Şimdi Ara

Arabaya Bir Şey Olmuş mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yolda bir tümseğe çok hızlı girdim, bayağı zıpladık arabada; bugün bir konuda arabanın altını çarpması sonucu karterin delindiğini söyleyen arkadaş aklıma geldi içime bir kurt düştü. araba altını vurmadı, hiçbir uyarı ışığı veya bilgi mesajı yazmadı ancak içimde bir sıkıntı var bir şey olmuş mudur, arabaya ne gibi zararlar vermiştir ve şimdi yapmam gereken nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b437 -- 19 Ağustos 2013; 3:53:54 >

• Usta vs değilim. Acemilik zamanında ya da bilmediğim sokaklarda defalarca benzer olay yaşadım. Bence en önemlisi araç. Eski aracım audi a3 tü. Hiç sıkıntı olmadı. Defalarca aracın altı sürttü. Bence bir şey olmuyor. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 8 yıl 160 bin km corolla kullandım. Yeri geldi istemeden tümsekten dediğiniz gibi geçtim. corollalar malum alçak. Yeri geldi yetersiz levha sonucu çukur refuje girdim. Ama inanın birşey olmuyor çok sağlam vurmadıkça. İçiniz rahat olsun birşey olmaz kolay kolay. Hele altını vurmamışsınız bile.
  • Puntonun altindaki direksiyon milini mi ne nerede tumsek gorse srtuyo

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Ben 8 yıl 160 bin km corolla kullandım. Yeri geldi istemeden tümsekten dediğiniz gibi geçtim. corollalar malum alçak. Yeri geldi yetersiz levha sonucu çukur refuje girdim. Ama inanın birşey olmuyor çok sağlam vurmadıkça. İçiniz rahat olsun birşey olmaz kolay kolay. Hele altını vurmamışsınız bile.

hocam sağ olun içimi rahatlattınız, o kadar kafaya taktım ki uyuyamıyorum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

quote:

Ben 8 yıl 160 bin km corolla kullandım. Yeri geldi istemeden tümsekten dediğiniz gibi geçtim. corollalar malum alçak. Yeri geldi yetersiz levha sonucu çukur refuje girdim. Ama inanın birşey olmuyor çok sağlam vurmadıkça. İçiniz rahat olsun birşey olmaz kolay kolay. Hele altını vurmamışsınız bile.

Emin olun öyle. Tümsekte vursanız bile şase ya da egzos sürtme sesini duyarsınız. Şaseye sürtme ile birşey olmaz. Egzos en fazla hafif yamulur oda susturucu kısmı. Karter falan arazide taşa falan vurunca delinir. Sivri bir şey olması lazım delmesi için.

Bu arada içiniz rahat etmesi adına sabah aracın altına bakın yağ damlatma falan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 19 Ağustos 2013; 4:11:47 >

• 2009 Chevrolet Aveo HB aracım ile geniş ve yüksek bir tümsekten 110 km hız ile geçtim. Aracın 4 teker havaya kalktı içindeki hersey darmaduman oldu (cama yapışık ogs düştü koltuktakiler düştü v.s)

Sonuc : hic bir sorun yok 3 senedir :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

aracı yeni aldınız heralde altını sürtmekten bile uyuyamıyorsanız artık

• quote:

quote:

quote:

Emin olun öyle. Tümsekte vursanız bile şase ya da egzos sürtme sesini duyarsınız. Şaseye sürtme ile birşey olmaz. Egzos en fazla hafif yamulur oda susturucu kısmı. Karter falan arazide taşa falan vurunca delinir. Sivri bir şey olması lazım delmesi için.

Bu arada içiniz rahat etmesi adına sabah aracın altına bakın yağ damlatma falan var mı

sağ olun hocam, rahat uyuyabileceğim yalnız eğimli bir yere park ettim, yağ damlatsa da belli olur mu acaba? sabaha kadar tamamı boşalmış olur herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

2009 Chevrolet Aveo HB aracım ile geniş ve yüksek bir tümsekten 110 km hız ile geçtim. Aracın 4 teker havaya kalktı içindeki hersey darmaduman oldu (cama yapışık ogs düştü koltuktakiler düştü v.s)

Sonuc : hic bir sorun yok 3 senedir :)

hocam bizim de 4 teker yerden kesilmiştir herhalde, arkadakiler kafasını vurdu falan. bezermiş aslında yaşadığımız olay ama ben 50-60 gibi bir hızla girdim
    quote:

Orijinalden alıntı: tassa

aracı yeni aldınız heralde altını sürtmekten bile uyuyamıyorsanız artık

hocam yoğun şekilde kullanmaya başlayalı kısa bir süre oldu, daha öncesinde sadece annemi markete falan götürüyordum o yüzden böyle şeylerle yeni yeni karşılaşıyorum. bir de araç benim değil, bana araba alma arifesindeyiz o yüzden hem daha ilk bu tarz olayın olmasının verdiği heyecan hem de bir şey olursa babamın araba alma işini yavaşlatma korkusu var

• b437 kullanıcısına yanıt
    böyle şeylere alışman lazım araba alınca daha altını çok sürtersin setleri farketmeden üstünden uçarak geçersin felan normaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

böyle şeylere alışman lazım araba alınca daha altını çok sürtersin setleri farketmeden üstünden uçarak geçersin felan normaldir

öyle hocam, her yaşadığım şeyi kafaya takıyorum sonra alışmam lazım diyorum da ilk anda çok fazla kafama takıyorum maalesef
  • Sikinti olmaz

• Evet, simdi herkes arabasini ve girdigi cukurlari yazsin.

• bende yeni aldığım arabam ile 90 km ile bayağı yüksek bir tümsekten geçtim, (levha filan koymamışlar dümdüzde yoldu) 4 tekerde havalandı yere de sert bir iniş yaptım.İçime kurt düştü yeni araba sonuçta... 2000 km sonra bakıma götürdüm arabamı hiçbirşey çıkmadı... Gayet sağlam arabam şu anda
  • aynen dewam birdaki sefere daha hızlı zıplayın:;)
  • Karter delinse zaten yağ kaçırır. Aracın altına iyice bakın. Yağ kaçırmıyorsa sıkıntı yoktur bence.
  • Bende acemlik döneminde çok zıplatmıştım, hep gelip buralara ya da çevremdekilere sorardım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 19 Ağustos 2013; 9:59:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio1 ile 70-80 km hizla oyle bir cukura dustumki araba havalandi ama hicbirsey olmadi.

Dun Hyundai H100 ile bi tumsekten gectim arabanin arkasi zipladi.

Albea ile garaja girerken bi kisim var hep alti surtuyo hicbisey olmadi yillardir.

Bi kere Arkadasim arabasini kaldirima carpti o zaman karter delinmisti.

Diyecegim hicbisey olmaz bak yag damlatmasi falan yoksa devam et.

• Herkese tesekkurler, cok rahatlattiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.