Şimdi Ara

Arabistanda yaşıyorum. Soruları alayım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yere dökülen zemzemleri ne yapıyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arap değilim ama ne çok arap düşmanı var. Pis filan diyorsunuz ama hepsi için geçerli değil, insanları aşşağlamayın.

• Bu tarz bir konu daha vardı, kapandı mı ne oldu, amaç Arapları oradan da İslamı kötülemek olan bir yalan konusuydu

Araplara gelince,

Seadet-i Ebediyye kitabında diyor ki:
    (Bugün, Arabistan’da, Mekke-i mükerreme ve Medine-i münevverede bulunanlar, asırlar boyunca, Afrika’dan, Asya’dan ve diğer yerlerden gelip yerleşen yabancıların soyundandır. Sultan ikinci Abdülhamid hanın amirallerinden Eyyub Sabri paşa, beş ciltlik Türkçe (Mirat-ül-Haremeyn) kitabında, koca Mekke şehrinde, iki Arap evinin kalmış olduğunu yazmaktadır. Bugün ise hiç yoktur.)

(Allahü teâlâ, insanlar içinden seçtiklerini Arabistan’da yerleştirdi. Bu seçilmişlerden de, beni seçti. O halde, Arabistan’da bana bağlı olan Müslümanları seven, benim için sever. Onlara düşmanlık eden, bana düşmanlık etmiş olur.)[Taberani]

(Şu üç sebepten dolayı Arabı sevin: Ben Arabım. Kur’an Arapçadır ve Cennet ehlinin lisanı da Arapçadır.) [Taberani, Hâkim, İbni Asakir, Abdürrazzak]

(Fakirleri sevin ve onlarla oturup kalkın. Müslüman Arabı da kalbden sevin.) [Hâkim]

(Arabı ve onların bekasını da sevin. Çünkü onların bekası İslam’da nurdur. Son bulmaları ise İslam’da zulmettir.) [Ebuşşeyh]

(Ebu Bekri ve Ömer’i sevmek sünnet, buğz etmek küfürdür. Ensarı sevmek imandandır, buğz etmek küfürdür. Müslüman Arabı sevmek de imandandır, buğz etmek küfürdür.) [İ.Neccâr]

(Arabı sevmek iman alameti, buğz ise münafıklık alametidir.)[Hâkim, Beyheki, Dare Kutni]

(Kureyş’i sevin. Çünkü Allahü teâlâ, onları sevenleri sever.)[Taberani]

(Arab, yeryüzünde Allahü teâlânın nurudur. Onların yok olması zulmettir. Onlar yok olunca, nur gider, zulmet gelir.) [Hâkim]

(Dört kabilesi hariç, Arabın hepsi İbrahim oğlu İsmail evladıdır.)[İ.Asakir]

(İnsanların iyisi Arap, Arabın iyisi Kureyş, Kureyş’in iyisi Beni Haşim’dir. Acemin iyisi Fars, Sudanlının iyisi Nube, malın hayırlısı mehirdir.) [Deylemi]

(Ehli beytimin, Ensarın ve Arabın hakkını tanımayan, ya münafık, veya veledi zina, yahut haram karışmıştır.) [Beyheki, İ.Adiy, El Baverdi]

(Arabın helak olması kıyamet alametidir.) [Tirmizi, Taberani]

(Bana buğz eden dinden ayrılır. Müslüman Araba buğz eden bana buğz etmiş olur.) [Tirmizi, Taberani, İ.Ahmed, Beyheki, Ebu Ya’la, Hâkim]

Kaynak:dinimizislam.com

• arapça biliyormusun?
    Ayrıca: biz onları arkamızdan vurdular diye biliyoruz fakat onlar da bizi onların arkasından vurdu biliyorlar oyun güzel hazırlanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poorman -- 9 Temmuz 2015; 2:15:28 >
  • orda en cok ne marka arabalar var trafikte

• Oğuz ordada motora biniyormusun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karı kız ortamı nası

• SS yarın eklerim.
    Arapça günlük sık kulanılan cümle ve kelimeleri biliyorum.
    Ne yazıkki burada motor hayatım yok. Dinlenmeye anca vakit ayırabiliyorum.
    Profilim açık. Yaş yazıyor.
    Arap yarımadasında en çok toyota var. Ardından hyundai,gmc gelir sanırım.

Arabistanda yaşamadan kimse atıp tutmasın. Buranın yaşanılacak bir yanı yok. Arap özentisi olmanında manası yok.
    konuyu din, siyasete çekmeyin...
    Ülkenizin değerini bilin !
     Arabistanda yaşıyorum. Soruları alayım.

• Yere Düşen Arapları ne yapıyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızlar nasıl? Var mı öyle disko ortamları falan? Ayrıca oradan gelirken elektronik eşya getirmede falan sıkıntı oluyor mu? Bilgisayar parçaları falan?
  • Bu arada kabe yanındaki osmanlı kalesini yıktılar ve kabedeki osmanlı sütunlarını yok ettiler bu.. neyse...

• kız tavlamak kolay mı ?
  • Üst düzey laptop - dslr- 3 telefon -4 kartın sigar geçirdim bir sıkıntı olmadı.

Ulan ne diakoau karı kızı doğru düzgün oturulacak mekan yok mekkede. Biz yemek içnyer bulamıyoruz.
    Diğer şehirler hariç.
    Karı kız olayı yok. Tabi istedikten sonra.....

Alkol yasak. Sigara satışı harem sınırlarında yasak. Ezan vakitlerinde sokakta olmak bile sakat

Parayı bastırınca uyuşturucuda, alkolde, kadında hepsi ayağınıza geliyor. Yasakların olduğu yerde daha çok ilgi çeker bazı şeyler.

• GTX970'ler ne kadar orada
  • http://saudi.souq.com/sa-en/msi-gtx-970-gaming-4gb-ddr5-graphics-card-7618791/i/

1100tele

• Pek bir fark yokmuş ya 200 küsür tlcik.
  • Eger muslumansaniz zaten her insani sevmelisiniz arap turk hristiyan yahudi diye ayiramazsiniz irkina gore degil iyi veya kotu olmasına gore muamele görmeli insan

• Orada ne işi yapıyorsunda sana 4 bin dolar veriyorlar

• Bana ordan pc hediye etmek ister misin zengin yakışıklı ;)))) Üniversiteye başlıyorum ;))) al bana bi pc ;))))

• Hocam türk inşaat mühendisleri orada ne kadar alıyor. Birde bir proje ne kadar sürüyor?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.