Şimdi Ara

Arabam Fazla Yakıyor Diyenler Okusun!!! (CNG sistemi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
43.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CNG DEPO ORTALAMA 13/15 MTKÜP 1 MT KÜP 1,1 LT BENZİN VEYA MAZOTA EŞİTTİR

Arabam Fazla Yakıyor Diyenler Okusun!!! (CNG sistemi)
  • EV VE GARAJ TİPİ CNG DOLUM İSTASYONU EV.GARAJ DA BULUNAN CNG HATTINA BAĞLANIR.

• MONTAJ LANMIS CNG DOLUM İSTASYONU DOLUM ZAMANI 30 VEYA 90 DAKİKA.

• TOYOTA CNG FORKLİF

• BU RESİMLER SİZİ BİRAZDAHA BİLGİLENDİRİR.

• İLK CNG Lİ OTOBÜS DÖMÜŞTÜRÜLMÜŞ. ŞİMDİKİLER FABRİKASYON OLDUĞU İÇİN TASARIM ÖNCEDEN YAPILIP MONTAJLANDIĞI İÇİN CNG DEPOLARI GİZLENMİŞTİR YUKARDAKİ FORKLİF DOLUM SİSTEMİNİN DİŞ ÜNİTESİ VARDIR.

• BİRAZDA TÜRKİYEDEN GÖRÜNTÜLER KOYSANIZ VEDE UYGULAMALARIN BAŞLATILDIĞI YÖNDE HABERLER VERSENİZ SEVİNECEM
    BU İŞ YAYGINLAŞMADIKCA BİZLER GÜVENİP ALAMAYIZ...
    AYRICA YAYGINLAŞTIRAK OLANLARDA BENCE TAKSİ ŞÖFÖRLERİ
  • Ya bana deyin ki yakında bu iş olacak, LPG taktırmayım boşuna güvenli olacağını bilsem tankın , öncü olacam Doğalgazda ama güvenemiyorum
  • cng soruları

1. cng lpg den % kaç tasaruflu
    2. cng araca taktırmak nekadar maliyeti var.
    3. dolum yerlerinin adresleri varmı ankarada nerelerde doldurabilirim
    4. sıralı sistem ile cng sistemi arasındaki teknik farklar nelerdir
    5. sıralı sistem sonradan cng olurmu
    6. ankarada kullananlar varmı yaygınmı?
    7. yaygın olmadan kullanmak doğrumu
    8. servisi kaç yerde var

bu soruların cevaplarını madde madde verirseniz bende taktırabilirim.
  • antiochos ,
    madem bu kadar beklemişsin doğalgaz yap arabanı olsun bitsin.Doldurma cihazları resimde güzel duruyorda bunu kime nasıl bağlatacağımız bir muamma, çünkü belediye bu sistemin bağlanmasına onay vermez , kendimiz de onaysız yaptırırsak kaçak iş yapmış oluruz.O resmi işin kısmı nasıl aşılacak ben onu merak ediyorum asıl.
    Yoksa CNG lpg den hem çok daha ucuz hemde daha çevreci yakıt.

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Ya bana deyin ki yakında bu iş olacak, LPG taktırmayım boşuna güvenli olacağını bilsem tankın , öncü olacam Doğalgazda ama güvenemiyorum
  • sadece birinci sorunuza teknik yönden cevap verebilirim. LPG den en ez 2-3 katı ucuz olur.
    Kabaca nedenleri şöyle;
    CNG 1 m3 = 500000 tl= 0.5 ytl
    LPG 1 lt= 1450000 tl= 1.45 ytl

1m3 doğalgaz (cng) = 1.1 lt dizel (kalori açısından)

yani eğer aracınız 8lt benzin yakarsa aşagı yukarı 8 m3 de gaz tüketir. 8 x 0.5 = 4 YTL , 100 km de yakar.
    5 lt dizel ise 5/1.1 =4.5 m3 CNG yakar ama dizelde bir miktar mutlaka dizel kullanmak gerektiğinden buna da kabaca 5-5.5 m3 CNG tüketir diyebiliriz. 5.5 m3 x 0.5 YTL/m3 =2.75 YTL ,100 km de yakar.

Ehh artık türkiyeyi değil ,dünyayı dolaşırsınız bu fiyatlarla diye düşünüyorum.

önemli not: burada yapılmayan ama mutlaka hesaba katılması gereken bir konu var o da gazı basmak için harcıyacağımız enerjidir.200 bar basınca çıkmak için bayagı elektrik gider diye tahmin ediyorum, eğer vden dolum yaparsanız.Bu hesabı da demalotogaz yapsın artık.ben de merak ediyorum m3 başı elektrik maliyetini

quote:

Orjinalden alıntı: macun

cng soruları

8. servisi kaç yerde var

• bu sistem hakkında teknik verileri verebilir misin.

Nasıl çalışıyor enerji olarak ne kullanıyor

Basınç ile ilgili emniyet katsayıoları ve DIN veya EN standartları nelerdir.

Bir de bağlantı işini siz mi yapacaksınız evlereB

Bununla ilgili teknik yeterlilik durumunuz nedir .

Belgeleriniz nelerdir.

MMO(makina mühendisleri odası) onay almak gerekiyormu ?

quote:

Orjinalden alıntı: demalotogaz

MONTAJ LANMIS CNG DOLUM İSTASYONU DOLUM ZAMANI 30 VEYA 90 DAKİKA.

• 31 Ekim 2006; 11:55:10

--------------------------------------------------------------------------------

cng soruları

8. servisi kaç yerde var

1 EVDEN DOLUM YAPARSANIZ DOĞAN TAKSİ ÖRNEK ALIRSAN KM 0,030-0,040 YAKAR
    2 MALİYETİ ŞU AN EN DÜŞÜK ÇIKARMAK İÇİN PAZARLIK VE ARAŞTIRMAMIZ SÜRÜYOR
    3 TR GENELİNDE ANKARA İST.İZMİRDE VAR POMPA FİYATI DIŞARDA 1.150 YTLEVDE 0.495
    4 DEPO VE TEKNİK ENJEKTÖR SİSTEMİ FARKLI
    5 ANKARA BÜYÜKŞEYİR BELEDİYESİ

6 EMNİYETLİ VE ARAÇ PROJESİ İLE RUHSATA İŞLETEBİLİRSİNİZ.BİZİM ŞU AN İLK KULLANIM
    BİR DOLU DEPO İLE 200 KM YAPTIĞI İÇİN ŞEYİR İÇİ VEYA BU KM CİVARI KULLANIM2008 İTİBARI İLE HER İLDE DOLUM SİSTEMİ KURULACAK.
    7 GEREKLİ DEĞİŞİM OLURSA OLUR

MONTAJI İLLERDE VERECEĞİMİZ YETKİLİ SERVİSLER YAPACAK
    ARAÇ LPG-CNG DÖNÜŞÜM YETKİ BELGESİ
    MAKİNA MÜHENDİSİ SMM
    TSE
    BELGEMİZ MEVCUTTUR

AVRUPA BİRLİĞİ CNG KULLANIYOR DÜNYA

• quote:

Orjinalden alıntı: demalotogaz

TR GENELİNDE ANKARA İST.İZMİRDE VAR POMPA FİYATI DIŞARDA 1.150 YTLEVDE 0.495

peki siz bu evdolum cihazının eve koşulsuz bağlanabileceğinin sertifikasını aldınız mı?
    yani ya belediye izin vermezse,ya mühürlerse ya da illaki ÖTV sini vereceksin diyip şebeke gazını otogaz fiyatından satmaya kalkarsa?bi de o kadar dolumcihazı alıp tüp taktırıp istasyondan LPG fiyatından doğalgaz almak zorunda kalmayalım.
  • Zaten olayın yasal boyutu ile ilgili birtakım sıkıntılar var. Vergi oranları doğal gazda ev/sanayı kullanımı ve moyorlu araç yakıtı kullanımında farklı, Ankara ve İstanbul da var olan (galiba TR de toplam 4) CNG istasyonlarında fiyatın 1.05 ytl olmasının sebebi de bu vergi farkı. Eğer siz ev tesisatından depomu doldururum gezerim diye düşünüyorsanız bence mevcut yasal düzenlemeler altında yanılıyorsunuz. Zira böyle bir durumda yaptığınız büyük ihtimalle akaryakıt kaçakçılığı kapsamında değerlendirilebilir. Benim şahsi görüşüm bu olayın yasal boyutu ciddi bir biçimde irdelenmedikçe ve hatta meclisten ilgili yasası çıkmadıkça yapılması son derece sıkıntılı olabilir. Hatırlarsınız ülkemizde LPG yaygınlaşmadan önce de bagajda mutfak tüpüyle gezen pek çok LPG li araç vardı ancak yaptıkları şey yasal değildi.........
  • +1

benim de aklımda aynı sorular var , yoksa teknik olarak problemler dünyada zaten çözülmüş bir sürü kullanan ülke var, önemli olan pazardan pay vermek isteyecekler mi? Unutmayın ki en büyük tekel ve mafya LPG satıcıları , her yerde adamları var , yasayı çıkartmazlar.

ben birtek elimizde gaz fazlası kalırsa ve depolama üniteleri gecikrse ümitliyim.Bu gazın parasını ödeyecekleri için piyasada en hızlı tüketim otomobiller ve kamyonlarda olur.Hükümet olaya bu şeklde bakar.Yoksa benzin de ucuz alınıyor ama satışa gelince fiyat katlıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz101

Zaten olayın yasal boyutu ile ilgili birtakım sıkıntılar var. Vergi oranları doğal gazda ev/sanayı kullanımı ve moyorlu araç yakıtı kullanımında farklı, Ankara ve İstanbul da var olan (galiba TR de toplam 4) CNG istasyonlarında fiyatın 1.05 ytl olmasının sebebi de bu vergi farkı. Eğer siz ev tesisatından depomu doldururum gezerim diye düşünüyorsanız bence mevcut yasal düzenlemeler altında yanılıyorsunuz. Zira böyle bir durumda yaptığınız büyük ihtimalle akaryakıt kaçakçılığı kapsamında değerlendirilebilir. Benim şahsi görüşüm bu olayın yasal boyutu ciddi bir biçimde irdelenmedikçe ve hatta meclisten ilgili yasası çıkmadıkça yapılması son derece sıkıntılı olabilir. Hatırlarsınız ülkemizde LPG yaygınlaşmadan önce de bagajda mutfak tüpüyle gezen pek çok LPG li araç vardı ancak yaptıkları şey yasal değildi.........

• mantıken
    evimdeki doğalgazı ocağıma bağlayıp yaktığımda devletten izinmi alıyorum hayır
    bu sistemdede öyle olmalı
    tabiki sistemin kurulumunda gerekli kontrolleri devlet yapmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: malazlar

mantıken
    evimdeki doğalgazı ocağıma bağlayıp yaktığımda devletten izinmi alıyorum hayır
    bu sistemdede öyle olmalı
    tabiki sistemin kurulumunda gerekli kontrolleri devlet yapmalı

işte mantığa göre(devlet herzaman mantığa ters düşeceği için) aldığım doğalgazla ister yemek pişiririm ister banyo yaparım kimse karışamaz.çünkü gaz üyelik belgemde kesinlikle-şu amaçlar için kullanılır,şunlar için kullanılamaz- diye bir ayrıntı,açıklamak yok.

ama çok iyi biliyorum bundan yıllar önce 1.ecevit zamanında ki ne yağ ne elektrik ne de sigara vardı piyasada o dönemlerde yaşayanlar hatırlar,bizim fabrikaya jeneratör bağlanmıştı,zırtpırt kesilen elektrikten etkilenmeyelim diye,çünkü elektriğe bağlı olarak her kesildiğinde üretim duruyordu,vakit nakittir hesabı...

biz de elekrikler gittiğinde jeneratörü devreye sokarak üretime devam ediyorduk taa ki TEK(türkiye elektrik kurumu adı gibi tek) jeneratörümüzü-tc de birtek TEK elektrik üretir- diyip mühürleyene kadar.ve adamlar ürettiğimiz elektriği saate bağladılarr.sanki mazot parasını onlar veriyormuş gibi...

bu ülke böyle...bürokrasi milletin üstünde bi yük gibi.insanlar kendi çabalarıyla bişiler yapmaya kaksa da devlet hemen adamın üstüne atlıyor.vatan millet menfaatine bile olsa,iç dış borcumuzu azaltacak bi durum bile olsa yok bu millet yeterki rahat etmesin,gün yüzü görmesin.

ayrıca sistem kurulurkenki kontrolleri devlet yaparsa aynı 17ağustos depremi gibi olur.nasıl tapusunu verdiği bütün binalar çöktü de devlet işte veli göçerlerin üstüne yığdı bütün suçu,bütün bağladıkları tüpler teker teker patladığında da kesinlikle üslenmeyecek hatta burda belki olayla ilişkili olmayan insanlar suşlanacak.
    eğer kontrol yapılacaksa özel sigortalar tarafından yapılmalı.nasıl özel sigorta çürük hasta adama sağlık sigortası yapmıyor,hatalı uyduruk bağlanmış tüpe de garanti vermeyecek...olay bu...bütün dünyada işler böyle ilerliyor,devletin yapacağı bi konu değil,devlet elini ayağnı çekmeli tesisatçılıktan

• vezir evde dolumun maliyetini sormuştun biraz araştırdım ve gördüm ki 12 metreküplük bir depoyu doldurmak için 1.5kW güç harcayan bir cihazın 172 dakika çalışması gerekiyor yani bir deponun dolumun da yaklaşık 4,5kw saatlik bir elektrik harcaması yapmamız gerekiyor. buda yanlış hesaplamadıysam depo başına 5.75YTL gibi bir maliyet oluyor.
  • Valla söylenenlere bakılırsa yine eskisi gibi araç kullanmaya devam desenize? Tabiki devlet rahat bırakmayacak, aynen bende katılıyorum, vergiler binecek ve fiyat diğerleri gibi olacak malesef
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.