Şimdi Ara

Araç ile Almanya’ya gitmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
14.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstadlar verdiğiniz bilgiler çok değerli gerçekten herkese ayrı ayrı teşeklürler. @cleanton hocam size ayrıca bir şey danışmak istiyorum. Benim de durumum eşim ve 2 çocuğumla gezerek Nümberg şehrinin yakınına ulaşmak. Ve ayrıca gönlümden Bosna da geçiyor. Böyle bir rota çok uzun ve zorlayıcı olır mu ? Eğer olabilirse bosna hersek de eklenirse nasıl bir rota önerirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bosna zaten yolunuzun üstü, Sırbistandan Bosnaya geçersiniz, daha sonra devam edersiniz.

Rota şöyle olabilir:

Bulgaristan, Sırbistan (Belgrad yakınında bir gece konaklayın), Bosna, Hırvatistan, Sırbistan, Avusturya(bir şehirde bir gece konaklayın), Nürnberg.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar araç ile 2yetişkin 2 çocuk(10yaş -5 yaş) Almanya ya gidiş maliyetimiz yaklaşık ne kadara mal olur karar vermek için kabaca tahmini fiyat yeterli. Uçak mı araç la mı gitmek mantıklı. Almanya da akraba ziyareti 10-15 gün geze geze gidip dönmek planımız. Tecrübeli arkadaşlardan Değerli yorumlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Viamichelin web sitesinde rotanızı yazarak benzin ve otoban ücretlerini görebilirsiniz. Almanyada gideceğiniz şehire göre kaç gece otelde konaklamanız gerekeceğini hesaplayıp otel ve yemek masraflarını üstüne ekleyerek yaklaşık maliyetinizi bulursunuz. Almanya'da Köln'e gitmekle Münih'e gitmenin arasında bir gece fark var. Köln'e gidecekseniz bir gece daha fazla otelde konaklamanız gerekir. Maliyetinizi hesap etmeniz açısından hangi şehire gideceğiniz önemli.

---

*TEKİRDAĞ → KARLSRUHE | 3 GÜN PLAN*

*1. GÜN: Tekirdağ → Niş*
    05:00 Çıkış → Kapıkule + Kalotina Sınır → 635 km ∼8 saat
    *Konaklama*: Hotel Nais, Niş - Havuzlu, otoban dibi ∼60€

*2. GÜN: Niş → Ljubljana*
    05:00 Çıkış → Röszke Sınır 09:00 → Budapeşte mola → 900 km ∼11 saat
    *Konaklama*: M Hotel, Ljubljana - Otoban çıkışı ∼80€

*3. GÜN: Ljubljana → Karlsruhe*
    06:00 Çıkış → Avusturya → Almanya → 650 km ∼8.5 saat
    *Varış*: 15:00 Karlsruhe

Sizce uygun mudur?
    Şimdi den teşekkür ederim.

Tavsiyem şöyle bir rota olur:

Tekirdağ - Belgrad (Otoban kenarında Hotel Hedonic var. Bookingcom üzerinden o otelde yer ayırtın. Güvenli otoparkı var. Karşısında IKEA ve bir AVM var, akşam yemeğinizi orada yersiniz. Otel iyi bir otel)

Sonraki gün:

Belgrad - Villach

Villach'a giderseniz Hotel Educare'yi tavsiye ederim. Güvenli Park ve restoran var.

Sonrasında Karlsruhe ye devam edersiniz.

Bu rota benim sık sık tek başıma yaptığım bir rotadır.

(Budapeşte Macaristanda. Macaristana girmeyin, gereksiz yolunuz uzar.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 13 Haziran 2026; 14:10:8 >

Tekirdağ - Bulgaristan - Sırbistan - Hırvatistan - Slovenya- Avusturya - Almanya

Zaten Hırvatistan'dan itibaren Schengen bölgesine giriyorsunuz bir daha sınır kontrolü olmuyor.

Yer ayırmak için erken sanırım. Temmuzun ilk haftası falan olacak yolculuk.
    Bir de internet meselesini nasıl çözelim sizce.

Yerlerinizi ayırtın derim. Yaz sezonu olduğu için otellere önceden rezervasyon yapmak iyi olur. Özellikle Belgrad'daki otel otoban kenarında olduğu için Türkler tarafından çok kullanılıyor. Temmuza az kaldı. Hatta dönüş rezervasyonlarınızı da yapın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 13 Haziran 2026; 16:24:0 >

• Ben köpekle seyahat ettiğim için her otelde kalamıyorum. Avusturya'da Villach'da önerdiğim Educare otelin fiyatı biraz yüksek. Villach'dan Salzburg yönüne ilerde daha uygun fiyatlı oteller bulursunuz.

Şimdi kontrol ettim Belgrad Hedonic Otel'den Salzburg şehri Google Haritalarda 898 km veriyor. Çok rahat gidilebilecek bir mesafe. Salzburg'da kalın derim. Salzburg çok güzel küçük bir şehir. Çocuklarınız eminim çok severler. Gece merkezde yürüyüş yaparsınız hoşlarına gider. Mozart'ın evini görürsünüz. Salzburg (Salz tuz demek, burg da şehir demek; tuz dükkanlarından tuz alabilirsiniz, envai çeşit tuz var)

Ülkelerden geçerken çoğunun otoban ücretleri var. Vignette diyorlar.

Bulgaristandan geçerken günlük vignette alırsınız.  Önceden alın derim.

https://www.bgtoll.bg/en/toll-en

Sırbistan, gişelerde ödeniyor. Kart ile ödenebiliyor.

Hırvatistan, gişelerde ödeniyor. Kart ile ödenebiliyor.

Slovenya internetten vignette alabilirsiniz(benzin istasyonlarında da alabilirsiniz). Gidiş dönüş için beraber ya da ayrı ayrı alabilirsiniz. Aylık alırsanız dönüşü de kapsar.

https://evinjeta.dars.si/selfcare/en

Avusturya, vignette almalısınız. En az galiba 10 günlük alınıyor. Gidiş dönüşü süresini hesap edip dönüş için de alabilirsiniz. Benzin istasyonlarından alabilirsiniz. Avusturyaya girer girmez ilk benzin istasyonundan alabilirsiniz. Arabanın camına yapıştıracaksınız. İnternetten de alabilirsiniz ama internetten almayın. Sahte web siteleri ile karşılaştım.

Otoban vignettelerini almamazlık yapmayın ceza yazarlar.

• Şimdi aklıma geldi Almanya'da gideceğiniz şehirde araba için yeşil kart istenip istenmediğini kontrol edin. Yeşil kart isteniyorsa şehirdeki en yakın TÜV istayonuna gidip yeşil kart alın yoksa ceza keserler.

The Emissions "Green" Sticker (Umweltplakette)

Aşağıdaki linkdeki adreslerden de alabilirsiniz.

Green Sticker Germany:

https://autowerkstatt.atu.de

Kısa bir işlem yol üstünde bir istasyon bulup hemen alabilirsiniz.

Bu güzergah hakkında görüşlerini de almak isterim.
    Benim için önemli olan yolun güvenliği, karışık olmaması( çok kez navigasyon yüzünden hataya düştüm) yolun genişliği ve güzelliği...

Çoğunlukla İtalya'ya gittiğim için Macaristan rotasını hiç kullanmadım. İki rotada olur. Güvenlik ve karışıklık olarak fark olmaz. Navigasyon zaman zaman yanıltıyor kurtuluş yok.

Bir de halen sim kartı nasıl çözeceğiz anlayamadım. Bulgar sınırından falan hat alsak heryerde çeker mi. Yada almanyaya kadar idare edip almanyada yeni bir hat mı alsak vs...

Harcamaları ne ile yapalım sorusunu tam anlamadım, kredi kartı veya nakit yapın.

Sırbistan'da hep kredi kartı kullanırım. Sırp parası almam.

Diğer yerler zaten hep Euro.

Kredi kartınızı yurt dışı harcamaya açın, Euro harcamaları Euro ödeyecek şekilde ayar yaptırın.(TL olarak ödemeyin)

Telefonunuzda e-sim özelliği varsa Holafly'dan e-sim alın. E-sim özelliği yoksa bir önerim olamayacak. Kısa süre kalacağınız için SIM kartı almanıza "bence" gerek yok. WiFi ile bağlanırsınız. Çoğu yerde WiFi var.

Google haritaları offline indirerek kullanabilirsiniz. Türkiyedeyken rotanıza ait Google haritaları offline kullanmak üzere telefonunuza indirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 15 Haziran 2026; 20:26:20 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.