Şimdi Ara

Araç perte çıktığında kasko bana ne kadar öder? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
27.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Diyelimki bir aracınız var. Piyasa değeri 8900 TL. Sigortacılar birliğinin belirlediği kasgo değer listesi vardır. Burda aracınızın ortalama fiyatını alabilirsiniz. Diyelimki 8900 TL bedelle aracınıza kasko yaptırdınız. Yani aracınız ortalama piyasa değerinde bir araç.
    Eğer araç çalındıysa kasko şirketi o ayın belirlenen aracınızın değerini öder.
    Eğer aracınızla kaza yaptıysanız ve araç perte çıktıysa problemler başlıyor. Şöyleki kasko şirketi aslında yine perte çıkan arabayı alıp size 8900 TL ödemesi gerekiyor ama her şirket arabayı almıyor. Pert olan aracınıza bir hurda değeri biçiyor. Mesela 500 TL olsun hurda değeri. Size diyorki 8400 TL sana ödeyelim sen de aracını hurda olarak sat. Haaaaa durum gerçekten böyleyse problem yok ama bazen kasko şirketleri hurda değerini daha fazla göstererek size daha az ödeme yapmayı teklif ediyor. Yani size 8000 TL ödiyim davayı kapatalım diyor. Siz de mahkeme falan filan uğraşmak yerine biraz daha az parayı kabul etmek zorunda kalıyorsunuz zira kasko şirketlerinin vampir avukatları malesef bu işten para kaznıyor.




  • Tüm DH dostalrına merhaba,

    Belki biçoğunuz biliyorsunuz ben bir sigorta acentesiyim. Ve konuya dahil olmak istedim. Özellikle açıklığa kavuşturlması gereken nokta şudur: Kasko yıllık yapılır. Ve risk 365 gün içinde herhangi bir günde olabilir. İlk veya son gün de dahildir buna. TSRŞB nin belirlemiş olduğu ve hem noterlerde araç satışına hem de sigortalarda aracın kasko bedeli ni tayin etmeye yarayan ikinci el fiyat listeleri kullanılır. Bu listede ki bedeller gerçek piyasa ile örtüşük olsa da bazı modellerde zaman zaman farklılıklar yaşanmaktadır. Alıcı ve satıcının özel durumlarından kaynaklanan farklı fiyatlar olabilmektedir. Örneğin dün gelen bir kasko talebinde, müşterimiz 2006 model SMART 1,5 dci fourfour pulse(68 hp), aracını 18,500 TL ye almasına rağmen, kasko bedeli 31,500 görünmekte.

    Şimdi sizlere bir modelin 2008 yılında ay ay değişen kasko bedellerini yazacağım. Örneğin en çok tutulan ve satılan model olan 2005 model clio symbol dci expressşon modelini baz alalım.

    Ocak 2008 18,800
    Şubat2008 18,900
    Mart2008 18,400
    Nisan2008 18,050
    Mayıs2008 17,700
    haziran2008 17,700
    .
    .
    ..
    .
    Aralık2008 15,950

    Görüldüğü üzere yıl için de araçların kasko değerleri değişmektedir. Ocak 2008 de aracını kasko yapmış birisi aralık 2008 de pertlik kaza yaptığında işlem aralık 2008 fiyatından yapılacaktır. Kaza yı ocak 2008 de de yapabilirdi. O zaman ocak 2008 değeri baz alınacaktı. İnsanların en büyük itirazı burada ortaya çıkmaktadır. Ama bir değeri, kaybedildiği andaki değeri ile yerine koyma işlemidir. Tabii piyasa ya göre ilk satırlarımda da yazdığım gibi bazen fiyatlar müşterilerin lehine veya alehine farklılık gösterebilmektedir.

    Bu durumda, özellikle işini iyi yapan sigorta şirketlerini değişik benzeetmelerle suçlamak pek doğru değil. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de iyiler ve kötüler vardır.
    Şunu unutmayalım ki, tüketici de herzaman haklı değildir. Özellikle de sigorta gibi şirketlerin fazlası ile kandırıldığı bu dönemde. Her etkiye karşı bir tepki mutlaka doğar. Bazen haklı müşterilere karşı da hatalar yapılabilmektedir. Bu da tamamen şirketin yoğurdu da üfleyerek yeme çabasından doğmaktadır.
    Sigorta şirketleri, ticari kuruluşlardır ve memnun müşterinin daha çok memnun müşteriler yaratacağını çok iyi bilirler.

    saygılarımla,

    www.limonsigorta.com




  • Merhaba aynı durum şuan benim başımda pego 306 model aracm pazar sabahı perte çıktı şuan çok tedirgin bir şekilde bekliyorum her kafadan bir ses çıkıyor.. kasko değeri 14.000tl olarak görünüyor kimisi 8-9 anca alırsn diyor kimsi 12 diyor kafam çok karışık beni aydınlatabilirmisinz yani bi fiyat kırması mümkünmü??
  • sayın keagon öncelikle çok geçmiş olsun. eğer bilindik bir şirketten kasko yaptırdıysanız hakkınızı sonuna kadar isteyin, özellikle acentanızı sıkıştırın. sigorta işinde karşı tarafı dolandırmaya çalışılmadığı sürece müşteri her zaman haklıdır. iş bazen biraz çirkef olmaya bakar.
  • öncelikle geçmiş olsun,
    aracınızın model ve kilometresine göre fiyat aratırmasını kendiniz yapın: pejo yekili servislerine, bir kaç da galerilere sorun. ikinci el binici fiyatı öğrenin. Sigorta şirketinin vereceği yaklaşık tutarı öğrenmiş olursunuz.
    Sonuçta sigorta şirketleri de pert ödemesi yaparken aynı araştırmayı yapıp sigortalıya ödeme yaparlar.
    kolay gelsin,
  • piyasa degeri ne ise onu öder.
  • Bu kasko şirketleri araca biçilen fiyat üzerinden kasko yapmıyolar mı?.Peki neden bu biçilen fiyat araç perte çıkınca ödenmiyor.Adamın aracına 20.000 lira bedel biçti ve bu bedel üzerinden kasko fiyatı belirledi.Bu adam 3 ay sonra kaza yaptı kasko firması hesap etti kitap etti adam 17.000 lira ödeme yaptı.Bu adil değil.Ozaman 17.000 ödeme yaptıysa adamın 20.000 üzerinden odediği kasko fiyatında da gereken geri ödemeyi yapsınlar.Başına bu durm gelenlerin yapacağı tehdit şu olsun:
    Siz bana aracıma biçtiğiniz kasko bedelinden düşük ödeme yaparsınız.Ama ben de sizi aklınızın aldığı ve almadığı her yere şikayet eder.Reklam verdiğiniz veya vermediğiniz tüm medya organlarınıa da bu terbiyesizliğinizi yazılı sözlü anlatırım.
    Diyerek tehdir edin.Onlar mahkemeyle tehdit ediyolarlamış ya....
  • teşekkür ederim arkadaşlar..
    yada şöyle bir tehdit yapabiliriz madem sen benim paramı vermiyosun tamir et arabamı kendi özel servisinde kardeşm senin verdin paraya ben bu arabanın aynısını alamam.. (en pahalı servis neresiyse oraya götürüp yaptırırsınız..) 1 deil 3 kaybederler...
    eğer anlaşamazsak böle bir yol denemeyi düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keagon -- 27 Mayıs 2009; 13:34:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.