Şimdi Ara

araç satış danışmanı olmalı mıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

12-13 aydır işşisim üniversite mezunuyum bütün gün evdeyim tabi arada geziyorum ama herkesin gözünde evde yatıyor gözükmekteyim.Araabalardan da anlarım,doğma büyüme araba sevdalısıyım ve araçlar hakkında oldukça bilgiliyim,sadece araçlar değil genel kültürüm iyidir,herkes telefon alacağında bile bana danışıp alır.Tanıdığın pejo bayisi var,istediği bölümde çalışşın demiş,servis hasar danışmanı,,satış danışmanı,ofis işlemleri,satış danışmanlığıyla uğraşılır mı ? insan ilişkilerim iyi araç hakkında bilgim var araştırmacıyım bilmediklerimi de kısa sürede öğrenirim.sizce satış danışmanı olmalı mıyım?ilk girişte maaş önemli değil yeterki iş olsun diyorum.

üniversite mezunusunuz işsizsiniz. bayi sahibi gelsin istediği bölümde çalışsın dedi? ben 6 yıl otomotiv ve motor okudum. servis danışmanlığına başladığım ilk gün afalladım kaldım. araba sevdasıyla bu işler olsaydı herkes herşeyi olurdu satış danışmanı denen adam için genel kültürün çok bariz bir önemi yoktur. sana geçen sene altın palmiyeyi kim aldı diye sormayacaklar. gelen müşteri öyle bir soru sorar ki sen bi sorup danışayım diyene kadar adamı showroom un kapısından çıkarken görürsün. bol şanslar...

adam plaza sahibi isterse direk müdür yapar,patronun dediği olur.genel kültür derken palmiyesi cevizi fındığı entel dantel işleri bilmem,profesyonel dağ bisikletim var daha bisikletçi kapısından girmedi ellerimle tamir ederim bilmediğimi araştırır yaparım ,4 yaşında almanyadan gelen nikko arabalarımı tornavidayla söker içinde ne var diye bakardım bakmamın nedeni ''merak'' merak güzel birşeydir insanı bilgi sahibi yapar,sorulan her soruyada cevap bulunur araştırmacı birisiyim ,isteyen herkes istediğini olur kimseyi küçük görmemek gerek.daha önce satış işlerinde bulundum ve müşteriler müdürüme özel olarak benim için teşekkür ederlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

Tanıdık tanıdık ....

malesef ülkemizde tanıdık olmazsa iş yok veya şanş olacak,1 senedir işşizim şansa tanıdık bulduk bakalım daha görüşmeye gitmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

kuzenim makine mühendisliğini bitirdi bu sene, öğrencilik döneminde honda cem plaza'da çalışıyordu. şartların gayet iyi olduğundan bahsederdi. oradayken honda s2000 sürme şerefine nail olmuş hep anlatır

Honda'da görüşmeye çağırdı ama bana çok uzaktı vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Failimechul

12-13 aydır evde oturuyosun.. eğer fiziksel bir engelin yoksa ve gerçekten bu işe girsem mi diye düşünüyorsan kesinlikle zihinsel engellisin... ne rahat adamlar var ya..

mevzu işe girsem mi girmesem mi değil,bu iş kolu hakkında bilgi sahibi olmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Bu devirde iş imkanı bulmuşsun ve gelmiş foruma başlayım mı diye soruyorsun. Ya dalga geçiyorsun ya da evde yatmayı seviyorsun.

başlayayım mı diye nerde sormuşum acaba?amacım sadece bilgi sahibi olmak daha görüşmeye bile gitmedim hem bu iş olmazsa başka işlerde var.
  • Eski bir arac satis danismani olarak aranan kriterleri siralayayim.

1-Sabirli olacaksin -Mesela göbekli bir amca masana gelicek dayi dayi arabayi gosterip elinde tesbih bunu ben begenmiyorum ama cocuklarin hatrina alcam 2 tane,parasida cebimde ona gore diye basladiginda dayanmak icin...veya sen arabayi bir saat anlattiktan sonra tam kapidan ugurlarken tabelaya bakip burasi x marka degilmiydi yaa dediginde sabir cekmek icin...showroomdaki aksesuarli araci sirf fiyat listesine yazdiniz diye baz donanim sanip illa onu o fiyata alcam diye tuttururken inatla laf anlatmak icin...
    2-Her musteriye atlamayacaksin ki gercek alici ile mulhabbete geleni ayird edeceksin, müşterilerle iliskin iyi olabilir sevilbilirsin ama aysonunda hedef tutmamissa müdürüne laf anlatamazsin.
    3-Gerektiginde fedaakarlik yapacaksin.Bayiler haftasonlari ve bayramlarin 2.gununde calisirlar cunku.
    4-Hedef 2 ay tutmadiginda kariyer netteki cvini guncel tutacaksin ki hazirliksiz yakalanma issiz kaldiginda ve dua et otv ye veya araclara zam gelmesin piyasaya daralmasin...son gelen ilk cikar her zaman.

Guzel yanlari isin verdigi haz ve para ama 40 yasindan sonra sef falan olmadiysan o saatten sonra yerini gençler alacaktir ve sen yine is aramak zorunda kalacaksin ve kimse gencler dururken otomotiv sektöründe orta yaslilari tutmaz. Omur boyu yapilacak bir is degil.Emekliligi goremezsin ama benim en keyifle yaptigim isimdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgrsrgn

Eski bir arac satis danismani olarak aranan kriterleri siralayayim.

1-Sabirli olacaksin -Mesela göbekli bir amca masana gelicek dayi dayi arabayi gosterip elinde tesbih bunu ben begenmiyorum ama cocuklarin hatrina alcam 2 tane,parasida cebimde ona gore diye basladiginda dayanmak icin...veya sen arabayi bir saat anlattiktan sonra tam kapidan ugurlarken tabelaya bakip burasi x marka degilmiydi yaa dediginde sabir cekmek icin...showroomdaki aksesuarli araci sirf fiyat listesine yazdiniz diye baz donanim sanip illa onu o fiyata alcam diye tuttururken inatla laf anlatmak icin...
    2-Her musteriye atlamayacaksin ki gercek alici ile mulhabbete geleni ayird edeceksin, müşterilerle iliskin iyi olabilir sevilbilirsin ama aysonunda hedef tutmamissa müdürüne laf anlatamazsin.
    3-Gerektiginde fedaakarlik yapacaksin.Bayiler haftasonlari ve bayramlarin 2.gununde calisirlar cunku.
    4-Hedef 2 ay tutmadiginda kariyer netteki cvini guncel tutacaksin ki hazirliksiz yakalanma issiz kaldiginda ve dua et otv ye veya araclara zam gelmesin piyasaya daralmasin...son gelen ilk cikar her zaman.

Guzel yanlari isin verdigi haz ve para ama 40 yasindan sonra sef falan olmadiysan o saatten sonra yerini gençler alacaktir ve sen yine is aramak zorunda kalacaksin ve kimse gencler dururken otomotiv sektöründe orta yaslilari tutmaz. Omur boyu yapilacak bir is degil.Emekliligi goremezsin ama benim en keyifle yaptigim isimdi.

siz bu işi yaptınız mı ?birde şuan işşizim zaten işten atılsam yine işşiz olurum kaybedeceğim birşey yok

• arabasevdası A kullanıcısına yanıt
    Evet yaklasik 7 aybu isi yaptim.Gunu kurtarmak icin cok guzelbir is ancak bir ailen ve sorumluluklar varsa issiz kalmak buyuk problemlere
    sebep olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgrsrgn

Evet yaklasik 7 aybu isi yaptim.Gunu kurtarmak icin cok guzelbir is ancak bir ailen ve sorumluluklar varsa issiz kalmak buyuk problemlere
    sebep olabilir.

bir sorumluluğum yok,hangi firmada çalıştınız araç başı kaç tl veriyorlardı.
  • Zor bi is bence sırf araba hakkında muhabbet etmeye showroom a giden tanidiklarimiz vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

12-13 aydır işşisim üniversite mezunuyum bütün gün evdeyim tabi arada geziyorum ama herkesin gözünde evde yatıyor gözükmekteyim.Araabalardan da anlarım,doğma büyüme araba sevdalısıyım ve araçlar hakkında oldukça bilgiliyim,sadece araçlar değil genel kültürüm iyidir,herkes telefon alacağında bile bana danışıp alır.Tanıdığın pejo bayisi var,istediği bölümde çalışşın demiş,servis hasar danışmanı,,satış danışmanı,ofis işlemleri,satış danışmanlığıyla uğraşılır mı ? insan ilişkilerim iyi araç hakkında bilgim var araştırmacıyım bilmediklerimi de kısa sürede öğrenirim.sizce satış danışmanı olmalı mıyım?ilk girişte maaş önemli değil yeterki iş olsun diyorum.

üniversite mezunusunuz işsizsiniz. bayi sahibi gelsin istediği bölümde çalışsın dedi? ben 6 yıl otomotiv ve motor okudum. servis danışmanlığına başladığım ilk gün afalladım kaldım. araba sevdasıyla bu işler olsaydı herkes herşeyi olurdu satış danışmanı denen adam için genel kültürün çok bariz bir önemi yoktur. sana geçen sene altın palmiyeyi kim aldı diye sormayacaklar. gelen müşteri öyle bir soru sorar ki sen bi sorup danışayım diyene kadar adamı showroom un kapısından çıkarken görürsün. bol şanslar...

adam plaza sahibi isterse direk müdür yapar,patronun dediği olur.genel kültür derken palmiyesi cevizi fındığı entel dantel işleri bilmem,profesyonel dağ bisikletim var daha bisikletçi kapısından girmedi ellerimle tamir ederim bilmediğimi araştırır yaparım ,4 yaşında almanyadan gelen nikko arabalarımı tornavidayla söker içinde ne var diye bakardım bakmamın nedeni ''merak'' merak güzel birşeydir insanı bilgi sahibi yapar,sorulan her soruyada cevap bulunur araştırmacı birisiyim ,isteyen herkes istediğini olur kimseyi küçük görmemek gerek.daha önce satış işlerinde bulundum ve müşteriler müdürüme özel olarak benim için teşekkür ederlerdi.

benim kimseyi küçük görmek gibi bir düşüncem yada davranışım yok. benim yazdığımdan çıkardığınız sonuç bu ise işe girmeden önce okuduğunuzu anlama kursu varsa önce oraya bir gidin. plaza sahibi tabiki istediğini yapar ama sizi müdür yaparsa bir hafta sonra bayinin kapısına kilit vurmayı göze almış demektir. genel kültürüm iyi dediniz. lütfen genel kültürden ne anladığınızı bizimle paylaşır mısınız? size göre genel kültür bisiklet tamir etmek ise herhalde tartışmaya bile gerek yok. her konuda bilgi sahibi olabilirsiniz ama bu o işi yapabileceğiniz anlamına gelmez. o zaman futbolu çok seven anlayan yoldan geçen herkes teknik direktör olabilir. yani size göre minik takımda yıldız takımda paf takımda futbol oynayan biriyle mahalle arasında top sektiren adam futbol olarak aynı seviyede bende zamanında pantalon gömlek sattım. 50 bin liralık araba o kadar kolay maalesef satılamıyor siz 4 yaşında oyuncak araba sökersiniz ben 10 yaşında "gerçek" kamyon motoru sökerim. 18 yaşında "gerçek" otomobil motorunu tek başıma söker toplarım. siz kendinizi yeterli görüyorsanız isterseniz müdür olun isterseniz servis danışmanı bu benim sorunum değil sizi işe alan kişi düşünsün gerisini. kolay gelsin

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başla hemen başla.Bir yerlerden başlamak lazım nasılsa.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne okudunuz bilmiyorum hocam ama okuduğunuz alanla ilgili.meslek sahibi olabileceğinize dair umudunuz yoksa hemen başlayın derim. Ama yukarıda tecrübeli bir arkadaş anlatmış süreklilik arz eden bir meslek değil. 8-10 yıl çalıştınız diyelim sonra çıkardılar ne yapacaksınız? Bence başlayın ama alanınızla ilgili ve süreklilik barındıran bir iş aramaya da devam edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Ne okudunuz bilmiyorum hocam ama okuduğunuz alanla ilgili.meslek sahibi olabileceğinize dair umudunuz yoksa hemen başlayın derim. Ama yukarıda tecrübeli bir arkadaş anlatmış süreklilik arz eden bir meslek değil. 8-10 yıl çalıştınız diyelim sonra çıkardılar ne yapacaksınız? Bence başlayın ama alanınızla ilgili ve süreklilik barındıran bir iş aramaya da devam edin.

kendi okuduğum bölümde satış alanında emlak sektörüyle alakalı,max 1-2 yıl çalışıp para toplayıp kendi alanıma dönme gibi bir planım var ama şuan ne iş olursa olsun diyorum bir yerden girmek gerek 3-4 aya arabamı bile alırım.
  • arabasevdası A kullanıcısına yanıt
    hangi bölüm hangi üni okudunuz ve ilk giriş maaşları nasıl hocam lise mezunu alıyorlarmı yada herhangi bir lisans mezunu
  • Valla gençler o is olmadı mağaza mudurlugu yapıyorum

• IOS 9.0'la beraber cihaz mükemmel oldu. Multitasking gerçekten yağ gibi akıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.