Şimdi Ara

arabasını eleştirebilen mert arkadaşlar aranıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.028
Cevap
25
Favori
125.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım Mitsubishi COLT 1.5 did (2008)

1- Araç yol sesini içeriye alıyor.
    2- Arka koltuktan inceden bir gıcırtı başladı.
    3- Virajlara yüksek hızda girildiğinde araç güven vermiyor.

Aracımda aklıma gelen olumsuzluklar sadece bunlar, geri kalan herşeyden fazlasıyla memnunum ve bu memnuniyetimin yanında 3 olumsuzluk pekte gözüme gözükmüyor.

Hayırlı akşamlar ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

Selamlar,

Aracımda aklıma gelen olumsuzluklar sadece bunlar, geri kalan herşeyden fazlasıyla memnunum ve bu memnuniyetimin yanında 3 olumsuzluk pekte gözüme gözükmüyor.

Hayırlı akşamlar ..

fantastic light arkadaşım. yüksek hızdan kastının takım forumundada yazdığın gibi 120-130 km olduüğunu da yazsaydın keşke:) şimdi arkadaşlar 40-50 km zannedecekler yüksek hızdan kastı

hayırlı günler.
  • 2001 renault kangoo...

hangi birini sayayım bilmiyorumki...

[1,4 tüplü az yakıyo, ruhsat hususi şehir içinde sorun çıkarmıyo, yerden yüksek altı değmiyo traktör gibi(buda iyi bir özellik değil ama malum türkiye yolları)]

bu üçü haricinde bütün yönlerinden şikayetçiyim...

diğer arabalara saydığınız olumsuzlukların hemen hepsi hatta fazlası benim arabada var...
  • 2005 model 1.5 dci65hp clio symbol authentique + güvenlik paketi + klima paketi + polen filtresi vs...

ilk etapta + yönlerini yazayım
    -yakıtta gerçekten çok ama çok cimri
    -yedek parçası falan öğrenci bütçesine göre gayet uygun
    -bagajı benim çok hoşuma gidiyor hatta bir arkadaşımın 4 kişilik bir aile rahatlıkla barınabilir sözü abartı kaçsa da bi nevi genişliğini anlatmaya yetiyor
    -memlekete gittiğim zaman yol tutuşunu karadenizin sert virajlı ve bozukj yollarında eniştemle sınırlarını zorlayarak test ettik(eniştem honda civic kullanıcısı) gerçekten maşallahı var arabanın yol tutuşu sınıfndakilerle kıyaslarsak iyi(hyundai accent(era değil) kıyasladık gayet başarılıydı)
    -ve benim en çok sevdiğim özelliklerinden biri ise arabamın hızlanmasına göre teyp algılıyor ve müziğin sesini yükseltip düşürüyor

şimdi de - yönleri
    -65 beygir yetersiz kalmasa da pek tatmin etmiyor beni bunu chiptuningle çözebilme ihtimalimiz varmış güzel haber
    -daha çok aile için tasarlandığı için modifiye etmek falan zor oluyor ama güzel modifiye edilenleri de var
    -ön koltukları iyi de arka koltukları gerçekten çok rahatsız özellikle baş dayanaklarının olmaması bariz hissettiriyor
    -yol sesini içeri almıyor diyemem ama arka tarafta bu daha bariz bi şekilde belli oluyor yine de traktör gibi de değil kendi sınıfındakilerden aşağı kalır yanı yok
    -lastik sesini kaliteli lastik kullanarak çözümledim ayrıca nitrojen falan da bastırınca gayet fark etti lastik sesi yok gibi
    -ön kapılarda 2 hoparlör olması yetersizdi ancak biraz para harcayarak kaliteli işçilik ve malzemeyle müziğin zevkini hissedebiliyorsunuz
    -iç malzemesi belki çok çok kaliteli değil ama hiç fena değil(yine de kauçuk kaplatsam nasıl olur diye düşünüyorum konsolu)

şimdilik bunlar aklıma gelenler
    ama yazmadan geçemeyeceğim bi şey

tipi güzel olsa yakıtıyla falan tam öğrenci arabası

• Bu topic bence cok faydalı olmuş, inş. herkes aracındaki sıkıntılarını burda anlatır.
    2008 model passat 1,8 TSI'ın yol tutuşu beni tatmin etmiyo(babam için fazlasıyla yeterli ama). bu konuda ford mondeo gibi olsaydı mesela cok iyi olurdu. Ayrıca yuksek hızlardan cok düşük hızlara düştüğümüzde eger vites düşürmeyi unutmuşsak araba dogal olarak stop edecekmiş gibi oluyo her araba gibi ama nedense turbodan mıdır bilmem ama gürültülü bir stop etme çabası sesi geliyor aynı şeyi 1,9tdi caddy'de de hissetmiştim. bu anlattıgım tabi ki kalkışlarda da geçerli eger debriyaja yeterli kadar basılmazsa. bir de son olarak 160km/h hızdan sonra arabadaki ruzgar gürültü sesi rahatsız edici olmaya başlıyor. ama bunun nedeni de arabada ruzgarın dışında hiç bir sesin(lastik motor vs) olmaması olabilir bilmiyorum.
    bu saydıklarımın dışında cok güzel bir araç maşallah.

herkses iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 19 Ağustos 2008; 11:55:41 >

• 2006 Megane-Makyajlı kasa

Allah'a şükür hiç tıkırtı sorunum yok.Sadece yüksek oturma pozisyonundan,yüksek süspansiyonlardan ve fabrikadan 15-16'' jantlarla çıkmasına kılım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat067

t5 transporter 2.5tdi 130 hp
    sert süspansiyon
    şehir içi yakıtı çok
    içeriye ses alıyor..
    esp yok (aracım 2005 model onun için)

siena 1.6 hl
    yakıt yüksek
    yoltutuşu yetersiz
    yüksek hızlara 200 e yani rahat çıkıyor ama 200 km /h arabası değil
    klima açıkken biraz motorun zorlandığını hissedebiliyorum
    abs yok
    hava yastığı yok

Sienayla 200 yapmak büyük cesaret ben 180i geçmiyorum.Abs olsaydı frenlerin hiç farketmezdi bende var oradan biliyorum.
  • passat'çılar yererimde severimde olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: [dodo]

2008 Grande Punto

*Ön camlarda tek dokunuşla açma kapama fonksiyonu yok.
    *Ön sol görüş ve arka görüş sorunlu.
    *Klima açık olduğunda kalkışlar dikkat istiyor.
    *Yol tutuş zayıf(175 tabandan dolayı sanıyorum)
    *Araba çok alçak bu yüzden daha bugün 300 lira masraf çıkardı.

Ama yinede çok seviyorum arabayı.

Hem tipi güzel hemde çok az yakıyor tam genç işi.

• connect...

içine ses alır(acaip bi şekilde)
    sallar
    muadillerine göre çok yakar
    arka tarafa oturduğun zaman camlar çok küçüktür ve sıkıcı olur...

parası olan caddy alsın derim...
  • Demek ki en mert arkadaslar biz Passatçilarmi$iz, Metecigim...

Passat benim di mi, severim de, doverim de...
    Sharon Stone gibi Sony varken Passat'a Blaupunkt "gömen" zihniyete lanet olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: meke

passat'çılar yererimde severimde olmuş

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

ARABAM 306 SEDAN...
    ÇOK FAZLA YOL SESİ ALIYOR... BU BENİ RAHATSIZ EDİYOR... AMA İSTANBUL ŞEHİRİÇİNDE 58 LT BENZİNLE 610 KM YAPMASI YOL SESİNİ UNUTTURUYOR... ÖNCEKİ ARABAMLA (ROVER620 Sİ) 350-360 KM YAPABİLİYORDUM DA...

roverci aynı arabayı kullanıyoruz senin gibi bi üstatla. 306 konusunda baya konuşmuştuk.. konuyu biraz daha açar mısın yani yol sesi dışında motor sesi seriliği konforu genişliği iraz 306 yı değerlendirir misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkalogy

aracım, astra g elegance otomatik vites.
    eksileri

• korna düğmesi
    • sert süspansiyondan dolayı iç tıkırtılar.
    • sert direksiyon.

diğer herşeyiyle mükemmel.

korna düğmesini anlıyorum basmak sorun yırtılınca problem vvs vs.. fakat sert direksiyonu anlıyamıyorum bi arkdaş daha söz etmiş. kuzenimde var 2000 g kasa cd otomatik vites. direksiyonu daha güzel olamazdı bi arabanın diye düşünüyorum. sertlik neresinde bilmiyorum. acaba araçlarda mı bi sıkıntı var?
  • 88 model audi 80, avrupa kasa.

klima olabilirdi,
    motoru sağlam olabilirdi (dün conta patlatmışım)
    dizel biliyorum ama 20 hp daha fazla olsaydı diyorum,
    egzostan yüzsek devirlerde çok duman çıkarıyor.

artısı rahat araba, az yakıyor, geniş bagaj.

2008 model doblo 1.9 multijet

mükemmel motor 12 saniyede 100 km/h
    altı cam açılır
    az yakıt
    190 km/h hıza çıkabiliyor.

eksileri ise mp3 çalar koymamışlar
    kaportası zayıf,
    arka tarafa yaprak makas olduğu için kamyonetim ben diye bağırıyor

1998 model megane,
    hiç arıza yaptığını görmedim. lastiği bile patlamadı. teybi mp3 çalar olsaymış süper olacakmış. düz yolda sıkıştırırsan 210 görüyor, biraz rampa aşağı olsa utanmasa ibre ters dönecek ama ateşleme kesiyor.
    galiba biraz fazla yakıyor. 2000cc 115 hp. sorunsuz motor.

onun dışında kullandığım araçlar;
    l200, l300, h100, starex(0,45 ytl yakıyor allah korusun akıllara zarar) e200, e190, 5.20, renault express (kapalı kasa kamyonet) tempra, tipo, uno, doğan, kartal, şahin, dukato (kamyon) favorilerimden bir tanesi 2000 model 2500 cc CARAVELLE, ford taunus gts otomatik 2000 motor, opel vectra.

11 yaşımdan beri araba kullanıyorum yani 10 oldu araba kullanmaya başlayalı. işimiz gereği genelde ticari araç kullandık. bu kadar çok araç değiştirmemizin sebebi ise yaptığımız ticarette peşinat yerine otomobil ya da emlak teklif edilmesinden kaynaklanıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

Orjinalden alıntı: turkalogy

aracım, astra g elegance otomatik vites.
    eksileri

• korna düğmesi
    • sert süspansiyondan dolayı iç tıkırtılar.
    • sert direksiyon.

diğer herşeyiyle mükemmel.

korna düğmesini anlıyorum basmak sorun yırtılınca problem vvs vs.. fakat sert direksiyonu anlıyamıyorum bi arkdaş daha söz etmiş. kuzenimde var 2000 g kasa cd otomatik vites. direksiyonu daha güzel olamazdı bi arabanın diye düşünüyorum. sertlik neresinde bilmiyorum. acaba araçlarda mı bi sıkıntı var?

direksuyon sıstemı yuksek hızlarda cok guzel sertlesıyo fakat park edecegız zaman bı megane dıreksıyonu kadar hafıf olamıyo

(megane honda hyundaı kullandım kesınlıkle park ederken bu uc aractan kat kat agır)

• bende ordan yola çıktım zaten. park esnasındaki yumuşaklığından bahsetmek istedim. bana gayet başarılı gelmişti. neyse birazda deneme ler önemli madem denemişsin. doğrudur diyim. saygılar
  • dün sattığım merhum unoyla ilgil eksilerim.

-bu aracın kronik elektrik sorunu var. elektrikle ilgili her an bir arıza verebilir. bir gün farlar yanmaz. bir gün sinyaller çalışmaz. ustaya gidersin abi bu arabalar böyle der.
    -virajlarda çok güvensiz. neredeyse durmak gerekiyor dönmek için.
    -koltukları rahat değil
    -100 den sonra Allaha emanet gidersin
    -lpg çalışsa benzinde sorun olur benzin olsa lpg de sorun olur.
  • 95 c200 dizel war ilk kalkisi yawas
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtnplt

Frenleri zayıf kalıyor, sıkıştırınca ani duruşlarda hemen kızaklıyor

96 corolla sahibiyim bende aynı seyden sikayetciyim
    pek cok corolla kullandım hepsinde frenler zayıf. ( benim aracımdan deil problem sadece )

arac cok hafif bunun getirdigi atiklik haz veriyor ancak ani hareketlerde arac cok savruluyor kayıyor ( 1000 kg )

direksiyon hidroligi 2008 model araclarda bile yok cok rahat o konuda

egzozdan bazen ses geliyor

iceri cok ses alıyor

allah gostermesin buyuk kazam yok ama sanki buyuk bi kazada bana pek saglam degilmis gibi geliyor.

eklemek isterim arac 162000 de 80000 den beri adam akıllı bakım yapılmadı. Hava filtresi ve motor yagından ve buji basından baska degiseni yok hala. Ona ragmen sorunsuz gidiyor. Toyota bu konuda bir adım onde.

• quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

Selamlar,

Hayırlı akşamlar ..

fantastic light arkadaşım. yüksek hızdan kastının takım forumundada yazdığın gibi 120-130 km olduüğunu da yazsaydın keşke:) şimdi arkadaşlar 40-50 km zannedecekler yüksek hızdan kastı

hayırlı günler.

Selam,

Evet yüksek hızda viraja girişlerdeki kastım 120-160 arası hızlardı ..

Not: Viraj derken 40-90 derece arası geniş açılı virajlardan bahsediyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.