar , o zaman siz karlı havada , buzlu yolda abs nizle küt diye durmaya çalışıyın

benim aracımdada esp var ve çok memnunum, gereksiz birşey demiyorum aksine çok çok gerekli bunu herkes daha iyi biliyor ancak herşeyide esp kurtaracak değil.

neyse anlayan anladı

arkadaşın konusunuda daha kirletmeye gerek yok

iyi forumlar

• @gokhantuzz a katılıyorum.

Kullandığınız araçta 1 değil 11 tane VSA (ESP) da olsa kabak lastiklerle dans edersiniz..

Her virajda, her buzlu yolda, her kumlu yolda, her kayan yolda, ıslak yolda, sert virajda VSA (ESP) tek çözüm değildir.

Araba istediği kadar tırmalasın dursun, kayarsan kayarsın..

Yoksa bu güne kadar hiç bir mercedes in bmw nin spin atmaması, takla atmaması kaza bile yapmaması gerekirdi. yok öyle bir dünya..

Evet VSA (ESP) faydalıdır, o konuda hemfikiriz, lakin olayın son noktası değildir.

Lastiğin taban genişliği ile, aracın yüksekliği ile, lastiklerin diş derinliği ile, kış mevsimi ise kış lastiklerinin olmaması ile, kısacası çok konu ile ilgilidir.

Araç yere tutunamadığı sürece Hiper VSA Full Plus versiyon olsun yine kayarsınız..

VSA (ESP) olmayan bir aracın 60km ile savrulduğu viraja bende ESP var bana bişey olmaz diye 150 ile girer misiniz???

• büyük geçmiş olsun, Allah daha beterlerinden korusun hepimizi. cana geleceğine mala gelsin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.