Şimdi Ara

Araba fiyatlarını görünce bi gülme alıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
9
Favori
38.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
754 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

He abicim hee. Sizin gibi sabah aksam forumlarda hukumeti elestireyim

Ne faydaniz var olum su memlekete? Ne uretiyorsunuz? Ne tasarliyorsunuz? Tek bir faydani soyle. Parazitsiniz siz baska bir sey degil.

Alıntıları Göster
    Çalışan herkesin kendince bir katkısı var memlekete büyük ve ya küçük. Benim burada işimi okuduğum okulu söylememin bir anlamı da yok. Şu an burada parazit yapan da olan da sensin.

Hükümet eleştirmeyip makarnamızı yiyip önümüze mi bakalım? Bu kadar biyatçı kapı köpeğiyseniz gidin kuzey korede yaşayın. Bu ülkeye demokrasi geleli çok oldu. İşimi de yaparım artan vakitte de sabaha kadar hükumeti eleştiririm.

Burada 1 kaç kişinin gözünü açsam memlekete çok büyük faydam olur. Sen böyle eşek olup her gelene bin dersen semer vuran çok olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BENZİN BEY: 6 ları hızlı geçecem ,haberiniz olsun.

Orijinalden alıntı: x2yk

Bende bunu anlamıyorum arkadaş böylelerinin youtuber olma ayağına para kazansın diye video çekmelerine senin ülkenle o ülke eşit mi de kalkıyorsun böyle salak video çekmeye bir de diyor ki asgari ücretli biri ömür boyu çalışması lazım ki bir dacia alsın diyor heee görürsem söylerim sanki ülke de daha önce asgari ücret ile çalışan insanlar dacia duster alıyordu da bugün öyle bir hale geldik artık asgari ücretli insanlar dacia duster alamaz hale gelmiş gibi bir video çekmiyorlar mı bir de bunları destekleyenler olmuyor mu işte bende bunlara gülüyorum, çabuk unuttu insanlar gerçi bunu ergenler bilmedikleri için bugün böyle ağlıyorlar 2000 'li yıllara kadar bırak işçiyi asgari ücretliyi insanlar nasıl araba görüyordu biliyor musunuz bir memur emekli oluyordu ve tazminat parası 40 50 k alıyordu da emekli olduğunda kapısının önüne bir jetta bir linea çekebiliyordu o günleri bilmedikleri için bugün bu ergenler böyle ağlıyorlar işçi kesimi için hayaldi araba alabilmek babam yıllarca çalıştı anca kendini emekli etti ki çalıştığı yerdeki bütün işçiler aynı kefedeler babamlık bir durum yok 19 sene de kiradan zor kurtulduk biz o da borçla harçla girdik eve 14 k 'ya ev aldık 2003 'te ve onu ödemek bile yıllar sürdü 125 tl idi bir sarı lira ve 40 tane sarı lira borç ile evin yarısını ödeyip ev aldık ama bu günleri bilmez ergenler daha çünkü annelerinin kucağında ıngaa ıngaa diyorlardı..

Asgari ücretli yıllarca çalışması gerekiyormuş aahahahaah kanun mu var ülke de asgari ücretliler araba sahip olmak zorundadır diye de bugün alınamıyor diye bu kıvranıyor insanlar..
    O devirlerden bizde geçtik, yaş 37. İnsanları yalan yanlış bilgilendir me. O dönemde konut kredisi taşıt kredileri bugün ki gibi yaygın değildi. (Not: annem banka emeklisi o dönemleri biliyorum) Ozaman konut alanlar araba alanlar yüksek enflasyona rağmen birikim yaparak yada kısıtlı kredi imkanlarından faydalarak düşük borçlanma ile ev-araba sahibi olabiliyordu. Şimdi millet ev araba alıyorsa hepsi krediyle ve oldukça yüksek kredilerle sahip oluyorlar. Bankacıyım bu arada işinde içindeyim. Devir değişiyor, ülkeler değişiyor, şartlar imkanlar değişiyor. Mesele nerde olduğu değil, sen diğerlerinin neresinde olduğun. Geriden geliyoruz geriliyoruz aramızdaki fark açılıyor, olay bu. Gittikçe farkileşirken, ülkede gelir adaletsizliği artarken 3-5 zenginin yüksek yüksek binalarda oturmazsı, AVM lerin dolamsı bu ülkenin iyiye gittiğini göstermez. Yeni emekli olan bir memur 100 bin civarı ikramiye alıyor. 100 bin e anca duster alır 10binde kredi çeker.

• _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Evett ev de alınıyordu ama sorun şurada idi memurlar tazminat paraları aldığı zaman ev sahibi oluyordu insanlar şimdi ise memurlar karı koca çalışıp birini yiyorlar birine eve giriyorlar ve 3 5 sene sonra çocuk yapıyorlar kaç tane arkadaşım memur ve evlendikten sonra 4 5 6 sene sonra çocuk sahibi oldular evimizi bir alalım yarısını ödeyelim zam falanda gelince daha rahat öder hale gelelim sonra çocuk düşünürüz dediler haliyle karısı çalışan insan hem çocuk hem iş nasıl yapacak.. O yüzden eskiden memur emekli olurdu üstüne 40 50 k tazminat alırdı ya çocuğunu okutur ya çocuğunu evlendirir ya ev alır ya da araba alırdı ve bu saydıklarım ortalama 40 50 60 tl 'ye mal olurdu hatta düğün yapmak daha uygundu bile ama artık insanlar karı koca çalıştıklarına krediler olduğuna evlendiği gibi kiraya 500 800 1000 tl vereceğime eve girerim daha iyi diyor ve en mantıklısı da bu, o yüzden dedim ya 19 sene kira ödedik biz kiraya para verirken belki ev de oturduk başımızı sokacak bir yerimiz oldu ama aynı zamanda 19 sene o para çöpe gitti.. Bugün 19 sene 500 tl 'den 100 k 'yı geçik para yapıyor evlerin artışını ve kiranın artışını hesaba katmadım aynı yola çıkıyor..

• Nankör olmayın nankör o duble yolları,havalimanları,köprüler yapılıyor o paralarla bir zahmet buralardan da az para toplasın devlet yani ne olacak.hem bu adamlar müslüman en azından bunlara oy vermeyelim de kafirlere mi oy verelim(!).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Şuanda bir araç arayışındayım ve baktığım araçlar tiguan, golf, cla. Fiyat olarak bakarsak da 130-180 bin bandında denebilir. 15 gün önce 184 yazan cla ile 180 pazarlığı yaptık, bugün fiyatlar 190 bine oturdu. Ben 6 bin kazanmadım ki 15 günde. Araç almak durumunda olanlar da maalesef zaman kaybetmeden almak istiyor. Siz bu ülkede verginin düşeceğini ve araç fiyatlarının yarısına ineceğini düşünüyor musunuz? Benim böyle bir umudum yok.

3 sene önce 210 bine ev aldım, ama bugün neredeyse o paraya dolu paket bir araba alınıyor. Forumda geriye gidin 3 sene önce c sınıf arabaya 70 bin verilir mi, 2 sene önce c sınıf araca 90 bin verilir mi, geçen sene c sınıf araca 120 bin verilir mi konularının çok sayıda bulabilirsiniz. Bu sene ise 150 bin golfe verilir mi konuşuyoruz. Araçların normalde amortisman ile yıldan yıla fiyatı düşmesi gerekir ama bizim ülkemizde araç bir yatırımdır. Bugün almazsan seneye 180 bin c sınıfı arabaya verilir mi konuları forumda açılacaktır.

Maalesef yıldan yıla fakirleşiyoruz ve buna karşı herkes kendini bir şekilde korumaya çalışıyor...

• Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Niye, araba fiyatlarının alım gücüyle bağlantısı yok mu? Mesele ekonomi bilmeden hepimizin konuşması.Araba fiyatları meselenin ta kendisidir, örneğin bir Avrupalı'nın 30 bin verdiğine biz de 30 bin verseydik zaten problem olmazdı.Yani alım gücümüz düşük diye ağlamazdık burada değil mi...
    Bizm burada 100 k 'ya bile ev var ama azıcık iyi olsun 3 5 yıl yeni yapılmış bina dersen 130 150 'ye de bulabiliyorsun o yüzden bizim bir tanıdığım 2014 'te emekli oldu 90 k tazminat aldı ki bugün 2018 oldu rahat 120 üstü tazminat alınır ve yine o para ile dediğim gibi ev alınır ama siz ev almayı İstanbul 'da lüks semt olarak görüyorsanız ona bakarak yazıyorsunuz amacınızın başka olduğunu düşünürüm.. Dediklerinizi bende biliyorum bankacı olmasam da yıllardır bankalarla işimiz oldu, ve devirin değiştiğini bende biliyorum, eskiden krediler yoktu insanlar kefil bulması gerekti şuydu buydu eskiden de bir kredi çekerdin 100 'e 160 öderdin bugünde aynı şey hala var.. Sadece insanlar karı koca çalışmaz idi tek maaş ile ev geçindirirdi insanlar ama şimdi kadınların ülkemizde istihdamı arttı belki Dünya 'ya göre hala geride olsak bile son yıllar da kadınların istihdama katılımı yüzde 50 'lere varan artış yaşandı yeğenlerimin hepsi okudu hepsi iş bakıyor işe girdiler, 30 'u görmeden evlenmeyi düşünmüyor insanlar artık ha şuna da katılmıyorum avm lerin dolması ülkenin iyiye gittiğini gösterir göstermez diyemem ama insanlar artık lüks içinde yaşadığı ortada borçla da olsa yatırım yaparakta olsa karı koca da çalışsa her ne olursa olsun insanlar artık mekanlara gidiyor maç izlemek için evlerine bein sport lar alıyor eskiden digiturk alacaksın ha evine lükstü lüks şimdi olmayan ev kalmadı sadece internet desen öyle herkes artık telefonlarına 12 20 gb internetli hat nasıl alırım hesabı yapıyor bir zamanlar bende 4 gb internetli hat vardı etrafımda kimse de yoktu şimdi ben kaldım 6 gb 'ta bana da yetmiyor ama millet alay eder oldu benle 12 var bende öbürü 20 var bende diyor.. Yani yazılacak çok şey var seninde dediğin gibi ama ekleyebileceğim benimde gördüklerim var..

Ben alım gücünün düştüğüne inanmıyorum insanlar böyle diyor ama herkeste para o biçim öyle olmasa idi 80 bin kişi Çiftlik banka ve 100 - 200 000 kişi de Bitvcoin lere dalmazdı mining için bu işlere girmezdi piyasa da ekran kartı kalmadı araba satan da girdi ev satanda girdi herkes çatır çatır birikimleri satıp buralara yatırdı bu paraları bu insan sayısı az değil aileleri ile 300 500.000 lik bir kesimi oluşturuyor en az belki daha fazla..

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Fakirleşiyoruz diyorsun ama millet alıyor bu nasıl iş peki, o zaman demek ki insanların da kazançları buna paralel olarak artıyor daha dün gibi idi 1000 tl olan asgari ücret bugün 1603 tl oldu 10 yıl da aldığı zamı 2 3 4 sene de aldı, yani anlacağın her şey paralel bir şekilde artış yaşıyor asgari ücrette birkaç sene de yüzde 60 oluyorsa araçlar da aynı şey oluyor aynı şey yüksek maaş alanlarda da oluyor.. Ama 15 günde bu kadar farklı bir şekilde artması normal bir durum değil tıpkı 2001 krizi gibi bir gece de dolar iki katına çıktı ülke karıştı şimdi de bir kaç günde yüzde 10 15 'ler de artış yaşandı bu da her şeye yansıdı eğer bunların daha fazlası yaşanırsa yine ülke karışır o günleri yaşarız ne akp si ne hükümeti kalır piyasada..

Orijinalden alıntı: Y!Ğ!DO

yiğit bulut denen ekonomide ne derse tersi çıkan bir nevi şahsına münhasırın ekonomik başdanışman olduğu bir ülkede daha neler göreceğiz. yaşa ki göresin demiş atalarımız.
    Siyasilerimiz artık bilinçli vatandaşın,umarım %50 geçer bu kişiler, kendilerini takip ettiğini bilmeleri gerekir.

Araba fiyatlarını görünce bi gülme alıyor

• Beni de bir gülme alıyor ama uzunca süre sinirden ağladıktan sonra

Bizm burada 100 k 'ya bile ev var ama azıcık iyi olsun 3 5 yıl yeni yapılmış bina dersen 130 150 'ye de bulabiliyorsun o yüzden bizim bir tanıdığım 2014 'te emekli oldu 90 k tazminat aldı ki bugün 2018 oldu rahat 120 üstü tazminat alınır ve yine o para ile dediğim gibi ev alınır ama siz ev almayı İstanbul 'da lüks semt olarak görüyorsanız ona bakarak yazıyorsunuz amacınızın başka olduğunu düşünürüm.. Dediklerinizi bende biliyorum bankacı olmasam da yıllardır bankalarla işimiz oldu, ve devirin değiştiğini bende biliyorum, eskiden krediler yoktu insanlar kefil bulması gerekti şuydu buydu eskiden de bir kredi çekerdin 100 'e 160 öderdin bugünde aynı şey hala var.. Sadece insanlar karı koca çalışmaz idi tek maaş ile ev geçindirirdi insanlar ama şimdi kadınların ülkemizde istihdamı arttı belki Dünya 'ya göre hala geride olsak bile son yıllar da kadınların istihdama katılımı yüzde 50 'lere varan artış yaşandı yeğenlerimin hepsi okudu hepsi iş bakıyor işe girdiler, 30 'u görmeden evlenmeyi düşünmüyor insanlar artık ha şuna da katılmıyorum avm lerin dolması ülkenin iyiye gittiğini gösterir göstermez diyemem ama insanlar artık lüks içinde yaşadığı ortada borçla da olsa yatırım yaparakta olsa karı koca da çalışsa her ne olursa olsun insanlar artık mekanlara gidiyor maç izlemek için evlerine bein sport lar alıyor eskiden digiturk alacaksın ha evine lükstü lüks şimdi olmayan ev kalmadı sadece internet desen öyle herkes artık telefonlarına 12 20 gb internetli hat nasıl alırım hesabı yapıyor bir zamanlar bende 4 gb internetli hat vardı etrafımda kimse de yoktu şimdi ben kaldım 6 gb 'ta bana da yetmiyor ama millet alay eder oldu benle 12 var bende öbürü 20 var bende diyor.. Yani yazılacak çok şey var seninde dediğin gibi ama ekleyebileceğim benimde gördüklerim var..

Ben alım gücünün düştüğüne inanmıyorum insanlar böyle diyor ama herkeste para o biçim öyle olmasa idi 80 bin kişi Çiftlik banka ve 100 - 200 000 kişi de Bitvcoin lere dalmazdı mining için bu işlere girmezdi piyasa da ekran kartı kalmadı araba satan da girdi ev satanda girdi herkes çatır çatır birikimleri satıp buralara yatırdı bu paraları bu insan sayısı az değil aileleri ile 300 500.000 lik bir kesimi oluşturuyor en az belki daha fazla..
    Bir inşaatın arsa payı bedeli hariç ortalama maliyeti 2+1 ev için 80bin TL dir. Bu rakam lüsk değil standart bir ev içindir. Bunu ben demiyorum, müteahitlerden duyduklarım. Siz 100 bin e nerden ev alıyorsunuz bilmiyorum ama herhangi bir ortalama şehirde 100 bin lik evden pek hayır gelmez.

Eskiden 1 gb internet şimdi 12gb vs. hocam, devir değşiyor diyorum bunlar lüks değil, geçmişte lüsk olan bir çok şey bugün bir çok kesmin ulaşabildiği şeyler haline geliyor, bunlarla kıyaslayamazsınız çünkü zaten dünyanın trendi bu yönde. İşte sen bu trend de nere kaldın geridemi ilerde mi? Biz geriliyoruz.

Borçla ev sahibi olmak ev sahibi olmak değildir. O evi kredi tutarı kadar bankanında demektedir. Emin olun geçmişte kredi imkaları bu zamanki gibi olsa insanlar ozamanlarda çok daha rahat ev sahibi olurdu.

Bu ülkede bi kesim gittikçe zenginleşiyor, geri kalanda fakirleşiyor. Gini katsayısına bakın. Kaldıki istatistiki rakamlara da herşey müdahale edildiği gibi bunada müdahale edilmiştir. Buna rağmen durum aleyhimize. Bu ülke 2000-2001 de kriz geçirdi. Her krizde önce tüm göstergeler düşüş yönünde olur sonra krizden sonra yükseliş. Yani 2001 den sonra yükseliş zaten olması gereken doğal bir aksiyon. Zaten dibi görmüşken daha da dibe batmak demek ülkenin kepenklerini indirmesi demek. Şuan ülke krize doğru giderken çeşitli enstrümanlarla gerek devlet gerek bankalarca şuan öteleniyor. Ötelendikçe kriz dahada derinlere nüfuz etmesi sağlanıyor. Ne kadar ötelersen ne kadar ertelersen o kadar daha yıkıcı olur. Kırılganlık artıyor, insanlar tedirğin, en ufak spekülatif bir hareket ciddi anlamda yıkıcı olabilir ama buna müsade etmiyorlar ki yapabildikleri en iyi şeyde bu aslında. Ama reel anlamda son nefesi verdikten sonra bu beden ölürken çok ciddi can çekişecek, öyle bir can çekişecek ki her bir hücremizde hissedeceğiz. Belki tarih bile yazarız bu konuda. Ama birileride bundan çok fena nemalanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 16 Nisan 2018; 0:58:45 >

• A partisi b partisi c partisini geçtim.Hangisinden olursan ol şu gerçek ki alım gücünde azalma ve fiyatlarda ciddi bir artış var.Devletin taktiği güzel 2 verip 4 alıyo sonra kümülatif şu kadar zam yaptık ya diyor.Refah seviyesi böyle yükselmez.Birşeyler ters gidiyor olabilir hükümetin dünya ölçeğinde kendine göre açıklamasının haklı yanları da bulunabilir ama her finansal açığı milletin 3 kuruşuna göz dikerek kapatmayı bırakın artık hakkaten

Fakirleşiyoruz diyorsun ama millet alıyor bu nasıl iş peki, o zaman demek ki insanların da kazançları buna paralel olarak artıyor daha dün gibi idi 1000 tl olan asgari ücret bugün 1603 tl oldu 10 yıl da aldığı zamı 2 3 4 sene de aldı, yani anlacağın her şey paralel bir şekilde artış yaşıyor asgari ücrette birkaç sene de yüzde 60 oluyorsa araçlar da aynı şey oluyor aynı şey yüksek maaş alanlarda da oluyor.. Ama 15 günde bu kadar farklı bir şekilde artması normal bir durum değil tıpkı 2001 krizi gibi bir gece de dolar iki katına çıktı ülke karıştı şimdi de bir kaç günde yüzde 10 15 'ler de artış yaşandı bu da her şeye yansıdı eğer bunların daha fazlası yaşanırsa yine ülke karışır o günleri yaşarız ne akp si ne hükümeti kalır piyasada..
    Siz nüfusun %10 luk bir kesimini örnek alıyorsunuz, Avrupa ortalamasında geliri olan.Yani 8 milyon kişi ya da 2 milyon aile.Bunların içinde de çok daha az bir kesim pastadan orantısız pay alıyor.

170 bin civarında insanın banka hesabında 1 milyon dolardan fazla para var. Türk lirası olarak bir milyonu olanlar da herhalde 500,000 kişi olur. İşte bu arabaları ve o lüks evleri alanlar çoğu büyük şehirlerde yaşayan bu kesim.

Ancak en az nüfusun %60'ı 4 kişilik aile için fakirlik sınırı olan aylık 5.400 TL altında kazanıyor. Bir kişinin açlık sınırı da 2.000 TL civarı ve asgari ücret 1.600 TL

Bu dikişleri patlamış ekonominin dar gelirlilerde yaratacağı yıkım giderek şiddetlenecek.

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 31 Aralık 2020; 0:50:11 >

Orijinalden alıntı: Amon_Amarth

Hocam o vakit size kahkaha attıracak bir rakam söylyeceğim sıkı durun..

Renault Megane 4 sedan icon, dizel-otomatik, long screen paket( kocaman tablet gibi ekran bu ), eller serbest bagaj sistemi, panoramik cam tavan, metalik renk aracın fiyatı sıkı durun... 166750 tl, yüz altmış altı bin yedi yüz elli lira.

Bu donanımın aynısını 2017 temmuz ayında 112 bin tl'ye aldım. Böyle giderse 200 bin tl olacak 5-6 aya.

Şayet Avrupa'da yoldan geçen birini çevirip, '' arkadaşım bizi ülkede ortalama gelir şu kadar, renault megane sedan'ın fiyatı da bu ve biz bu parayı; hanımın bilezikleri, abimin biriktirdiği parayı gasp, kalanı bankadan 48 ay vadeyle alıyoruz desen'' , ağzının ortasına öyle bir yumruk yersin ki, çene cerrahı bu dayaktan çok hoşnut kalır.
    ben o paraya 2+1 ev satıyorum 125 m2 alan yok.

• Bu hükümet de kötünün iyisi olduğu halde böyle istikrarlı bir artış gördük 16 yıldır Ulan bir chp nin tek başına iktidar olduğunu hayal bile etmek istemiyorum... Bir sabah uyandığımda %750 zamlanan ürünleri, bir gecede TL'nin %1500 değer kaybettiği ecevitli günler aklıma geldikçe rte bu ülke için nimet diyorum hatta atatürkün günümüzdeki müslüman versiyonu diyorum. El mecbur yine vereceğiz oyu reise yapacak bir şey yok. En azından 1 ay sonra fiyatlar ne kadar zamlanacak onu az çok kestirebiliyoruz. Ben size şunu söyleyim akp giderse en fazla sevineceğiniz 1 aydır. Sonra eceviti bile mumla arayacaksınız. Allah korusun ülkenin nasıl parsellenip yeni bayrakların dikildiğini dahi görürsünüz. Yeminle şakasız diyorum bunu. Aklınızı başınıza alın zam mam zamcıklar varsın binsin tepemize şu an en iyi zamanlarımız. En azından duruşu olan birileri var yönetimde ki zamlar bile istikrarlı geliyor bunun için.

• Gözlerinizi yaşartacak kadar sizi güldüren fiyatların sorumlusu ekonomiden habersiz ne yaptıklarını ne söylediklerini bilmeyen bazı insanlar...USD ve EU fırladıkça 0 Km otomobil fiyatları artıyor...Vatandaş ikinci ele koşuyor.....Temiz , kazasız arabalar çok az olduğu için fiyatları artıyor...Garip olan ne var ??? İkinci el daha cazip....

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• Ahh Kilisdar ahh, sesega yi batirdin yaktin tum ulkeyi ahh

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.