Şimdi Ara

araç kasko değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç Kasko Değer Listesi Nedir?

    Araç kasko değerleri listesi Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından araçların marka, model ve üretim yılına göre değerlerinin sıralandığı aylık olarak yayınlanan bir listedir.
    Hasar anında aracın rayiç değerinin tesbitin de bazı sigorta şirketleri TSB tarafından açıklanan kasko değer listesini referans olarak alır.
    Fabrika orijinal çıkışlı aksesuarlara ek olarak sonradan araca monte edilen lpg, dvd oynatıcı, navigasyon, özel ses sitemleri gibi aksesuarların bedelleri teklif ve poliçe aşamasında ayrıca belirtilmelidir.
    Araç kasko değer listesinde son 15 yıllık araçların değerleri yer alır.
    Araç kasko değer listesindeki bedeller, ayrıca motorlu taşıtlar vergisi için de baz oluşturur

    Araç kasko değer listesi araçların kasko sigortası hesaplamasında baz alınacak olan değerin belirlenmesinde kullanılır. Ayrıca Motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri sırasında da kasko araç değer listesindeki araç kasko değerleri baz alınır.

    Araç kasko değer listesi, onbeş yaşına kadar ki motorlu kara taşıtları için hazırlanmış olup, daha eski model ve tiplere ait motorlu taşıtların sigorta bedelleri sigortalı ile sigorta şirketi arasında mutabık kalınarak tespit edilmektedir.


    AYRICA size ÜCRETSİZ KASKO SORGULAMASI YAPABİLECEĞİNİZ bir site tavsiye ediyorum. http://kaskodegersorgulama.blogspot.com

    Aracınızın kasko sorgulaması yaparken araç ruhsatını yanınızda bulundurmanız faydalı olur.

    Kaynak :http://kaskodegersorgulama.blogspot.com


    2013 yılı güncel kasko değer listesini görmek Türkiye Sigorta Birliğinin resmi sitesi olan; http://www.tsb.org.tr/sayfa/kasko-deger-listesi sitesini ziyaret edebilirsiniz.







  • bu sitelerden hiç bi halt çıkmıyo
    veya ben kullanmasını bilmiyorum
  • araç bilgileriniz tam girmeniz gerekiyor.....
  • kasko tavan yapmış
  • kasko değeri sorgulamak gerçekten sinir bozucu upuzun listelerden arabanı bulman gerekiyor. Siz de bu durumdan şikayetçiyseniz bir de bunu deneyim derim. Çok daha pratik bir şekilde aracınızın kasko degerini öğrenebilirsiniz.

    www.otoendeks.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.